Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AdrianMole wrote:Viasat History se nalazi na frekvenciji 607 Mhz.Za ilustraciju kanal Sportklub+ je na 615 Mhz.Svi noviji(ispod 20 godina) Tv prijemnici to mogu hvatati.
Logično je kako se prvo krenulo od osnovnog paketa ,jer većina ljudi upravo i ima osnovni paket.Bit će znatnih poboljšanja i na digitali i dodatnim paketima.Prijatelj mi je rekao kako očekuju da svi paketi broje i preko 120 kanala.Sigurni su uobičajeni sumnjivci:MGM ,Sci Fi Channel,Euronews,Arenasport,Travel Ch,NG Wild,Da Vinci,ESPN America,Minimax....
Hvala na informaciji, to je sve što sam i htio znati, ali za 3 dana nazivanja nisam uspio saznati. Međutim kod mene je signal na 607 Mhz preslab tako da tragač kanala dobije samo deformisane obrise kanala koje ne može memorisati.
TV prijemnik mi je skoro pa nov i nemam problema ni sa jednim drugim kanalom, tako da ne znam šta je u pitanju.
01.06.2010
Obavjestenje
Postovani korisnici Elob kablovske televizije, obavjestavamo vas da ce u periodu od 01.06.2010 do 04.06.2010, zbog poboljsanja usluge CATV i Interneta, biti moguci prekidi kablovske televizije i interenta na podrucju A.Polje "A" faza, A.Polje "B" faza i Svrakino selo.
Hvala na razumijevanju.
Haj' za kabl me libo, al' sto im internet zna pocet pucat - to gore neg' kad su Rusi u Berlin ulazili.
Imama i ja jedno pitanje za forumase iz eloba ako se nalaze na ovoj temi.Tri godine ste mi obecavali da cete uvesti internet preko digitalne tv. Kada sam vas god nazvao bilo je radovi su u toku mozda bude iduci mijesec.Posto mi je bilo dosta lazi od strane vasih telefonskih operatera bio sam primoran da vas ugasim preko godinu dana .Nedavno sam vratio vas signal elob digitalne tv jer sam na vasoj stranici procitao da od uskoro uvodite :
- SASVIM NOVA DTV PLATFORMA ( veliki broj najboljih informativnih, dokumentarnih, zabavnih i dječijih programa na najgledanijim svjetskim kanalima ),
- PONUDA RAZNOVRSNIH PAKETA NAŠIH USLUGA,
- HD SLIKA VISOKE REZOLUCIJE ( 5 x više detalja, 8 x veći kontrast, 16 miliona boja, HD format slike i DOLBY surround zvuk ),
- DVR ( digital video recorder ), istovremeno snimanje i gledanje TV programa,
- BRŽI I BOLJI INTERNET NEGO IKAD DO SADA
i još mnogo novih usluga...
Eh, sada bi vas zamolio ako ima ijedno strucno lice iz vase firme na ovom forumu da mi kaze da li je ovo istina i da li ste planirali da pustite i internet signal preko ove nove platforme sto spremate za korisnike.
Hvala na odgovoru . . . . zvati razne brojeve necu jer sam vec gore objasnio zasto.
A gdje tu piše kako će biti internet za DTV korisnike? Koliko je meni poznato nema nikakvih planova za to.Bit će znatno proširenje postojeće ponude kanala,programski paketi,HD kanali...Internet bi se jedino mogao riješiti bežično,a pošto su DTV korisnici jaaako razbacani po gradu trebalo bi napraviti mrežu AP bolju od bilo kojeg bežičnog operatera.S obzirom na broj korisnika ,a vjerojatno bi se tek jedan manji dio opedijelio za net ,to se jednostavno ne isplati.Uz ogradu da nisam uposlenik ELOB-a i samo tamo imam par prijatelja.U svakom slučaju sada se ništa ne radi na tome i zaista ne znam kakvi su planovi u glavi novog vlasnika.
AdrianMole wrote:A gdje tu piše kako će biti internet za DTV korisnike? Koliko je meni poznato nema nikakvih planova za to.Bit će znatno proširenje postojeće ponude kanala,programski paketi,HD kanali...Internet bi se jedino mogao riješiti bežično,a pošto su DTV korisnici jaaako razbacani po gradu trebalo bi napraviti mrežu AP bolju od bilo kojeg bežičnog operatera.S obzirom na broj korisnika ,a vjerojatno bi se tek jedan manji dio opedijelio za net ,to se jednostavno ne isplati.Uz ogradu da nisam uposlenik ELOB-a i samo tamo imam par prijatelja.U svakom slučaju sada se ništa ne radi na tome i zaista ne znam kakvi su planovi u glavi novog vlasnika.
Pa, dobro.......kada ćete već krenuti sa proširenjem tih usluga!? Najavljujete skoro 2 mjeseca a ništa još niste uradili?
Zanima me da li će u paketu DTV (pretpostavljam da su to korisnici digitalne televizije, čiji sam i ja korisnik) biti programa kao što su RTL Hr, C.M.C., VH1 Classic, MTV Dance...???
Na plakatu piše kako se promjene mogu očekivati do jeseni.Prve stvarke bit će aktivne u septembru ,a vjerojatno puna funkcionalnost svega onoga što piše može se očekivati u novembru.Svi kanali koje navodite su u planu.U toku su pregovori oko autorskih prava i cijena ,pa je teško reći što će biti.Sasvim sigurno bit će jedan muzički paket.
Johnny071 wrote:Aha, a ja sam mislio zato sto LOL superTV ustvari nema ponudu takvu kao sto je na internetu predstavljeno, ustvari, nemaju dozvolu za pola tih kanala, nisu rijesili autorska prava itd = nema prikazivanja tih kanala, pocevsi od HRT RTL pa nadalje. Zato fino pitam, dal postoji neko ko ima SuperTV da moze da potvrdi da ima svih 108 kanala u osnovnom paketu ? il svi pricate samo napamet.
Jer skuplje bi njih izaslo da pustaju sve te kanale za 10 maraka, treba platit autorska prava za svaki kanal po svakom korisniku, a neki od tih kanala su i do 3-4 marke, znaci racunice nema nikakve - marketinski trik.
Evo ja imam SuperTV i tih 108 kanala. U stvari trenutno 107, jer SportKlub ne radi par dana jer ih upravo zeza originalna kartica (ili risiver, nisam dobro skonto) i imaju dozvolu za sve. Dakle, svih 108 kanala je stvarno na raspolaganju i slika je puno bolja nego kod kablovaca.
AdrianMole wrote:A gdje tu piše kako će biti internet za DTV korisnike? Koliko je meni poznato nema nikakvih planova za to.Bit će znatno proširenje postojeće ponude kanala,programski paketi,HD kanali...Internet bi se jedino mogao riješiti bežično,a pošto su DTV korisnici jaaako razbacani po gradu trebalo bi napraviti mrežu AP bolju od bilo kojeg bežičnog operatera.S obzirom na broj korisnika ,a vjerojatno bi se tek jedan manji dio opedijelio za net ,to se jednostavno ne isplati.Uz ogradu da nisam uposlenik ELOB-a i samo tamo imam par prijatelja.U svakom slučaju sada se ništa ne radi na tome i zaista ne znam kakvi su planovi u glavi novog vlasnika.
Ako dobro procitas moj post vidjet ces da ja nisam ni rekao da ce biti bezicni internet nego sam samo trazio informaciju nece li se slucajno i to desiti uz ove nove pakete.Ipak hvala na odgovoru koji je mnogo profesionalniji od telefonskih operatera.
CarpeDiem wrote:Može li mi ko reći od ovih koji koriste Super TV od LOL-a je li istina da samo jedan TV mogu priklučiti? Šta ću onda sa ostalim Tv po stanu?
Imas na racunari i tehnologija lol-ovu temu - ima tamo raje koja rade u lol-u, pa ces dobit info iz prve ruke.
Sve u svemu, ako hoces da gledas vise od jednog TV-a, kupis dodatne resivere.
ELOB opet ima svoje "bisere", evo trenutno smo u prilici pratiti dvije radio televizije susjedne nam i nesvrstane Srbije, i to PTC1 i satelitsku varijantu istoga
Bes Qrac sto NE postoji isto sranje sinoc se vratih s jadrana i tamo pratih RTL-hr...po meni je super TV a ovi uhljupi ga jos nemaju u ponudi i sad pitanje za Džonija ako su BHCnet i Elob sad jedna firma, kako to da u BHCnet-u ima RTL-hr u ponudi, a na Elobu neJma P.S. Samo jos Elob i HS neJmaju RTL-hr u ponudi
StupskaBitanga wrote:tek ce sada biti ista prgramska shema
znas kako to ide kod nas polako
Ma nosi ih u 3PM šatro 60 kanala na digitalnoj svakog dana fali bruku istih A2 vec mjesec dana ga NE radi...u tih 60 kanala jos imas Elob interni koji se racuna k'o "kanal"
posto Elob vise ne postoji vec samo BH Cabel net interesuje me da li ce i Monet se zvati BH Cabel net tj da li ce sva ova 3 biti jedan veliki operater ili je nov vlasnik ostavio staro ime i firmu?
Sizzla wrote:Nema hr rtl-a na Bh Cabel net bar ne u startnom paketu
To znam, za razliku od Logosofta i Art Company pa i drugih kablovskih operatera u BiH gdje je isti u osnovnom paketu...u Elob-u ga neJma nikako zato pitam hoce li i kad pustiti???
Last edited by Bourne on 03/08/2010 13:34, edited 1 time in total.