Dodik i Silajdzic - oficijelna tema

Post Reply
Shahab

Post by Shahab »

Sve mu bilo halal...da bogda Haris i njegova grupica imli pola Sarajeva samo neka odradi ono šta je obećao i na ćemu je dobio izbore....ali taj ublehaš šta god pokrene završi se fijaskom...
Fair Life

Post by Fair Life »

Shahab wrote:Sve mu bilo halal...da bogda Haris i njegova grupica imali
pola Sarajeva samo neka odradi ono šta je obećao i na ćemu je dobio
izbore....ali taj ublehaš šta god pokrene završi se fijaskom...
Mora zavrsiti fijaskom jer pokrece nemoguce.

Politika je umijece moguceg.

Dakle... on pojma nema, a jos manje oni koji su mu dali svoj glas.
vaca

Post by vaca »

Mislim da je neophodno zainteresovati i uključiti mlade ljude iz BiH u jedan konzistentan pokret koji bi mobilisao ljude iz oba entiteta a koji bi za opšti cilj imao da učini ovu državu funkcionalnom i dobronamjernom za njene građane!

Ne mislim da je ovako nešto jednostavno niti moguće u kratkom roku, ali sam stvarno mišljenja da kada bi se udruzili mladi i OBRAZOVANI ljudi koji imaju namjeru da ostanu i žive u Bosni i Hercegovini, bilo bi moguće stati u kraj politikama koje nas vode u dalje i dublje siromaštvo, bijedu, korumpirano društvo koje radi na uštrb naroda a za dobrobit bezobraznih i nikad sitih političara i kriminalaca.

Mislite da je moguće ili sanjam?
finta

Post by finta »

dzindzo wrote:FINTA TI SI JADNI MALI MIS
Jasta sam , direktno iz rova Harisov potpis u Daytonu( i drugi marifetluci ) od mene je napravio izbjeglicu siromasnu kao crkveni mis .Haris i Alija su napravili da Finta bude apatrid .
Shahab

Post by Shahab »

vaca wrote:Mislim da je neophodno zainteresovati i uključiti mlade ljude iz BiH u jedan konzistentan pokret koji bi mobilisao ljude iz oba entiteta a koji bi za opšti cilj imao da učini ovu državu funkcionalnom i dobronamjernom za njene građane!

Ne mislim da je ovako nešto jednostavno niti moguće u kratkom roku, ali sam stvarno mišljenja da kada bi se udruzili mladi i OBRAZOVANI ljudi koji imaju namjeru da ostanu i žive u Bosni i Hercegovini, bilo bi moguće stati u kraj politikama koje nas vode u dalje i dublje siromaštvo, bijedu, korumpirano društvo koje radi na uštrb naroda a za dobrobit bezobraznih i nikad sitih političara i kriminalaca.

To bi bilo dobro.....ali potreban je lider!
vaca

Post by vaca »

Shahab wrote:
vaca wrote:Mislim da je neophodno zainteresovati i uključiti mlade ljude iz BiH u jedan konzistentan pokret koji bi mobilisao ljude iz oba entiteta a koji bi za opšti cilj imao da učini ovu državu funkcionalnom i dobronamjernom za njene građane!

To bi bilo dobro.....ali potreban je lider!
A pokret Dosta? Cini mi se da medju njima ima ljudi koji imaju harizmu i koji prepoznaju srz problema..

Skupiti lijepo tim ljudi, pravnike, ekonomiste, ljude iz medija i sastaviti plan akcije...
iPhone

Post by iPhone »

finta wrote:
Jara wrote:
U Dejtonu se izborio da Sarajevo pripadne Federaciji (za flasu viskija ga je dobio od Milosevica).
Super se izborio... sad imamo i Istočno Sarajevo :bih:
Prije Dejtona htio da se dâ čitava Dobrinja ... jer on himself nikad ne šeta po njoj... pa ne bi bila neka šteta ( svjedok Muhamed Filipovic ). :thumbup:
Haris silajdzic se izbortio u Daytonu da 49 % Bosne pripadne okupatoru i dzelatu .To je njegova borba .A da Sarajevo i njegovi stanovnici prezive , za to su se izborili borci Armije bih , gradjani grada Sarajeva svih nacinalnosti i vjeroispovjesti .Haris za vrijeme rata je bio vise izvan sarajeva nego u njemu .Da se njega pitalo i sarajevo bi pripalo cetnicima .On je sredio sebi gajbu u Stambolu .Haris jer lazov i gad !!!!!!!
Dugo nisam procitao nesto ovako glupo!
Za 49% Bosne su se nepravedno izborili Milosevicevi jataci, cetnici, koljaci, ubice, silovatelji uz pomoc JNA! Ne okreci teze naopacke i ne svaljuj rat i stradanja na ledja onih koji su branili zemlju. Znas li ti ko je poceo rat? Znas li ti sta su neprijatelji imali od naoruzanja? Znas li ti kako je nastala i kako se sirila Republika srbska?
A da bi se uopste doslo do Dejtona, trebalo se prvo goloruko boriti i poraziti plan kojeg su skovali Franjo i Slobodan.
Brbljas bez veze...

Mnogima u medjunarodnoj zajednici a i mnogima medju nama bi odgovaralo da se genocid i silno stradanje bosnjaka zaboravi i gurne pod tepih. I kada Haris spomene Genicid, odma ga optuze za radikalizam. Dok one koji zele da Genocid bude zaboravljen i gurnut u drugi plan prozovu europejcima. :roll: Nidje veze!
finta

Post by finta »

iPhone wrote:
finta wrote:
Jara wrote: Super se izborio... sad imamo i Istočno Sarajevo :bih:
Prije Dejtona htio da se dâ čitava Dobrinja ... jer on himself nikad ne šeta po njoj... pa ne bi bila neka šteta ( svjedok Muhamed Filipovic ). :thumbup:
Haris silajdzic se izbortio u Daytonu da 49 % Bosne pripadne okupatoru i dzelatu .To je njegova borba .A da Sarajevo i njegovi stanovnici prezive , za to su se izborili borci Armije bih , gradjani grada Sarajeva svih nacinalnosti i vjeroispovjesti .Haris za vrijeme rata je bio vise izvan sarajeva nego u njemu .Da se njega pitalo i sarajevo bi pripalo cetnicima .On je sredio sebi gajbu u Stambolu .Haris jer lazov i gad !!!!!!!
Dugo nisam procitao nesto ovako glupo!
Za 49% Bosne su se nepravedno izborili Milosevicevi jataci, cetnici, koljaci, ubice, silovatelji uz pomoc JNA! Ne okreci teze naopacke i ne svaljuj rat i stradanja na ledja onih koji su branili zemlju. Znas li ti ko je poceo rat? Znas li ti sta su neprijatelji imali od naoruzanja? Znas li ti kako je nastala i kako se sirila Republika srbska?
A da bi se uopste doslo do Dejtona, trebalo se prvo goloruko boriti i poraziti plan kojeg su skovali Franjo i Slobodan.
Brbljas bez veze...

Mnogima u medjunarodnoj zajednici a i mnogima medju nama bi odgovaralo da se genocid i silno stradanje bosnjaka zaboravi i gurne pod tepih. I kada Haris spomene Genicid, odma ga optuze za radikalizam. Dok one koji zele da Genocid bude zaboravljen i gurnut u drugi plan prozovu europejcima. :roll: Nidje veze!
Neka si ti u Americi stajo tri dana u redu da kupio novi model mobilnog telefona ( iPhone ) to je najvaznije .Drzi se ti te spravice , telefoniraj , slikaj , snimaj provjevraj svoj mail , prstom smanjuj sliku .....igraj se sa igrackama IBM i AT&T ....a pusti se politike to nije za tebe .
Shahab

Post by Shahab »

Shahab wrote:Dodik je pred mozdanim udarom!
Sumnjam i da uzima narkotike...
Ovo sam postirao prije mjesec dana.....
Shahab

Post by Shahab »

Šta da se više piše o nedosljednosti, demagogiji i diletantizmu Harisa Silajdzića.
daleko je on od slike karakternog politićara koju prodaje javnosti uz pomoć mafijaškog biltena Dnevnog Avaza....

Evo šta je prićao 2004...http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... tekst_rb=4

a evo šta radi 2007...http://www.24sata.info/5715

Selam svim harisovcima! :lol: :lol: :lol: :lol:
sarlo

Post by sarlo »

Shahab wrote:Šta da se više piše o nedosljednosti, demagogiji i diletantizmu Harisa Silajdzića.
daleko je on od slike karakternog politićara koju prodaje javnosti uz pomoć mafijaškog biltena Dnevnog Avaza....

Ne treba primati selam od svakoga i svacega. Ja licno se u principu selamim samo sa onima koji imaju bar jedan geler u sebi. Nekako se sa njima osjecam kao da sam u krugu porodice-takva mi je inace porodica-i odatle i taj intimni-licni pozdrav.
100% za Bosnu i Hercegovinu.
I za predsjednika, naravno.
Shahab

Post by Shahab »

sarlo wrote:
Shahab wrote:Šta da se više piše o nedosljednosti, demagogiji i diletantizmu Harisa Silajdzića.

Ne treba primati selam od svakoga i svacega. Ja licno se u principu selamim samo sa onima koji imaju bar jedan geler u sebi. Nekako se sa njima osjecam kao da sam u krugu porodice-takva mi je inace porodica-i odatle i taj intimni-licni pozdrav.
100% za Bosnu i Hercegovinu.
I za predsjednika, naravno.
Geler demagogu...nemas ti pojma sta je selam cim se divis svom predsjedniku lazovu...ako si musliman onda ti je bitna istina...ako ti je bitna istina onda neces presutati linkove iz posta...
Shahab

Post by Shahab »

Ide li Haris ubrzano u aut....sve teze i teze pronalazi podrsku za svoje diletantske i pogresne poteze...

Komšić: Neću biti supotpisnik drugog pisma generalnom sekretaru UN-a

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić neće biti supotpisnik pisma drugog pisma generalnom sekretaru UN-a Ki-moonu, saopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva.

Povodom medijskih napisa i komentara koji se odnose na navodno ponovno obraćanje generalnom sekretaru UN-a Ban Ki-moonu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je pismo članu Predsjedništva Harisu Silajdžiću u kojem ga obavještava da on (Komšić) neće biti supotpisnik drugog pisma generalnom sekretaru UN-a.

Prvo pismo Komšić i Silajdžić uputili su Ban Ki-moonu nedavno i pokrenuli pitanje provedbe presude Međunarodnog suda pravde u Haagu. U presudi se navodi da je jula 1995. godine u Srebrenici počinjen genocid.

"Iako sam siguran da obojica želimo najbolje Bosni i Hercegovini, smatram da u drugom pismu koje ste inicirali da bude upućeno generalnom sekretaru UN-a, nema naveden niti jedan novi element ili argument koji nije korišćen u prethodnoj korespondenciji s UN-om te stoga smatram da nema svrhe ponavljati iste teze", stoji u Komšićevom pismu Silajdžiću.

Komšić navodi dalje da termin slanja drugog pisma nije adekvatan realnim potrebama sadašnjeg trenutka, s obzirom na to da u septembru slijedi njegov susret s generalnim sekretarom UN-a u New Yorku.

Tada će razgovarati o sadržaju prvog pisma koje su Silajdžić i on uputili Ban Ki-moonu te o preciznijim stajalištima UN-a vezanim za sva otvorena pitanja, među kojima je Srebrenica na prvom mjestu.

"Posebno se ne slažem s izborom riječi i tonom kojim se obraćate generalnom sekretaru UN-a, jer je po mojim shvatanjima, više namijenjen za unutrašnje dnevnopolitičke potrebe nego za stvarno postizanje nekih efekata na međunarodnom planu te stoga spomenuto pismo ne namjeravam potpisati", stoji u Komšićevom pismu Silajdžiću.
Post Reply