SmokingMan wrote:
Pošalji je kada završiš,i navedi mi izvore tekstova ukoliko si koristio neke reference.
Vjeruj u šta hoćeš,i tumači Islam kako hoćeš,svako odgovara za svoja djela,i meni se neće polagati računi.Tema ti je zanimljiva,ali tu sam zato što se ne slažem sa tobom,ali ne da bi hranio svoj ego,čisto radi rasprave,da se zadesi neko ko ne djeli isto mišljenje,bez provokacija,ali možda malo sarkazma koji se,tu i tami,podkrade.
Nekada sam mnogo vremena provodio čitajući islamsku literaturu,naučio mnoge stvari koje su mi bile nepoznanica,tako da sam više nego dovoljno potkovan za ove i slične teme (ali više vremena volim posvetit sebi,nego se rapsravljati u nedogled),ali me u zadnjih 5 godina mnogo više zanima astronomija,iako realno,mnogo tvrdnji o postanku kosmosa uzimam sa rezervom,jer sam veoma kritičan prema teorijama nastanka,neke imaju više smisla,neke imaju svoje nedoslijednosti,ali sa naučnog aspekta,niko ne zna kako je nastao Univerzum niti ikako će on skončati,iako su teorije nevjerovatno oegzotične i golicaju ljudsku maštu.
Ukoliko imaš neka pitanja proslijedi kroz PM,pa ti nekada odgovorim.
Budi pozdravljen.
Pošalji je kada završiš,i navedi mi izvore tekstova ukoliko si koristio neke reference.
hocu vrlo rado, imam jos nekih stvari da doradim, moram jos stagod ubaciti, pa cu ti poslati, a sto se tice reference, imam isto prateci dokument sa referencama odakle se sta vadi i gdje se sta nalazi. To uradio reko da nebi narod pomisaljo u sebi
"odakle ovaj vadi ove stvari i kojeg naftalina da nam je znati"
Tema ti je zanimljiva,ali tu sam zato što se ne slažem sa tobom,ali ne da bi hranio svoj ego,čisto radi rasprave,da se zadesi neko ko ne djeli isto mišljenje,bez provokacija,ali možda malo sarkazma koji se,tu i tami,podkrade.
ti si meni interesantan barem sto si dao svoj komentar, jer barem si usao na temu i dao svoje misljenje, koliko ih ima prodju pored teme uopste i ne otvore je.
Nekada sam mnogo vremena provodio čitajući islamsku literaturu,naučio mnoge stvari koje su mi bile nepoznanica,tako da sam više nego dovoljno potkovan za ove i slične teme (ali više vremena volim posvetit sebi,nego se rapsravljati u nedogled),ali me u zadnjih 5 godina mnogo više zanima astronomija,iako realno,mnogo tvrdnji o postanku kosmosa uzimam sa rezervom,jer sam veoma kritičan prema teorijama nastanka,neke imaju više smisla,neke imaju svoje nedoslijednosti,ali sa naučnog aspekta,niko ne zna kako je nastao Univerzum niti ikako će on skončati,iako su teorije nevjerovatno oegzotične i golicaju ljudsku maštu.
Ukoliko imaš neka pitanja proslijedi kroz PM,pa ti nekada odgovorim.
eh onda super si za diskusije, (ne rasprave, nego diskusije) gdje cemo razmjenjivati misljenja, a ujedno i ja volim astronomiju pravo, nije mi strano, od crnih rupa, pulsara, nebula, zvijezde, asteroidi, komete, plenete, njihovi sateliti/mjeseci evo sad pocinje biti aktuelno i gravitacijski talasi
neka te ovdje na ovoj temi ,jer imam ti pokazati mnogo stosta, pa reko da sa nekim rastabirim o tome, jer inace za prosjecnog bosancerosa su ove teme spanska sela, tako da je i meni interesantno da imam osobu koja razumije o cemu se prica