Zato su Latinoamerikanci preplavili Colorado gdje ja zivim.Grean wrote:Hvala na infu.soccerfan88 wrote:Pa najvise zbog protesta jer su kivni gneralno na bijelce zbog ubistva onog malog ( a realno nebi trebali biti jer su i ocevidci a i rezultati autopsije pokazali da je policajac ipak pucao u malca da se odbrani). Zato su i rekli nakon Zemirove smrti da ne misle da ke ubijen zato sto je Bosanac nego zato sto je bijelac. Nekon jucerasnjeg dogadaja sa ovom djevojkom i policajci su rekli da je sad ocito da imaju Bosansku zajednicu na piku i da svi moraju da se cuvaju. Isto tako pojacali su u St. Luisu mjere bezbjednosti. I prije svega ovoga bilo je ponekad manjih incidenata tipa obijenih auta, izazivanja u kaficima, svade ali nije bilo ovoliko. Sad su se probudili i ne prestaju.Grean wrote:Pa moze li malo podrobnije o tom ludilu?
Na osnovu cega je bosanska zajednica na udaru afro-amerikanaca? Zbog ovih protesta? Ili su se tamnoputi digli kontra svih bijelih a nasi su im blizu geografski?A bijelih Amerikanaca u Sent Luisu ti je jako malo. Vecinom su tamnoputi i Bosanci.
Zalosno da svaka tema o nekakvim vukojebinama u svijetu budi vece interesovanje nego kad smo mi sami u pitanju, a to u St. Luisu su nasi ljudi. Bilo je fino slikati se politicarima pored Sebilja, kupiti poene nase uspjesne zajednice na Americkom konkurentu a sad kad je guravo i kad treba dici glas da se ti ljudi tamo podrze niko ni mukajet.
Pretpostavljao sam da su afro-amerikanci dominantni u St. Luisu s obzirom da je Missuri. Sad nadjoh na Wiki podatke...
"The population was about 49.2% African American, 43.9% White (42.2% Non-Hispanic White), 2.9% Asian, 0.3% Native American/Alaska Native, and 2.4% reporting two or more races. Hispanic or Latino of any race were 3.5% of the population."[39]
Interesantno da je tako malo latinoamerikanaca u St. Luisu.
St. Louis, Info, Dogadjaji
- soccerfan88
#451 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
- Grean
#452 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Nema se sta tu generalizovati @semko, eto sam kazes bilo sest ubistava i u sve umijesani oni. Niko ne govori da su svi isti ali je cinjenica da je kriminal najveci gdje oni dominiraju.
Na kraju zaboli me za njih, problem je da su nasi ljudi zapali bas u taj grad koji je u top pet sto se tice kriminala. Fino je vidjeti da ste na okupu ali pozelio bih da ste na kakvom ljepsem mjestu skoncentrisani. Vidim nije ni klima kakva, ljeti vruce uz veliku vlaznost, zime hladne.
@soccerfan, procitat cu i o Koloradu, da vidim kako je kod tebe. Je li velika bh zajednica tamo?
Na kraju zaboli me za njih, problem je da su nasi ljudi zapali bas u taj grad koji je u top pet sto se tice kriminala. Fino je vidjeti da ste na okupu ali pozelio bih da ste na kakvom ljepsem mjestu skoncentrisani. Vidim nije ni klima kakva, ljeti vruce uz veliku vlaznost, zime hladne.
@soccerfan, procitat cu i o Koloradu, da vidim kako je kod tebe. Je li velika bh zajednica tamo?
- soccerfan88
#453 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Kod nas nije i nema ti kod nas problema nikakvih. Oko 10000 nasih. Ali kilma nam jeGrean wrote:Nema se sta tu generalizovati @semko, eto sam kazes bilo sest ubistava i u sve umijesani oni. Niko ne govori da su svi isti ali je cinjenica da je kriminal najveci gdje oni dominiraju.
- Grean
#454 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Bogami vas je dosta i tamo.
Nego citam da su se i ovo ubistvo a i napad na zenu desili u Bevo Mill, u juznom dijelu Sent Luisa gdje su dominantno bijelci, ako je vjerovati podacima sa Wikipedije 74% populacije uz 13% afroamerikanaca.
Nego citam da su se i ovo ubistvo a i napad na zenu desili u Bevo Mill, u juznom dijelu Sent Luisa gdje su dominantno bijelci, ako je vjerovati podacima sa Wikipedije 74% populacije uz 13% afroamerikanaca.
- soccerfan88
#455 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Da to je blizu gdje su vecinom nasi restorani i sebilj gdje se znaliGrean wrote:Bogami vas je dosta i tamo.
-
prha
#456 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Fakat je latinosa pun Kolorado... Al su raja, barem ove sto ja poznam!
- fakat
#457 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Cuo sam da je jedino Fox objavio vijest o ovome ubistvu Zemira.
-
jefferson
#458 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Fali jos bar 2ft snijega pa da bude ko prosla sezonasoccerfan88 wrote:Kod nas nije i nema ti kod nas problema nikakvih. Oko 10000 nasih. Ali kilma nam jeGrean wrote:Nema se sta tu generalizovati @semko, eto sam kazes bilo sest ubistava i u sve umijesani oni. Niko ne govori da su svi isti ali je cinjenica da je kriminal najveci gdje oni dominiraju.
@soccerfan, procitat cu i o Koloradu, da vidim kako je kod tebe. Je li velika bh zajednica tamo?Malo malo pa na skijanje.
- JoeBonaWho
#459 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Imate li oruzje, ili ste i vi pali na anti-gun pricu liberala? Bez obzira imaju li crnci opravdane razloge na proteste ili ne, nemaju pravo da napadaju bilo koga. U Teksasu skoro svi Bosanci imaju oruzje, kao i vecina Teksashana, tamo nema demonstracija, paljevina i pljacke jer znaju sta bi dobili. Pamet u glavu, Sig Sauer i AR-15 su dobre pocetne opcije!
-
jefferson
#460 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Pa nije sad da je nesto Missouri drugaciji od Texasa. Inace obe drzave su bas onako primjer kvalitete zivljenjaJoeBonaWho wrote:Imate li oruzje, ili ste i vi pali na anti-gun pricu liberala? Bez obzira imaju li crnci opravdane razloge na proteste ili ne, nemaju pravo da napadaju bilo koga. U Teksasu skoro svi Bosanci imaju oruzje, kao i vecina Teksashana, tamo nema demonstracija, paljevina i pljacke jer znaju sta bi dobili. Pamet u glavu, Sig Sauer i AR-15 su dobre pocetne opcije!
-
L u c i f e r
#461 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
JoeBonaWho wrote:Imate li oruzje, ili ste i vi pali na anti-gun pricu liberala? Bez obzira imaju li crnci opravdane razloge na proteste ili ne, nemaju pravo da napadaju bilo koga. U Teksasu skoro svi Bosanci imaju oruzje, kao i vecina Teksashana, tamo nema demonstracija, paljevina i pljacke jer znaju sta bi dobili. Pamet u glavu, Sig Sauer i AR-15 su dobre pocetne opcije!
- JoeBonaWho
#462 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Pa nije nam ni lose....http://www.bizjournals.com/houston/stor ... l?page=alljefferson wrote:Pa nije sad da je nesto Missouri drugaciji od Texasa. Inace obe drzave su bas onako primjer kvalitete zivljenjaJoeBonaWho wrote:Imate li oruzje, ili ste i vi pali na anti-gun pricu liberala? Bez obzira imaju li crnci opravdane razloge na proteste ili ne, nemaju pravo da napadaju bilo koga. U Teksasu skoro svi Bosanci imaju oruzje, kao i vecina Teksashana, tamo nema demonstracija, paljevina i pljacke jer znaju sta bi dobili. Pamet u glavu, Sig Sauer i AR-15 su dobre pocetne opcije!
- soccerfan88
#463 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Meni ne smetajuprha wrote:Fakat je latinosa pun Kolorado... Al su raja, barem ove sto ja poznam!
- soccerfan88
#464 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Ma bice snijega pa tek je krenulojefferson wrote:Fali jos bar 2ft snijega pa da bude ko prosla sezonasoccerfan88 wrote:Kod nas nije i nema ti kod nas problema nikakvih. Oko 10000 nasih. Ali kilma nam jeGrean wrote:Nema se sta tu generalizovati @semko, eto sam kazes bilo sest ubistava i u sve umijesani oni. Niko ne govori da su svi isti ali je cinjenica da je kriminal najveci gdje oni dominiraju.
@soccerfan, procitat cu i o Koloradu, da vidim kako je kod tebe. Je li velika bh zajednica tamo?Malo malo pa na skijanje.
-
razonoda
#465 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Tacnofakat wrote:Cuo sam da je jedino Fox objavio vijest o ovome ubistvu Zemira.
-
jefferson
#466 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Fali jos bar 2ft snijega pa da bude ko prosla sezona
Staze su prva liga bez obzira, ja sam vec to provjerio.Ma bice snijega pa tek je krenulo![]()
Nadam se da ce do Nove Godine bar jos malo napadati
-
limenka2014
#467 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Hajde ljudi share i pridruzite se ovoj akciju,Adela je sehidsko dijete treba nasu pomoc
http://vazda.ba/humanitarne-akcije/stud ... bna-pomoc/
http://vazda.ba/humanitarne-akcije/stud ... bna-pomoc/
- luckylaka
#468 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Nije tacno.Vijest su objavili svi lokalnj mediji Fox2,Kmow,Ksdk,Cw11,Knlc,Kdnl...Cnn je odbijao objaviti da je ubistvo uradio crnac.Situacija je trenutno uobicajna za St.Louis...puca se,ubija se,pljacka se.P.S.Hvala onom forumasu koji na slicnom forumu napisa nakon ubistva Zemira prljavi komentar,,Nadam se da je Lucky iz sant louisa,,Pretpostavljam o kojem se bolesniku radi ali njemu na obraz.razonoda wrote:Tacnofakat wrote:Cuo sam da je jedino Fox objavio vijest o ovome ubistvu Zemira.
-
jefferson
#469 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
De nam reci kakvo je stanje izmedju bosanaca i crnaca i hipano sada? Jesul tenzije fakat toliko porasle ili desni mediji ovo iskoristavaju zbog svoje agende?luckylaka wrote:Nije tacno.Vijest su objavili svi lokalnj mediji Fox2,Kmow,Ksdk,Cw11,Knlc,Kdnl...Cnn je odbijao objaviti da je ubistvo uradio crnac.Situacija je trenutno uobicajna za St.Louis...puca se,ubija se,pljacka se.P.S.Hvala onom forumasu koji na slicnom forumu napisa nakon ubistva Zemira prljavi komentar,,Nadam se da je Lucky iz sant louisa,,Pretpostavljam o kojem se bolesniku radi ali njemu na obraz.razonoda wrote:Tacnofakat wrote:Cuo sam da je jedino Fox objavio vijest o ovome ubistvu Zemira.El Fatiha nasim dobrim Bosnjacima Zemiru i Deni.
-
kosava
#470 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Tako je Jeffersone sve su to krivi desnicari Not
-
kosava
#471 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
jefferson wrote:Pa nije sad da je nesto Missouri drugaciji od Texasa. Inace obe drzave su bas onako primjer kvalitete zivljenjaJoeBonaWho wrote:Imate li oruzje, ili ste i vi pali na anti-gun pricu liberala? Bez obzira imaju li crnci opravdane razloge na proteste ili ne, nemaju pravo da napadaju bilo koga. U Teksasu skoro svi Bosanci imaju oruzje, kao i vecina Teksashana, tamo nema demonstracija, paljevina i pljacke jer znaju sta bi dobili. Pamet u glavu, Sig Sauer i AR-15 su dobre pocetne opcije!
Kazi koliko si dugo zivjeo u Texasu? Missouri je onako tipcna srednja Amerika , STL je bio nas putu da postane 100% Crn i propadne kako to ide uobicajno i onda su stigli Bosanic pa je nakraju STL postao Crnci, Bosanci i nesto ostalih.
Last edited by kosava on 07/12/2014 23:53, edited 1 time in total.
-
kosava
#472 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Nemaju sta ce Bosnji to ? Nije ni '92 naucila pameti.JoeBonaWho wrote:Imate li oruzje, ili ste i vi pali na anti-gun pricu liberala? Bez obzira imaju li crnci opravdane razloge na proteste ili ne, nemaju pravo da napadaju bilo koga. U Teksasu skoro svi Bosanci imaju oruzje, kao i vecina Teksashana, tamo nema demonstracija, paljevina i pljacke jer znaju sta bi dobili. Pamet u glavu, Sig Sauer i AR-15 su dobre pocetne opcije!
-
jefferson
#473 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Texas je drzava sa namjanje zdravstveno osiguranih u odnosu na broj stanovnika. TX nije samo Austin, ili Dallas ili San Antonio pa i Houston. Dallas i Houston tek trebaju da pokazu jel TX ekonomski napredovao zbog visokih cijena nafte ili se krije prava ekonomija iz toga (moje misljenje je da jedino Austin privlaci u TX visoku tehnologiju zbog toga sto je sam grad izuzetak od samog Texasa).kosava wrote:jefferson wrote:Pa nije sad da je nesto Missouri drugaciji od Texasa. Inace obe drzave su bas onako primjer kvalitete zivljenjaJoeBonaWho wrote:Imate li oruzje, ili ste i vi pali na anti-gun pricu liberala? Bez obzira imaju li crnci opravdane razloge na proteste ili ne, nemaju pravo da napadaju bilo koga. U Teksasu skoro svi Bosanci imaju oruzje, kao i vecina Teksashana, tamo nema demonstracija, paljevina i pljacke jer znaju sta bi dobili. Pamet u glavu, Sig Sauer i AR-15 su dobre pocetne opcije!
Kazi koliko si dugo zivjeo u Texasu? Missouri je onako tipcna srednja Amerika , STL je bio nas putu da postane 100% Crn i propadne kako to ide uobicajno i onda su stigli Bosanic pa je nakraju STL postao Crnici, Bosanic i nesto ostalih.
Ali drzava u kojoj se pokusava limitirati zdravstveno osiguranje, zatvoriti klinike koje omogucavaju ginekoloske preglede zenama koje nemaju zdravstveno osiguranje itd, itd, nije bas pojam kvalitete zivota.
sto se tice STL-a, on iako geografski nije u tkz."rust belt' pati od slicnih problema.
- luckylaka
#474 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Nije tacno.Vijest su objavili svi lokalnj mediji Fox2,Kmow,Ksdk,Cw11,Knlc,Kdnl...Cnn je odbijao objaviti da je ubistvo uradio crnac.Situacija je trenutno uobicajna za St.Louis...puca se,ubija se,pljacka se.P.S.Hvala onom forumasu koji na slicnom forumu napisa nakon ubistva Zemira prljavi komentar,,Nadam se da je Lucky iz sant louisa,,Pretpostavljam o kojem se bolesniku radi ali njemu na obraz.
El Fatiha nasim dobrim Bosnjacima Zemiru i Deni.
[/quote]
De nam reci kakvo je stanje izmedju bosanaca i crnaca i hipano sada? Jesul tenzije fakat toliko porasle ili desni mediji ovo iskoristavaju zbog svoje agende?[/quote]
Uglavnom stanje nije ni priblizno kakvo je bilo prije.Sto kazu u zraku osjetis da nesto ne valja.Maloprije otisao u nabavku naoruzanja(zlu ne trebalo) i za nepovjerovati da je shop pun bosanaca koji kao da se za rat pripremaju.Drugo.Nevezano za tvoj post.Nista ovdje mediji nisu napuhali nego su pokusali prikriti cinjenicu da je ovo jednostavno napad na bijelci jer su i napadaci na rahmetli Zemira uzvikavali nesto kao,,prebiti bijele,,,Prije toga crnac je takodzer za popisani pedesetak dolara ubio rahmetli Harisa iako je dobro znao da su vrijedni i posteni bosanci.Evo sad i napad na nasu mladu bosanku.Naravno da ne zaboravim i silovanje i ubistvo jos jedne bosanke prije neki h 15-ak godina(nije bio crnac).Dokle ce ovo potrajati ko zna .Policiji su ruke svezane jer su im smanjene ovlasti i pored brojnih proviokacija na ovim tzv.protestima policija se ponasa vrlo profesionalno.Molimo Boga da se ludilo zaustavi i najgora solucija bi bila da padne jos jedna bilo cija glava.Onako sbrda s dola.Pravac Ferguson.Poz.
De nam reci kakvo je stanje izmedju bosanaca i crnaca i hipano sada? Jesul tenzije fakat toliko porasle ili desni mediji ovo iskoristavaju zbog svoje agende?[/quote]
Uglavnom stanje nije ni priblizno kakvo je bilo prije.Sto kazu u zraku osjetis da nesto ne valja.Maloprije otisao u nabavku naoruzanja(zlu ne trebalo) i za nepovjerovati da je shop pun bosanaca koji kao da se za rat pripremaju.Drugo.Nevezano za tvoj post.Nista ovdje mediji nisu napuhali nego su pokusali prikriti cinjenicu da je ovo jednostavno napad na bijelci jer su i napadaci na rahmetli Zemira uzvikavali nesto kao,,prebiti bijele,,,Prije toga crnac je takodzer za popisani pedesetak dolara ubio rahmetli Harisa iako je dobro znao da su vrijedni i posteni bosanci.Evo sad i napad na nasu mladu bosanku.Naravno da ne zaboravim i silovanje i ubistvo jos jedne bosanke prije neki h 15-ak godina(nije bio crnac).Dokle ce ovo potrajati ko zna .Policiji su ruke svezane jer su im smanjene ovlasti i pored brojnih proviokacija na ovim tzv.protestima policija se ponasa vrlo profesionalno.Molimo Boga da se ludilo zaustavi i najgora solucija bi bila da padne jos jedna bilo cija glava.Onako sbrda s dola.Pravac Ferguson.Poz.
-
kosava
#475 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Jeffersone pitanje je bilo koliko dugo si zivjeo u TX?
To sto si napisoa je malo propaganda sa Huff. a malo Bosanska navika da imas kod Tite zdravstveno. TX je granicna drzava i normalno da se stiti of ilegalne imigracije tako da nece dozvljavati da Jose preskoci preko ograde i sica djecu svake godine nego se pokupi u propalu Kaliforniju ili Kolorado gdje ima pravo na drzavno zdravstveno , socijalne programe i sl.
Ja znam jednu drzavu da ima 99% odraslih i 100% djece da imaju zdravstveno, i to je Vermont drzava koja je jedna od najskupljih za zivjet jer porezima se placa sekcija 8, EBT( tackice za hranu) mobiteli neradnicima. Zato drzava stari konstanto je mladi ljudi odlaze cim zavrse fakultet, jer kuca koja kosta u 150 hiljada u TX u Vermont je 300 hiljada i ima tri puta visi porez na nekretninu.
TX je ogroman i nije samo Austin, Dallas,San Antonio i Houston
To sto si napisoa je malo propaganda sa Huff. a malo Bosanska navika da imas kod Tite zdravstveno. TX je granicna drzava i normalno da se stiti of ilegalne imigracije tako da nece dozvljavati da Jose preskoci preko ograde i sica djecu svake godine nego se pokupi u propalu Kaliforniju ili Kolorado gdje ima pravo na drzavno zdravstveno , socijalne programe i sl.
Ja znam jednu drzavu da ima 99% odraslih i 100% djece da imaju zdravstveno, i to je Vermont drzava koja je jedna od najskupljih za zivjet jer porezima se placa sekcija 8, EBT( tackice za hranu) mobiteli neradnicima. Zato drzava stari konstanto je mladi ljudi odlaze cim zavrse fakultet, jer kuca koja kosta u 150 hiljada u TX u Vermont je 300 hiljada i ima tri puta visi porez na nekretninu.
TX je ogroman i nije samo Austin, Dallas,San Antonio i Houston