Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
insomniac_90

#451 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by insomniac_90 »

ja imam izvrsno iskustvo sa eurodent-om poliklinikom na dobrinji ... a inace sam kod dr. aide hrnjic ... jako strucna, pazljiva, mlada, profesionalna, odgovorna, ma sve naj, naj ... kad sam mislio da cu izludit od bola ... oni su ti koji su mi pomogli i popravili sve sto je ova jedna druga doktorica kobila zajbala/povrsno uradila ... evo info:

Eurodent d.o.o.
Promjeni

* Kontakt

Adresa
Bulevar branilaca Dobrinje bb
71 000
SARAJEVO
Telefon: 033-461 848
Mobil: 061-719 556
Fax: 033-461 848
Email
[email protected]
Web stranica
www.eurodent.ba
bumbe

#452 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bumbe »

Pozdrav....uzasno me boli zub (pokvaren ali je skoro sav ispao ) , takodjer imam jos 2 pokvarena zuba i na prednjim zubima mi se u vrhu kao pocinju kvariti :S . Sto je najgore redovno perem i odrzajem zube.Molim da me uputite kod nekog stomatologa i kolika bi cijena bila popravke toga i sta mi treba od papira da odnesem.
AllStar

#453 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by AllStar »

http://www.pirovic.ba/

samo nemoj reć da sam ti ja reko :lol:

ps. preko puta ORT-a, nećeš zažalit :thumbup:
bumbe

#454 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bumbe »

AllStar wrote:http://www.pirovic.ba/

samo nemoj reć da sam ti ja reko :lol:

ps. preko puta ORT-a, nećeš zažalit :thumbup:
Ok hvala puno..samo mi jos reci otprilike koliko novca cu morati izdvojiti ?
addy_sa

#455 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by addy_sa »

moja preporuka: dr. omerbašić u kovačićima kod solarijuma ema..žena mi razbila strah od zubara i odlično radi svoj posao..a imalo se itekako šta raditi :D
FAlonso

#456 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by FAlonso »

Pozdrav svima!! Vidim da mnogi preporucujete razne zubare,zubarske ordinacije i sl.medjutim primjetio sam da skoro niko ne pise cijene usluga,vecinom se pise da je dobra,kvalitetna usluga,ali na zalost u BiH je cijena usluge itekako vazna sobzirom da su nam plate toliko jadne da nismo u stanju ni zube odrzavati urednim i zdravim a kamoli nesto drugo.
Milim vas da navedete nekog dobrog zubara sa kojim ste imali pozitivna iskustva i da napisete cijene plombi,navlaka itd.. veoma mi je vazno sobzirom da imam dosta posla oko zuba i nije mi isto dati vise ili manje 10 ili 20 maraka,i ako neki zubari rade na rate i to bi dobro doslo.Volio bih nekog provjerenog sobzirom da sam imao negativna iskustva sa zubarima u domu zdravlja(katastrofa) nemaju pojma,i da nije pretjerano skup!! Molim jos jednom za cijene usluga,pozzzz!!!!
aleksandra123

#457 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by aleksandra123 »

Ja sam radila cirkonske navlake i one su 400 KM jedna.a obicne su 210 KM u ordinacija Dent Art u Hrasnom. Zube koje je trebalo popraviti, popravila sam u Domu zdravlja besplatno. Vjeruj da je doktrica u Domu zdravlja odlicno uradila posao, bolje nego svi privatnici kojima sam do sada dala brdo novca. Raspitaj se kako radi tvoj doktor u Domu zdravlja da bar ne placas popravku ako moras navlake.
norah

#458 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by norah »

Ima li ko iskustva sa ordinacijom "Rica"? Navodno je kod njih sve bezbolno.
citroen

#459 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by citroen »

Zna li neko koje je radno vrijeme ordinacije Bičakčić,ne javljaju se na telefon.Hvala :sax:
arnelau

#460 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by arnelau »

Ja sam čula da na Mostarskom raskršću (kod Coca Cole) ima dobar zubar (ne znam kako se zove). Navodno odlično vadi zube pa me zanima da li je neko od forumaša čuo za tog zubara i kakva su iskustva?
Brus Lee

#461 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Brus Lee »

arnelau wrote:Ja sam čula da na Mostarskom raskršću (kod Coca Cole) ima dobar zubar (ne znam kako se zove). Navodno odlično vadi zube pa me zanima da li je neko od forumaša čuo za tog zubara i kakva su iskustva?
Mislim da se preziva Asceric i kazu da je dobar za vadjenje zuba, a za popravke ne znam. Generalno, stomatolozi ne vole da vade zube, za to nikad nije kasno. Probaj da popravis sto se popraviti da. Barem da korijen sacuvas, trebati ce ti poslije za protetiku. :sad:
deseta

#462 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by deseta »

Moja preporuka je Ordinacija dr. Selmana na bistriku...
Tu odrzavam oralnu higijenu već duzi period, divni zubari.
Ima jedna starija gospođa i jedan jako fin stomatolog, zanimljiv, lijep pristup pacijentu i na kraju ono najvaznije kvalitet je jako jako dobar, odličan.
Radila sam plombe, a nedavno i jednu navlaku.
Ja prezadovoljnaaaaaaaaaaaaaaa
Aurora Borealis

#463 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Aurora Borealis »

deseta wrote:Moja preporuka je Ordinacija dr. Selmana na bistriku...
Ima jedna starija gospođa i jedan jako fin stomatolog, zanimljiv, lijep pristup pacijentu i na kraju ono najvaznije kvalitet je jako jako dobar, odličan.
Izvini kako se zove taj fini stomatolog? :)
Oxygenn

#464 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Oxygenn »

arnelau wrote:Ja sam čula da na Mostarskom raskršću (kod Coca Cole) ima dobar zubar (ne znam kako se zove). Navodno odlično vadi zube pa me zanima da li je neko od forumaša čuo za tog zubara i kakva su iskustva?
Ako je bas doslo do vadjenja zuba, moja ti je preporuka poslije 20:00 i pravac hitna ljudi znaju sta je vadjenje zuba :-D
sabanss

#465 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sabanss »

Aurora Borealis wrote:
Samir ?
Aurora Borealis

#466 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Aurora Borealis »

sabanss wrote:
Aurora Borealis wrote:
Samir ?
E pa to je i moj stomatolog :-D Super mi je on!
bjelic

#467 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bjelic »

FAlonso wrote:Pozdrav svima!! Vidim da mnogi preporucujete razne zubare,zubarske ordinacije i sl.medjutim primjetio sam da skoro niko ne pise cijene usluga,vecinom se pise da je dobra,kvalitetna usluga,ali na zalost u BiH je cijena usluge itekako vazna sobzirom da su nam plate toliko jadne da nismo u stanju ni zube odrzavati urednim i zdravim a kamoli nesto drugo.
Milim vas da navedete nekog dobrog zubara sa kojim ste imali pozitivna iskustva i da napisete cijene plombi,navlaka itd.. veoma mi je vazno sobzirom da imam dosta posla oko zuba i nije mi isto dati vise ili manje 10 ili 20 maraka,i ako neki zubari rade na rate i to bi dobro doslo.Volio bih nekog provjerenog sobzirom da sam imao negativna iskustva sa zubarima u domu zdravlja(katastrofa) nemaju pojma,i da nije pretjerano skup!! Molim jos jednom za cijene usluga,pozzzz!!!!
dr.alija trešnjo kod merkatora,
prvi put otisao prošle godine, a prije nekoliko dana opet na pregled. Prvi put kada sam otišao kod ovog zubara, kako sam bio zanemario zube jedan duži period, bilo je puno pokvarenih zuba. čiko radi fenomenalno i dosta je nježan :) mislim u radu sa zubima.
cijene 30 KM popravak i plomba.

35 čišćenje zuba koje je extra, skine se sav kamenac i ostale nečistoće.
sabanss

#468 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sabanss »

Aurora Borealis wrote:
sabanss wrote:Samir ?
E pa to je i moj stomatolog :-D Super mi je on!

Meni je super ocistio kanal i spasio gotovo otpisan zub. Evo vec pet godina poslije, zub je ok.
ja2

#469 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ja2 »

Ukoliko je nekome potrevan proteticar koji zna da radi sve faze mobilne i fiksne protetike, sa dugogodisnjim iskustvom, neka mi se javi na pvt.
deseta

#470 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by deseta »

Da, riječ je o doktoru Samiru.

Meni je odlično sve odradio.
I baš sam prezadovoljna.
ja2

#471 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ja2 »

Evo i moja preporuka dr. Sada Oručević, zgrada papagajka prizemlje, malo je zavuceno, ali pitajte.
U pubertetu su mi se pokvarili kecevi i dvice, s tim da mi je jedan kec pukao. Sredila ih je fantasticno, tako da ih i sada sa 28 godina imam i izgledaju kao da im nikad nista nije bilo. Pored toga imam puni zubni niz, zahvaljujuci upravo ovoj doktorici.
To je doktorica koji ce svaki zub pokusati spasiti prije nego sto se odluci da ga vadi. Razmislja unaprijed, tako da ostavlja osnov za radjenje protetike u nekim kasnijim godinama.
Pored toga sve lijepo objasni sto upitas, ima kartone svih pacijenata i cuva snjimke od ranije.
Ja jedino u nju imam povjerenja.
Cijene amalgama su oko 30Km, bijela obicna blomba 40km, ali ima i one nekakve najnovije one su malo skuplje. Lijecenje zuba izadje oko 100 km. Ciscenje kamenca 30-40km.
Uglavnom, nista ne radi na svoju ruku, nego ti prvo predoci sve mogucnosti i da ti da sam izaberes koju ces blombu i ostalo.
nata_sa

#472 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by nata_sa »

je li neko bio u ordinaciji quick smile? dr.Mrzic!trenutno su u importane centru kao poliklinika ali kazu da imaju ordinacije i po gradu..
zanimaju me iskustva.....please...!
tvile

#473 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by tvile »

Da li neko ima iskustva sa Dr. Edinom Muhicem koji ima ordinaciju u Splitskoj?
frankwhite

#474 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by frankwhite »

Moja preporuka je definitivno Pirovic. Dr. Dijana u Vrazovoj mi je rekla da moram vaditi hirurski zub (rezat meso i šit) i zakazala za 14 dana da dodjem, u medjuvremenu sam otisao u ordinaciju Pirovic i covjek mi je izvadio zub bez ikakvih problema i hirurskih zahvata. Također sam popravljao zube kod njega, odlicno rade a cijene su iste kao kod ostalih privatnika.
ja2

#475 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ja2 »

Preziva se Asotic i najbolji je oralni hirurg u gradu, upravo je specijalizirao oralnu hirurgiju. Cijene uobicajene.
Post Reply