marchelina wrote:Meni je pas trenutno u jako teškom stanju zahvaljujući dijagnostičkim vještinama Amara Popovića i Andreja Krasnog!
Vrli dijagnostičari, "zvijezde" u usponu, kako ih reklamiraju pojedinci, nisu prepoznali da pas ima babeziozu! Pošto nije liječena na vrijeme, pas je trenutno u jako teškom stanju, ima oslabljeno srce, ne može da mokri i td. Amar Popović me je koštao preko 500 EUR (jer je "dijagnosticirao" encefalitis koji se može potvrditi jedino CT-om, koji se najbliže nalazi u Sloveniji; napomena: nije rekao da moramo otići tamo, ali eto, ako možemo da bi to bilo jako dobro). Andrej Krasni me je koštao nešto manje- iako je i njegova preporuka bila CT jer je "nešto neurološki", tako da recimo njih dvojica mogu dijeliti taj trošak+ razne krvne pretrage, terapije lijekovima i td me koštalo u njegovoj fensi ordinaciji oko 350 KM. Pri tom, radili smo ultrazvuk bubrega na moje insistiranje, a da nisam dobila niti jedne slike, a nalaz urina sam dobila- doslovno na papiriću (post it; ako ko ne vjeruje, mogu i skenirati!).
Mrzim trenutno samu sebe što sam izbjegavala veterinarski fakultet, baš zbog promocije "stručnjaka" po ovom forumu, ali evo danas nakon cjelokupnog pregleda više stručnjaka dobili smo slijedeće:
1. babezioza
2. prekidi u radu srca
3. oslabljena funkcija desnog bubrega
4. pijesak u mokraći
(ovo sada pišem manje više na pamet, rado ću iste nalaze skenirati- EKG, UVZ, urin, periferna analiza krvi).
Pas je u jako teškom stanju, i pitanje je da li će se izvući jer ovo traje više od mjesec dana. Ali, bilo kako bilo, tople preporuke za doktore na veterinarskom fakultetu. Sve pretrage sam platila oko 260 KM (dva RTG snimka, UVZ, analiza urina, detaljna analiza krvi). Svi su bili jako stručni, nisu postavili dijagnozu dok nisu imali sve crno na bijelo i nisu se gađali dijagnozama, "nečim neurološkim" i td.
Pozdrav!
P.S. pošto se radi o javnom forumu, ne bih se potpisivala, ali pomenuta gospoda će me vjerovatno prepoznati iz napisanog. Ako treba, svakako, ime i prezime sa JMBG-om mogu tražiti u pp.
jako mi je žao zbog tvog psa, nadam se da će na kraju sve biti ok
ja sam imala loše iskustvo sa veterinarskim fakultetom. možda sam imala lošu sreću, ali ljudi s kojima sam se ja susrela, najblaže rečeno, nisu mi djelovali stručno
a što se amara tiče, svaki put kad je moj pas imao neki problem postavio je pravu dijagnozu i riješio stvar. ja sam s njim uvijek prezadovoljna, hranu kupujem kod njega, i kad je nešta hitno uvijek mi izađe u susret.
srela sam se sa velikim brojem veterinara, ali on je do sada meni najbolji.