Preporucite veterinara

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
AkashaSa

#451 Re: Preporucite veterinara

Post by AkashaSa »

marchelina wrote:Meni je pas trenutno u jako teškom stanju zahvaljujući dijagnostičkim vještinama Amara Popovića i Andreja Krasnog!
Vrli dijagnostičari, "zvijezde" u usponu, kako ih reklamiraju pojedinci, nisu prepoznali da pas ima babeziozu! Pošto nije liječena na vrijeme, pas je trenutno u jako teškom stanju, ima oslabljeno srce, ne može da mokri i td. Amar Popović me je koštao preko 500 EUR (jer je "dijagnosticirao" encefalitis koji se može potvrditi jedino CT-om, koji se najbliže nalazi u Sloveniji; napomena: nije rekao da moramo otići tamo, ali eto, ako možemo da bi to bilo jako dobro). Andrej Krasni me je koštao nešto manje- iako je i njegova preporuka bila CT jer je "nešto neurološki", tako da recimo njih dvojica mogu dijeliti taj trošak+ razne krvne pretrage, terapije lijekovima i td me koštalo u njegovoj fensi ordinaciji oko 350 KM. Pri tom, radili smo ultrazvuk bubrega na moje insistiranje, a da nisam dobila niti jedne slike, a nalaz urina sam dobila- doslovno na papiriću (post it; ako ko ne vjeruje, mogu i skenirati!).
Mrzim trenutno samu sebe što sam izbjegavala veterinarski fakultet, baš zbog promocije "stručnjaka" po ovom forumu, ali evo danas nakon cjelokupnog pregleda više stručnjaka dobili smo slijedeće:
1. babezioza
2. prekidi u radu srca
3. oslabljena funkcija desnog bubrega
4. pijesak u mokraći
(ovo sada pišem manje više na pamet, rado ću iste nalaze skenirati- EKG, UVZ, urin, periferna analiza krvi).
Pas je u jako teškom stanju, i pitanje je da li će se izvući jer ovo traje više od mjesec dana. Ali, bilo kako bilo, tople preporuke za doktore na veterinarskom fakultetu. Sve pretrage sam platila oko 260 KM (dva RTG snimka, UVZ, analiza urina, detaljna analiza krvi). Svi su bili jako stručni, nisu postavili dijagnozu dok nisu imali sve crno na bijelo i nisu se gađali dijagnozama, "nečim neurološkim" i td.

Pozdrav!

P.S. pošto se radi o javnom forumu, ne bih se potpisivala, ali pomenuta gospoda će me vjerovatno prepoznati iz napisanog. Ako treba, svakako, ime i prezime sa JMBG-om mogu tražiti u pp.

jako mi je žao zbog tvog psa, nadam se da će na kraju sve biti ok
ja sam imala loše iskustvo sa veterinarskim fakultetom. možda sam imala lošu sreću, ali ljudi s kojima sam se ja susrela, najblaže rečeno, nisu mi djelovali stručno

a što se amara tiče, svaki put kad je moj pas imao neki problem postavio je pravu dijagnozu i riješio stvar. ja sam s njim uvijek prezadovoljna, hranu kupujem kod njega, i kad je nešta hitno uvijek mi izađe u susret.
srela sam se sa velikim brojem veterinara, ali on je do sada meni najbolji.
Mimm

#452 Re: Preporucite veterinara

Post by Mimm »

Koju to hranu prodaje vet. Amar
AkashaSa

#453 Re: Preporucite veterinara

Post by AkashaSa »

ja kupujem royal canin medicinsku hranu za zube jer moj pas ima problema sa kamencem
mislim da prodaje svu royalovu medicinsku hranu za pse i mačke ali nisam sigurna.
jaca-maca

#454 Re: Preporucite veterinara

Post by jaca-maca »

AkashaSa wrote:ja kupujem royal canin medicinsku hranu za zube jer moj pas ima problema sa kamencem
mislim da prodaje svu royalovu medicinsku hranu za pse i mačke ali nisam sigurna.
moj pas ima problema sa karijesom, je li ima neka hrana za to :?
AkashaSa

#455 Re: Preporucite veterinara

Post by AkashaSa »

ne znam za karijes, to se treba rješavati kao kod ljudi, međutim kod nas nema niko ko je isključivo zubar za pse. nazovi amara da ti pogleda kucu pa nak ti on kaže šta trebaš
Cholina_Lokica

#456 Re: Preporucite veterinara

Post by Cholina_Lokica »

Na veterini odlicno rade ciscenje zuba
jaca-maca

#457 Re: Preporucite veterinara

Post by jaca-maca »

Cholina_Lokica wrote:Na veterini odlicno rade ciscenje zuba
Kada sam bila u Vet Lifu Andrej mi je rekao da dodjem kad bude imala 2 ili 3 godine pa da joj ociste karijes, kao neka vrsta operacije gdje uspavaju psa :? Kako to rade na veterini? :?
Cholina_Lokica

#458 Re: Preporucite veterinara

Post by Cholina_Lokica »

Pa isto tako, ne mozes psu drugacije ocistiti karijes, i ako ima puno kamenca :-)

Zasto ne dajete psima jabuke i kosti :? Happy od 4 mjeseca haman svaki dan oglodje jabuku citavu, suha rana da je krupnija, pa da mora fino zvakati i tako da cisti zube, i zadnji par mjeseci svaki dan dobije kosku, zubi joj blijesteci bijeli, nigdje ni jedne jedine tackice prljavstine nema...
saga

#459 Re: Preporucite veterinara

Post by saga »

Jel vi perete zube psima?
Ja se ulijenim katkad, pa kad se sjetim krenem u napad redovno... pa onda opet zaboravim itd.
Moja je imala vec tu 'operaciju', cak su joj i dva zuba izvadjena...medjutim sad je sve ok. Ima one glodalice za zube, rucka jabuke (nije mi palo na um da je i to dobro za zube, samo ih voli :D), i povremeno ih peremo.
jaca-maca

#460 Re: Preporucite veterinara

Post by jaca-maca »

Cholina_Lokica wrote:Pa isto tako, ne mozes psu drugacije ocistiti karijes, i ako ima puno kamenca :-)

Zasto ne dajete psima jabuke i kosti :? Happy od 4 mjeseca haman svaki dan oglodje jabuku citavu, suha rana da je krupnija, pa da mora fino zvakati i tako da cisti zube, i zadnji par mjeseci svaki dan dobije kosku, zubi joj blijesteci bijeli, nigdje ni jedne jedine tackice prljavstine nema...
Koliko to kosta?
Jabuke nesto i nece, a kosti jede bas cesto :?
AkashaSa

#461 Re: Preporucite veterinara

Post by AkashaSa »

Cholina_Lokica wrote:Na veterini odlicno rade ciscenje zuba
već smo to radili, kod amara, bili su fenomenalni, ali opet moramo ponoviti, prošlo je više od godinu dana i već se skuplja kamenac

psa uspavaju pa im (slagat ću vjerovatno) nekom tečnošću pod vidokim pritiskom skidaju kamenac (sa karijest stvarno ne znam) znači isto ko kod ljudi

koske mu ne dajem jer je previše mali i srž bi mu teško pala na želudac, jabuku jede i voli je, ali opet, špicevi su rasa koja je sklona zubnim problemima, i ari je to očigledno pokupio :(
marchelina

#462 Re: Preporucite veterinara

Post by marchelina »

minjonja wrote:marchelina, jel bolje cuko?
Pozdrav,

hvala na pitanju, pas je preživio na sreću, nakon 20 dana liječenja na Veterinarskom fakultetu (da pas doslovno dođe k sebi- što uključuje samostalno mokrenje, uzimanje hrane- trebalo je 10 dana, 6 dana infuzije, svakodnevne antibiotike, B komplex i td. ne moram ni spominjati. Prije 7 dana je počela i hodati pomalo, otežano na zadnje nogice što je posljedica oštećenja nerva uslijed neliječene babezije.
Sada treba vremena i strpljenja da vidimo da li će joj se i ostale funkcije vratiti u normalu ili ću imati defektnog psa zahvaljujući već spomenutim "stručnjacima".
Pod ostale funkcije spada: pas me recimo pa i ne prepoznaje, jako je preplašena i to nije ni sjena onog psa koji je bio prije tačno dva mjeseca.
Slažem se da svako ima različita iskustva sa istim ljudima, ali ono što sam ja doživjela od dvojice pomenutih ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju. Svakom se može desiti greška, ali stvar je da ti "veterinarski giganti" nisu nikad, ali baš nikad doveli svoju dijagnozu u pitanje i rekli pa možda da pitate nekog drugoga (da bih ostala vjerodostojna, moram napisati da je dr. vet. med. Amar Popović bio samo jednom u kućnoj posjeti i na osnovu 10-to minutnog pregleda "lupio" da pas ima encefalitis- zamisli čuda, štovani Amare, CT mozga je čist. Ili možda CT laže???).
Dr. vet. med. Andrej Krasni, koji je liječio psa više od 3 sedmice, nakon što se jedan dan nismo pojavili na redovnoj terapiji antibiotika (dan ranije pas je bio preloš, ja sam se lično opraštala od nje jer sam mislila da neće preživjeti noć), mislite da je nazvao i pitao da li je sve u redu? Da li je pas živ? Ne, naravno, nikad se nije javio niti pitao nešto slično. Toliko o odnosu. A toliko novaca smo dali na liječenje imaginarne bolesti.
Uglavnom, moj pas je sada bolje, kao što rekoh. Srce je oštećeno, tako da će početi primati terapiju i za to. Nadam se najboljem. U najboljim je rukama trenutno.
Veliko hvala svima sa Veterinarskog fakulteta, još jednom.

Lijepi pozdrav od mene za vas i vaše četvoronošce. Čuvajte ih.
Friesian

#463 Re: Preporucite veterinara

Post by Friesian »

drago mi je to cuti.. puno srece u daljoj terapiji i nadam se da ce biti puno bolje.. :thumbup:
elmica_plavusica

#464 Re: Preporucite veterinara

Post by elmica_plavusica »

zna li mi iko reci cijene redovnog vakcinisanja ili opcenito cijene pregleda (udomila sam malog cukicu pa ne znam stvarno gdje da ga odvedem)....pozdrav svima
dzeno123

#465 Re: Preporucite veterinara

Post by dzeno123 »

Da li je neko imao iskustva sa doktorom Igorom, veterinarska stanica iznad pionirske doline?
minjonja

#466 Re: Preporucite veterinara

Post by minjonja »

elmica_plavusica wrote:zna li mi iko reci cijene redovnog vakcinisanja ili opcenito cijene pregleda (udomila sam malog cukicu pa ne znam stvarno gdje da ga odvedem)....pozdrav svima
ako ti vec nije neko dosad rekao, znam da je za macke oko 30 KM + pasos, sama vakcina oko 25 KM, a pregledi su 20 KM + lijekovi.
PAWNDA

#467 Re: Preporucite veterinara

Post by PAWNDA »

Ja sam do sada isla kod trojice. Harisa, Josipa i onog Dine na veterini i sve je to u pet deka. Ako im ne kazes da ti pas ima slomljenu nogu sami nece skontat. Skrti na rijecima, sto ne pitas neces saznati. Treba napraviti spisak pitanja prije fakat. Jos mi se nije desilo da mi neko izvaga i izmjeri psa, valjda je to osnovno niti me je ko pitao cime ga hranim ali su me sva trojica pitali koliko sam ga platila. Bez toga se izgleda ne moze procjeniti zdravstveno stanje. Sto se mene tice, trazim cetvrtog.
jaca-maca

#468 Re: Preporucite veterinara

Post by jaca-maca »

PAWNDA wrote:Sto se mene tice, trazim cetvrtog.
Mustafa Mrkulic :thumbup:
hurmasica

#469 Re: Preporucite veterinara

Post by hurmasica »

koLIKO KOSTA PREGLED MACKE I DA EVENTUALNO LIJECENJE, VAKCINISANJE I TD?
jaca-maca

#470 Re: Preporucite veterinara

Post by jaca-maca »

hurmasica wrote:koLIKO KOSTA PREGLED MACKE I DA EVENTUALNO LIJECENJE, VAKCINISANJE I TD?
Mislim da je 20 ili 25 KM vakcina :?
Damirova

#471 Re: Preporucite veterinara

Post by Damirova »

Hej

Udomila sam stene maltezera, i zelim ga sto prije odvesti veterinaru. Gdje da odem, na veterinu ili vec kod nekog drugog veterinara. usput, zivim na stupu.

Interesuje me i cijena vakcine i pregled, jer moj pas je jos uvijek beba, i zelim mu barem ono Obavezno omoguciti.
barby02

#472 Re: Preporucite veterinara

Post by barby02 »

HITNO !!!!!!!!!!!! Treba mi broj veterinara Amara ! Molim vas,jer nemam vremena listati ove stranice. . Hvala unaprijed !
globosa

#473 Re: Preporucite veterinara

Post by globosa »

barby02 wrote:HITNO !!!!!!!!!!!! Treba mi broj veterinara Amara ! Molim vas,jer nemam vremena listati ove stranice. . Hvala unaprijed !

Popovic Amar 061-397-178

i za svaki slučaj

Ćustović Haris 061-191-131
barby02

#474 Re: Preporucite veterinara

Post by barby02 »

globosa wrote:
barby02 wrote:HITNO !!!!!!!!!!!! Treba mi broj veterinara Amara ! Molim vas,jer nemam vremena listati ove stranice. . Hvala unaprijed !

Popovic Amar 061-397-178

i za svaki slučaj

Ćustović Haris 061-191-131
Hvala puuuuno !!!!!!!!!!!
erminasp

#475 Re:

Post by erminasp »

:x : :kiss: AIDA MAMELA NAJGORA VETERINARKA U SARAJEVU!!!
Post Reply