Herbalife?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Adi_187 wrote:Koristim f1 zbog toga sto jednostavno nisam imao uravnotezenu isranu. Radim od 8 do 3 h i od toga pauza ili bude ili ne bude i to mozda oko 12 ili 1 gdje je meni dorucak propadao i tako vremenom sam ostao bez navike za doruckom a da ne pricam o kvaliteti onoga sto sam jeo. Radio sam tako sto kada je pauza ili kada se vratim kuci poslije posla od gladi sam gutao hranu mahom razne hamburgere, pizze, cevape, pite i ostalo. Desilo se to da sam imao 10 kg viska i stalan umor, depresiju, boli glava, pospanost itd...
ovdje podvlacim crtu mog zivota prije 8 dana
----------
sada imam uravnotezenu isranu...znate kako,reci cu vam lako:))
f1 koji ima sve sto je jednom normalnom organizmu potrebno (vitamini.minerali,vlakna,proteini http://www.herbalife.com/files/HL//Medi ... -45-08.pdf)
jedem ujutro i spremam ga za minuta. Prije nisam imao vremena za dorucak a sada u 7 i 30 popijem moj shake. Poslije toga 4 sata sam sit. Jednostavno sam unjeo u organiza,m sve sto mu je potrebno i on radi bez da zove za glad. (prije od cevapa,pita,pizza,sendvica koje sadrze samo masti i kalorije sam imao konstantnu glad i depresiju jer u organizam nisam unosio dovoljno vitamina, proteina i vlakana.) Sada kada unesem f1 sam sit 4 sata jer zeludac je pametna masina i sve dok ne nahrani sve celije organizma on je nezadovoljan i hoce jos a rezultat je to salo i pivski stomak. Redovno idem u wc sto mi strasno dosta znaci jer kao sto kinezi kazu koji su najzdravija nacija da zdravlje je u crijevima.
Elem kada iza 12 sati osjetim glad pojedem nesto lagano ali uz obavezno integralni hljeb koji sadrzi vlakna. Rezultat je sto za rucak i veceru ne moram da se prejedam da bi se zasitio nego sasvim normalno. Naravno nezaobilazna je voda koju pijem 3 litra. Ujutro dvije case, 15 minuta poslije rucka 2 i poslije vecere dvije ali i nju ne gutam kao stoka nego u gutljajima kao sto teniseri rade jer voda na ex pravi havariju u stomaku i slezeni.
Ono sto je vazno je da ustajem jako raspolozen i nije mi potrebna kafa za razbudjivanje. Naravno idem 2 puta sedmicno u teretanu i jednom puta aerobne vjezbe kao sto su trcanje hodanje ili basket. To je sve dovelo da sam sretan i svakom cu preporuciti moju formulu jer zdravlje je na prvom mjestu.
Jebo te, ali sve i jedan sa identinom pricom dodje na forum.

Pa sarajte malo majku mu, providno je.

Sve to sto si postigao je do toga sto te HL vjestacki zasiti, pa mozes izgurati dan.
Ili te izjeda iznutra.

Ja bih se zabrinuo.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Ti si fakat neumoran???

Slušaj, priča ti je šuplja do bola.
Desilo se to da sam imao 10 kg viska
A sad nakon 7 dana nemaš? Wow ...
Elem kada iza 12 sati osjetim glad pojedem nesto lagano ali uz obavezno integralni hljeb koji sadrzi vlakna.
Svaka čast, ali integralni hljeb postojii bez HL-a.
Naravno nezaobilazna je voda koju pijem 3 litra. Ujutro dvije case, 15 minuta poslije rucka 2 i poslije vecere dvije ali i nju ne gutam kao stoka nego u gutljajima kao sto teniseri rade jer voda na ex pravi havariju u stomaku i slezeni.
Isto ne vidim tu HL? Pijem i ja puno vode.
Naravno idem 2 puta sedmicno u teretanu i jednom puta aerobne vjezbe kao sto su trcanje hodanje ili basket.
HL? Teretana?

Ono što hoću da ti kažem je: sve ove promjene (fitness, voda, ishrana) same po sebi daju rezultate. HL samo dopunjava sve ovo u smislu da ti utaži glad da ne udariš po junk foodu i sl. Takvih zamjenskih šejkova, pilula i ko zna čega sve ne ima more. HL je prije svega uzimanje para. Zarađivanje na tuđoj ljenosti da dignu guzove i vježbaju, da dignu guzove i naprave zdrav obrok a ne da naruče pizzu. Sam sam to čuo od korisnika HL-a kad sam im iznio argumente, na kraju je bilo "ma mrsko meni vježbat, lakše ovo".
Koliko košta f1? A koliko košta kada uđeš u "šemu" i izgradiš piramidalnu strukturu? Otkud tolika razlika u cijeni? Kad ti kao sponzor dobijaš robu upola manje nego obični korisnik, koliko ti i HL zaradite? Koje ba zdravlje, jedini cilj je zarada. Samo što zarade samo oni koji sjede jako visoko u strukturi.
A znam vrlo dobro neke korisnike HL-a. Laž je da se ne osjeti glad.
Ja sam uz malu kontrolu ishrane smrsao vise nego korisnik HL-a u isto vrijeme.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Mene najviše brinu izjave ovih ljudi a "voće nije zdravo" i da "jedu shake".

Ja bih se ubio kad bih dozvolio da mi bilo ko nesto utuvi u glavu pa da to ponavljam kao idiot, a kamoli ovakve nebuloze.

Nisi svjestan svojih izjava.
Last edited by DaysleepeR on 24/03/2007 00:54, edited 1 time in total.
Adi_187

Post by Adi_187 »

I ja sam bio skeptik od ovoga ali kada sam vidio da mi je najboljeg prijatelja sa kojim provodim najveci dio vremena vratilo u zivot onda sam se uivjerio i nisam isao na prezentacije nego mi je drug dobavio f1 za mene i nisam distributer.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Adi_187 wrote:I ja sam bio skeptik od ovoga ali kada sam vidio da mi je najboljeg prijatelja sa kojim provodim najveci dio vremena vratilo u zivot onda sam se uivjerio i nisam isao na prezentacije nego mi je drug dobavio f1 za mene i nisam distributer.
Ma daj.

Svi vi imate najboljeg prijatelja koji je čudom ozdravio.

Šuplja.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Al ja isto tako znam nekog ko vec 3 mjeseca baca pare na ove sejkove (znaš koliko koštaju) i ništa, pišljive 2 kile. I savjet "sponzora" je "uzmi i ove vitamine od 30 KM" :?

I da, pridržava se uputa jer znam da ćeš odmah to reći. A to da nisi išao na prezentacije ti ne vjerujem, govoriš tačno onako kako vas uče, imaš isti obrazac ponašanja kao i ranije pojave tvog tipa na ovoj temi. Tipičan klon.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ma sve govori po uputstvu, od slogana "smrsati je lako pitaj me kako" do podataka koji su neistina a samo se mogu cuti na skupovima.

BTW. HL zabranjuje pominjanje svog imena kod javnog reklamiranja, zato i taj stupidni slogan.

A zasto zabranjuje, zato sto se desi ovo sto se desilo, jave se ljudi koji znaju malo vise pa se prevara otkriva.

Inace, HL je model za prevaru u svijetu.

Pun je internet podataka, samo malo proguglaj.
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

Ma ljudi kakav HL! Ubleha svjetska, Un dijeta je najbolja jer se metabolizam ubrza prirodnim putem, obezbjedi se unos svih materija koje organizmu trebaju, izgube se kile...
Adi_187

Post by Adi_187 »

Dirty Harry wrote:Al ja isto tako znam nekog ko vec 3 mjeseca baca pare na ove sejkove (znaš koliko koštaju) i ništa, pišljive 2 kile. I savjet "sponzora" je "uzmi i ove vitamine od 30 KM" :?

I da, pridržava se uputa jer znam da ćeš odmah to reći. A to da nisi išao na prezentacije ti ne vjerujem, govoriš tačno onako kako vas uče, imaš isti obrazac ponašanja kao i ranije pojave tvog tipa na ovoj temi. Tipičan klon.
Ni jedan sejk nije caroban stapic to je samo jedan kvalitetan obrok pun onoga sto je potrebno, i ja sam u pocetku bio skeptik nije islo, prva dva dana sam osjetio glad poslije uporabe isto kao i prije a to je dok se organizam navikne na novi nacin israne. Naravno da sam se osvijestio i pobavio sobom i isranom. Znaci taj prijatelj sto kazes da baca pare je ocekivao cuda.
Ovo nije cudo nego samo jedan kvalitetan obrok pun svega sto je potrebno. Znaci taj prijatelj pored sejka klopa jos nesto drugo, ne radi tjelovjezbe, jede neumjreno i ocekuje rezultate. Ovo je sve dobronamjerno sto govorim necu ja ni kinte zaradit, imam vec osiguran solidan posao i egzistenciju hvala Bogu. A sada idem na trcanje :))) pozzz
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Bonnie-Clydova mala wrote:Ma ljudi kakav HL! Ubleha svjetska, Un dijeta je najbolja jer se metabolizam ubrza prirodnim putem, obezbjedi se unos svih materija koje organizmu trebaju, izgube se kile...
E sto se toga tice na HL-ovim seminarima se prica i tome kako to ne valja, daju se neki kao negativni primjeri UN dijete, dakle ima i dio blaćenje svega što bi moglo biti konkurencija, svega što bi moglo ugroziti brzu zaradu na naivnim ljudima.

Da, naveli su da je lik zavrsio u bolnici zbog UN dijete :lol:
Last edited by Dirty Harry on 24/03/2007 10:44, edited 1 time in total.
Adi_187

Post by Adi_187 »

Usput kada spominjes kostanje jedan moj obrok kosta u prosjeku 1,80 km
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Adi_187 wrote:
Dirty Harry wrote:Al ja isto tako znam nekog ko vec 3 mjeseca baca pare na ove sejkove (znaš koliko koštaju) i ništa, pišljive 2 kile. I savjet "sponzora" je "uzmi i ove vitamine od 30 KM" :?

Ni jedan sejk nije caroban stapic to je samo jedan kvalitetan obrok pun onoga sto je potrebno, i ja sam u pocetku bio skeptik nije islo, prva dva dana sam osjetio glad poslije uporabe isto kao i prije a to je dok se organizam navikne na novi nacin israne. Naravno da sam se osvijestio i pobavio sobom i isranom. Znaci taj prijatelj sto kazes da baca pare je ocekivao cuda.
Ovo nije cudo nego samo jedan kvalitetan obrok pun svega sto je potrebno. Znaci taj prijatelj pored sejka klopa jos nesto drugo, ne radi tjelovjezbe, jede neumjreno i ocekuje rezultate. Ovo je sve dobronamjerno sto govorim necu ja ni kinte zaradit, imam vec osiguran solidan posao i egzistenciju hvala Bogu. A sada idem na trcanje :))) pozzz
Ti fakat ne znaš čitati... :lol: kako sam samo znao da ćeš reći da se ne pridržava, :lol:
Joj fakat kad pokusavas nekog ubijediti u nesto moras malo koristiti mozak i promijeniti strategiju, prilagoditi se situaciju... ali ne ti i dalje po dobro naučenom HL obrascu svaki tvoj post me dodatno ubjeđuje u suprotno od onog što govoriš jer je ovo klasični pristup HL prodavača.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Adi_187 wrote:Usput kada spominjes kostanje jedan moj obrok kosta u prosjeku 1,80 km
Kako za koga, ... mozes kutiju dobiti za 160 KM, mozes za 80... sve zavisi jesi li ti naivac na kome se zarađuje ili si lik koji zavaljuje naivce....
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

Dirty Harry wrote:
Bonnie-Clydova mala wrote:Ma ljudi kakav HL! Ubleha svjetska, Un dijeta je najbolja jer se metabolizam ubrza prirodnim putem, obezbjedi se unos svih materija koje organizmu trebaju, izgube se kile...
E sto se toga tice na HL-ovim seminarima se prica i tome kako to ne valja, daju se neki kao negativni primjeri UN dijete, dakle ima i dio blaćenje svega što bi moglo biti konkurencija, svega što bi moglo ugroziti brzu zaradu na naivnim ljudima.

Bas me zanima kojim su se argumentima branili.Prostim logiciranjem, da se zakljuciti da kod un dijete organizam dobiva sve materije. samo je pitanje njihove raspodjele. HL - cista hemija...
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Bonnie-Clydova mala wrote:
Dirty Harry wrote:

Bas me zanima kojim su se argumentima branili.Prostim logiciranjem, da se zakljuciti da kod un dijete organizam dobiva sve materije. samo je pitanje njihove raspodjele. HL - cista hemija...
Pa nesto u smislu jest on smršao, ali su mu su triglicerdi podivljali itd. Kao ima to efekta ali ti sjebe zdravlje, i sl.
Adi_187

Post by Adi_187 »

Nije hemija radi se o esencialnim stvarima
Fazon je sto ni jedna dijeta ne valja jer i onoi malo sto uzimate u organizam od vitamina i proteina smanjite i imamo anoreksije, viruse, slabljenje imuniteta itd itd
Pojedes 9 porcija svjezeg voca (ako ga slucajno nadjes) 3 kile integralnog hljeba, 2 kile bijele piletine, mnogo tunjevine, litre mlijeka, kilu crvenog mesa itd itd
ja to sve kada se svari dobijem za 5 minuta sejka i extra mi ide
ko voli nek izvoli ja samo preporucujem jer super djeluje
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Adi_187 wrote:Nije hemija radi se o esencialnim stvarima
Fazon je sto ni jedna dijeta ne valja jer i onoi malo sto uzimate u organizam od vitamina i proteina smanjite i imamo anoreksije, viruse, slabljenje imuniteta itd itd
Pojedes 9 porcija svjezeg voca (ako ga slucajno nadjes) 3 kile integralnog hljeba, 2 kile bijele piletine, mnogo tunjevine, litre mlijeka, kilu crvenog mesa itd itd
ja to sve kada se svari dobijem za 5 minuta sejka i extra mi ide
ko voli nek izvoli ja samo preporucujem jer super djeluje
Kakva šuplja .... :lol: nevjerovatno dokle su spremni ici.
Adi_187

Post by Adi_187 »

Da tebi je suplja sto je pola ljudi debelo, sto ljudi umiru zbog kardiovaskularnih bolesti, diabetisa, karcinoma itd sve od israne...zdrav ti i ziv bio 100 godina
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Adi_187 wrote:Da tebi je suplja sto je pola ljudi debelo, sto ljudi umiru zbog kardiovaskularnih bolesti, diabetisa, karcinoma itd sve od israne...zdrav ti i ziv bio 100 godina
Da zaboravih reći, oni tvrde da HL liječi karcinom .... nego, šta bi sa trčanjem :lol:
Adi_187

Post by Adi_187 »

Dirty Harry wrote:
Adi_187 wrote:Da tebi je suplja sto je pola ljudi debelo, sto ljudi umiru zbog kardiovaskularnih bolesti, diabetisa, karcinoma itd sve od israne...zdrav ti i ziv bio 100 godina
Da zaboravih reći, oni tvrde da HL liječi karcinom .... nego, šta bi sa trčanjem :lol:
Ne lijeci nego prevenira, a trcanje vec sam kreno :))
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Adi_187 wrote:
Dirty Harry wrote:
Ne lijeci nego prevenira, a trcanje vec sam kreno :))
Ma daaa, kao i 70 i kusur drugih bolesti, zar ne? Ne znam samo zasto se takvo revolucionarno otkrice krije iz bezveznih slogana i ne prodaje masovno.
Adi_187

Post by Adi_187 »

Zbog toga sto se ne moze prodavati u apotekama jer ovo je prije svega program israne i mjesecno se vrse kontrole uspjeha i mjerenja kao i zbog mrezne prodaje sto donosi vise potrosaca kao i ne placanje poreza.
Svaki kupac ima svog distributera koji je i savjetnik potrosacu. Cilj kompanije je globalan nivo i herbalife traje vec 25 godina sa uspjehom i milione zadovoljnih klijenata sto dovoljno govori. Prije svega je revolucionarno jer meni pomaze:)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Adi_187 wrote:Zbog toga sto se ne moze prodavati u apotekama jer ovo je prije svega program israne i mjesecno se vrse kontrole uspjeha i mjerenja kao i zbog mrezne prodaje sto donosi vise potrosaca kao i ne placanje poreza.
Svaki kupac ima svog distributera koji je i savjetnik potrosacu. Cilj kompanije je globalan nivo i herbalife traje vec 25 godina sa uspjehom i milione zadovoljnih klijenata sto dovoljno govori. Prije svega je revolucionarno jer meni pomaze:)
:lol: :lol: :lol: :lol:
shin

Post by shin »

Slusaj ti definicije, u ploa noci da ga probudis sve bi znao u slovo.

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Sekta prava.
Locked