Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
#451 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Naglašavam onaj upitnik u zagradi iza riječi "najbliži" jer se i meni to čini nelogično, a negdje sam pročitao taj argument...
- Mahalac
#452 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma da je akobogda proci pa taman u Zaostrogu igrali:)
-
in33sa
#453 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Debili koji pjevaju dok ide Madjarska himna, iako su Madjari ispostovali BH himnu.. od takvih i ne treba ocekivati nista pametno.Ventola wrote:Doslo je do tuce izmedju BHF-a i BHLegije, alkohol i tekma za srcanog je ucinilo svoje. Sto je najbitnije, sve je bilo gotovo u roku par minuta...
- cyprus
#454 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ah joj Mađari su neobzirni, nisu sačekali dok ovi završe "jednu si jedinu"in33sa wrote:Debili koji pjevaju dok ide Madjarska himna, iako su Madjari ispostovali BH himnu.. od takvih i ne treba ocekivati nista pametno.Ventola wrote:Doslo je do tuce izmedju BHF-a i BHLegije, alkohol i tekma za srcanog je ucinilo svoje. Sto je najbitnije, sve je bilo gotovo u roku par minuta...
-
district-beg
#455 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
je li barem u tom nasem rukometnom savezu sve ok? ja to ne pratim, ali sam utakmicu gledao, i bas su mi izgledli ozbiljno i dobro...valjda i nad nama jednom sunce zasija...
-
The 51st State
#456 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Jedina repka koja istinski predstsavlja Bosnu i Herecegovinu, pravo zajednistvo, borbenost i drugarstvo, ako je zato zasluzan gospodin Halid Demirovic, svaka mu cast. U revansu, Skenderija, festival bosnjastva, nadam se barem ovaj put produktvino, zaista bi volio otici u Hrvatsku bodriti ove momke i jos kojesta.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#457 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nadam se da će TO izostati... Nije reprezentacija bošnjačka. Pogledajte kako su ginuli PRCE, STOJANOVIĆ, OBRADOVIĆ... Kao biće koje voli ovu rastrganu zemlju do ludila tim momcima ljubim stope jer sam bio ponosan na njih. I sad da te iste momke da trpamo u neke torove. Ma jooookThe 51st State wrote:Jedina repka koja istinski predstsavlja Bosnu i Herecegovinu, pravo zajednistvo, borbenost i drugarstvo, ako je zato zasluzan gospodin Halid Demirovic, svaka mu cast. U revansu, Skenderija, festival bosnjastva, nadam se barem ovaj put produktvino, zaista bi volio otici u Hrvatsku bodriti ove momke i jos kojesta.
Joj burazeru pa samo se sjeti Puljezevićeve face i sočnih psovki kad bi Prce, Terza, Obradović & Co. zažagali loptu u rašlje
Evo pogledajte sitnih sati, a mene emocije još drže...
I da, neobično mi se svidjelo ponašanje Mađara. I igrača i navijača. Mislim, bilo je marisane na terenu, al' što neko reče, nije balet. Bili su dosta korektni. Ako budu takvi i u drugoj tekmi, hah pa svaka Him dala!
- olduser
#458 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
.
Last edited by olduser on 12/06/2008 08:10, edited 1 time in total.
-
The__Doctor
#459 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
festival bosnjastva
Svaka cast momcima ja sam ocekivao onaj nas psiholoski pad u zadnjim trenutcima ali dobro su se drzali. Kako god Madjari jos uvijek imaju dobre sanse valjda nasi mogu na krilima publike izboriti svjetsko
Svaka cast momcima ja sam ocekivao onaj nas psiholoski pad u zadnjim trenutcima ali dobro su se drzali. Kako god Madjari jos uvijek imaju dobre sanse valjda nasi mogu na krilima publike izboriti svjetsko
- Edin H.
#460 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
olduser wrote:po meni cisti kretenizam ta sutka BHF-a i BHL-aVentola wrote:Doslo je do tuce izmedju BHF-a i BHLegije, alkohol i tekma za srcanog je ucinilo svoje. Sto je najbitnije, sve je bilo gotovo u roku par minuta...
ne znam ko je zapoceo, ni razloge, al debilizam...pobit se izmedju sebe, samo zato sto neko ima sal BHF.a il BHL.a jer u ocima nekih je odmah kao manje je vrijedan, losiji je navijac...nek je stid i sram i jedne i druge..alkohol, droga nije nikakvo opravdanje..
svi tu radi reprezentacije i oni se pobiju..
i jedni i drugi bi trebali poradit na ukljanjaju tih debila sa tribine, iz grupe, koji su zapoceli belaj..
ne trebaju nam sranja izmedju nasih navijaca na utakmica reprezentacije..cini mi se i prosli put je u madjarskoj sranje isto bilo, bhf i jos neka grupa..
svaka cast momcima koji su smirivali..
Ista grupa, bio sam tamo kada nam je igrala fudbalska reprezentacija.
Mislim da bi predstavnici i jednih i drugih trebali sjesti i dogovoriti se.
Zar nije dosta ovaj problem sa Savezom? BHF smatra da su ovi BHL kao u talu sa Savezom.
Inace neka je sa srecom nasim rukometasima u drugoj utakmici.
- olduser
#461 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
.
Last edited by olduser on 12/06/2008 08:10, edited 1 time in total.
-
rikardoreis
#462 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
hebo ga ti...cijenim tvoje komentare odavno, al' nikako da se razgalisin33sa wrote:
Potcijenili su nas, i zajebali se.
Ali mislim da i ne mogu bolje, ako Demirovic i u revansu nametne svoj ritam.
Nasi su igrali dobro, dovoljno za ok rezultat.
Ne treba se zanositi, nije ovo nikakav svjetski nivo rukometa. Ono sto igraju Francuzi, Danci, Hrvati, to je atomski rukomet.
momcovima
p.s. valj'o bi jaskic, da ubrza igru, mada i mustaficu svaka cast, standardno dobar u odbrani, a pogadj'o je ponudjeno...
-
Zlatan_sa
#463 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
nije lijepo govoriti festival "bosnjastva"..to treba da bude festival nase sarene nacije..jer nam nasa rukometna reprezentacija itekako pruza primjer kako svi treba da se ponasamo, i da postujemo jedni druge..oni to rade,i pogledajte kakve rezultate ostvaruju, pa madjarska je supersila u rukometu,a sinoc je u madjarskoj vjerujte bila uzbuna poslije utakmice..The 51st State wrote:Jedina repka koja istinski predstsavlja Bosnu i Herecegovinu, pravo zajednistvo, borbenost i drugarstvo, ako je zato zasluzan gospodin Halid Demirovic, svaka mu cast. U revansu, Skenderija, festival bosnjastva, nadam se barem ovaj put produktvino, zaista bi volio otici u Hrvatsku bodriti ove momke i jos kojesta.
kako god...
nije bitno ni gdje cemo igrati,tj.u kojem gradu..BITNO JE SAMO DA IGRAMO!
-
The 51st State
#464 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
De bolan, prvenstveno sam mislio na navijacki folklor, momci sa terena nemaju stim nikakve veze, njima puni respect...Zlatan_sa wrote:nije lijepo govoriti festival "bosnjastva"..to treba da bude festival nase sarene nacije..jer nam nasa rukometna reprezentacija itekako pruza primjer kako svi treba da se ponasamo, i da postujemo jedni druge..oni to rade,i pogledajte kakve rezultate ostvaruju, pa madjarska je supersila u rukometu,a sinoc je u madjarskoj vjerujte bila uzbuna poslije utakmice..The 51st State wrote:Jedina repka koja istinski predstsavlja Bosnu i Herecegovinu, pravo zajednistvo, borbenost i drugarstvo, ako je zato zasluzan gospodin Halid Demirovic, svaka mu cast. U revansu, Skenderija, festival bosnjastva, nadam se barem ovaj put produktvino, zaista bi volio otici u Hrvatsku bodriti ove momke i jos kojesta.
kako god...
nije bitno ni gdje cemo igrati,tj.u kojem gradu..BITNO JE SAMO DA IGRAMO!
-
Zlatan_sa
#465 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
haha..ne popravlja ni to situaciju..eo,ja sam bosnjak,Bosanac i Hercegovac,dakle pripadam tom folkoru na tribinama,ali mi strasno smeta kad neko kaze da ce na tribinama biti festival bosnjastva..sad,nisam siguran na sta si mislio kad si to rekao,na one zelene zastave,nacionalisticko navijanje,tekbire ili slicne stvari..sa tim se ne slazem,jer to nema veze sa sportom..Ako si pak mislio suprotno (a nadam se da jesi),onda svaka cast! 
- cyprus
#466 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
A jel navijački folkor pod nazivom "bošnjački festival" podrazumjeva mješavinu ljiljana, jedne si jedine, turskih i arapskih zastava?The 51st State wrote:De bolan, prvenstveno sam mislio na navijacki folklor, momci sa terena nemaju stim nikakve veze, njima puni respect...
Last edited by cyprus on 08/06/2008 13:19, edited 1 time in total.
-
in33sa
#467 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma ne volim preuranjenu euforiju, treba jos i revans odraditi, pa ako prodjemo onda cemo slaviti i pisati nerealne ocjene kako igramo na svjetskom nivou (neko je spomenuo, zato sam ovo napisao) i mastati o rezultatu na SPrikardoreis wrote:hebo ga ti...cijenim tvoje komentare odavno, al' nikako da se razgalisin33sa wrote:
Potcijenili su nas, i zajebali se.
Ali mislim da i ne mogu bolje, ako Demirovic i u revansu nametne svoj ritam.
Nasi su igrali dobro, dovoljno za ok rezultat.
Ne treba se zanositi, nije ovo nikakav svjetski nivo rukometa. Ono sto igraju Francuzi, Danci, Hrvati, to je atomski rukomet.normala da nasa repka nije svjetski nivo tipa hrvatske, francuske, danske...svi to znamo i znamo da cemo tesko ikad i biti u tom samom vrhu...ja sam zadovoljan i ovim, mislim da smo u rangu madjarske, srbije, crne gore, rusije, slovenije, egipta, tunisa...samo da to, konacno, i konkretizujemo prolaskom na SP.
momcovimasvaka cast
uzivao sam...i osijedio
ono je najboljih 55 minuta odigranih, koje sam dosad vidio, obzirom na znacaj utakmice i jacinu protivnika...jos da je ostalo snage i koncentracije zadnjih 5 minuta, sad bih bio siguran u prolaz...ovako, bice jos strepnje...
p.s. valj'o bi jaskic, da ubrza igru, mada i mustaficu svaka cast, standardno dobar u odbrani, a pogadj'o je ponudjeno...
Ipak je kod nas najjaca karika Demirovic, bez njega bi nas i ovi "usporeni film" Madjari ubili, ako nista na kraju utakmice.
Treba biti realan, Madjari su igrali totalno opusteno i potcjenjivacki, znam da su spori ali oni ovoliko puno lopti izgube i tehnickih greski naprave jednom u pet godina. Igrat ce oni puno koncentrisanije u revansu, ok sad smo im pokazali da se necemo predati kad cujemo "Madjarska" (sto su ocekivali, ako je vjerovati Spahi, on kaze da su oni pred mec izjavljivali da ce se lako obracunati sa BH ekipom i vec u prvom mecu osigurati prolaz dalje)
Madjari su jucer prokockali pet ili sest cistih kontri, bezveze promasili jos toliko zicera. Oni takve stvari ne rade dva puta za redom, nisu brza ekipa i obicno pobjedjuju zahvaljujuci velikoj koncetraciji kod igraca i realiziranju cistih sansi. Nemaju kontru jaku, nemaju vic u igri, igraju sablonski. Zato, treba biti 100% oprezan u revansu.
- El torrero
#468 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Je li ko zna kad ce se ulaznice pustiti u prodaju?
-
dek
#469 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nisam optimista, predviđam rutinsku pobjedu Mađara.
- Sir Charles
#470 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Dobro pitanjeEl torrero wrote:Je li ko zna kad ce se ulaznice pustiti u prodaju?
Ulaznice, gdje, kada i po kojoj cijeni???
- Chmoljo
#471 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
U koliko će sati biti tekma? Možda bih i ja mogao stići ako bude ranije...*ebem ti noćnu ko je izmisli 
-
Sociolog
#472 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Da se ne lazemo... razgovarao sam s jednim rukometnim trenerom, komsijom, koji je neke stvari objasnio.. Madjari su odigrali lose, nisu koristili 5-6 kolosalnih 100% prilika, Nagy je bio dobro uštopan.. medjutim ako budu sudili islandski suci, TO NAMA NIKAKO NE ODGOVARA, jer skandidavci praktikuju malo vise presjecanje igre,i sankcionisanje grublje, igre.. sto svakako odgovara madjarima, koji imaju duzu klupu, a i odgovara im taj tip sudjenja, jer je nesto sporiji, i postavljaju svoju taktiku(posto oni prakticiraju shematsku/sablonsku igru ) .
- Vaso
#473 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
mađari su jos favoriti. samo da ne puknemo u skenederiji.
da je bar -1, ali jbg, nije ni ovo lose ( mada me ne bi iznenadili da zijanimo 5 razlike)
da je bar -1, ali jbg, nije ni ovo lose ( mada me ne bi iznenadili da zijanimo 5 razlike)
-
klixober
#474 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Necemo puknuti,u to sam siguran.Ovo je prvi put da sam vidio psihicku snagu neke nase reprezentacije,pravi profesionalci.Bice tesko u Skenderiji,ali prolazimo na prvenstvo.
- Chmoljo
#475 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
volio bih da dijelim tvoj optimizam, ali fakat, Mađari su pravo loše odigrali. ali više me iznenadilo to što naši nisu imali mnogo glupo izgubljenih lopti, onako kako to samo mi možemo.komeba wrote:Necemo puknuti,u to sam siguran.Ovo je prvi put da sam vidio psihicku snagu neke nase reprezentacije,pravi profesionalci.Bice tesko u Skenderiji,ali prolazimo na prvenstvo.
al' ono što me najviše obradovalo jeste upravo što reče, psihička snaga naših. ako budu onako spremni i u Skenderiji onda se imamo čemu nadati. a na tome trebamo zahvaliti HALIDU DEMIROVIĆU... i bogu što u rukometnom savezu nema degena k'o u fudbalskom.