NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
galaxtics
cleveland igra na momente a to moze biti vrlo opasno pogotovo u finalima.......
ehh!kad bi dobili sve tri kod kuće imali bi omjer sansi 50:50 jer se opet igraju zadnje dvije na zapadu.....
a ako cleveland npr dobije 2 a 1 izgubi bilo bi 3:2 i dvije na zapadu sto je vrlo malo vjerovatno da bi san ant. ispustio
ehh!kad bi dobili sve tri kod kuće imali bi omjer sansi 50:50 jer se opet igraju zadnje dvije na zapadu.....
a ako cleveland npr dobije 2 a 1 izgubi bilo bi 3:2 i dvije na zapadu sto je vrlo malo vjerovatno da bi san ant. ispustio
- Comrad
Ma ako Cle dobije ove tri tekme, oni osvajaju titulu. No, iako bih volio da to urade, teško da će im poći za rukom, San Antonio je jednostavno preiskusna ekipa. No et, valjda će biti malo više motivirani kod kuće, jer su sinoć prve tri četvrtine bili užas, izgledali su kao da im je svejedno... I trebaju malo više prostora Gibsonu, pokazao je šta zna.
go go Cleveland go go
go go Cleveland go go
- van Basten
Čitavo finale je užasno... ekipe koje ubijaju košarku... mislim fakat, kad čovjek vidi rezultat 75:72 za 48 minuta aktivne igre, ubije mu se svaka želja da gleda tu seriju.
Čestitke Sternu što je majstorski uklonio jedinu ekipu koja je mogla otresti SA, Sunse
Čestitke Sternu što je majstorski uklonio jedinu ekipu koja je mogla otresti SA, Sunse
-
Umjetnik a
3:0 već je gotovo, poslije ovog rezultata, niko se još nije vratio, u finalu pogotovo
SA je preiskusna ekipa, isto kao Milan u fudbalu
SA je preiskusna ekipa, isto kao Milan u fudbalu
-
Hakala
istina je izasla na vidjelo..lebron james je karina od igraca.TVRDIM!
covjek uopste nema vanjskog suta,tj ima katastrofalan sut.svi njegovi poeni su doslovce na silu,uglavnom silovitim ulazima pod kos.
nje to sam posljedica udvajanja.ili dobre odbrane bowena(kobega je ubijao u regularnom dijelu)cak i kada ostane sam na sutu-fuli.o trici da ne govorim.ledjne tehnike nema nikako,a i u napadu ima vrlo mali izbor rijesenja.
ma rekao sam vec,njegova igra se svodi na snagu i nista vise.
i da, ne mislim da ce njegov sut godinama nadoc.
jamesu dobronamjerno preporucujem casove kod dr.Kobea
pao bi poderao ispodprosjecni cleveland.
sve u svemu,uzasna kosarka.
...
covjek uopste nema vanjskog suta,tj ima katastrofalan sut.svi njegovi poeni su doslovce na silu,uglavnom silovitim ulazima pod kos.
nje to sam posljedica udvajanja.ili dobre odbrane bowena(kobega je ubijao u regularnom dijelu)cak i kada ostane sam na sutu-fuli.o trici da ne govorim.ledjne tehnike nema nikako,a i u napadu ima vrlo mali izbor rijesenja.
jamesu dobronamjerno preporucujem casove kod dr.Kobea
sve u svemu,uzasna kosarka.
- Comrad
LeBron im užasan šut, ali zaboravljaš da je momku tek 22. godina.Hakala wrote:istina je izasla na vidjelo..lebron james je karina od igraca.TVRDIM!
jamesu dobronamjerno preporucujem casove kod dr.Kobea![]()
sve u svemu,uzasna kosarka.![]()
![]()
...
- van Basten
Možda tako što pripada istočnoj divziji čija je višegodišnja nekvaliteta ove godine najviše došla do izražaja? Mislim da Clevelend na zapadu ne bi dogurao dalje od polufinala konferencijeComrad wrote:LeBron im užasan šut, ali zaboravljaš da je momku tek 22. godina.Hakala wrote:istina je izasla na vidjelo..lebron james je karina od igraca.TVRDIM!
jamesu dobronamjerno preporucujem casove kod dr.Kobea![]()
sve u svemu,uzasna kosarka.![]()
![]()
...
I ne može ni imati dobar šut, vidio si koliki je on, visok 2, širok 1 metar 110kg, onog Bowena baca po parketu ko krpu kakvu, što se tiče ulaza pod koš ja mislim da je nezaustavljiv i ne shvatam što to više ne koristi u ovim utakmicama, jer je očito da ga šut ne ide. Ja mislim da nije problem u LeBronu, pa on zabije svojih 20- nešto pts, jest da se potroši dosta lopti, ali su njegovi saigrači čisti užas, koliko god on odigra slabo oni odigraju sto puta gore što se tiče napada. Uostalom, ni sam evo ne znam kako je ona ekipa uopšte došla do finala
-
SilentWhisper
Valjda...jasko_ba wrote:veceras 4 utakmica, komentatori se valjda javljaju uzivo iz klivlenda
-
SilentWhisper
Kako ne bi Stern sta poceo muljati pa da u narednih nekoliko godina izjednaci kvalitet istoka i zapada, mulja sve ostalo...
NBA liga je show, a show kao finale ako traje kratko svega cetiri ili pet utakmica, to znaci manji priliv novca u njegovu zidovsku kesicu....
NBA liga je show, a show kao finale ako traje kratko svega cetiri ili pet utakmica, to znaci manji priliv novca u njegovu zidovsku kesicu....
-
SilentWhisper
no commentHZBK wrote:Kavaljerasi
Nisam ni sumnjao da ce ovo (oni u usa) funkcionirati kako treba...
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Gledali iko ovu dramu.
Toliko bezvezna utakmica. Kad odjednom Kavaljeri stigli 12 poena, San Antonio nije postigao nijedan, 61-60, 8 minuta do kraja utakmice.
Mozda cak i pobjede. Mada ne bih se pretjerano uzdao u to. Sudije su siljile sa San Antonio i veceras.
Toliko bezvezna utakmica. Kad odjednom Kavaljeri stigli 12 poena, San Antonio nije postigao nijedan, 61-60, 8 minuta do kraja utakmice.
Mozda cak i pobjede. Mada ne bih se pretjerano uzdao u to. Sudije su siljile sa San Antonio i veceras.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
83-82 za SA, gotova tekma.
Uglavnom tarabluk.
SA pobjedili, a i koga su pobjedili, izgledaju na kraju utakmice kao da je prvi quater, nista igrali su veceras dovoljno samo, to im se je moglo osvetiti ali nije jer tarabluk je tarabluk, faulovi sudijski su bili, kriminogeni na obe strane, citavu seriju je sudjeno kriminogeno, kao da je balet, ruzno ako pogledas igraca, dobijes faul. Kad sve ovo vidim Bullsi su jedini tim da je nesto pokazao, konkretno na Istoku, ostali svi, jednostavno pljackaju ljude za ulaznice. Veceras mi je bilo zao onih koji su - platili da ono gledaju trebali su traziti da im se lova vrati.
Spuris su bili 4 put sampioni u 9 godina, odkako je zavrsena era Bullsa. U istih 9 godina, West osvojio sampionat 7 puta sa Lakersima i Spursima, East 2004 Detroit, 2006 Miami.
Sramota....
Dobro neko rece, ovdje bi Grcki Paok igrao bolju utakmicu.
I na kraju, ispadose ta dva komentatora sto su dosli, levati i to samo takvi, sto su dosli, ali slatko je dokle je god o tudjem trosku, zar ne. Medjutim, ovo je serija bila, uzas je nasa furka.
Uglavnom tarabluk.
SA pobjedili, a i koga su pobjedili, izgledaju na kraju utakmice kao da je prvi quater, nista igrali su veceras dovoljno samo, to im se je moglo osvetiti ali nije jer tarabluk je tarabluk, faulovi sudijski su bili, kriminogeni na obe strane, citavu seriju je sudjeno kriminogeno, kao da je balet, ruzno ako pogledas igraca, dobijes faul. Kad sve ovo vidim Bullsi su jedini tim da je nesto pokazao, konkretno na Istoku, ostali svi, jednostavno pljackaju ljude za ulaznice. Veceras mi je bilo zao onih koji su - platili da ono gledaju trebali su traziti da im se lova vrati.
Spuris su bili 4 put sampioni u 9 godina, odkako je zavrsena era Bullsa. U istih 9 godina, West osvojio sampionat 7 puta sa Lakersima i Spursima, East 2004 Detroit, 2006 Miami.
Sramota....
I na kraju, ispadose ta dva komentatora sto su dosli, levati i to samo takvi, sto su dosli, ali slatko je dokle je god o tudjem trosku, zar ne. Medjutim, ovo je serija bila, uzas je nasa furka.
- rajvosa^
A jebi ga, nema balansa izmedju istoka i zapada. Kad pogledas oko 12 timova sa zapada bi trebali biti u 16 playoff timova. S obzirom kako su kavaljeri dosli do finala je sega. Warriorsi koji 12 godina nisu bili u playoff bi bolje igrali sa Spurs. S obzirom da idem na tekme Warriors kad zena kaze OK,
malo ih vise gotivim. 
Inace West postaje jos opasniji s ovim draftom sto neki dan bi. Nesto se mora raditi jer nije fer da kavaljeri igraju u finalima a team koji je recimo 10ti na zapadu ih moze oderat. Nesto se suska oko ovoga pa eto vidjet cemo.
Inace West postaje jos opasniji s ovim draftom sto neki dan bi. Nesto se mora raditi jer nije fer da kavaljeri igraju u finalima a team koji je recimo 10ti na zapadu ih moze oderat. Nesto se suska oko ovoga pa eto vidjet cemo.
- rajvosa^
Mislim da je ove godine playoff najbolji bio Warriors - Mavs. 8 vs. 1. Biti na jednoj od ovih tekmi je haos.Nosferatu wrote:83-82 za SA, gotova tekma.
Uglavnom tarabluk.
Sramota....
-
Umjetnik a
ja mislim da je ovo najdosadnije finale u poslijednih 10 godina
ne može SA niko ništa, ja bih više volio da su bili Sunsi
znao sam ja uvijek da je na zapadu bolja košarka, na istoku meni valja samo Detroit
ne može SA niko ništa, ja bih više volio da su bili Sunsi
znao sam ja uvijek da je na zapadu bolja košarka, na istoku meni valja samo Detroit
- alphonse kauders
Aj, i ja sam ostao budan do pola 6 jutros da bi gledao košarku koja kad bi se poredila s fudbalom bi ličila na kakvu utakmicu talijanske lige koja se završi 0-0.
LeBron James ipak ima samo 22.godine i to neiskustvo snošenja odgovornosti se pokazalo u ovoj seriji. Tim Duncan je u tim godinama ipak imao pored sebe iskusnog Davida Robinson-a, dok James mora sve sam i nema ni od koga nešto da nauči.
Parker i Ginobilli su igrali odlično, ali što Avdić kaže - kur.ac bi oni onako ulazili pod koš protiv Detroita od prije par godina ili kakvih drugih "čvršćih" timova.
Ništa, ova se sezona završila lošim play-offom uz par izuzetaka (Golden State npr.) i kažu da je play off postao katastrofa od onog trenutka kada je Horry poslao Nash-a u gledalište bodychek-om;) Također presudna je bila i ona utakmica kada je James dao 25 koševa zaredom (još mi nije jasno da je jedna iskusna NBA ekipa kakva je Detroit mogla to sebi dozvoliti da se desi).
Ma, hebajet ga, do slijedeće sezone u kojoj Zapad ima više kandidata za titulu: Dallas, Suns-e, Spurs-e, Jazz-ere, Portland (biće beton sa Oden-om) itd.. A, Istok - pa možda Miami, Detroit (ako ostane Billups), Chicago, New Jersey, ali sve je to puno jadnije u odnosu na Zapad.
Nadajmo se boljem.
Pozdrav.
LeBron James ipak ima samo 22.godine i to neiskustvo snošenja odgovornosti se pokazalo u ovoj seriji. Tim Duncan je u tim godinama ipak imao pored sebe iskusnog Davida Robinson-a, dok James mora sve sam i nema ni od koga nešto da nauči.
Parker i Ginobilli su igrali odlično, ali što Avdić kaže - kur.ac bi oni onako ulazili pod koš protiv Detroita od prije par godina ili kakvih drugih "čvršćih" timova.
Ništa, ova se sezona završila lošim play-offom uz par izuzetaka (Golden State npr.) i kažu da je play off postao katastrofa od onog trenutka kada je Horry poslao Nash-a u gledalište bodychek-om;) Također presudna je bila i ona utakmica kada je James dao 25 koševa zaredom (još mi nije jasno da je jedna iskusna NBA ekipa kakva je Detroit mogla to sebi dozvoliti da se desi).
Ma, hebajet ga, do slijedeće sezone u kojoj Zapad ima više kandidata za titulu: Dallas, Suns-e, Spurs-e, Jazz-ere, Portland (biće beton sa Oden-om) itd.. A, Istok - pa možda Miami, Detroit (ako ostane Billups), Chicago, New Jersey, ali sve je to puno jadnije u odnosu na Zapad.
Nadajmo se boljem.
Pozdrav.
-
Hakala
volim kad sam pametanHakala wrote:prognoza...metla brate,sta drugo
![]()
bowen ustopa 'brona...i gotova stvarnemaju iskustva,klupu,lebron nema saigracha koji je makar polu-zvijezda,tj.igraca koji moze zagarantovano ici preko npr.18
koseva,svaku utakmicu... i td.....necu ni gledat finale
![]()
metla (4-0,za one koji neznaju)
Lebron James je sirovina teska.kakvo razocarenje jebote.procenat suta mu je mislimoko 15-20%
nabildanko glupi,
nikad nece imati sut(to nema veze s godinama,ma sta neki mislili)
mark my words
Kobe s 22 i james s 22.-.neuporedivo
NBA je ispuhala.Sve zasluge idu D.Sternu, naravno
- alphonse kauders
A, neće ga imati zato što je onda kada je trebao vježbati šut garant navalio na tegove pa da sa 18 godina ima ručku k'o O'Neal. Pravi primjer kako se nerezonskim bildanjem s-jebe vlastiti segment igre. Kobe je u ligu došao kao mršo mršavi, ali je već imao izrađen šut, pa se poslije samo lagano mišićno nadograđivao. Ku.rac bi Bowen mogao Bryant-u ili MJ-u ostaviti i pola metra prostora sa poludistance ili čas s trice, a ne metar koliko je ostavljao James-u.Hakala wrote:volim kad sam pametanHakala wrote:prognoza...metla brate,sta drugo
![]()
bowen ustopa 'brona...i gotova stvarnemaju iskustva,klupu,lebron nema saigracha koji je makar polu-zvijezda,tj.igraca koji moze zagarantovano ici preko npr.18
![]()
![]()
Lebron James je sirovina teska.kakvo razocarenje jebote.procenat suta mu je mislimoko 15-20%..jel dao ijednu tricu u komplet finalnoj seriji
![]()
nabildanko glupi,
mark my words![]()
Kobe s 22 i james s 22.-.neuporedivo.treba zabraniti da ga se stavlja u istu recenicu sa Kobeom.
Ali, što Eric Snow ima katastrofa šut, fakat mi nije jasno kako neko k'o jedva s 4-5 metara obruč pogodi može igrati u NBA-u. Da je sad on neki ekstra odbrana igrač ili da ima 10 asistencija u prosjeku pa hajde, ali jok - niđe veze. Ja mislim samo da je Avery Johnson (sadašnji trener Dallasa) imao gori šut od njega, a igrao na poziciji playmaker-a;)
- rajvosa^
Jednostavno se Kobi i Labron ne mogu uporedit. Ne volim Kobija, ali nema igracine trenutno bolje. Kobi je zvijer, koji suta nekoliko sati prije tekme, pa poslije tekme, pa kad dodje kod kuce, prije nego sto zenu bubne. Jednostavno frajer daje zivot za BBall. Labron je prirodno onakav kakav...malo vise hormona nego drugi, zato izgleda koda mu je 35 god. Popravit ce se kad bude imo ljude oko sebe, kad bude malo vise tekmi kao finanlna serija igrao...ali nikad nece bit ko Kobi. Malo je razocarenje da pored kolko vec 4 godine u NBA, nije uspostavio dobru igru pod kosem jer ima snagu i velicinu.alphonse kauders wrote:A, neće ga imati zato što je onda kada je trebao vježbati šut garant navalio na tegove pa da sa 18 godina ima ručku k'o O'Neal. Pravi primjer kako se nerezonskim bildanjem s-jebe vlastiti segment igre. Kobe je u ligu došao kao mršo mršavi, ali je već imao izrađen šut, pa se poslije samo lagano mišićno nadograđivao. Ku.rac bi Bowen mogao Bryant-u ili MJ-u ostaviti i pola metra prostora sa poludistance ili čas s trice, a ne metar koliko je ostavljao James-u.Hakala wrote:volim kad sam pametanHakala wrote:prognoza...metla brate,sta drugo
![]()
![]()
![]()
Lebron James je sirovina teska.kakvo razocarenje jebote.procenat suta mu je mislimoko 15-20%..jel dao ijednu tricu u komplet finalnoj seriji
![]()
nabildanko glupi,
mark my words![]()
Kobe s 22 i james s 22.-.neuporedivo.treba zabraniti da ga se stavlja u istu recenicu sa Kobeom.
Ali, što Eric Snow ima katastrofa šut, fakat mi nije jasno kako neko k'o jedva s 4-5 metara obruč pogodi može igrati u NBA-u. Da je sad on neki ekstra odbrana igrač ili da ima 10 asistencija u prosjeku pa hajde, ali jok - niđe veze. Ja mislim samo da je Avery Johnson (sadašnji trener Dallasa) imao gori šut od njega, a igrao na poziciji playmaker-a;)
GO WARRIORS!!!