Polaganje vozačkog u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Hemera
#451 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
ma znas zasto pitam jer na spisku monks-a izaslo par kandidata za kategoriju M
ali M u u pravilniku u homologaciji pise Kategorija
M: cestovna motorna vozila koja služe za prijevoz putnika i koja imaju najmanje 4 točka
http://bihamk.ba/dokumenti/ostalo/Pravi ... gaciji.pdf
pa mi nije bilo jasno sta tacno
ok hvala ti u svakom slucaju
ali M u u pravilniku u homologaciji pise Kategorija
M: cestovna motorna vozila koja služe za prijevoz putnika i koja imaju najmanje 4 točka
http://bihamk.ba/dokumenti/ostalo/Pravi ... gaciji.pdf
pa mi nije bilo jasno sta tacno
ok hvala ti u svakom slucaju
- daxon
#452 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Da, to je za moped, dakle, oni koji nemaju položenu niti jednu kategoriju, a žele da voze moped (do 49ccm) moraju položiti ispit iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja. Pravo na polaganje za moped stiče se sa napunjenih 14 godina, nakon položenog testa ministarstvo izdaje potvrdu o položenim propisima, koju vozač mopeda treba da ima kod sebe prilikom vožnje.Hemera wrote:na spisku monks-a izaslo par kandidata za kategoriju M
- adnandus
#453 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Koja je sada cijena polaganja testova?daxon wrote:Da, to je za moped, dakle, oni koji nemaju položenu niti jednu kategoriju, a žele da voze moped (do 49ccm) moraju položiti ispit iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja. Pravo na polaganje za moped stiče se sa napunjenih 14 godina, nakon položenog testa ministarstvo izdaje potvrdu o položenim propisima, koju vozač mopeda treba da ima kod sebe prilikom vožnje.Hemera wrote:na spisku monks-a izaslo par kandidata za kategoriju M
- S4mpion
#454 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Prije 2 godine je bila 70-75KM,mislim da ne bi trebalo biti skuplje sada.adnandus wrote:
Koja je sada cijena polaganja testova?
-
fenolftalein
#455 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
E ne znam kako je sad, ali prosle godine sam prosao jeftinije, djevojka mi nabavila poklon bon.
prvo ljekarsko nisam uopste platio, a za testove sam dao 20 KM (polaganje), a ne 70 KM. Ostalo je bilo tu negdje...ali kad sve saberes i oduzmes meni je ispalo jeftinije u maxlineu, tako da nema utisak da sam "oderan" .
prvo ljekarsko nisam uopste platio, a za testove sam dao 20 KM (polaganje), a ne 70 KM. Ostalo je bilo tu negdje...ali kad sve saberes i oduzmes meni je ispalo jeftinije u maxlineu, tako da nema utisak da sam "oderan" .
casanova123 wrote:Sto se tice placanja evo koliko sam sta platio:
Ljekarski = 45KM(tamo ono kod centralne banke, iako mi je receno da odem negdje kod Bosmala gdje je 40KM)
Prva Pomoc = 83KM
Auto SKoli za teoriju = 100 KM
Auto Skoli za praksu = 700
Prijava polaganja za teoriju = 70KM(cini mi se)
Prijava polaganja za praksu = 100KM
ja mislim da je ovo bilo sve sto sam naplacao... uglavnom svuda ovoliko izadje ali cujem da u maxlineu deru opasno
-
moi_E
#456 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Evo da podijelim i ja svoje iskustvo.
Položila sam vozački prije par sedmica, iz prvog pokušaja, bez štele. Kad sam htjela da upišem obuku, pregledala sam ovaj forum, i jako su mi se svidjeli odgovori, objašnjenja i pristup forumaša "daxon". Kontaktirala sam ga privatnom porukom, konsultovala se, prijavila u auto školu, i malo poslije - položen vozački.
Ne bih da izgleda kao ofirna reklama, koga interesuje sve ću objasniti na PP, ali stvarno sam oduševljena cijelim pristupom i obukom instruktora, i svakome bih preporučila. Totalno je poremetio onaj "mit o nekulturnim instruktorima" if you know what I mean
Sretno svima
Položila sam vozački prije par sedmica, iz prvog pokušaja, bez štele. Kad sam htjela da upišem obuku, pregledala sam ovaj forum, i jako su mi se svidjeli odgovori, objašnjenja i pristup forumaša "daxon". Kontaktirala sam ga privatnom porukom, konsultovala se, prijavila u auto školu, i malo poslije - položen vozački.
Ne bih da izgleda kao ofirna reklama, koga interesuje sve ću objasniti na PP, ali stvarno sam oduševljena cijelim pristupom i obukom instruktora, i svakome bih preporučila. Totalno je poremetio onaj "mit o nekulturnim instruktorima" if you know what I mean
Sretno svima
Last edited by moi_E on 09/08/2012 19:34, edited 1 time in total.
- respo
#457 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
pa mogla si i mene kontaktirati ha ja
makar bi poslije polozenog vozackog kafu sa mnom popila
makar bi poslije polozenog vozackog kafu sa mnom popila
-
moi_E
#458 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Govorim prvenstveno o prenesenom znanju, načinu rada, a i o kulturi i obrazovanju.
- respo
#459 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
pa i ja cu ti prenijeti znanje nacin rada ne znas dok ne upoznas
a upoznat ces i kulturu i obrazovanje
a upoznat ces i kulturu i obrazovanje
-
delirium.sa
#460 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ja sam imala gotovo isto iskustvo i toplo preporucijem daxon-amoi_E wrote:Evo da podijelim i ja svoje iskustvo.
Položila sam vozački prije par sedmica, iz prvog pokušaja, bez štele. Kad sam htjela da upišem obuku, pregledala sam ovaj forum, i jako su mi se svidjeli odgovori, objašnjenja i pristup forumaša "daxon". Kontaktirala sam ga privatnom porukom, konsultovala se, prijavila u auto školu, i malo poslije - položen vozački.![]()
Ne bih da izgleda kao ofirna reklama, koga interesuje sve ću objasniti na PP, ali stvarno sam oduševljena cijelim pristupom i obukom instruktora, i svakome bih preporučila. Totalno je poremetio onaj "mit o nekulturnim instruktorima" if you know what I mean![]()
Sretno svima
- thekupus
#461 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
daxon, je li ti dojadilo praviti nove profile da se reklamiras? 
-
selma 83
#462 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
i ja kontam možda su stvarno bile kod njega ,al danas ne ide niko nikome a da nema preporuke od trećeg lica ,dabogda da mu je to pošlo za rukomthekupus wrote:daxon, je li ti dojadilo praviti nove profile da se reklamiras?
-
avalanche168
#463 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
A jesi položio iz prve, druge, treće, n-te...?fenolftalein wrote:E ne znam kako je sad, ali prosle godine sam prosao jeftinije, djevojka mi nabavila poklon bon.
-
delirium.sa
#464 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
E bas zbog ovoga ja nisam ni htjela pisati o daxon-u, ali mozda se nadje ko pametan da poslusa savjet i postane pristojan vozacthekupus wrote:daxon, je li ti dojadilo praviti nove profile da se reklamiras?
-
moi_E
#465 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Potpisujem.delirium.sa wrote:E bas zbog ovoga ja nisam ni htjela pisati o daxon-u, ali mozda se nadje ko pametan da poslusa savjet i postane pristojan vozacthekupus wrote:daxon, je li ti dojadilo praviti nove profile da se reklamiras?
-
fenolftalein
#466 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Iz druge, al kakve veze ima...kao da druge škole garantuju da ćeš položiti iz prve?avalanche168 wrote:A jesi položio iz prve, druge, treće, n-te...?fenolftalein wrote:E ne znam kako je sad, ali prosle godine sam prosao jeftinije, djevojka mi nabavila poklon bon.
-
avalanche168
#467 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ne garantuju škole, ali statistika je ipak tu, i ne ide baš na ruku Maxline-u, uz sve priče kakvi su im instruktori, priče o otvorenom traženju love "za podmazati" i tako, namjernom uvaljivanju da bi se uzimali dodatni časovi itd. i sl....fenolftalein wrote:Iz druge, al kakve veze ima...kao da druge škole garantuju da ćeš položiti iz prve?avalanche168 wrote:A jesi položio iz prve, druge, treće, n-te...?fenolftalein wrote:E ne znam kako je sad, ali prosle godine sam prosao jeftinije, djevojka mi nabavila poklon bon.
-
fenolftalein
#468 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ne garantuju škole, ali statistika je ipak tu, i ne ide baš na ruku Maxline-u, uz sve priče kakvi su im instruktori, priče o otvorenom traženju love "za podmazati" i tako, namjernom uvaljivanju da bi se uzimali dodatni časovi itd. i sl....[/quote
gdje si ti našao te statističke podatke? ili je to rekla-kazala princip?
gdje si ti našao te statističke podatke? ili je to rekla-kazala princip?
-
alenthekiller
#469 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Cuo sam neka nosi prut sa sobom i udara po rukama ako se ne vozi udure...
Ima li istine u tome? 
-
sLLayer
#470 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
polozio sam prije 2 mjeseca B i na vozackoj nema da mogu voziti prikolicu ono BE? kolko znam ranije se i to dobijalo uz B da li je nesto promjenjeno?
-
530i
#471 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
BE nema već koju godinu u vozačkim dozvolama...a ranije se jeste automatski dobijalo.
- burekodsira
#472 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
znaci li to da pri promjeni vozacke to se gubi? uskoro mi istice pa je moram mjenjati530i wrote:BE nema već koju godinu u vozačkim dozvolama...a ranije se jeste automatski dobijalo.
-
sLLayer
#473 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
pa imal onda polaganje neko za BE?530i wrote:BE nema već koju godinu u vozačkim dozvolama...a ranije se jeste automatski dobijalo.
-
530i
#474 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ne gube se brate kategorije, nisu se nikad ni gubile (bar ne ove automobilske), osim ako dobiješ trajnu zabranu
Za BE polaganje ne znam, najbolje je u autoškoli pitati, oni će dati najtačniji odgovor, ostalo su sve nagađanja. Ja imam B1, B i BE, isto kao i moji roditelji koji su još prije rata položili i imali navedenu B kategoriju u ex Yu dozvolama...dok recimo sestra je polagala prije otprilike dvije godine i ona nema BE.
Za BE polaganje ne znam, najbolje je u autoškoli pitati, oni će dati najtačniji odgovor, ostalo su sve nagađanja. Ja imam B1, B i BE, isto kao i moji roditelji koji su još prije rata položili i imali navedenu B kategoriju u ex Yu dozvolama...dok recimo sestra je polagala prije otprilike dvije godine i ona nema BE.
-
selma 83
#475 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
ako ti je vozačka na 10 godina možeš predati u cips bez ljekarskog i nećeš izgubiti te potkategorije, al ako je na 5 god. izvadiš ljekarsko sa B1 BE B. mislim da ti ne treba na 10 god ljekarsko(čitala sam u zakonu) a to češ saznati na CIPS -u