Polaganje vozačkog u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Hemera

#451 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by Hemera »

ma znas zasto pitam jer na spisku monks-a izaslo par kandidata za kategoriju M
ali M u u pravilniku u homologaciji pise Kategorija
M: cestovna motorna vozila koja služe za prijevoz putnika i koja imaju najmanje 4 točka
http://bihamk.ba/dokumenti/ostalo/Pravi ... gaciji.pdf
pa mi nije bilo jasno sta tacno
ok hvala ti u svakom slucaju
daxon

#452 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by daxon »

Hemera wrote:na spisku monks-a izaslo par kandidata za kategoriju M
Da, to je za moped, dakle, oni koji nemaju položenu niti jednu kategoriju, a žele da voze moped (do 49ccm) moraju položiti ispit iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja. Pravo na polaganje za moped stiče se sa napunjenih 14 godina, nakon položenog testa ministarstvo izdaje potvrdu o položenim propisima, koju vozač mopeda treba da ima kod sebe prilikom vožnje.
adnandus

#453 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by adnandus »

daxon wrote:
Hemera wrote:na spisku monks-a izaslo par kandidata za kategoriju M
Da, to je za moped, dakle, oni koji nemaju položenu niti jednu kategoriju, a žele da voze moped (do 49ccm) moraju položiti ispit iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja. Pravo na polaganje za moped stiče se sa napunjenih 14 godina, nakon položenog testa ministarstvo izdaje potvrdu o položenim propisima, koju vozač mopeda treba da ima kod sebe prilikom vožnje.
Koja je sada cijena polaganja testova?
S4mpion

#454 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by S4mpion »

adnandus wrote:
Koja je sada cijena polaganja testova?
Prije 2 godine je bila 70-75KM,mislim da ne bi trebalo biti skuplje sada.
fenolftalein

#455 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by fenolftalein »

E ne znam kako je sad, ali prosle godine sam prosao jeftinije, djevojka mi nabavila poklon bon.
prvo ljekarsko nisam uopste platio, a za testove sam dao 20 KM (polaganje), a ne 70 KM. Ostalo je bilo tu negdje...ali kad sve saberes i oduzmes meni je ispalo jeftinije u maxlineu, tako da nema utisak da sam "oderan" .
casanova123 wrote:Sto se tice placanja evo koliko sam sta platio:

Ljekarski = 45KM(tamo ono kod centralne banke, iako mi je receno da odem negdje kod Bosmala gdje je 40KM)
Prva Pomoc = 83KM
Auto SKoli za teoriju = 100 KM
Auto Skoli za praksu = 700
Prijava polaganja za teoriju = 70KM(cini mi se)
Prijava polaganja za praksu = 100KM

ja mislim da je ovo bilo sve sto sam naplacao... uglavnom svuda ovoliko izadje ali cujem da u maxlineu deru opasno :D
moi_E

#456 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by moi_E »

Evo da podijelim i ja svoje iskustvo.

Položila sam vozački prije par sedmica, iz prvog pokušaja, bez štele. Kad sam htjela da upišem obuku, pregledala sam ovaj forum, i jako su mi se svidjeli odgovori, objašnjenja i pristup forumaša "daxon". Kontaktirala sam ga privatnom porukom, konsultovala se, prijavila u auto školu, i malo poslije - položen vozački. :dance:

Ne bih da izgleda kao ofirna reklama, koga interesuje sve ću objasniti na PP, ali stvarno sam oduševljena cijelim pristupom i obukom instruktora, i svakome bih preporučila. Totalno je poremetio onaj "mit o nekulturnim instruktorima" if you know what I mean :-D

Sretno svima :)
Last edited by moi_E on 09/08/2012 19:34, edited 1 time in total.
respo

#457 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by respo »

pa mogla si i mene kontaktirati ha ja
makar bi poslije polozenog vozackog kafu sa mnom popila
moi_E

#458 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by moi_E »

Govorim prvenstveno o prenesenom znanju, načinu rada, a i o kulturi i obrazovanju.
respo

#459 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by respo »

pa i ja cu ti prenijeti znanje nacin rada ne znas dok ne upoznas
a upoznat ces i kulturu i obrazovanje :)
delirium.sa

#460 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by delirium.sa »

moi_E wrote:Evo da podijelim i ja svoje iskustvo.

Položila sam vozački prije par sedmica, iz prvog pokušaja, bez štele. Kad sam htjela da upišem obuku, pregledala sam ovaj forum, i jako su mi se svidjeli odgovori, objašnjenja i pristup forumaša "daxon". Kontaktirala sam ga privatnom porukom, konsultovala se, prijavila u auto školu, i malo poslije - položen vozački. :dance:

Ne bih da izgleda kao ofirna reklama, koga interesuje sve ću objasniti na PP, ali stvarno sam oduševljena cijelim pristupom i obukom instruktora, i svakome bih preporučila. Totalno je poremetio onaj "mit o nekulturnim instruktorima" if you know what I mean :-D

Sretno svima :)
Ja sam imala gotovo isto iskustvo i toplo preporucijem daxon-a :)
thekupus

#461 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by thekupus »

daxon, je li ti dojadilo praviti nove profile da se reklamiras? :D
selma 83

#462 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by selma 83 »

thekupus wrote:daxon, je li ti dojadilo praviti nove profile da se reklamiras? :D
i ja kontam možda su stvarno bile kod njega ,al danas ne ide niko nikome a da nema preporuke od trećeg lica ,dabogda da mu je to pošlo za rukom :-D
avalanche168

#463 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by avalanche168 »

fenolftalein wrote:E ne znam kako je sad, ali prosle godine sam prosao jeftinije, djevojka mi nabavila poklon bon.
prvo ljekarsko nisam uopste platio, a za testove sam dao 20 KM (polaganje), a ne 70 KM. Ostalo je bilo tu negdje...ali kad sve saberes i oduzmes meni je ispalo jeftinije u maxlineu, tako da nema utisak da sam "oderan" .
A jesi položio iz prve, druge, treće, n-te...?
delirium.sa

#464 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by delirium.sa »

thekupus wrote:daxon, je li ti dojadilo praviti nove profile da se reklamiras? :D
E bas zbog ovoga ja nisam ni htjela pisati o daxon-u, ali mozda se nadje ko pametan da poslusa savjet i postane pristojan vozac :)
moi_E

#465 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by moi_E »

delirium.sa wrote:
E bas zbog ovoga ja nisam ni htjela pisati o daxon-u, ali mozda se nadje ko pametan da poslusa savjet i postane pristojan vozac :)
Potpisujem.
fenolftalein

#466 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by fenolftalein »

avalanche168 wrote:
fenolftalein wrote:E ne znam kako je sad, ali prosle godine sam prosao jeftinije, djevojka mi nabavila poklon bon.
Iz druge, al kakve veze ima...kao da druge škole garantuju da ćeš položiti iz prve? :?
avalanche168

#467 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by avalanche168 »

fenolftalein wrote:
avalanche168 wrote:
Iz druge, al kakve veze ima...kao da druge škole garantuju da ćeš položiti iz prve? :?
Ne garantuju škole, ali statistika je ipak tu, i ne ide baš na ruku Maxline-u, uz sve priče kakvi su im instruktori, priče o otvorenom traženju love "za podmazati" i tako, namjernom uvaljivanju da bi se uzimali dodatni časovi itd. i sl....
fenolftalein

#468 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by fenolftalein »

Ne garantuju škole, ali statistika je ipak tu, i ne ide baš na ruku Maxline-u, uz sve priče kakvi su im instruktori, priče o otvorenom traženju love "za podmazati" i tako, namjernom uvaljivanju da bi se uzimali dodatni časovi itd. i sl....[/quote

gdje si ti našao te statističke podatke? ili je to rekla-kazala princip?
alenthekiller

#469 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by alenthekiller »

Cuo sam neka nosi prut sa sobom i udara po rukama ako se ne vozi udure... :lol: Ima li istine u tome? :lol:
sLLayer

#470 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by sLLayer »

polozio sam prije 2 mjeseca B i na vozackoj nema da mogu voziti prikolicu ono BE? kolko znam ranije se i to dobijalo uz B da li je nesto promjenjeno?
530i

#471 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by 530i »

BE nema već koju godinu u vozačkim dozvolama...a ranije se jeste automatski dobijalo.
burekodsira

#472 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by burekodsira »

530i wrote:BE nema već koju godinu u vozačkim dozvolama...a ranije se jeste automatski dobijalo.
znaci li to da pri promjeni vozacke to se gubi? uskoro mi istice pa je moram mjenjati
sLLayer

#473 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by sLLayer »

530i wrote:BE nema već koju godinu u vozačkim dozvolama...a ranije se jeste automatski dobijalo.
pa imal onda polaganje neko za BE?
530i

#474 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by 530i »

Ne gube se brate kategorije, nisu se nikad ni gubile (bar ne ove automobilske), osim ako dobiješ trajnu zabranu :lol:

Za BE polaganje ne znam, najbolje je u autoškoli pitati, oni će dati najtačniji odgovor, ostalo su sve nagađanja. Ja imam B1, B i BE, isto kao i moji roditelji koji su još prije rata položili i imali navedenu B kategoriju u ex Yu dozvolama...dok recimo sestra je polagala prije otprilike dvije godine i ona nema BE.
selma 83

#475 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by selma 83 »

ako ti je vozačka na 10 godina možeš predati u cips bez ljekarskog i nećeš izgubiti te potkategorije, al ako je na 5 god. izvadiš ljekarsko sa B1 BE B. mislim da ti ne treba na 10 god ljekarsko(čitala sam u zakonu) a to češ saznati na CIPS -u
Post Reply