Beograd

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mmm...

Post by mmm... »

emac wrote:
Ljubitelj Zabara wrote:
Ja neću da ispadne da nekoga vrijeđam ali se osjećam glupo kada govorim ekavicom.
Pa to ti kazem, stvar je u glavi.
... i ja dugo zivim u Sarajevu, pa ne mogu sebe da zamislim da kazem: djip, djabe, nako, vako, odozdo, prozvacu te na mobitel... i sl.
:D
Meni jedino smeta da kazem mrkva nemogu nesto to prevalit :-D
Tako ja pre 3 god. u Hrvatskoj, pošla u prodavnicu po hleb, svi mi rekli nemoj da trražiš hleb nego kruh, a ja nikako da prevalim...tražila 2 francuska :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ima li ko muzicku zelju sta da im slikam u BG? Odo sad ovaj vikend
Anka, de se javi da me vodis na kafu :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mIRCerka wrote:Ima li ko muzicku zelju sta da im slikam u BG? Odo sad ovaj vikend
Ti izgleda bas zaboravila sta nam je Beograd uradio... :oops:
Sram te bilo! :P :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Vodenjak wrote:
mIRCerka wrote:Ima li ko muzicku zelju sta da im slikam u BG? Odo sad ovaj vikend
ma koliko karikirao... to nece oprati beograd, pa i da mi svi vichemo s tobom u jedan glas... :oops: nema sanse

Lijepo je znati da u Beogradu zivi neko kao Natasa Kandic. Ali Beograd je grad koji ima vise od milijun stanovnika... :roll: da je pet Natasa, malo je...razloga da se spere ljaga...
Al Natasi svaka cast. :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vodenjak wrote:
Sram me i stid bilo i treba me istuci zbog toga!!!!

Manje sam ja zaboravila sta je bilo nego sve one velike "patriote" sto svakog vikenda napune sto Aquu, sto Nachtwerk, sto Galaxy kad cirilica drma.

Ja u ime svoje uciteljice i svega sto me je ucila 1985-1989 idem prvo do Kuce Cvijeca, a ostalo prepustam vama, sto da pozelite sto da savjetujete (ko je bio u BG i ko zna sta TREBA obici).
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: I Breskvi :oops:
Vodenjak tvoj humor je privid savršenstva :oops: sugestije :D , pretočeno u dostupno ......zavisi kako posmatramo Beograd jer ni današnji nije puno bolji od onog prije deceniju i po...... :oops: ja opet ne mogu prihvatiti činjenicu da su četnici izjednačeni s partizanima .
Dok je tako Mircerka uslikaj autobusku stanicu :D pa nekadašnju Komandu komadni :D pa onda kad ti se guzovi razrade :D idi Knez Mihajlovom put Kalemegdana .....kad dođeš do kraja knezove a početka Kalemegdana onda baci pogled na Dunav :D i uslikaj ......rijeku široku a tu je neđe i Sava :D ako me ne varaju sjećanja iz 87-e :D kad sam zadnji put bio u tom mjestu :D :D ne znam baš gdje bih Terazije ubacio :D :D sve izblijedilo :oops: ......neka je :D da je drugačije ne bi valjalo .
I uživaj u kavi :oops: :D vjerovatno možeš dobiti i kahvu tursku ali zbog i radi očuvanja identiteta traži bosansku :oops: :D kafu crnu :oops:
Anka

Post by Anka »

Draga mirc, ja ne radim u četvratak i petak, pa se to fino spaja sa vikendom, tako da ću 90% u četvrtak ujutru da sednem na bus za Sarajevo !
Ako prevagne onih 10%, vidimo se ovde.
Pozdrav :)
Last edited by Anka on 31/10/2006 10:33, edited 1 time in total.
Reina

Post by Reina »

Vodenjak wrote:
jel to mislis da, inace ljudi ne posluju, ne idu u BG poslom.. itd. its.
i kakve to veze ima sa zaboravom i onim sto nam je uradjeno...
nidje veze :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

Drago dijete :D Reina čika Vodenjak bistri politiku pomirenja bez atesta učinjenih agresivnih nevolja :oops: :D .
Zato ima tu neđe veze ali daleko je put do povezivanja :D istine :oops: .
mIRCerka

Post by mIRCerka »

manijak1 wrote::oops: I Breskvi :oops:
Vodenjak tvoj humor je privid savršenstva :oops: sugestije :D , pretočeno u dostupno ......zavisi kako posmatramo Beograd jer ni današnji nije puno bolji od onog prije deceniju i po...... :oops: ja opet ne mogu prihvatiti činjenicu da su četnici izjednačeni s partizanima .
Dok je tako Mircerka uslikaj autobusku stanicu :D pa nekadašnju Komandu komadni :D pa onda kad ti se guzovi razrade :D idi Knez Mihajlovom put Kalemegdana .....kad dođeš do kraja knezove a početka Kalemegdana onda baci pogled na Dunav :D i uslikaj ......rijeku široku a tu je neđe i Sava :D ako me ne varaju sjećanja iz 87-e :D kad sam zadnji put bio u tom mjestu :D :D ne znam baš gdje bih Terazije ubacio :D :D sve izblijedilo :oops: ......neka je :D da je drugačije ne bi valjalo .
I uživaj u kavi :oops: :D vjerovatno možeš dobiti i kahvu tursku ali zbog i radi očuvanja identiteta traži bosansku :oops: :D kafu crnu :oops:
Druze mani hvala na savjetu i potrudicu se da to slikam sve! Zamolila sam raju da mi nabave detaljnu mapu BGa, posto cu petak cijeli dan imati slobodan, pa da mahalam koliko mi volja.
ANKA, sunce mu ljubim, jel to pravimo razmjenu? :D vidimo se, ako nista, na granici :D ili mozda cak na stanici posto ja idem u cetvrtak navece :D

i vodim svoju najbolju drugaricu sa sobom :D

ALI NEMAM PARA ZA SHOPPING PA ETO UDIJELITE STA AKO NIJE TESKO :D
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Obiđi zgradu MUP-a: tako je srokana da mi je bilo milina gledati. Tomahawk radi pos'o, svetski, bre.

Hram Svetog Save na Vračaru: osim disco-džamija, na Balkanu imaš i disco-crkve.

Kalemegdan: pola piješ, pola Šarcu bljuješ.

Knjižare: imaju dva-tri Buybooka na steroidima, samo ponesi love to je k'o tamni vilajet, kaješ se što ne uzmeš više. (Moj favorit je Mamut, mada je Plato izvikaniji).

Splavovi su, što se mene tiče, mit i legenda. Ili je stvarno bilo kilavo veče kad sam iš'o: u svakom slučaju, papanluk na vodi s lukom.

Zaobiđi Sushi - bar ako te neko pozove na to, jer "Japanac" koji to drži je Arkanov sin Mihajlo, a kelneri sve kockaste glave: ja zovn'o "pivu partizansku" (Heineken), pošto sam bio s gutom nafuranih strendžera niko mi nije rekao ni A, al' mrsko mi ih bješe gledat', i njima mene, mnim.

Ako piješ pivo, ne uzimaj BiP. Ako piješ kafu, pazi i na mjesto i na aparat, ponegdje je k'o u SA ali često dobiješ neko tanko đubre od kukuruza.

Što češće ideš u BG, sve je odvratniji. Meni je sve odvratniji što se više napucava (svraćam gore još od Slobovog zemana). Možda je to individualno, ali znam par ljudi koji se na prvu oduševe ovim ili onim, a onda nakon nekoliko posjeta skontaju da je nešto truHlo u državi srbijanskoj, i da taj trulež guši.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zena wrote:
Vodenjak wrote:
ma koliko karikirao... to nece oprati beograd, pa i da mi svi vichemo s tobom u jedan glas... :oops: nema sanse

Lijepo je znati da u Beogradu zivi neko kao Natasa Kandic. Ali Beograd je grad koji ima vise od milijun stanovnika... :roll: da je pet Natasa, malo je...razloga da se spere ljaga...
Al Natasi svaka cast. :)
Po drugi me put prozivas kao da ja zelim da "operem Beograd", @zeno... :shock: :?

Isti ovi s kojima se i ti ocito slazes, peru redovno noge u Jadranu i truckaju se u svojim auticima ili cemu vec putujuci kroz sestrinsku nam Hrvatsku, sto da bi je bolje upoznali (ko ferijalci nekad! :D ), sto na putu za zapad. Medju njima je masa onih kojima je Zagreb nanio zla ni vise ni manje nego drugima Beograd.
Isto tako, njihovi (ili nasi, kako hoces) preci su 15-20 godina nakon onog rata otisli Svabama i Italijanima klozete prati!
Valjda bol nasih predaka nije tako jako boljela kao sto nas boli nasa. Ili?
Sve u svemu, nemoj mi, zivota ti tu shuplju vise prosipati! Dobar broj onih koji ovdje tako prkosno isticu svoj patriotizam, a onda mrznju i prezir prema Beogradu, bice prvi koji ce tamo zapucati samo ako im se pruzi prilika!
Ja licno sam u Bg zadnji put bio 1983. Bilo mi je lijepo, prelijepo medju mojim prijateljima koje sam isao posjetiti i kako sada izgleda, ne vjerujem da cu uskoro tamo. Ali, sasvim sigurno ne iz razloga kojima se duvaju mnogi ovdje vec iz mnogo prizemnijih, jednostavnijih, ljudskijih razloga - nemam potrebe za tim, @zeno... :oops:

A ako se potreba ili zelja ukaze, sasvim sigurno cu, pakujuci kofere, ponajmanje misiti na Arkana ili Natasu Kandic...
furlan

Post by furlan »

Nesto ne znam da smo se mi sa nekim svadjali.Jednostavno su dosli i poceli da nas biju i to zestoko.E sada mi treba da budemo frajeri pa da pruzamo ruku pomirenja i na taj nacin kazemo"Ma ko nas to zavadi" ili "Sta su nam ovo uradili"Kolektivna odgovornost postoji i pojedinacna izvinjena ,makar meni, nisu dovoljna, da bi sprala ljagu sa Beograda.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Jimmy_The_Saint wrote:Obiđi zgradu MUP-a: tako je srokana da mi je bilo milina gledati. Tomahawk radi pos'o, svetski, bre.

Knjižare: imaju dva-tri Buybooka na steroidima, samo ponesi love to je k'o tamni vilajet, kaješ se što ne uzmeš više. (Moj favorit je Mamut, mada je Plato izvikaniji).

Splavovi su, što se mene tiče, mit i legenda. Ili je stvarno bilo kilavo veče kad sam iš'o: u svakom slučaju, papanluk na vodi s lukom.

Zaobiđi Sushi - bar ako te neko pozove na to, jer "Japanac" koji to drži je Arkanov sin Mihajlo, a kelneri sve kockaste glave: ja zovn'o "pivu partizansku" (Heineken), pošto sam bio s gutom nafuranih strendžera niko mi nije rekao ni A, al' mrsko mi ih bješe gledat', i njima mene, mnim.

Ako piješ pivo, ne uzimaj BiP. Ako piješ kafu, pazi i na mjesto i na aparat, ponegdje je k'o u SA ali često dobiješ neko tanko đubre od kukuruza.

Što češće ideš u BG, sve je odvratniji. Meni je sve odvratniji što se više napucava (svraćam gore još od Slobovog zemana). Možda je to individualno, ali znam par ljudi koji se na prvu oduševe ovim ili onim, a onda nakon nekoliko posjeta skontaju da je nešto truHlo u državi srbijanskoj, i da taj trulež guši.
sve je to super, al ho's mi dat sta para da shoppingujem?
Anka

Post by Anka »

A što se teme tiče, Beograd,pa grad ko grad. Mnogo toga mi se ovde dopada, a neke stvari mi smetaju. Za moj pojam ovaj grad postaje prevelik, saobraćaj je u haosu, nedostaju nam bar 3 mosta. Imam tu nesreću da živim u jednom delu grada, radim u drugom, prijatelji su mi u trećem,četvrtom,petom delu....Gde god da krenem putujem po sat vremena. Evo,juče, bila sam na poslu, pa sam sa posla otišla do centra grada, pa kod drugarice u posetu i vratila se kući. Promenila sam ukupno 8 autobusa! To je za mene veliki gubitak vremena i prilično maltretiranje. Nemam pare da kupim auto, a i da imam kola, ne bih imala za benzin.
Ovde ima na hiljade restorana,kafića,imamo 2 reke, jezero,planinu, sto parkova, ceo grad je u zelenilu, ....imamo pozorišta,muzeje, šetališta... ma ima svega...i to mi se sve dopada, ali veoma mi smeta činjenica da je jedan od najgorih zoo vrtova na planeti baš u mom rodnom gradu.
Jimmy_The_Saint

mIRCerka wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Obiđi zgradu MUP-a: tako je srokana da mi je bilo milina gledati. Tomahawk radi pos'o, svetski, bre.

sve je to super, al ho's mi dat sta para da shoppingujem?
Joj tebe... Pa i ti si kvisling, nisam ja Narodna Banka na Topčideru :D
Kol'ko ti treba?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

mIRCerka wrote:
Vodenjak wrote:

Manje sam ja zaboravila sta je bilo nego sve one velike "patriote" sto svakog vikenda napune sto Aquu, sto Nachtwerk, sto Galaxy kad cirilica drma.

Ja u ime svoje uciteljice i svega sto me je ucila 1985-1989 idem prvo do Kuce Cvijeca, a ostalo prepustam vama, sto da pozelite sto da savjetujete (ko je bio u BG i ko zna sta TREBA obici).
I nemojte obrukati selju (nije zelju :D ), dobro po tom podiju zaigrajte 8) .
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Anka wrote:A što se teme tiče, Beograd,pa grad ko grad. Mnogo toga mi se ovde dopada, a neke stvari mi smetaju. Za moj pojam ovaj grad postaje prevelik, saobraćaj je u haosu, nedostaju nam bar 3 mosta. Imam tu nesreću da živim u jednom delu grada, radim u drugom, prijatelji su mi u trećem,četvrtom,petom delu....Gde god da krenem putujem po sat vremena. Evo,juče, bila sam na poslu, pa sam sa posla otišla do centra grada, pa kod drugarice u posetu i vratila se kući. Promenila sam ukupno 8 autobusa! To je za mene veliki gubitak vremena i prilično maltretiranje. Nemam pare da kupim auto, a i da imam kola, ne bih imala za benzin.
Ovde ima na hiljade restorana,kafića,imamo 2 reke, jezero,planinu, sto parkova, ceo grad je u zelenilu, ....imamo pozorišta,muzeje, šetališta... ma ima svega...i to mi se sve dopada, ali veoma mi smeta činjenica da je jedan od najgorih zoo vrtova na planeti baš u mom rodnom gradu.
de ti meni objasni kako da od glavne bus stanice odem do Kuce Cvijeca busom :D i da li je bus karta jos uvijek 10 din?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: 30 heuRA ? :D :D Bi bilo dostatno ? :D
P.S. Anki neki poklon uzmi :oops: :D hrđo :D :D
Dedinje bona :D linija neka ima :D i znaš šta ako imaš staru deviznu štednju od Jugobanke ili neke slične .....unovči odmah možda se radnica na šalteru zajebe :oops: :D
Last edited by manijak1 on 31/10/2006 10:58, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Celicna_saka wrote:
mIRCerka wrote:
Vodenjak wrote: Ti izgleda bas zaboravila sta nam je Beograd uradio... :oops:

I nemojte obrukati selju (nije zelju :D ), dobro po tom podiju zaigrajte 8) .
:D ebla sam mu majku ko Selju obruka!
btw, ja imam dvije lijeve noge, pa se bavim pjevanjem :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Reina wrote:
Vodenjak wrote:
Citajuci mnoge postove ovdje, draga moja, vjecno budna @Rei, ne da ih je mnogo koji ne bi poslove radili sa Beogradom vec bi na isti i atomsku bacali...
Inace, pitam se, sta bih ja da mi nije tebe, @zene, pa i @manijaka pa da me ne podsjecate sta je jedan Arkan uradio u recimo mojoj Sani, pobivsi masu ljudi medju kojima dobar dio njih koji su na ovaj ili onaj nacin bili neraskidivi dio mog zivota...
Tacno je to da je isti taj Arkan dosao iz Beograda.
Onaj koji je poslao granatu na Sarajevo 22. decembra 1993, granatu koja mi je ubila sestru i tetku, mozda je dosao iz Sanskog Mosta...
Treba li da mrzim taj grad zbog toga? :oops:
Jimmy_The_Saint

Anka wrote:A što se teme tiče, Beograd,pa grad ko grad. Mnogo toga mi se ovde dopada, a neke stvari mi smetaju. Za moj pojam ovaj grad postaje prevelik, saobraćaj je u haosu, nedostaju nam bar 3 mosta. Imam tu nesreću da živim u jednom delu grada, radim u drugom, prijatelji su mi u trećem,četvrtom,petom delu....Gde god da krenem putujem po sat vremena. Evo,juče, bila sam na poslu, pa sam sa posla otišla do centra grada, pa kod drugarice u posetu i vratila se kući. Promenila sam ukupno 8 autobusa! To je za mene veliki gubitak vremena i prilično maltretiranje. Nemam pare da kupim auto, a i da imam kola, ne bih imala za benzin.
To prebacivanje s kraja na kraj je cijena života u velegradu. Ništa bolje ništa lakše nije ni u Parizu i slično. I SA lagano al' sigurno dobija obrise metropolice, mada je brdima stješnjeno. Zoo... Ko vam je kriv što ste zveri pustili na ulicu, bre :D
Jimmy_The_Saint

Vodenjak wrote:
Reina wrote:
Vodenjak wrote: Ti izgleda bas zaboravila sta nam je Beograd uradio... :oops:
Citajuci mnoge postove ovdje, draga moja, vjecno budna @Rei, ne da ih je mnogo koji ne bi poslove radili sa Beogradom vec bi na isti i atomsku bacali...
Inace, pitam se, sta bih ja da mi nije tebe, @zene, pa i @manijaka pa da me ne podsjecate sta je jedan Arkan uradio u recimo mojoj Sani, pobivsi masu ljudi medju kojima dobar dio njih koji su na ovaj ili onaj nacin bili neraskidivi dio mog zivota...
Tacno je to da je isti taj Arkan dosao iz Beograda.
Onaj koji je poslao granatu na Sarajevo 22. decembra 1993, granatu koja mi je ubila sestru i tetku, mozda je dosao iz Sanskog Mosta...
Treba li da mrzim taj grad zbog toga? :oops:
Ako mrziš dovoljan broj ŽITELJA, svede se na slično :D

U pravu si, potpuno. No, i mržnja ima svoju svrhu.
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Jimmy, dobro ti je ovo za Sushi bar... ziva istina.
Samo je Plato ipak zakon. Da je Mirci otisla koji dan ranije, potrefila bi Sajam knjiga. No nema veze, neka ode kod Kineza u blok 70, garantujem vrhunski soping. :D
A ti Hanko bez h, nisi videla sarajevski Zoo vrt.
furlan

Post by furlan »

Zar se ne kaze"Grad cine ljudi"
Locked