Šta je to Sarajlija/Sarajka ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
danas

Post by danas »

Vingo wrote:Nego ima li tog Sencicinog pisma da vidimo jel momak pobjeg'o u Srbe ili od nje? :D :-)
momak je pobjego u cetnike, na pale. i nije bio bilo ko. postavice cika digger kad nadje :wink:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Minnela wrote:Aman sto nam ovdje neki pate od kompleksa vise vrijednosti ,jer pobogu rodjen/a je u Sarajevu,a Sarajevo je kao mjerilo neceg :-) ...Smijesno :-) i sta reci nego fujjjjjjjjjjjjjjj na takve komentare :zzzz:
Zapravo :oops: radi se o Teheranu :D -te o Irancima i Irankama :oops: :P
Vingo

Post by Vingo »

Goran_35 wrote:
Minnela wrote:Aman sto nam ovdje neki pate od kompleksa vise vrijednosti ,jer pobogu rodjen/a je u Sarajevu,a Sarajevo je kao mjerilo neceg :-) ...Smijesno :-) i sta reci nego fujjjjjjjjjjjjjjj na takve komentare :zzzz:
Pa jesmo'l Arijevci il nismo?
Goran_35

Post by Goran_35 »

Vingo wrote:
Goran_35 wrote:
Pa jesmo'l Arijevci il nismo?
Ja sam mjesanac :oops: -napola Iranac :oops: -stara je cistokrvna :oops:
Vingo

Post by Vingo »

Stara moze u raju. Ostali stoj! :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

Vingo wrote:Stara moze u raju. Ostali stoj! :D
ima i ona utrese sa juga irana (citaj Hercegovina :oops: ) tako da se cistokrvnost dovodi u pitanje? :roll: :D -al to je jedno pet koljena unazad...MoRe l' proc? ;)
Vingo

Post by Vingo »

Moram pitati Šaha.
idic

Post by idic »

A wrote:
Vingo wrote:A i ovo patronsko postavljanje dijagnoze tipa "ma nisi ti jadan kriv sto te poklalo.....trudim se da te shvatim...ali mene nije poklalo pa sam zato civiliziranije bice....a i iz Sarajeva sam...", mi je malo (o)tuzno....
Sva je meni ova dijagnostika - pretuzna. Mislim da se razumijemo.
Ne razumijem u čemu je problem, ako zahtjevaš od ljudi da se civilizovano ponašaju to je znači netrpeljivost i bezobrazluk. Ti A živiš u Francuskoj, reci mi jel možeš raspaliti roštilj na balkonu ili okrenuti ražanj u parku ispred zgrade ili zaklati kurban na zelenoj površini ispred zgrade, a da te zbog tvog ponašanja komšije ne prijave policiji ?
To je nova bosanska tradicija pa kako ti dolaziš iz Bosne trebala bi je prenijeti i u novo mjesto življenja.

Druga situacija, mladi pubertetlija napravi dernek kad mu nema roditelja i u žaru istog se ganjaju s noževima po stubištu i povraćaju s balkona i prozora na tuđe prozore i balkone. Ti bi mrtva - hladna počistila haos ujutro i nebi se zamjerala mladom komšiji zbog dobrosusjetskih odnosa. :?
Vingo

Post by Vingo »

Imam ja prijatelje......pripadnici takozvanog skk - sarajevskog kulturnog kruga. Oni redovno pale rostilj na balkonu. Ali i tu se razlikuju od so called neciviliziranih...oni, naime peku isključivo lubina ili zubaca. Divljeg. Riba ipak ljepše smrdi nego ćevapi...right?

Problem je u tome sto primitivno ponasanje postoji, ali ono nema veze s tim odakle si, nego ko si...

BTW Jesi li nesto uradila u povodu mladog susjeda?
idic

Post by idic »

A wrote:Idic, moj osjecaj tuge je izazvala sva ova prica: prebrojavanje krvnih zrnaca, nabrajanje Srba koji su otisli (a ja se nekako uvijek radije sjetim onih koji su ostali), pljuvanje na sve koji su dosli sa strane, uzdizanje u nebesa nekog sarajevskog porijekla od neandertalca na ovamo, netolerancija, klasifikacija po onome gdje je ko rat proveo, prema toru u koji misle da spadas... Cijela je ova tema - jad i bijeda.

A prica o kulturnom ponasanju nije nicim ekskluzivno sarajevska - gdje se to na selu moze bacati smece u komsijsko dvoriste, gdje se to nozevima klinci mogu pijani ganjati, gdje se to auto utjeruje do lifta. Prica o primitivizmu je univerzalna, nevezana i za Sarajevo i za IB i za Pariz.
Slažem se da je primitivizam univerzalna kategorija i da ga ima svugdje, samo ako imaš iskustva u življenju u ovom gradu prije 15 godina i sada razlika je očigledna.
Nisam nikome prebrojavala krvna zrnca i apsolutno nemam netrpeljivosti prema ljudima, ali me nervira isticanje sarajlija kao nafuranih debila. Da se razumijemo ne podržavam apsolutno stavove pokretača ove teme, ali isto tako ne podržavam stavove koji pljuju po gradu i građanima iz svojih ličnih frustracija. Kao što sam predhodno negdje napisala posebno me boli kada neki fudbalski klub iz Sarajeva igra negdje na strani i navijači protivničkog tima psuju Markale i Kovače.
Očigledno je da neko stvara netrpeljivost i animozitet na nekim lokalnim nivoima od kojih svi možemo samo imati velike štete. :sad:
Goran_35

Post by Goran_35 »

A wrote:
Goran_35 wrote:
Vingo wrote:Stara moze u raju. Ostali stoj! :D
ima i ona utrese sa juga irana (citaj Hercegovina :oops: ) tako da se cistokrvnost dovodi u pitanje? :roll: :D -al to je jedno pet koljena unazad...MoRe l' proc? ;)
Zavisi jel iz Esfahana ili iz Farza :oops:
Ne znam tacno ;) ali cini mi se da se to desilo u doba piramida :oops: kada su hercegovci okupirali Teheran :oops: ;)
idic

Post by idic »

Vingo wrote:Imam ja prijatelje......pripadnici takozvanog skk - sarajevskog kulturnog kruga. Oni redovno pale rostilj na balkonu. Ali i tu se razlikuju od so called neciviliziranih...oni, naime peku isključivo lubina ili zubaca. Divljeg. Riba ipak ljepše smrdi nego ćevapi...right?

Problem je u tome sto primitivno ponasanje postoji, ali ono nema veze s tim odakle si, nego ko si...

Nisam ja ništa, ali je otišla na vrata njegovom ocu jedna starija komšinica koja stanuje ispod da se požali na njegovo ponašanje, na šta su je napali i otac i sin j***li joj mater vlašku i rekli da će joj polomiti noge ako još jednom pozvoni na vrata, žena ima 78 godina. :x
Vingo

Post by Vingo »

idic wrote:
Vingo wrote:Imam ja prijatelje......pripadnici takozvanog skk - sarajevskog kulturnog kruga. Oni redovno pale rostilj na balkonu. Ali i tu se razlikuju od so called neciviliziranih...oni, naime peku isključivo lubina ili zubaca. Divljeg. Riba ipak ljepše smrdi nego ćevapi...right?

Nisam ja ništa, ali je otišla na vrata njegovom ocu jedna starija komšinica koja stanuje ispod da se požali na njegovo ponašanje, na šta su je napali i otac i sin j***li joj mater vlašku i rekli da će joj polomiti noge ako još jednom pozvoni na vrata, žena ima 78 godina. :x
Drugi put draga, kad cujete da se sprema dernek, prospite ulja po haustoru....ma koliko to necivilizirano bilo....svakako ce se cistiti povracotina...ovako ide u paketu povracotina, ulje i krv.... :D
idic

Post by idic »

Vingo wrote:
idic wrote:

Drugi put draga, kad cujete da se sprema dernek, prospite ulja po haustoru....ma koliko to necivilizirano bilo....svakako ce se cistiti povracotina...ovako ide u paketu povracotina, ulje i krv.... :D
Ma meni derneci uopšte ne smetaju, ja sam i ovaj uredno prespavala :lol: imaju dva momka studenta u prizemlju koji derneče svaki vikend, al sve u okviru normale. Ljudi se napiju pjevaju i u nedjelju ujutro se izljube i raziđu svak na svoju stranu.
Mene nije iznervirao ni ovaj malac, on je još dijete i ne konta da se baba od 78 godina prepala njihove vriske. Mene iritira njegov otac, akademski građanin koji svojim ponašanjem podstiče sina na nekulturno ponašanje. Zar on onda može biti bolji kad takav primjer ima od svog oca ? :?
Goran_35

Post by Goran_35 »

Svi ste vi Hercegovci :oops: - mozda ima jos par prezivjelih cistokrvnih Sarajlija :oops:

Sarajevo je davno palo ;) :D
Last edited by Goran_35 on 22/11/2006 16:53, edited 1 time in total.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Je l' to oteze - "baaankaa" ,"maaltaaa" -Hercegovac :oops: i to cistokrvni :oops: -tako se nije prije pricalo u Sarajevu :oops: ;) :D
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

idic wrote:
A wrote:
Vingo wrote:A i ovo patronsko postavljanje dijagnoze tipa "ma nisi ti jadan kriv sto te poklalo.....trudim se da te shvatim...ali mene nije poklalo pa sam zato civiliziranije bice....a i iz Sarajeva sam...", mi je malo (o)tuzno....
Sva je meni ova dijagnostika - pretuzna. Mislim da se razumijemo.
Ne razumijem u čemu je problem, ako zahtjevaš od ljudi da se civilizovano ponašaju to je znači netrpeljivost i bezobrazluk. Ti A živiš u Francuskoj, reci mi jel možeš raspaliti roštilj na balkonu ili okrenuti ražanj u parku ispred zgrade ili zaklati kurban na zelenoj površini ispred zgrade, a da te zbog tvog ponašanja komšije ne prijave policiji ?
To je nova bosanska tradicija pa kako ti dolaziš iz Bosne trebala bi je prenijeti i u novo mjesto življenja.

Druga situacija, mladi pubertetlija napravi dernek kad mu nema roditelja i u žaru istog se ganjaju s noževima po stubištu i povraćaju s balkona i prozora na tuđe prozore i balkone. Ti bi mrtva - hladna počistila haos ujutro i nebi se zamjerala mladom komšiji zbog dobrosusjetskih odnosa. :?
Za Pariz, ne tvrdim. U Londonu je s manje popularnom rajom, povodom 1. maja, Davor Janjić okret'o janjca dok nisu došli vatrogasci, policija, ko li god već :lol: Istina, kupili su ga u halal mesari, a glavušu posebno u drugoj jer zakon UK ne dozvoljava prodaju cijelog janjeta, tako da su spojili to žicom.

Za povraćanje s višekatnice kao pojavu, čuo sam u BG. Istina, nisam prebroj'o zrnca bljuvatoru...
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Jimmy_The_Saint wrote:
idic wrote:
A wrote: Sva je meni ova dijagnostika - pretuzna. Mislim da se razumijemo.
Ne razumijem u èemu je problem, ako zahtjeva¹ od ljudi da se civilizovano pona¹aju to je znaèi netrpeljivost i bezobrazluk. Ti A ¾ivi¹ u Francuskoj, reci mi jel mo¾e¹ raspaliti ro¹tilj na balkonu ili okrenuti ra¾anj u parku ispred zgrade ili zaklati kurban na zelenoj povr¹ini ispred zgrade, a da te zbog tvog pona¹anja kom¹ije ne prijave policiji ?
To je nova bosanska tradicija pa kako ti dolazi¹ iz Bosne trebala bi je prenijeti i u novo mjesto ¾ivljenja.

Druga situacija, mladi pubertetlija napravi dernek kad mu nema roditelja i u ¾aru istog se ganjaju s no¾evima po stubi¹tu i povraæaju s balkona i prozora na tuðe prozore i balkone. Ti bi mrtva - hladna poèistila haos ujutro i nebi se zamjerala mladom kom¹iji zbog dobrosusjetskih odnosa. :?
Za Pariz, ne tvrdim. U Londonu je s manje popularnom rajom, povodom 1. maja, Davor Janjiæ okret'o janjca dok nisu do¹li vatrogasci, policija, ko li god veæ :lol: Istina, kupili su ga u halal mesari, a glavu¹u posebno u drugoj jer zakon UK ne dozvoljava prodaju cijelog janjeta, tako da su spojili to ¾icom.

Za povraæanje s vi¹ekatnice kao pojavu, èuo sam u BG. Istina, nisam prebroj'o zrnca bljuvatoru...

Zakon u UK glede "dzendzentin" iliti janje na raznju.... pametni Bosanac se dosjetio... kupio janje sa masnom ;) i rodnim listom ;) :D u pet shopu... :) a kad je animal control dosla u inspekciju... :) :D pokazao im je... ponosno ... kozicu na zidu :D.
3000 funti je platio ceif :D

a glede rasprave i tinejdzera.... kad tinejdzeri nisu dernecili i povracali... naravno u predratnom Sarajevu :oops: ....
manijak1

Post by manijak1 »

Dokle smo stali ?
Do klasificiranja po mjestu boravka za vrijeme 92 - 95 , zaborava , izjednačavanja , i tako ostalih kerefeka .
I to bi trebalo biti tužno , mučno ili šta - nepotrebno ?
Ili bi sada trebali brojkama dokazivati ono što je svako na svoj način vidio , osjetio i tako unedogled ja pričam svoju priču a neko drugi svoju sa dobro jebenog odstojanja ?
O nekim stvarima elementarne kulture življenja , ne bih :D dovoljno su rekle dame .
Jebo prvi post :D frajer svakako nije zdrav .
Nema Senkinog pisma .....poštar bio na liniji :oops: :D
Jebi ga mogli ste jednostavno okrenuti 122 ......i ne bi bilo petnaest stranica o derneku , ne bi niko jebavo starici majku vaku naku ......a mali bi shvatio da se ne može zajebavat kako hoće :oops: .
Santos

Post by Santos »

Uk kad se sjetim nove godine tamo negdje 1989-1990 mislim.Dernek muzika vristanje a najgore sto jedni zaglavili u WC da se puknu a vamo pivka proradila pa svi u lift.Zamislite taj smrad ujutru.Uzas.Sta sam ja sad trebo uradit .Nista brate ako ti smrdi idi pjeske.Sarajevski.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Sarafcina wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
idic wrote: Ne razumijem u čemu je problem, ako zahtjevaš od ljudi da se civilizovano ponašaju to je znači netrpeljivost i bezobrazluk. Ti A živiš u Francuskoj, reci mi jel možeš raspaliti roštilj na balkonu ili okrenuti ražanj u parku ispred zgrade ili zaklati kurban na zelenoj površini ispred zgrade, a da te zbog tvog ponašanja komšije ne prijave policiji ?

Za Pariz, ne tvrdim. U Londonu je s manje popularnom rajom, povodom 1. maja, Davor Janjić okret'o janjca dok nisu došli vatrogasci, policija, ko li god već :lol: Istina, kupili su ga u halal mesari, a glavušu posebno u drugoj jer zakon UK ne dozvoljava prodaju cijelog janjeta, tako da su spojili to žicom.

Za povraćanje s višekatnice kao pojavu, čuo sam u BG. Istina, nisam prebroj'o zrnca bljuvatoru...

Zakon u UK glede "dzendzentin" iliti janje na raznju.... pametni Bosanac se dosjetio... kupio janje sa masnom ;) i rodnim listom ;) :D u pet shopu... :) a kad je animal control dosla u inspekciju... :) :D pokazao im je... ponosno ... kozicu na zidu :D.

a glede rasprave i tinejdzera.... kad tinejdzeri nisu dernecili i povracali... naravno u predratnom Sarajevu :oops: ....
Priznajem,ja sam ukr'o ovna :oops: iz "Vojne Bolnice" 1988.godine :oops: :lol:

Sad' je zlocin zastario :oops: tako da mogu objaviti-nek se zna :oops:

:lol: :lol:

Glad pusta-studentska a sve se pare popile u Steleksu i BB-u

;)
Goran_35

Post by Goran_35 »

E sada malo ozbiljno ...

Ovo su Sarajlije i Sarajke a oni zlocasti sto pucaju nisu...Nisu nikada ni bili...

http://www.youtube.com/watch?v=PBbXRFzn ... ed&search=

ps
Ovo sto Kusturica sere na kraju preskocite...

Sarajevo : never forget...

http://www.youtube.com/watch?v=EgUD8feg ... ed&search=
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Goran_35 wrote:E sada malo ozbiljno ...

Ovo su Sarajlije i Sarajke a oni zlocasti sto pucaju nisu...Nisu nikada ni bili...

http://www.youtube.com/watch?v=PBbXRFzn ... ed&search=

ps
Ovo sto Kusturica sere na kraju preskocite...

Sarajevo : never forget...

http://www.youtube.com/watch?v=EgUD8feg ... ed&search=
vidi Hadzifejzovica ko iz tube istisnut :lol: :lol: :lol:
amrino

Post by amrino »

pun mi je vise kurac tih sarajevskih zalopojki- jao jao nije nam raja vise ko sto je bila prije rata- ima puno seljaka... itd.
pa jeste li vi normalni?
kao samo se sarajevo promijenilo u ovom vaktu....idi malo prohodaj bosnom kroz gradove pa ces vidjeti ljepote! da ti se krv sledi u zilama!

umjesto da budete zahvalni- jer sarajevo je trenutno utopija u kojoj koliko- toliko stvari dobro funkcioniraju vi se zalite "sto ima puno seljaka".

Ako ima ista gore od seljaka- to su dva seljaka, a ako ima ista gore od dva seljaka to je malogradjanin!

Halo- dok ljudi po cijeloj bosni nemaju sta da jedu ovdje ljudi dizu kredit da kupe cipele od "pet glava". Narodnjaci su preplavili sve te "gradske" klubove. ljudi se cijene na osnovu toga kako se oblace a ne koliko su knjiga procitali. forma je bitnija od sustine...
neka se neki ne nadju uvrijedjenima ali sarajevo je mjesto gdje sam upoznala najvise malogradjanstine- koja se zamaskirano naziva "gradskom rajom"....
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Goran_35 wrote:
Sarafcina wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Za Pariz, ne tvrdim. U Londonu je s manje popularnom rajom, povodom 1. maja, Davor Janjiæ okret'o janjca dok nisu do¹li vatrogasci, policija, ko li god veæ :lol: Istina, kupili su ga u halal mesari, a glavu¹u posebno u drugoj jer zakon UK ne dozvoljava prodaju cijelog janjeta, tako da su spojili to ¾icom.

Za povraæanje s vi¹ekatnice kao pojavu, èuo sam u BG. Istina, nisam prebroj'o zrnca bljuvatoru...

Priznajem,ja sam ukr'o ovna :oops: iz "Vojne Bolnice" 1988.godine :oops: :lol:

Sad' je zlocin zastario :oops: tako da mogu objaviti-nek se zna :oops:

:lol: :lol:

Glad pusta-studentska a sve se pare popile u Steleksu i BB-u

;)

vi iz steleksa danas komotno mozete stranku osnovati. toliko vas ima. :D
Post Reply