predsjednistvo BiH napadnuto bojama!!
-
FFK as Lucy01
Link na kojem mozete pogledati razvoj dogadjaja ispred zgrade predsjednistva....svaka cast da u ovoj zemlji bar neko ima muda da i nesto konkretno poduzme i pokaze da ga nije strah i javno izaci i izraziti svoje nezadovoljstvo (pa makar i bacati boje na zgradu predsjednistva), taman i zatvora zaradio...jedino tako ce se nesto i promijeniti...samo kuknjava i zalbe ne mijenjaju nista
http://www.youtube.com/watch?v=ieiMhocOtaY
-
d-boy-b
"razlog je taj sto upravo nas prjedsjednik mladen tomic kojeg su odveli i par clanova,volonterski rade sest godina to je mislim nekom ne shvatljivo nikad ih niko nije podrzao sve su radili volonterski i ovo je upravo napravljeno zbog toga nevladin sektor nije uvrsten nigdje"evo rijeci clana nvo tuto completoJimmy_The_Saint wrote:Dobro pitanje. Samo, dok ne izađu iz ćorke, ne možemo ništa reć pouzdano.d-boy-b wrote:a sta kazete da malo vise porazgovaramo o razlogu "sarene revolucije"
sta su oni ustvari htjeli??culi ste izjavu mladog tuto completovca na kraju...
nije da je njihov potez los.ovi sto su u toj zgradi zasluzuju to ali po meni iz nekih drugih razloga.eh jesu li njihovi razlozi opravdani??
slazem se ja da je obezbjedjenje nula i da nisu profesionalni i da je murija bezveze odvaljivala bubrege kako vec neko rece ko u kafanskoj tuci..ali eto koji je bio razlog te revolucije
- valterbranisarajevo
Ja apelujem da malo promuckamo klikere u svojim glavama !
SIPA je uz DGS jedina policijska služba na državnom nivou. Nastala je nakon mnogo opstrukcija, teskih pregovora i pritisaka. Ali ipak je formirana kao rezultat kompromisa sva tri konstitutivna naroda u BiH i ima kakvu takvu podrsku na teritoriji cijele BiH. Da je to tako govori cinjenica da su za rad u njoj zainteresirani pripadnici svih naroda u BiH sto odrazava i njezin multietnicki karakter.
Umjesto da svi damo podrsku njezinom radu, a kritike na njezine loše poteze uputimo pismeno njezinom rukovodstvu ili Parlamentarnoj skupstitni BiH, desava se upravo suprotno. Organizuju se protesti kojima se SIPA pokusava predstaviti kao neka u najmanju ruku zlocinacka organizacija koja tuce nevine omladinske aktiviste koji zele promjene, a daje se podrska onima koji napadaju objekete koji su pod zastitom drzavne policije, skrnave sprejom snjezin simbol, uniformu i dizu revoluciju iz hobija i zabave, bas u sedmici kada nam predstoje izbori gdje se mnoge stvari mogu promijeniti puno lakse nego revolucijama.
Ovim nepromisljenim potezima samo sijecemo ionako krhku granu na kojoj pociva tek ustrojeni sigurnosni sistem BiH, a sanse da ovo bude normalna drzava sa normalnom policijom smanjujemo za mnogo postotaka i naravno time se daje vjetar u jedra onima koji bi radije htjeli da svako selo ima svoju vlastitu policiju.
Zbog nepromisljenih poteza u protekih 10-15 godina izgubili smo mnogo, Trebali bi izvuci pouke i opametiti se da nam ne bude zao.
Na zalost i danasnja situaciju moram kao i jucerasnju ocijeniti sa bodova, ali vjerujte dobronamjerno, a nikako zlonamjerno.
SIPA je uz DGS jedina policijska služba na državnom nivou. Nastala je nakon mnogo opstrukcija, teskih pregovora i pritisaka. Ali ipak je formirana kao rezultat kompromisa sva tri konstitutivna naroda u BiH i ima kakvu takvu podrsku na teritoriji cijele BiH. Da je to tako govori cinjenica da su za rad u njoj zainteresirani pripadnici svih naroda u BiH sto odrazava i njezin multietnicki karakter.
Umjesto da svi damo podrsku njezinom radu, a kritike na njezine loše poteze uputimo pismeno njezinom rukovodstvu ili Parlamentarnoj skupstitni BiH, desava se upravo suprotno. Organizuju se protesti kojima se SIPA pokusava predstaviti kao neka u najmanju ruku zlocinacka organizacija koja tuce nevine omladinske aktiviste koji zele promjene, a daje se podrska onima koji napadaju objekete koji su pod zastitom drzavne policije, skrnave sprejom snjezin simbol, uniformu i dizu revoluciju iz hobija i zabave, bas u sedmici kada nam predstoje izbori gdje se mnoge stvari mogu promijeniti puno lakse nego revolucijama.
Ovim nepromisljenim potezima samo sijecemo ionako krhku granu na kojoj pociva tek ustrojeni sigurnosni sistem BiH, a sanse da ovo bude normalna drzava sa normalnom policijom smanjujemo za mnogo postotaka i naravno time se daje vjetar u jedra onima koji bi radije htjeli da svako selo ima svoju vlastitu policiju.
Zbog nepromisljenih poteza u protekih 10-15 godina izgubili smo mnogo, Trebali bi izvuci pouke i opametiti se da nam ne bude zao.
Na zalost i danasnja situaciju moram kao i jucerasnju ocijeniti sa bodova, ali vjerujte dobronamjerno, a nikako zlonamjerno.
- Jimmy_The_Saint
Ma to je nesuvislo i u žaru borbe. U krajnjoj liniji, buraz, radije ću podržati luđake iz Kaknja koji farbaju štale po Ćatićima, nego Bora Paravca koji sipa dizel u audi benzinca, šampi mu se na ćaću četnika.
A da su tutto completo zasrljali, zasrljali su. Al' jebi ga, bolje srljati u pravom smjeru, nego 'ladno pod konac marširati u krivom.
A da su tutto completo zasrljali, zasrljali su. Al' jebi ga, bolje srljati u pravom smjeru, nego 'ladno pod konac marširati u krivom.
-
d-boy-b
"razlog je taj sto upravo nas prjedsjednik mladen tomic,kojeg su odveli i par clanova volonterski rade vec sest godina to je mislim nekom neshvaljivo i upravo oni....niko ih nikad nije podrzao sve su radili volonterski,i ovo je upravo napravljeno zbog tog da se nesto pokrene jer nevladin sektor nije uvrsten nigdje" evo te izjave.pa ja mislim da u bih ima jos stotine mladih koji odgovaraju opisu njegovih kolega i oni a i njihov rad,pa niko nije pokrenuo revoluciju ovog tipa...kazem opet potez nije los samo razlog...
- Jimmy_The_Saint
U pravu si. Al' dajmo im vremena da se malo objasne, ako IKAD izađu iz ćorke....
PS. SIPA je jedna ooooodvratna život'nja, mastiljava.... Bljaaaak.
PS. SIPA je jedna ooooodvratna život'nja, mastiljava.... Bljaaaak.
- iceman ze
sta ba vi znate o SIPI......i kako je nastala, poslije hiljadu opstrukcija, podmetanja i politickih pritisaka iz vana, naden je kompromis.....najmlada je policijska agencija, koja svojim ovlastima je zaduzen za najvec sljam koji hoda ovom zemljom. U njemu rade sva tri naroda, i naravno da nisu mogli svi biti najbolji, poslije rata i jeftine policijske obuke koju im ova drzava pruza. Pa ne prima se u policiju samo karatasi, bokseri i ostali specijalisti ba koji ce samo pendrek drazti i mlatiti sve zivo sto naleti....to su normalni ljudi kao svi ostali..... i sad nasli ba pametovat kako se saka nafiksanih frajera naslo da pljuje po grbu i zastavi BiH.....i oni vam neki uzor......i lozite se nesto lafo u Cegevara fazonu.....
-
hool
Evo LUCY je sve reklaLucy01 wrote:Link na kojem mozete pogledati razvoj dogadjaja ispred zgrade predsjednistva....svaka cast da u ovoj zemlji bar neko ima muda da i nesto konkretno poduzme i pokaze da ga nije strah i javno izaci i izraziti svoje nezadovoljstvo (pa makar i bacati boje na zgradu predsjednistva), taman i zatvora zaradio...jedino tako ce se nesto i promijeniti...samo kuknjava i zalbe ne mijenjaju nista
A DOSTA-si mislim da je vas jedini cilj, svrgnuti sa vlasti SDA-a i postaviti SDP
Ali obican narod sa tim ce opet dobiti jedno veliko NISTA
-
nedim_uk
':thumbup: aferimiceman ze wrote:sta ba vi znate o SIPI......i kako je nastala, poslije hiljadu opstrukcija, podmetanja i politickih pritisaka iz vana, naden je kompromis.....najmlada je policijska agencija, koja svojim ovlastima je zaduzen za najvec sljam koji hoda ovom zemljom. U njemu rade sva tri naroda, i naravno da nisu mogli svi biti najbolji, poslije rata i jeftine policijske obuke koju im ova drzava pruza. Pa ne prima se u policiju samo karatasi, bokseri i ostali specijalisti ba koji ce samo pendrek drazti i mlatiti sve zivo sto naleti....to su normalni ljudi kao svi ostali..... i sad nasli ba pametovat kako se saka nafiksanih frajera naslo da pljuje po grbu i zastavi BiH.....i oni vam neki uzor......i lozite se nesto lafo u Cegevara fazonu.....
-
Orion
-
hool
Jos jednom SNIMAKiceman ze wrote:sta ba vi znate o SIPI......i kako je nastala, poslije hiljadu opstrukcija, podmetanja i politickih pritisaka iz vana, naden je kompromis.....najmlada je policijska agencija, koja svojim ovlastima je zaduzen za najvec sljam koji hoda ovom zemljom. U njemu rade sva tri naroda, i naravno da nisu mogli svi biti najbolji, poslije rata i jeftine policijske obuke koju im ova drzava pruza. Pa ne prima se u policiju samo karatasi, bokseri i ostali specijalisti ba koji ce samo pendrek drazti i mlatiti sve zivo sto naleti....to su normalni ljudi kao svi ostali..... i sad nasli ba pametovat kako se saka nafiksanih frajera naslo da pljuje po grbu i zastavi BiH.....i oni vam neki uzor......i lozite se nesto lafo u Cegevara fazonu.....
"Celi" ispada sprej iz ruke, saginje se da ga podigne, DROT ga hvata rukom za vrat, kao da je "Celo" fizicki nasrnuo na njega, a ne sageo se da digne sprej
Jebala vas i SIPA- i AID. i sve ostale drzavne sluzbe, koje su tu da stite, LOPOVE na vlasti
- morti
iceman ze wrote:sta ba vi znate o SIPI......i kako je nastala, poslije hiljadu opstrukcija, podmetanja i politickih pritisaka iz vana, naden je kompromis.....najmlada je policijska agencija, koja svojim ovlastima je zaduzen za najvec sljam koji hoda ovom zemljom. U njemu rade sva tri naroda, i naravno da nisu mogli svi biti najbolji, poslije rata i jeftine policijske obuke koju im ova drzava pruza. Pa ne prima se u policiju samo karatasi, bokseri i ostali specijalisti ba koji ce samo pendrek drazti i mlatiti sve zivo sto naleti....to su normalni ljudi kao svi ostali..... i sad nasli ba pametovat kako se saka nafiksanih frajera naslo da pljuje po grbu i zastavi BiH.....i oni vam neki uzor......i lozite se nesto lafo u Cegevara fazonu.....
-
car-x
sta zelis da kazes?iceman ze wrote:sta ba vi znate o SIPI......i kako je nastala, poslije hiljadu opstrukcija, podmetanja i politickih pritisaka iz vana, naden je kompromis.....najmlada je policijska agencija, koja svojim ovlastima je zaduzen za najvec sljam koji hoda ovom zemljom. U njemu rade sva tri naroda, i naravno da nisu mogli svi biti najbolji, poslije rata i jeftine policijske obuke koju im ova drzava pruza. Pa ne prima se u policiju samo karatasi, bokseri i ostali specijalisti ba koji ce samo pendrek drazti i mlatiti sve zivo sto naleti....to su normalni ljudi kao svi ostali..... i sad nasli ba pametovat kako se saka nafiksanih frajera naslo da pljuje po grbu i zastavi BiH.....i oni vam neki uzor......i lozite se nesto lafo u Cegevara fazonu.....
da je u redu da pripadnik najbolje policijske jedinice u drzavi ima body mass index preko 30 i da ne moze pretrcati 20m bez da ostane bez daha??!
kako je meni poso da po 10 sati dnevno sjedim pred racunarom, krivim kicmu, naprezem oci i tipkam povazdan, tako je njemu da cuva objekte ispred kojih je postavljen, istovremeno cuvajuci i dostojanstvo organizacije za koju radi, koja je na kraju krajeva placena od svih nas i u sluzbi svih nas..
kad on nije na svom mjestu, a jos vrijeme predvidjeno za vjezbanje u cilju odrzavanja fizicke sprmenosti provede negdje na jagnjecem pecenju i pivi placenom od nekog sitnog kriminalca-piljara, mogu mu samo, bez ufuravanja u che guevara fazon bez imalo griznje savjesti reci da ga nabijem na kurac.. i njega, i njegovo savjesno obavljanje sluzbene duznosti..
- iceman ze
koliko su placeni, toliko i rade, ja na njegovom mjestu ne bih nista uradio, kad mora da radi za 20 KM dnevno, jel to vrijedno toga da ga neko nozem izbode, a njegovu familiju svi zaborave.
onoliko koliko mu je obuke ova drzava dala toliko je i pokazao, sta mislis da je trebao angazovat privatnog trenera da ga ososobi, da ljudima noge i vratove lomi......kao takav ne bi mjesec dana ostao.....
nelozim se na celave likove sa repetiranim obrvama, koje misle da mogu se svima pos**t na glavu......
a sto se tice mene, mozes glavu obrijat, i sprej nosat u dzepu, ako ti je drago, da budes blizi svom idolu.....
onoliko koliko mu je obuke ova drzava dala toliko je i pokazao, sta mislis da je trebao angazovat privatnog trenera da ga ososobi, da ljudima noge i vratove lomi......kao takav ne bi mjesec dana ostao.....
nelozim se na celave likove sa repetiranim obrvama, koje misle da mogu se svima pos**t na glavu......
a sto se tice mene, mozes glavu obrijat, i sprej nosat u dzepu, ako ti je drago, da budes blizi svom idolu.....
-
nemaveze
ja rekoh kako se promjene desavaju, ako se ne mozes suociti s tim pati se ovako kako je, a niko iz dosade ne pravi neredestochar wrote:Jarane, ja sam prezhivio 4 godine u Sarajevu u ratu i kome je do pucnjave, da Bog da mu pucnjava u kuci bila! A ti ako mislish da mozhesh bolje, ako se zhelish furati na Crne Pantere ili bilo koju slichnu organizaciju, niko od Dostasha ti ne brani niti ti mozhe zabraniti. Dosta! ima svoje ciljeve, ima manifest i nachin rada i ne vidim ko tebe tjera da budesh u Dosta! i ko ti brani da organizujesh otpor trenutnoj situaciji na nachin koji ti mislish da je bolji. Idemo dalje!!!PROMJENE se desavaju nakon oruzanih nereda i sukoba, a ovi DOSTA-ovce se sluze istim metodama kao i oni protiv kojih se bore, supljom retorikom...
bio sam i ja 4 godine u ratu ali mi nema fajde od toga danas u ovakvim vremenima... bilo je DOSTA i prije rata ali sila boga ne moli..
-
Edit
Samo da dodam.... taj "mladac" ima 42 godine i mogao bi biti otac svakom od ostalih clanova NVO ciji je navodni predsjednik... a ako sam dobro shvatila komentar na vijestima, vec ima dosje...Goran_35 wrote:Ne ulazeci sada u opravdanost akcije (a mislim da je opravdana) moram priznati da je onaj celavi imao srece sto su drotovi bili onakvi kakvi jesu!Odradili su to sto jesu i trebalo je da se predaju policiji.Medjutim na snimku se lijepo vidi da je onaj celavi prvi posrnuo na policajca,umjesto da se preda jer je pocinio prekrsaj!Policajac ga je komotno mogao upucati,ako nista mogao mu je u nogu opaliti,jer na to policajac ima pravo kada je napadnut!Medjutim sreca njegova da je policija bila onako neprofesionalna (kao mahalashi kada se potuku u kafani) i da mu je postedila zivot,jer u bilo kojoj drugoj DEMOKRATSKOJ zemlji odmah bi potegli za oruzijem.Ovako policajci su od sebe napravili budale,jos ce ih optuziti za preveliku upotrebu sile.A metak u nogu je bio sasvim dovoljan i to bi znacilo samoodbranu i niko ih nebi mogao optuziti za preveliku upotrebu sile.
Ja bih sada postavio pitanje svima,kako bi se oni ponjeli da su na mjestu policajaca a duznost im je da obezbjedjuju objekat.Ja bih odmah metak u nogu cim bi rukom krenuo na mene,to po zakonu imam pravo...
Cini mi se da pod hitno treba preispitati obucenost policije.Nema tu diskusija,zna se sta je zakon!
A svakako akciju opravdavam,ali ne opravdavam huliganstvo.Demonstranti su morali da se predaju policiji,a takvim cinom bi svima bili drazi.Ovako,vidjevsi onog celavog,ja ne mogu da steknem simpatije,jer on bi da bude neka sila i da mu niko nista ne smije.Neka se Bogu zahvali sto je policija bila onakva kakva jeste,negdje na drugom mjestu vec bi bio rahmetlija...
Ne podrzavam bilo kakve proteste koji bi policiji ogranicili ionako mizerna ovlastenja!. U drzavi u kojoj vlada kriminal, zar im treba vezati ruke i u duelima s huliganima? Ako im je politika vec vezala ruke u obracunima sa "Celama", ne mora i sa - ovakvim celama...
Jedino sto policajcima zamjeram jeste - sto nisu bolje osposobljeni za ovakve sukobe sa napadacima...
-
Edit
Naravno da smije protestirati, ali je za ocekivati da to u tim godinama radi na malo mudriji nacin... trebalo bi da je do sad razrijesio svoje unutarnje konflikte i da mu autoritet policije ne predstavlja problem, kao nekom pubertetliji.DobroJutroKolumbo wrote:I sta covjek ne smije protestvovat zato sto ima 42 godine...Svasta!!!...Kad imas 42 ides u penziju i nista ti ne smije da , ne stima!!!![]()
![]()
- Jimmy_The_Saint
Kontam ja sve, Kolumbo. Samo ne kontam zašto bh. ljevica nije u stanju pomiriti se s par fizičkih činjenica.DobroJutroKolumbo wrote:Jimmy_The_Saint wrote:Opet Jozo Bravar Legenda.... E tek bi NJEGOVA murija odbila bubrege raji....
Ovo je zemlja utvara.
Lijepo reče moj drug nekidan - Bosanci i Hercegovci žive U HISTORIJI.
Ništa sutra. Ništa danas. Samo lijeeeeepo juče.
ovde se ne radi o muriji...ovde se radi o necemu drugom...ti ne kontas...
A) Josip Broz Tito preminuo je u Ljubljani 4. maja 1980.
B) SFRJ se rastočila u nepovrat u narednih 20 godina.
C) Sve to skupa NIJE bio raj na zemlji, samo što je rat bio gori i sve prije rata s distance izgleda kao veselica.
D) Živjeti u diktaturi nije nimalo lijepo, bila ona lijeva ili desna. Ono što, uostalom, "nacionalisti" rade s "partizanima" zadnjih 15 godina, partizani su nemilice radili njima prethodnih 50.
E) Sve i da Tito nije bio karizmatični diktator jedne banana-republike, nego fakat naš aman najnajveći sin i kralj svemira, MRTVI NE VASKRSAVAJU. Osim možda Isaa a.s. Al' to neko vjeruje, a neko ne.
- Jimmy_The_Saint
Znati li šta je zajedničko drotu i prostitutki?nedim_uk wrote:':thumbup: aferimiceman ze wrote:sta ba vi znate o SIPI......i kako je nastala, poslije hiljadu opstrukcija, podmetanja i politickih pritisaka iz vana, naden je kompromis.....najmlada je policijska agencija, koja svojim ovlastima je zaduzen za najvec sljam koji hoda ovom zemljom. U njemu rade sva tri naroda, i naravno da nisu mogli svi biti najbolji, poslije rata i jeftine policijske obuke koju im ova drzava pruza. Pa ne prima se u policiju samo karatasi, bokseri i ostali specijalisti ba koji ce samo pendrek drazti i mlatiti sve zivo sto naleti....to su normalni ljudi kao svi ostali..... i sad nasli ba pametovat kako se saka nafiksanih frajera naslo da pljuje po grbu i zastavi BiH.....i oni vam neki uzor......i lozite se nesto lafo u Cegevara fazonu.....
Oboje stoje na ćošku i brukaju familiju.