Efekt wrote:DUREX wrote:
PS nesto offtopic....Za ovog Nosferatua koji,imam osjecaj,pise sa 6 ruku....
Ko si ti,haveru,pa da toliko gadjenje osjecas svaki put kad napises "Bosnjak"?!....Jesi li ti zaista Bosnjak pa da kazes "mozda se sliedeci put nadjemo(ko to vi?...valjda aludiras na Krajisnike o kojima je bila rijec...ali ja zam da oni to nebi izgovorili) na zapadnoj strani ,na strani ustasa" (parafraziram jedan tvoj post u kojem si odgovarao liku iz Mostara...Dali si zaista musliman pa da u Islamu vidis najcrnje doba svoje zemlje???...A
ko se ne varam u jednom postu u kojem si odgovarao meni,rekao si da si bio borac(ako grijesim-ispravi me) *grijesis - nadji post u kojem se ja predstavljam kao borac - nema ga, al' znam dosta o ratu - narucito u Krajini, borac nisam bio jedino - sto nisam bio dovljno star ali ima ih u mojoj familiji* ,a sad ispade da si se negdje takmicio iz istorije 1993....Ili ti nas ovdje malo farbas?
*ako te farbam - navedi ti meni citat - o kojem se radi i ako ga nema - nemoj bogati da pratis moje postove i vadis stvari van konteksta - jako je bitno kome sam rekao i radi cega sam mu rekao - da cu biti radije s Ustasama iz Zapadnog Mostara nego s takvim kao on*).
Da se razumijemo,ja te ovo pitam cisto da te shvatim,jer kad citam tvoje postove imam osjeaj da su pisani od strane vise lica ili nekoga ko se lazno pretsstavlja... ...Vjernik nisam ,pa mi nemoj odgovarati u tom duhu...Niti sam postovalac bilo kojeg od ovih kriminalaca koji sebe nazivaju "Dobrim Bosnjacima"(jebo te,cak imaju i internet stranicu)...
Pozdrav
Durex je kao vino staro 100 godina .Ne moze da fali .Stezem ti ruku.
@Nosferatu

T
o je zaista fantom na ovom forumu.Zao mi je nosferatu sto ti se nece ispuniti ta divna zelja da budes , Hrvat Njemac , Amerikanac , katolik ...ili nesto slicno za cim ovdje ronis krokodilske suze.
Imam ja neke drugove koji pripadaju ovim nacijama od .krscanstvu i oni mi u povjerenju kazu da je to tako divno , da pripadati onome ko je izimislio lokomotivu i vegetu i kravatu i .....da je tako divno da je to cak i od sexa bolje i ljepse .Posto ja ne znam nista sta je bolje od sexa i ja sam pomalo tuzan , ali ni izbliza kao ti .Ponekad imam osjecaj da ces napraviti
harakiri od puste tuge sto ti u Bihac nije usao papa nego tamo neki vezir .
Ok , i jos nesto , ona analiza americke vanjske politike od Korejskog rata pa do irackog ne pripada tebi .Ne!!! Ono si ukrao sa BBC -a ili Guardijana .
Onaj clanak je za Pulitzerove nagrade.To ne moze pripadati nekome ko ima 24 godine.* 26 godina *Da je ono tvoj clanak ti bi vec bio profesor na Harvardu a Naom Chomsky bi mogao u penziju .
Poslije toga svi tvoji mailovi su upitni kao i tvoje godine i tvoj identitet..Ja ti nista ne vjerujem !!!! Ama bas nista .
Mislio sam da si covjek o sebi i pri sebi ali vidim da si klasnica dijasporcina koja iz Amerike pise anti-Serpske postove na koje ti se dize neka stvar, a ovdje ti u rokovniku stoji 50% imena i prezimena ovdasnjih Serba/Hrvata s kojima izlazis na kaficu i trazis automehanicara, doktora i ostale ine servise poput onog za prodaju avionskih karata preko istih/slicnih.
Ja sam - vec Amerikanac. O tome svjedoci pasos Americki koji imam. A vjerovatno ga imas i ti. Ali - krijes ga ko zmija noge. Nebi takav Bosnjo - izdao svoju drzavu i uzeo pasos - velikog anti-islamiste Geogre W. Bush-a. Drugo, na ceremoniji drzavljanstva od 300 ljudi bilo je oko 160 Bosanaca. Bilo je ljudi iz 40 nacija. Ali - Bosnja najvise. Sta mi to govori? Koja je sreca i ljepota biti Bosanac - kad nene od 60 godina sa samijama - dolaze zaklinjati se na Engleskom - kojeg jedva mogu prevaliti preko jezika - da ce biti u sluzbi Americke vlade na celu sa Geogre Bush W. Eto - gdje su nas Bosnjakistanci doveli. Gdje je tu Rejz. Ceric - da nesto kaze? Gdje je to - na tv ekranima brainwashirane mase - u Bosni i Hercegovin? NeJima.
Sto se Bihaca tice - sta ti znas - o Bihacu? Kad spomenes taj grad treba da ustanes. To je grad - na Zapadu Bosne, naseljen u 8 stoljecu prije ove ere od strane Ilirsko plemena Japoda kojeg su Rimljani pokorili u 4 stoljecu prije nove ere. Nikad nije bio srednjovjekovna Bosna. Prvi put u pisanom rekordu se spominje od strane kralja Bele IV - ugarskog kralja koji kaze da je dozovlio izgradnju utvrde na otoku Svetog Ladislava koji je bio tada na podrucju Benediktijske opatije iz Topuskog. Bio je glavni grad Hrvatske. Austrija mu je bliza od Sarajeva. To je grad u kojem se Fetija tj. gradska dzamija napravila na temelju katolicke crkve. I dan danas - tu stoji. Grad kojem je trebalo Turcima 130 godina poslje pada Bosne - da ga osvoje (1590). Grad u kojem je bila prva slobodna Partizanska Republika (April 1942). Zasjedanje AVNOJ-a I (Novembar 1942). Grad u kojem je vise ljudi dobili fakultetska zvanja u Hrvatskoj nego bilo gdje drugdje (Sarajevo/Banjaluka). To je grad - u kojem je najveci broj penzionisanih muskaraca bio iz Austrije i Slovenije (od Cazinske bune 1950-te i komunisticke supresije). Sto - znaci da smo mi ne samo na Zapadu BiH vec uvjek strijemili Zapadu. Otidji danas u Bihac - pa nadji tragove Turske gradjevine. Nadji - sta osim Turbeta i Dzamija ima - da podsjeca na Turke? Pa simbol grada Bihaca je zvonik katolicke crkve.
A sta podsjeca na Ilirska plemena Japode, na Rimljane koji su dali rijeci ime Una, na AustroUgarsku - koja nije smijela - s te strane uci u BiH vec su isli preko Posavine sa svojih 82.000 vojnika - da bi BiH okupirali za 4 mjeseca. Otidji i obidji utvrdjenja kao Ostrozac. Nije to Turcin zidao. Prva utvrda - napravljena 405-te godine prije nove ere i od tad konstatno prosirivana. 2000 godina prije dolaska Turaka koji su ga zauzeli 1577.
Grad koji je odbranio se i u ovom ratu - necu da pisem uopste o tome takvim kao sto si ti. Ja sam sa 15 godina prosao osnovnu vojnu obuku u Bihacu zajedno s drugim momcima ispod 18 - jer u gradu vise nije ostao niko ko je mogao puske ponjeti - cak su penzionere u rezerviste mobilisali i poslali po linijama - ljudi u takvom stanju da su jedva na linije otici mogli - kad su cetnici probili iste na Bugaru kod Gate (na granici BiH i Hrvatske) - ljudi nisu mogli ni da se povuku - takve su ih klali - stare, slabo naoruzane, sjebane artiljerijskim napadima koji su trajali danima a isti su kasnije isli i u oslobadjanje Petrovca i Sansko Mosta. Pita me Durex - odkud znam - kad nisam bio borac. Kako da ne znam - gdje mi pola komsiluka i kako izginu? Kako da ne znam - kad sam s dajdzom zivjeo - 3 i pol godine - koji je prosao sve linije rata a meni ostavljao da budem glava kuce - sa nanom, starom svojom i ujnom. Ja nigdje nisam napisao - da sam bio borac - ali to ne znaci da ne znam nista o ratu tj. da nisam imao od koga cuti a sam sam sasvim dovoljno vidjeo. Takav je Bihac grad bio i tolika angazovanst za odbranu Bosne i sebe samih. Ali - sta od tebe da ocekujem da znas o ovome? Moja je krv prosuta jednako koliko od cetnika toliko i od muslimana. I to ne samo - za vrijeme Turaka - kad su mi pobili familij da bi na nasu zemlju naselili Srbe (Krbava) - upravo one Srbe koji su drzali oko Bihaca - okruzenje i proglasili autonomiju u Hrvatskoj, vec i autonomasi - Fikreta Abdica - su mi ubili od tetke sina. Radi koga? Radi SDA? Radi Mladih Muslimana. Radi Fikreta manijaka? Te iste Fikretovce su hodze proglasili murtadima - tj. izdajnicima vjere - pa su odbijali da ljude sahranjuju - kopali su ih ko pse - gdje bi ginuli - tu bi ih zakopali, bez ikakve ceremonije, ne daj boze da su proucili sta kojeme, tj. tretirali su ih gore od cetnika u odredjenim prilikama. Sjecam se kad je pala Kladusa pa kad su zaroblje Autonomase - koji su iz Bihaca bili - skinuli gole pa ih svezali na haube automobila i kamiona i tako sa njima u Bihac pred kucu svakog - majci rodjenoj na oci i zeni. Radi koga? Radi Bosne - pa tim ljudima smo mi bili primorani - ovo da radimo - zbog nesposobnosti Sarajevskih vlasti - zbog toga sto za Krajinu nisu nista uradili - cijeli rat, zbog beznadloznosti situacije u kojoj smo svi bili ko Kurbani - danas kad vidim - na sta je ova BiH nalik - ima dana kad mislim da su autonomasi bili pametniji jer su gledali sami sebe i svoju guzicu - a BiH - neka se o njoj pobrine Sarajevo, Zenica i Tuzla. Ali tu su se prevarili u dvije stvari, prva je savez s cetnicima i druga je - sto su oruzijem krenuli preuzimati 5 korpus. To ih je i kostalo. Gdje je Rejz Ceric - u Velikoj Kladusi? Da vidim - sta tamo prica i govori ljudima? 2000 muslimana je poginulo - od muslimanske ruke - u tom kraju.
Sto se tice - mojih clanaka i postova - zaobidji ih u krugu - jebe ti se bolan, koje napisao i sta je napisao (a ime dokumentarca na kojem je baziran clanak stoji - par komentara nize - spomenuo ga je jedan forumas - ako te vec interesuje). Kad pogledam tvojih 99% postova i skontam da si u Americi - sto se ne vratis ti u Banjaluku - pa malo pokazes nama mladjima - kako se to kali celik i rusi RS? Ovdje si na forumu uvijek - tu za uzimanje mjere Srbima. Imao si tri i pol godine za to. Ako ih nisi iskoristio - da im uzmes mjeru - zao mi je - znam kako je biti emigrant dijasporac, zaglaviti izmedju dvije vatre i peci se lagano - na obadvije. Samo to nije kraj - znas sto? Kraj ce biti onog dana kad budes sjedio - na vjencanju unuke svoje za Johna - Americkog katolika/mormona/protestanta/baptistu. I kad dobijes unuku ili praunuku s kojom ces na Engleskom moci pricati jedino.
Nista moje nije upitno. Ali niti je ovo tema o meni - niti sam ja - kao ja bitan. Bitna je istina. A kad ona ne odgovara - normalno da ce se posegnuti za kojekakvim - smicalicama s kojima se misli rusiti neciji kredibilitet. Stoga - ko si to ti - da ti ja dokazujem - ko sam i sta sam? Na ovom forumu sam daleko duze od tebe. Ostavio - do sada oko 800 postova ako se uzme moj prijasnji Nesferatu nick. Dakle - ljudi kao ti su mi - nebitni. Jer sjedis u Americi i primas dollara na racun, placas Uncle Sama - da ubija sve muslimansko od Maroca do Indonezije svojim porezom, u domovini ti 50% BiH RS - a ti iz Amerike izigravas Bosanjaka na baterije i jos ces meni govoriti sta cu ja da budem - tu pored tebe.
Tebe i takvih kao ti (da napomenem Rejza Cerica koji nije obisao svoje Krajsnike cijeli - onaj rat) - nigdje ni na mapi nije bilo - dok su ovakvi kao ja - prije svog punoljetstva - jeli kuruzni hljeb i gledali hoce li ih ubiti Srbin ili izdajnik musliman da bi - opet iz okruzenja oslobodila Bihac - Hrvatska vojska zajedno s 5-tim korupusom - da bi danas jedan Mostarac meni govorio - o tome kako treba Dudakovica slati da odgovara za ratne zlocine. Pa - radi takvih normalno da bi u sljedecem ratu uvijek prije bio Ustasa nego Mudzahedin a treceg - nece biti u sljedecem ratu - to je vec ocigledno danas. A ako treba da postavim ovdje - dvije emisije od po sat i pol vremena -
In the heart of Green Birds i
Under the Shades of Swords - obadvije o Mudzahedinima koji su dosli u BiH - i tu poginuli i o akcijama u kojima su ucestvovali dok barem pola Bosanaca koji su mogli - omirisali baruta nisu. Pitanje se namece - danas - zasto? Zasto bi dijete od 16 godina iz Arapske porodice pocelo skupljati novac u Britaniji da dodje o svom trosku i bude mudzahedini u BiH? Da bi mu se sa 18 godina zelja i ispunila - da bi postao jedan od 5 sehida iz Britanije koji su poginuli u BiH kao mudzahedini - i to - u ovom slucaju u Decembru 1995-te. Da, poslje svih vojnih dejstava. Poginuo je u kombiju punom eksploziva koji je otisao u vazduh (da li je sam sebe ubio ili sta li je - ne zna se). A neke je i HVO ubio na jednom od svojih kontrolnih punktova nakon sto je rat stao. Ko je ove dovodio? SDA ili Ulema IVZ-a? Treceg - nije bilo - da se je izasta pitao.
Danas se barem zna. Zbog ovakvih gluposti - mi smo dobili vojni rat a izgubili politicki. Dugorocno - mi smo gubitnici. Jer 1 od 4 muslimana iz BiH ce se asimilirati a 99% ih je na Zapadu. RS ne mora nikad postati Srbija ali se nikad ljudi vratiti na svoje nece - kad nisu u ovih 12 godina. Iz BiH - bog zna koliko ce jos ljudi otici na Zapad. Bilo radi skolovanja bilo rad udaje/zenidbe. Ko ce ostati nositi progres? Turci? Pa vidljivo je da vec sada - BiH ima vrlo limitiran broj ljudi - koji nude bilo kakvo rijesenje na nase probleme. A Rejz Ceric - samo doljeva ulje na vatru - da i onih 200 Rogaticana koji su se vratili - neko maltretira - poslje njegovog dolaska. Potrebno je to - svima nama. Radi - sto boljeg Islama, na ovim podrucijima.
Nego da zakljucim - efektivno. Budi ti u Americi musliman. Ali ne politicki - vec ako cec biti vjernik - mozes jedino taj. A - taj nisi - to garantiram. A kad taj nisi - sto ti to smeta - sto ja ne zelim da budem dio sveukupne bolesti koja je zahvatila onaj prostor - i sto necu da poturam svoju djecu da ih sutra dolaze klati radi imena Turskog i Arapskog (a mozda cak i Slavenskog - kakvo je moje tkz. narodno) - komsije Ustase i Cetnici? A - radi toga si i ti u Americi cini mi se...Neka te. Samo - malo je licemjerno - iz svoje pozicije - pisati meni ono sto ti pises. Neka je na cast - tvojih godina. Jer - meni se radi mojih jos uvijek moze nesto i oprostiti. Tebi vec - malo teze.