IZRAEL - Do kada ovako?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li je ovakva vojna akcija bila potrebna?

Da
15
18%
Ne
70
82%

Total votes: 85

blenta

Post by blenta »

stickitout wrote:@blenta

Nick ti je sasvim na mijestu, kritikovati neciju stamparsku gresku a uz to pisati zh, ch, sh.........krajnje licemjerno. Borcu armije poricati borbu....eeeee.....i to zbog Izraela i Palestine......to je vec previse nizak udarac.
No ti nemas jajca medju nogama pa ne mozes ni znati kako je to.
Proradi malo na stilu, to ne prilici jednoj dami, pa cak ni ako se ne smatras jednom.
znash li ti shta je uopshte shtamparska greshka? shtamprska greshka je prva rijech ove rechenice. nepismenost je "mijestu" iz tvoje prve rechenice. "poanta" nije shtamparska greshka, nego isto shto i vlak u odnosu na voz (chak nisi ni skontao "poantu" zashto sam to zapazila), a tako se ne govori u sarajevu, posebno ne boshnjaci muslimani. borcu armije poricati borbu. ti ratovao s njim? iz aviona svaki musliman vidi da veze nema sa islamom, a prodaje se za muslimana. vidi malo kako je napisao dzeleshanuhu, to je josh jedan primjer nekog ko se predstavlja za neshto o chemu je nachuo. to je licemjerje. osim toga, pola shto napishe se svodi na ad hominem, pitanja kad che se bilo ko ko ne misli da je izrael kolijevka demokratije dichi uzrak, je li to nauchio u vechernjoj shkoli vehabizma, je li poziva da se kolje, pali... plitki senzacionalni hushkachki primitivizam chija su najbolja paralela ratni dnevnici riste djoge. a ovo shto si ti napisao je hinjski krkanluk nekog ko je pristrasan, a zheli se praviti objektivnim. druga rijech za hinjaluk je isto tako licemjerje. a moj nachin pisanja je upravo to-moj nachin pisanja, a ne greshke. ne vidim da ni ti pishesh č, ć, itd, nego pishesh c umjesto njih.
ni zhena koja te rodila nema jajca, tvoja mama, bash kao ni ja. vidish kako je ruzno kad te neko samim kontekstom vrijedja, bez da ti neshto slazhe ili kazhe shta direktno uvredljivo.
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Mislim da si proljecko u pravu, Izrael ima legitimno pravo da se brani, kao sto i Palestinci imaju legitimno pravo da za 30-50 godina naprave svoju drzavu na 90% teritorije Francuske, protjeraju iste i potom zabrane povratak Francuzima.
Takodjer imaju legitimno pravo da kada se Francuzi pocnu ku*citi i pripremati napade iz Amerike i otimati pripadnike istočne armije Hamas, e tada mogu napasti SAD i zracnim i kopnenim snagama. Pa ako bude kakva kolateralna steta, jebi ga, sami su krivi.

Jeste naucna fantastika, ali i jeste izvrnuta simetrija dogadjaja iz bliske proslosti. Zanima me samo kakav bi stav tada zauzeo?
Ja isti, bio bih protiv nepravednih i tlacitelja (u ovom SF slucaju, Palestinaca).

A sto se tice ameba i 2000-godišnje istorije, daj da se mi Slaveni dignemo i jebemo mater svima od Baltika do Crnog mora, to je svakako sve naše. Ako se bude ko bunio, neka bude spreman na posljedice.

Bježi ba' fasisto i konju jedan stupidni - k'tomu proljetni. Od mene dosta i previše.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

ImageImage
stickitout

Post by stickitout »

Eto smo napokon (mimo teme) imali priliku vidjeti reakciju jedne tipicne Sarajevske mahaluse kojoj je kratak fitilj. Sve osim fitilja je podugacko, naravno jezik ponajvise. :D Dugacka je lista njenog znanja. Ona zna tacno sta su stamparske a sta tipkarske greske, veliki je strucnjak za pravopis, da ne govorimo o psiholoskim profilima a tek religijska i nacionalna pripadnost, e tu je tek pravi znalac. Naglasci i govorna podrucija su joj u malom prstu. Cak zna i ko je bio u ratu a ko ne, kome se treba vjerovat a kome ne. Zna i ko je objektivan a ko se prodaje za objektivnog. Zna boga mi i anatomiju :D , tu me tek zatekla, cak i intimne dijelove clanova moje blize porodice. Hinjski krkanluk je moram priznat meni neki novi izraz, ali mahalusa ga zna. Sve u svemu totalno je u folu pa me ne bi iznenadilo da zna i ciji je u cijoj :D , mahala je to, Mosad je mala maca :D

Predrasuda joj je jedina mana al fala bogu ja je samo virtualno srecem :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

zoom66 wrote:
ztluhcs wrote:ImageImage
:-) :-) :-)
je l' ovo pepsi sa secerom ili bez secera (sto se prodaje pod new taste :D)
Haqqani

Post by Haqqani »

Nevjerovatno...

Kao prvo na ovome topicu jos nisam primjetio ni jednog vehabiju , posto ih znam sve na ovome forumu , svojedobno sam imao zestoke okrsaje sa istima ... Tako da ti ta podlo - perfidna politika positovjecivanja sa vehabijama ,svih onih koji ukazuju na fasizam Izralea, nece ovaj put upaliti .

Koliko ti placaju po postu ????
stickitout

Post by stickitout »

Haqqani wrote:Nevjerovatno...

Kao prvo na ovome topicu jos nisam primjetio ni jednog vehabiju , posto ih znam sve na ovome forumu , svojedobno sam imao zestoke okrsaje sa istima ... Tako da ti ta podlo - perfidna politika positovjecivanja sa vehabijama ,svih onih koji ukazuju na fasizam Izralea, nece ovaj put upaliti .

Mozes onda i istu podlo-perfidnu politiku "simpatizera" pa cak i svojih sopstvenih zigosanja drugih primjeniti u kontekstu primitivizma teroristickih grupa koje nasumice lupaju kacuse (2000 komada u 2-3 dana) po civilima. Koje, uz put budi receno, mnogi smatraju nakim borcima za pravdu protiv toboznjeg terorizma.
Daaaaaaaj ba oko, budimo realni
Haqqani

Post by Haqqani »

stickitout wrote:

Mozes onda i istu podlo-perfidnu politiku "simpatizera" pa cak i svojih sopstvenih zigosanja drugih primjeniti u kontekstu primitivizma teroristickih grupa koje nasumice lupaju kacuse (2000 komada u 2-3 dana) po civilima. Koje, uz put budi receno, mnogi smatraju nakim borcima za pravdu protiv toboznjeg terorizma.

Sram ih, i stid bilo, umjesto da im cvijece posalju za svu izmasakriranu djecu , pa stvarno su ...
stickitout

Post by stickitout »

Haqqani wrote:
stickitout wrote:

Sram ih, i stid bilo, umjesto da im cvijece posalju za svu izmasakriranu djecu , pa stvarno su ...
e jbg sad cakani......necemo se prepucavat oko nevinih....nije mi uopste do toga, bitna je percepcija zlocina......jedan zlocin je los a drugi opravdan.........zalosno
Haqqani

Post by Haqqani »

stickitout wrote:
Haqqani wrote:
stickitout wrote: Mozes onda i istu podlo-perfidnu politiku "simpatizera" pa cak i svojih sopstvenih zigosanja drugih primjeniti u kontekstu primitivizma teroristickih grupa koje nasumice lupaju kacuse (2000 komada u 2-3 dana) po civilima. Koje, uz put budi receno, mnogi smatraju nakim borcima za pravdu protiv toboznjeg terorizma.

e jbg sad cakani......necemo se prepucavat oko nevinih....nije mi uopste do toga, bitna je percepcija zlocina......jedan zlocin je los a drugi opravdan.........zalosno
Taman sve to , ali moras krenuti od uzroka , a ne od posljedica...
shin

Post by shin »

Image
Haqqani

Post by Haqqani »

shin wrote:Image
Upravo ovo je UZROK!!!
shin

Post by shin »

Ne rece nam kad cete stati? Kolika ce na kraju biti Palestinska drzava, mislim hoce li je biti uopste?
blenta

Post by blenta »

stickitout wrote: Eto smo napokon (mimo teme)...
a tvoje javljanje, na koje je moje odgovor, je imalo veze sa temom. svakako. tema se zove "blenta"
stickitout wrote: ...imali priliku vidjeti reakciju jedne tipicne Sarajevske mahaluse..
pa, kako mozhesh krasti milione i bez stida pokazivati prstom na nekog govorechi: "lopovusho, hocesh mi ukrasti marku, vidim ti iz pogleda"
stickitout wrote: ... kojoj je kratak fitilj.
da, mora da si mi sujetu pogodio. vjerovatno si iz tog razloga izbrisao potpuno svoj post koji je stajao umjesto ovog, jer je tvom egu djelovao neubjedljivo i neadekvatno da bi tvoj uvrijedjeni ego dosahao na svoje. ;)
stickitout wrote: Ona zna tacno sta su stamparske a sta tipkarske greske
ja mislim da samo glupan ili neko ko u povrijedjenosti ega ne vidi ochito, mozhe optuzhivati nekog za stvari u kojim je on gori i chime direktno sebe optuzhuje. da te podsjetim, "shtamparska greshka", odnosno ono na shta si pogresho mislio su tvoje rijechi kojima si branio proljetnog. naravno, radi se o grijeshenju u tipkanju. ali, poshto je bitno da sa ljudima razgovorash njihovim jezikom, ma kako on pogreshan i siromashan bio, kako bi te razumjeli, ja sam i tebi odgovorila sa shtamparska, poshto znam na shta si mislio, jednako kao shto bih u razgovoru sa nekim tehnoloshki neobrazovanim indijancem, nakon shto vidim da on o avionu govori "zheljezna ptica", nastavila prichati o toj ptici, umjesto o avionu. :D

stickitout wrote: ... veliki je strucnjak za pravopis
pa, iznimno je idiotski da ti to spominjesh, poshto si ti prvi potegao pitanje mog pravopisa.
stickitout wrote: ...da ne govorimo o psiholoskim profilima a tek religijska i nacionalna pripadnost, e tu je tek pravi znalac.
ne mogu biti kao proljetni, kog, eto, iz nekog, vjerovatno objektivnog i nepristrasnog razloga branish, iako je pola sdp-a sa foruma strpao u vehabije, koristechi vokabular i nachin riste djoge. svaki musliman, ali ne samo musliman, nego bilo ko ko kazhe neshto protiv izraela je "dzihadlija". ko da gledam ristu djogu. chak je ishao dotle da je komentar nekog pavla (koji, je li, ne mozhe biti vehabija), smjestio u kontekst srpske mrzhnje prema jevrejima, valjda nam dajuchi do znanja da je svako ko kazhe i rijech protiv izraela, ako nije vehabija, ipak pripadnik naroda koji je poznat po mrzhnji prema jevrejima i da to dvoje sigurno imaju veze. sad se dvoumim izmedju gebelsa i djoge. na koga vishe podsjecha takvim rezonovanjem.

stickitout wrote: Naglasci i govorna podrucija su joj u malom prstu. Cak zna i ko je bio u ratu a ko ne, kome se treba vjerovat a kome ne.
jao, gluposti. pa svako vjeruje za sebe. i nepismeno je napisati "podrucija" :razz: a imam razloga, i to ne samo ja, vech i ostali "vehabije" (svi uchesnici osim proljetnog i dvoje troje josh) vjerovati da se ne radi o muslimanu, jer, kao prvo, napadno istiche da je musliman (ali grijeshi u elementarnim stvarima), a drugo, zbog samog onog shto pishe i nachina na koji to radi. da sam gdjica marple, skontala bih sljedeche:
radi se o starom forumashu, jer npr. zluchsu govori kako "ne misli to shto pishe", a zluchs u mojim ochima ima reputaciju nekog prilichno suzdrzhanog i objektivnog, umjerenog, da kazhem. to je, dakle, neko ko dugo prati forum, a vjerovatno i pishe na njemu. chinjenica da je registrovao novi nick znachi da pod svojim "starim" nickom ima drugachija stajalishta, sigurno umjerenija, te neche da kvari svoju reputaciju. musliman sto posto nije, a nije nemoguche da je bio u ratu u armiji bih. vjerovatno jeste odavde, poshto dobro poznaje sleng, ali pricha hrvatski. uvijek neka rijech oda. rijech "poanta" je rijech koju ja nisam chula do iza rata. boshnjaci iz sa je ne koriste.

stickitout wrote: Zna i ko je objektivan a ko se prodaje za objektivnog. Zna boga mi i anatomiju :D , tu me tek zatekla, cak i intimne dijelove clanova moje blize porodice.
opet je glupo to shto radish, jer sebe optuzhujesh. intimni dijelovi chlanova tvoje porodice su samo adekvatna i izazvana analogija na tvoje spominjanje koje to ja intimne dijelove tijela nemam. dakle, iste one koje nema ni tvoja mama.

stickitout wrote: Hinjski krkanluk je moram priznat meni neki novi izraz, ali mahalusa ga zna.
upravo adekvatan izraz za nekog poput tebe, ko tako perfidno vrijedja, spominjuchi intimne dijelove dijela sagovornice, a da ne spominjem tvoje megakulturne opaske o "nateknuchu hashimage" u raspravi sa "zenom", za koju znash da je pokrivena i da ne odgovara na postove sa takvim mahalshko-krkanskim sadrzhajem.
stickitout wrote: Sve u svemu totalno je u folu pa me ne bi iznenadilo da zna i ciji je u cijoj :D , mahala je to, Mosad je mala maca :D

Predrasuda joj je jedina mana al fala bogu ja je samo virtualno srecem :D
ako chemo o mahalashenju, ovaj si post napisao tako da nijedna zhena, alapacha, mahalusha, nazovi kako hochesh, nije ravna. shta sujeta radi od "mushkinja". ;)
shin

Post by shin »

Bosnian_Sucker, gledaj vehabija sto pale zastave izraela (namjerno malim), jesu zajebati.

Image
shin

Post by shin »

Kamenje je Americkkka donacija:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Eshek

Post by Eshek »

Bosnian_spring wrote:Amerikanci u Iraku su proceirali svoje zlocince po vojnim sudovima, i sve javno objelodanili i cak se izvinuli i odstete platili mnogim ljudima. Ima jos more slucajeva koji se obradjuju.
2500 US$ plaća USA po glavi Iračana kojeg su ubili. Bi li ti meni svoju mater halalio za 2 i pol milje?

Precusirali zločince??Većina ne dobije zatvorske kazne, nego degradiranje čina ili otpust iz vojske, što je zapravo nagrada za ubistvo nedužne osobe. Rijetki robijaju, i to po par godina.
Stihy

Post by Stihy »

Izrael sada radi jedino sto moze zauzima teritorije koje su prepustili arapima uz mirovni sporazum.
Ono sto vlada Libanona nemoze uraditi a to je kontrolisati svoju granicu i ljudi sta urade osiguraju je naprave sigurnosnu zonu na stetu koga ...naroda Libanona.
Zatvaraju granoce sa Palestinom jer si nemogu dopustiti bombaske napade po autobusima,zgradama...itd.
Trenutna situacija je takva da izrael moze da diktira uslove i tako ce biti sve dok imamo na cnn-u svako malo napad na ovaj na onaj grad u izraelu.
I jednog dana za 50-100 godina kad tamo ipak bude nakakav oblik mira ce opet ispasti da je 100.000 - 200.000 ljudi dzaba ginulo za nekakve ciljeve koji realno nikada nebi mogli biti ispunjeni.
Nebranim izrael al takva je situacija.
A prijatelj koji je sluzio u izraelskoj vojsci mi je pricao,da ta djeca sto bacaju kamenje i "mirne" demonstracije obicno zavrse krvavo jer se naravno nemoze snimiti povremeni snajperski zalutali metak,tromblon i sl.
Kad bolje skontate kako u neredima u kojima djeca bacaju kamenje na izraelske tenkove sa 100metara udaljenosti pogine izraelski vojnik od prostrjelne rane.
To neznaci da odgovor treba biti pukni 3 plotuna u prvu kucu i pobij 3 familije ali kazem tu niti jedna strana nije cista a deblji kraj ce uvjek izvuci palestinski i libanonski civili.
Samo da kazem zalosno je sto se sve to desava... a ista stvar se desavala ovdje. Nekima se pune dzepovi a njihovi vjerni podanici pune groblja.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

shin wrote:Kamenje je Americkkka donacija
Merkava I suppose... Meðu najkrkanskijim ma¹inama ikad napravljenim... >60t

Image

Kao ¹to rekoh - rat u Izraelu...

Image
Image
addo888

Post by addo888 »

Ja sam glasao DA

Izrael ima pravo da se brani
addem

Post by addem »

Bosnian_spring wrote:
addem wrote:
Bosnian_spring wrote: Sa Hitlerom je slabo ko' imao veze (osim par arapskih zemalja, NDH, handzar divizije, Italije i Japana). Sa Izraelom cijeli svijet ima odnose i priznaje njegovo pravo na postojanje i niko ga ne zove pogrdnim izrazima koje ti spominjes. Pa cak i nasa Bosna.

Dakle cijeli svijet je u krivu, samo si ti, Hamas, Hezbolah i Iran u pravu. Je li to ovi izrazi pisu u prirucniku kako postati Hamaslija u dva dana?

Hoce to....na platnu kina prvi maj i u spisima Bin Ladena...

P.S.: To ne znaci da ekstremi iz Izraela nisu pocinili zlocine nad Palestincima i da za to ne treba da odgovaraju, da se oteta imovina ne treba vratiti itd.
Sa Hitlerom je cijeli svijet imao odnose, i svi su se trudili da budu dobri sa njim sve dok nisu skontali prave namjere njegove 1939. Niko nije htio da mu se zamjera.
A ti sine pojma nemas sa historijom. Njemacka je anektovala dijelove ceske, Izrael anektovao dijelove sirije, upada u Liban. Izrael ce propasti to je neminovnost a samo je pitanje vremena.
Narocito je imao odnose 1941 ili 1943. godine. Nije ni prije toga imao nikakve, niko sa njim osim budala nije htio da se poveze - pa cak ni moron Staljin.

Octio podatke crpis iz "vehabijske" vecernje skole. Izrael nikad propasti nece kao sto nije ni ranije. To samo po dzihad-teoriji je tako.

Izrael se povukao gotovo sa svih teritorija - i juznog Libana i gaze, i Sinaja itd. itd. I ima mirovne sporazume sa svim arpaskim drzavama osim Irana i dzihad "tvoje brace" iz Hamas/Hezbollaha.

Malo to bolje prouci, pa onda nesto pricaj.

Mozes te djecije price pricati kad na liniju odes u Palestinu pa se zamotas bombama pa u napad, tamo ce ti svi povjerovati aman da je bas tako :-)
Ti bash pojma nemas pojma sa historijom. Uzmi malo wikipediu i procesljaj pa pogledaj ko je sve i kako imao odnose sa njemackom. Kako su nacisti dosli demokratskim putem, kako su napravili snazan ekonosmki rast (nikada zapamcen u historiji) kako su se osilili i onda bili unisteni od citavog svijeta. Tako ce biti sa Izraelom, jer je Izrael cista fasisticka demokratija.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

addem wrote:kako su napravili snazan ekonomski rast (nikada zapamcen u historiji)
Blagi off topic...

Kori¹tenje privrednih resursa kao logistike (za razvoj) vojne industrije se ne zove ekonomski rast u smislu u kojem se taj termin koristi... Takav sistem je dugoroèno ekonomski neodr¾iv... Hitler je napravio upravo to... Primjer: Pogledaj koliko je (sati/DM) ko¹tao jedan Tiger od kojeg dr¾ava na kraju nije imala ni¹ta sem ulaganja... ©ta misli¹ Boga ti ¹to su krenuli u rat pored ideologije? RESURSI! Nisu imali dovoljno para i za jare i za pare... Ti to zove¹ ekonomskim rastom?

-------------------------------------------------------------------
It took 300,000 man hours to build one Tiger, almost twice as much time as a Panther required.

The average cost of a Tiger was 250,000 Reichsmarks. The Tiger cost $100,000 in 1941 U.S. dollars. Adjusted for inflation, a Tiger I today would cost approximately $1,282,051.
-------------------------------------------------------------------

Jedno vozilo u koje je ulo¾eno toliko a nema nikakve direktne povratne vrijednosti u ekonomskom sistemu osim da æe nekad vratiti toliko i toliko kg zlata kad se zauzme sljedeæa dr¾ava... E ako ti je ovo model za ureðenje dr¾ave :) svaka èast...

Now back to : ImageImage

and reading this amusing thread...
Last edited by ztluhcs on 19/07/2006 13:03, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

za put od žrtava fašizma 1945 godine do fašista trebalo je preći put dug "cak" dvije godine. Zalosno :(
A_I_

Post by A_I_ »

mostarac wrote:za put od žrtava fašizma 1945 godine do fašista trebalo je preći put dug "cak" dvije godine. Zalosno :(
pa ne bih se bas slozio - lozili su se oni na zauzimanje palestine i protjerivanje palestinaca daaavno prije '47.
pa jel britanija jos '18. obznanila plan da ih naseli u palestinu...
oduvijek se oni loze na svoju "vjekovnu otadzbinu" :-) genocid nacista samo ih je pogurao da tako kazem...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

A_I_ wrote:
mostarac wrote:za put od žrtava fašizma 1945 godine do fašista trebalo je preći put dug "cak" dvije godine. Zalosno :(
pa ne bih se bas slozio - lozili su se oni na zauzimanje palestine i protjerivanje palestinaca daaavno prije '47.
pa jel britanija jos '18. obznanila plan da ih naseli u palestinu...
oduvijek se oni loze na svoju "vjekovnu otadzbinu" :-) genocid nacista samo ih je pogurao da tako kazem...
Do godine u Jerusalemu...., prvi koji su poceli sa teroristickim napadima su sami zidovi u Palestini kad je otac Israela Menachem Begin raznio hotel u Jerusalemu ali jebi ga za zidove je ok kada koriste sva sredstva za stvaranje svoje drzave i imaju simpatije cijelog svijeta ali kada to Arapi iz ocaja rade jer ih niko u svijetu ne jebe ni za suhu sljivu pa ni njihova braca, e onda je to neprihvatljivo.
Stvar je u duplim standardima.
Post Reply