Biciklo-gdje kupiti??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
umihana

#451 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by umihana »

hvala Vam na sajvetu, naravno da su to sve neke nijanse nego eto cisto radi para da nebi uzeo a za te pare se moze uzet bolje, lova nije problem jer volim biciklo i nece mi bit zao izdvojit pare jer hocu sad da uzmem nesto kvalitetno jer imam neko losije biciklo
quarterback

#452 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

komplet zadnji tocak (naba, felga pa cak bi kasetu novu stavljao)
- zadnja masinica (lose stanje)
- koncice su v-brake ali fali dijelova i sajle popucale pa bih i prednje i zadnje mijenjao
- mjenjaci su shimanovi ali i oni su se sasadili ili mi se to tako cini jer nema sajli u njima
- trebalo bi obe gume zamijeniti,
- pedale,
- lanac isto vjerovatno treba novi :)

zavisi sta znas uraditi, ima raje koja rade sve sama a ima i oniih koji gumu pumpaju u servisu

- masinicu mozes sam promjeniti, ne treba ti poseban alat osim imbusa, imas dosta videa na YT kako se mijenja
- kocnice i sajle - bez problema sam
- mjenjace sam, trebaju ti samo imbusi, ako nedostaju sajle isto mozes sam imbusi + sarafciger (YT takodje)
- gume - sam, treba ti montirac ili neki drugi podesan alat za skidanje gume, jaci mogu i samo rukama to uraditi :)
- pedale - mozes sam ali ce ti trebati kljuc za skidanje pedala, mozes ga napraviti brusenjem obicnog kljuca ili kupiti
- lanac - mozes sam ako ima qucik release kariku (ili speed link kako je ko zove), ako nema onda ti treba alat za rastavljanje i sastavljanje lanca - 10/15 KM Ebay

zadnji tocak, sto si napisao, neces moci sam jer ti vjerovatno treba poseban alat za skidanje nabe, zavisno od mehanizma, za neke treba, za neke ne + trebace ti kljuc za montazu zica koji je nesto sitno KM na ebayu i dobro dodje da sam malo popravis tocak ako se iskrivi ali da ga sam od nule pletes - to ti ne bih preporucio nikako da radis jer ces tesko bez posebnog postolja koje se koristi za "pletenje" zica a iskustvo da ni ne spominjem
Last edited by quarterback on 20/05/2014 01:27, edited 2 times in total.
quarterback

#453 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

umihana wrote:ma nebi bas sad kroz sumu sa njim lagana neka voznja, dali je sto se tice opreme dobar ili da pogeldam neke druge modele to mene najvise interesuje :D
24 brzine, drugo nakamura, ne kazem da ne valja ali ces lakse prodati jaci brand nego nju, svega 125+ KM ti je specialized hard rock, uz to je i 29er, 27 brzina, diskovi, u suntour amortizere se ne razumijem, takodje ni u tektro kocnice

mislim da ti ova nakamura nije ni blizu dobre kupovine, ako je lova problem radije pogledaj neki jeftiniji GT u Ciklocentru

i jos nesto, bicikl se ne kupuje u sezoni, tj sada, nego u novembar - mart, budu po 200 KM jeftiniji
Last edited by quarterback on 20/05/2014 01:34, edited 3 times in total.
quarterback

#454 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

umihana wrote:ma nebi bas sad kroz sumu sa njim lagana neka voznja, dali je sto se tice opreme dobar ili da pogeldam neke druge modele to mene najvise interesuje :D
oko sarajeva nemas lagane voznje jer su brda na sve strane osim prema vrelu bosne ili ako se zelis voziti cestom sarajevo - pale u sta sumnjam

ako krenes na trebevic kuda god da krenes i uz vraca i pored ohra i preko cicinog hana i preko bibana - jezik ce ti biti do pedala, osim toga ova nakamura ima 24 brzine, nekome sa kondicijom nece biti problem ali ce tebi faliti jos jedan red zupcanika vjerovatno (mozda i 2/3 u pocetku :D), kada izadjes do spomen parka vraca e odatle ti je ovaj bajk ok jer vise nema pretjerano grdnih uspona osim jednog/dva piklica, da se razumijemo sve je i dalje brdo ali nije problem za ovaj bajk
umihana

#455 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by umihana »

quarterback wrote:
oko sarajeva nemas lagane voznje jer su brda na sve strane osim prema vrelu bosne ili ako se zelis voziti cestom sarajevo - pale u sta sumnjam

ako krenes na trebevic kuda god da krenes i uz vraca i pored ohra i preko cicinog hana i preko bibana - jezik ce ti biti do pedala, osim toga ova nakamura ima 24 brzine, nekome sa kondicijom nece biti problem ali ce tebi faliti jos jedan red zupcanika vjerovatno (mozda i 2/3 u pocetku :D), kada izadjes do spomen parka vraca e odatle ti je ovaj bajk ok jer vise nema pretjerano grdnih uspona osim jednog/dva piklica, da se razumijemo sve je i dalje brdo ali nije problem za ovaj bajk
ma meni brdo nije problem rodjen sam ispod trebevica i svak idan poslje posla koliko stignem uzmeme bic pa odem do staze ili do gaja, znam da se biciklo sad ne uzima al eto tako ispalo kad je trebalo kupit nisam uzeo kucio se :D al fala vam na savjetu otici cu do ciklo centra pa mozda nađem neku drugu varijantu
quarterback

#456 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

nema na cemu, dobro pogledaj prijatelju sta se nudi pa onda odluci, a i mi smo tu da pomognemo :)

lp !
Sancta

#457 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Sancta »

Molim vas za savjet. Što mislite o ovom biciklu ? Treba mi biciklo za gradsku, rekreativnu vožnju sa porodicom.

http://www.pik.ba/artikal/12331556/nakamura-cros-rider/
vnm

#458 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by vnm »

za te pare i te potrebe nije nimalo lose.
quarterback

#459 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

mislim da je ok
Sancta

#460 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Sancta »

Hvala. :)
Altsa

#461 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Altsa »

a sta mislite o ovom. dobar ? Los?

frame:
HI-TEN
cranckset:
LANHANG LH3187 48-38-28T
front derailleur:
SHIMANO TOURNEY FD-TZ21
shifters:
SHIMANO ST-EF50
speed:
21
brakes:
LOGAN DX 2001F, LOGAN JY-927AE
tires:
RUBENA RAPID 26x1.95
sadle:
SELLE ROYAL

Image
quarterback

#462 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

prijatelju, treba napisati sta mislis raditi s tim bajkom, ako ces ga voziti vikendima po gradu - ok je
ako ces se spustati kakvim kamenjarom niz kakvu planinu ili ici na lukomir - nije ok
Altsa

#463 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Altsa »

quarterback wrote:prijatelju, treba napisati sta mislis raditi s tim bajkom, ako ces ga voziti vikendima po gradu - ok je
ako ces se spustati kakvim kamenjarom niz kakvu planinu ili ici na lukomir - nije ok
nista makadam samo asfalt
quarterback

#464 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

ako asfalt vodi uz kakvu planinu vodi racunaj da ima 21 brzinu (cak se i rimuje) :D
Last edited by quarterback on 23/05/2014 00:21, edited 1 time in total.
Lucazode

#465 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Lucazode »

Preporuka za jeftinu felgu 26" u Seheru?
zilla_

#466 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by zilla_ »

Šta mislite za ovo, koliko vrijedi, kakvo je stanje gledajući slike:

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/12524323/focus-black-raider-xt-avid-juicy-alexrims/
Ne razumijem se previše al koliko vidim ima pravo dobru opremu :?
quarterback

#467 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

dobar bajk, lijepo ga je oprao samo izgleda da nije uvijek takav prema njemu, lanac i kaseta su hrdjavi, ne mora nista znaciti, dovoljno je bilo da pokisne a da lanac nije podmazan ali treba obratiti paznju...
dadoka84

#468 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by dadoka84 »

Lucazode wrote:Preporuka za jeftinu felgu 26" u Seheru?
U capriolu su bile supermenove felge i sasvim su ok.

Image

Cijena je nekih 30-ak km. Doduse ja imam viska kila i nakon par hiljada km i dosta predjenih planina sam morao promijeniti osovinu koja se iskrivila :D popravak je kostao nekih 15 km. Ovo je bilo na zadnjoj, prednja jos uvijek ok. odlicno centrirana i radi bez greske.
Lucazode

#469 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Lucazode »

dadoka84 wrote:
Lucazode wrote:Preporuka za jeftinu felgu 26" u Seheru?
U capriolu su bile supermenove felge i sasvim su ok.

Image

Cijena je nekih 30-ak km. Doduse ja imam viska kila i nakon par hiljada km i dosta predjenih planina sam morao promijeniti osovinu koja se iskrivila :D popravak je kostao nekih 15 km. Ovo je bilo na zadnjoj, prednja jos uvijek ok. odlicno centrirana i radi bez greske.

Tnx kolega. Pazario prednju za 27KM i to sa leptirom :grin:
Altsa

#470 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Altsa »

Negdje sam na netu procitao da se ne preporucuje podizanje guvernale. Da li je to tacno ili ne. Na koji se nacin podize guvernala. Jel putem inbus kljuca se popusta i steze ili na vratu guvernale kod ulaza u konstrukciju
dadoka84

#471 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by dadoka84 »

Drago mi je :D

Podizanje guvernale na novijim biciklima je malo teze izvesti. Najlakse je uzeti podesivu lulicu kojoj se moze stimati nagib a samim tim i visina. Zavisno od izvedbe malo su teze a neke mogu i skripati :D

Image
DownhillMaster

#472 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by DownhillMaster »

imaš posebne prstenove ili spejsere
cupe22

#473 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by cupe22 »

Hmm,sta uzeti od ova dva?
http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... ew/19/2111
http://www.bicikli.ba/bicikli/mtb-hardt ... 6/118.html
Može i neki drugi prijedlog do 1000km,a u pitanju je voznja po gradu i malo makadama.
skafiskafsnjak

#474 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

Ja bih prije GT. Kakve takve, hidraulicne su mu kocnice. Nazad je Alivio naspram Tourney. VIlja je 100m naspram 75 . U prilog mu ne ide sto je skuplji ..ali ako biras izmedju ta dva, uzmi GT. Definitivno !
Post Reply