Oprost nevjere u vezi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- S4mpion
#451 Re: Oprost nevjere u vezi
Glupo je od sebe napravit budalu, a biti budala nije ni malo lijepo. 
- Leo_alfa
#452 Re: Oprost nevjere u vezi
Kako ti to mudro (da ubacimo jos koji pojam) dovodis u vezu. Pa ko smatras da je oprostiti biti budala, onda ok.S4mpion wrote:Glupo je od sebe napravit budalu, a biti budala nije ni malo lijepo.
- dobar osjecaj
#453 Re: Oprost nevjere u vezi
Nece ali ja barem puno lakse mijenjam slatkise i klikere od ljudi. Razumijem ako je to tebi slicno.Leo_alfa wrote:Pa nece se ni slatkisi i klikeri sami od sebe ukrasti niti slucajno...
- Leo_alfa
#454 Re: Oprost nevjere u vezi
A kako ti to razumijes?
(retoricko, otici cemo predaleko, ako s ovim pocnemo filozofirati)
Znaci ne radi se o tome da se ne moze oprostiti nego se ne zeli oprostiti.
Znaci ne radi se o tome da se ne moze oprostiti nego se ne zeli oprostiti.
- KPNCTNJAH
#455 Re: Oprost nevjere u vezi
Lijepo je oprastati, jer se to ne ocekuje od ljudi
sad se vecina vodi onom, kad si ti los, ja cu biti duplo gori... tesko je biti dobar 
ali ne stavljati znak jednakosti izmedju dobar i naivan
ali ne stavljati znak jednakosti izmedju dobar i naivan
- alkalna_baterija
#456 Re: Oprost nevjere u vezi
Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju 
Kaže - da li je prevara ako ja titram oko muža, sve mu ugađam, sve radim po kući, svaki dan kuham jela koja voli, kad dođe s posla, tu je kupka, masaža,
, brinem se oko djece, vodim u školu i idm po njih, vodim ih na sekcije, radim zadaće, brinem se o njima svima na svaki mogući način, ako ja dva puta nedjeljno posvetim vrijeme sebi i provedem ga s drugim čovjekom? Dakle, svima njima ugađam i stižem oko njih, ali... ali i sebi posvetim vrijeme i dam sebi oduška, zadovoljim svoje potrebe 2 puta sedmično? Jesam li zbog toga nevjerna? 
Kaže - da li je prevara ako ja titram oko muža, sve mu ugađam, sve radim po kući, svaki dan kuham jela koja voli, kad dođe s posla, tu je kupka, masaža,
-
nightvision
#457 Re: Oprost nevjere u vezi
Nema sanse da stigne sve ono sto je pobrojala a kamoli jos da sara sa strane.alkalna_baterija wrote:Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju
- alkalna_baterija
#458 Re: Oprost nevjere u vezi
pretpostavimo da stiže 
kaže da je njen izgovor da ide na pilates
znači to se danas tako zove...
kaže da je njen izgovor da ide na pilates
- dobar osjecaj
#459 Re: Oprost nevjere u vezi
Ne znas ti sta je dobra motivacijanightvision wrote:Nema sanse da stigne sve ono sto je pobrojala a kamoli jos da sara sa strane.alkalna_baterija wrote:Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju
- Leo_alfa
#460 Re: Oprost nevjere u vezi
Kakva masa nebuloza. Sve sto je nabrojala nema veze s tim sto ona "posveti vrijeme sebi" tako sto vara muza.alkalna_baterija wrote:Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju
Kaže - da li je prevara ako ja titram oko muža, sve mu ugađam, sve radim po kući, svaki dan kuham jela koja voli, kad dođe s posla, tu je kupka, masaža,![]()
, brinem se oko djece, vodim u školu i idm po njih, vodim ih na sekcije, radim zadaće, brinem se o njima svima na svaki mogući način, ako ja dva puta nedjeljno posvetim vrijeme sebi i provedem ga s drugim čovjekom? Dakle, svima njima ugađam i stižem oko njih, ali... ali i sebi posvetim vrijeme i dam sebi oduška, zadovoljim svoje potrebe 2 puta sedmično? Jesam li zbog toga nevjerna?
- KPNCTNJAH
#461 Re: Oprost nevjere u vezi
alkalna_baterija wrote:Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju
Kaže - da li je prevara ako ja titram oko muža, sve mu ugađam, sve radim po kući, svaki dan kuham jela koja voli, kad dođe s posla, tu je kupka, masaža,![]()
- sheilak
#462 Re: Oprost nevjere u vezi
pa, ako se izuzmu sve moralne implikacije i postave prioriteti iz perspektive zene, cisto logicki razmisljajuci, neostrascenoalkalna_baterija wrote:Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju
al sta ja znam.
- madner
#463 Re: Oprost nevjere u vezi
Znanje je krajnje tanko, naravno da ga vara.
-
prog321
#464 Re: Oprost nevjere u vezi
Ako je jebe bolje od mene, oprostio bi.
Posto znam da to nije moguce, ubio bih je.
Posto znam da to nije moguce, ubio bih je.
- sheilak
#465 Re: Oprost nevjere u vezi
uzas, prog. kako ti znas da nije bas niko bolji od tebe? probao?
-
prog321
#466 Re: Oprost nevjere u vezi
Ehh, da li je Da Vinci znao sta je perfekcija kada je stvarao Monalizu?
Da li je Van Gogh znao kada je pravio "Zvjezdanu Noc" ?
Naravno da su znali.
Majstor uvijek zna.
Naravno da su znali.
Majstor uvijek zna.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#467 Re: Oprost nevjere u vezi
Oprost je smiraj duse, a zaborav gubitak identiteta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#468 Re: Oprost nevjere u vezi
Ako ga drugom duva prevara jealkalna_baterija wrote:Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju
- sheilak
#469 Re: Oprost nevjere u vezi
pa iskreno, ima boljih radova od Mona Lise i Zvjezdane noci.prog321 wrote:Ehh, da li je Da Vinci znao sta je perfekcija kada je stvarao Monalizu?
Naravno da su znali.
Majstor uvijek zna.
sve je to do perspektive. i do vorlieben.
- madner
#470 Re: Oprost nevjere u vezi
Moze se halaliti.
Na zato predvidjenom mjestu i vremenu.
Na zato predvidjenom mjestu i vremenu.
- sheilak
#471 Re: Oprost nevjere u vezi
da, ali nesto vecina zaboravlja, kada kazu da ne zele oprostiti. kada osoba "vara", evo i ja cu upotrijebiti tu rijec, iako ju ne volim jer smatram da niko nikom nije duzan posvetiti svoj zivot, zauvijek. dakle, kada osoba vara/prevari, zaista se ne radi o tome da zeli povrijediti drugu osobu ili ju ostaviti. vec u tom trenutku ne misli na njega, vec vise na sebe. mozda se u tom smislu onda radi o izdaji. ono "mi" u tom trenutku ne postoji, vec samo "ja". i ono sto meni pase. i ne znaci to da su emocije prema partneru nestale, one kako je to, cini mi se, dijete ljubavi napisala, ostaju na pravom mjestu.
- sheilak
#473 Re: Oprost nevjere u vezi
- dale cooper
#474 Re: Oprost nevjere u vezi
Ključna, ali neizgovorena riječ u ovom tvom postu je egocentričnost što pretpostavljam odgovara tom profilu ljudi.sheilak wrote:da, ali nesto vecina zaboravlja, kada kazu da ne zele oprostiti. kada osoba "vara", evo i ja cu upotrijebiti tu rijec, iako ju ne volim jer smatram da niko nikom nije duzan posvetiti svoj zivot, zauvijek. dakle, kada osoba vara/prevari, zaista se ne radi o tome da zeli povrijediti drugu osobu ili ju ostaviti. vec u tom trenutku ne misli na njega, vec vise na sebe. mozda se u tom smislu onda radi o izdaji. ono "mi" u tom trenutku ne postoji, vec samo "ja". i ono sto meni pase. i ne znaci to da su emocije prema partneru nestale, one kako je to, cini mi se, dijete ljubavi napisala, ostaju na pravom mjestu.
- dobar osjecaj
#475 Re: Oprost nevjere u vezi
Moje iskustvo pokazuje da se vecina ljudi s kojima ja dolazim u dodir, bez obzira da li se radi o kolegama, porodici, prijateljima, ljubavi - vise deklarativno zgrozavaju egocentricnosti nego sto su sposobni funkcionisati bez nje. Veoma cesto ljudi koji najvise pricaju o potrebi da se bude manje egocentrican i zagovaraju altruizam bez granica, sami zive iskljucivo za sebe gazeci preko drugih uz osmijeh i jos ih s slatko ubijede da je to za njihovo dobro. Cesto manje egocentricnosti ima u osobama koje se lako predstavljaju kao egocentricne nego u ovim premazanim altruistima.dale cooper wrote:Ključna, ali neizgovorena riječ u ovom tvom postu je egocentričnost što pretpostavljam odgovara tom profilu ljudi.sheilak wrote:da, ali nesto vecina zaboravlja, kada kazu da ne zele oprostiti. kada osoba "vara", evo i ja cu upotrijebiti tu rijec, iako ju ne volim jer smatram da niko nikom nije duzan posvetiti svoj zivot, zauvijek. dakle, kada osoba vara/prevari, zaista se ne radi o tome da zeli povrijediti drugu osobu ili ju ostaviti. vec u tom trenutku ne misli na njega, vec vise na sebe. mozda se u tom smislu onda radi o izdaji. ono "mi" u tom trenutku ne postoji, vec samo "ja". i ono sto meni pase. i ne znaci to da su emocije prema partneru nestale, one kako je to, cini mi se, dijete ljubavi napisala, ostaju na pravom mjestu.