Oprost nevjere u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
S4mpion

#451 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by S4mpion »

Glupo je od sebe napravit budalu, a biti budala nije ni malo lijepo. :mrgreen:
Leo_alfa

#452 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Leo_alfa »

S4mpion wrote:Glupo je od sebe napravit budalu, a biti budala nije ni malo lijepo. :mrgreen:
Kako ti to mudro (da ubacimo jos koji pojam) dovodis u vezu. Pa ko smatras da je oprostiti biti budala, onda ok.
dobar osjecaj

#453 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

Leo_alfa wrote:Pa nece se ni slatkisi i klikeri sami od sebe ukrasti niti slucajno...
Nece ali ja barem puno lakse mijenjam slatkise i klikere od ljudi. Razumijem ako je to tebi slicno.
Leo_alfa

#454 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Leo_alfa »

A kako ti to razumijes? :lol: (retoricko, otici cemo predaleko, ako s ovim pocnemo filozofirati)
Znaci ne radi se o tome da se ne moze oprostiti nego se ne zeli oprostiti.
KPNCTNJAH

#455 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by KPNCTNJAH »

Lijepo je oprastati, jer se to ne ocekuje od ljudi :mrgreen: sad se vecina vodi onom, kad si ti los, ja cu biti duplo gori... tesko je biti dobar :mrgreen:
ali ne stavljati znak jednakosti izmedju dobar i naivan :mrgreen:
alkalna_baterija

#456 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by alkalna_baterija »

Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju :D

Kaže - da li je prevara ako ja titram oko muža, sve mu ugađam, sve radim po kući, svaki dan kuham jela koja voli, kad dođe s posla, tu je kupka, masaža, :izet: :D , brinem se oko djece, vodim u školu i idm po njih, vodim ih na sekcije, radim zadaće, brinem se o njima svima na svaki mogući način, ako ja dva puta nedjeljno posvetim vrijeme sebi i provedem ga s drugim čovjekom? Dakle, svima njima ugađam i stižem oko njih, ali... ali i sebi posvetim vrijeme i dam sebi oduška, zadovoljim svoje potrebe 2 puta sedmično? Jesam li zbog toga nevjerna? :D
nightvision

#457 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by nightvision »

alkalna_baterija wrote:Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju :D
Nema sanse da stigne sve ono sto je pobrojala a kamoli jos da sara sa strane. :lol:
alkalna_baterija

#458 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by alkalna_baterija »

pretpostavimo da stiže :D
kaže da je njen izgovor da ide na pilates :D znači to se danas tako zove...
dobar osjecaj

#459 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

nightvision wrote:
alkalna_baterija wrote:Mene zanima vaše mišljenje o Marijinom (je li 'no bješe Marija) slučaju :D
Nema sanse da stigne sve ono sto je pobrojala a kamoli jos da sara sa strane. :lol:
Ne znas ti sta je dobra motivacija :D
Leo_alfa

#460 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Leo_alfa »

Kaže - da li je prevara ako ja titram oko muža, sve mu ugađam, sve radim po kući, svaki dan kuham jela koja voli, kad dođe s posla, tu je kupka, masaža, :izet: :D , brinem se oko djece, vodim u školu i idm po njih, vodim ih na sekcije, radim zadaće, brinem se o njima svima na svaki mogući način, ako ja dva puta nedjeljno posvetim vrijeme sebi i provedem ga s drugim čovjekom? Dakle, svima njima ugađam i stižem oko njih, ali... ali i sebi posvetim vrijeme i dam sebi oduška, zadovoljim svoje potrebe 2 puta sedmično? Jesam li zbog toga nevjerna? :D
Kakva masa nebuloza. Sve sto je nabrojala nema veze s tim sto ona "posveti vrijeme sebi" tako sto vara muza.
KPNCTNJAH

#461 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by KPNCTNJAH »

:lol: dobro se nje sjeti :mrgreen: savrsena zena :thumbup: :mrgreen:
sheilak

#462 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sheilak »

pa, ako se izuzmu sve moralne implikacije i postave prioriteti iz perspektive zene, cisto logicki razmisljajuci, neostrasceno :D , tehnicki :D , ne radi se o prevari.

al sta ja znam. :D
madner

#463 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by madner »

Znanje je krajnje tanko, naravno da ga vara.
prog321

#464 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by prog321 »

Ako je jebe bolje od mene, oprostio bi.
Posto znam da to nije moguce, ubio bih je. :-D
sheilak

#465 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sheilak »

:D hahahhah

uzas, prog. kako ti znas da nije bas niko bolji od tebe? probao? :D
prog321

#466 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by prog321 »

Ehh, da li je Da Vinci znao sta je perfekcija kada je stvarao Monalizu?
Da li je Van Gogh znao kada je pravio "Zvjezdanu Noc" ?
Naravno da su znali.
Majstor uvijek zna. :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#467 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

Oprost je smiraj duse, a zaborav gubitak identiteta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#468 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

Ako ga drugom duva prevara je :D
sheilak

#469 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sheilak »

prog321 wrote:Ehh, da li je Da Vinci znao sta je perfekcija kada je stvarao Monalizu?
Da li je Van Gogh znao kada je pravio "Zvjezdanu Noc" ?
Naravno da su znali.
Majstor uvijek zna. :-D
pa iskreno, ima boljih radova od Mona Lise i Zvjezdane noci.

sve je to do perspektive. i do vorlieben. :D
madner

#470 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by madner »

Moze se halaliti.

Na zato predvidjenom mjestu i vremenu. :D
sheilak

#471 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sheilak »

da, ali nesto vecina zaboravlja, kada kazu da ne zele oprostiti. kada osoba "vara", evo i ja cu upotrijebiti tu rijec, iako ju ne volim jer smatram da niko nikom nije duzan posvetiti svoj zivot, zauvijek. dakle, kada osoba vara/prevari, zaista se ne radi o tome da zeli povrijediti drugu osobu ili ju ostaviti. vec u tom trenutku ne misli na njega, vec vise na sebe. mozda se u tom smislu onda radi o izdaji. ono "mi" u tom trenutku ne postoji, vec samo "ja". i ono sto meni pase. i ne znaci to da su emocije prema partneru nestale, one kako je to, cini mi se, dijete ljubavi napisala, ostaju na pravom mjestu.
madner

#472 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by madner »

Sheki iz 70ih. :D
sheilak

#473 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sheilak »

:D hahhahha ach, komm, pa pokusavam uci u srz pitanja. iskrena sam, ne napadajte me. :D
dale cooper

#474 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dale cooper »

sheilak wrote:da, ali nesto vecina zaboravlja, kada kazu da ne zele oprostiti. kada osoba "vara", evo i ja cu upotrijebiti tu rijec, iako ju ne volim jer smatram da niko nikom nije duzan posvetiti svoj zivot, zauvijek. dakle, kada osoba vara/prevari, zaista se ne radi o tome da zeli povrijediti drugu osobu ili ju ostaviti. vec u tom trenutku ne misli na njega, vec vise na sebe. mozda se u tom smislu onda radi o izdaji. ono "mi" u tom trenutku ne postoji, vec samo "ja". i ono sto meni pase. i ne znaci to da su emocije prema partneru nestale, one kako je to, cini mi se, dijete ljubavi napisala, ostaju na pravom mjestu.
Ključna, ali neizgovorena riječ u ovom tvom postu je egocentričnost što pretpostavljam odgovara tom profilu ljudi.
dobar osjecaj

#475 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

dale cooper wrote:
sheilak wrote:da, ali nesto vecina zaboravlja, kada kazu da ne zele oprostiti. kada osoba "vara", evo i ja cu upotrijebiti tu rijec, iako ju ne volim jer smatram da niko nikom nije duzan posvetiti svoj zivot, zauvijek. dakle, kada osoba vara/prevari, zaista se ne radi o tome da zeli povrijediti drugu osobu ili ju ostaviti. vec u tom trenutku ne misli na njega, vec vise na sebe. mozda se u tom smislu onda radi o izdaji. ono "mi" u tom trenutku ne postoji, vec samo "ja". i ono sto meni pase. i ne znaci to da su emocije prema partneru nestale, one kako je to, cini mi se, dijete ljubavi napisala, ostaju na pravom mjestu.
Ključna, ali neizgovorena riječ u ovom tvom postu je egocentričnost što pretpostavljam odgovara tom profilu ljudi.
Moje iskustvo pokazuje da se vecina ljudi s kojima ja dolazim u dodir, bez obzira da li se radi o kolegama, porodici, prijateljima, ljubavi - vise deklarativno zgrozavaju egocentricnosti nego sto su sposobni funkcionisati bez nje. Veoma cesto ljudi koji najvise pricaju o potrebi da se bude manje egocentrican i zagovaraju altruizam bez granica, sami zive iskljucivo za sebe gazeci preko drugih uz osmijeh i jos ih s slatko ubijede da je to za njihovo dobro. Cesto manje egocentricnosti ima u osobama koje se lako predstavljaju kao egocentricne nego u ovim premazanim altruistima.
Locked