Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prenj wrote:Zna li ko kako je prosao Semirov susret sa Stjepanom Mesicem?
pa to je zakazano za 2. juni
2. juni, ali koje godine?
pa nije piramida bosmal...pa da kasni...sa radovima...po tri godine...
kolik ose sjecam doticni neboderi su trebali biti useljeni jos u decembru 2003...
a da manje pricate a vise kopatate mogli biste ucestvovati u dokazivanju postojanja ili nepostojanja piramide...
meni su ramenca izgorila...od bosanske piramide mesa,...
Posljednih dana čujemo kojekakve izjave domaćih arheologa i čuvara tzv. kulturne baštine BiH , izjave u vezi nekog nemorala, neprofesionalnosti ili amaterstva gospodina Osmanagića, o tome kako je on kradljivac, prevarant, SDA ga podržava itd.
Elem , ti koji ga kude , ti moralisti, humanisti, profesionalci u očuvanju bosanskuhercegovačke kulturne ostavštine, su oni isti koji su dozvolili da stećci , npr. kod Srednjeg budu onako kraj puta savršeno mjesto za
piš-pauzu kojekakvih kamiondžija , savršen kamen za bacat' u temelj za kuću itd. , isti oni koji su dozvolili da se na putu od Orašja do Sarajeva zgroziš od "ljepote" koju ti nude bosanske rijeke i potoci , isti oni koji NIKAD NIŠTA NISU uradili da pospješe turizam ili kulturu u Bosni i Hercegovini.
Da su makar pola ove energije koju koriste za omalovažavanje Semira, omladine koja svojevoljno ide da pomogne, da kopa, da radi , da se raduje , usmjerili na rad na očuvanju ove zelene Bogom date ljepote bili bi hit.
Murisno1 wrote:
...
Elem , ti koji ga kude , ti moralisti, humanisti, profesionalci u očuvanju bosanskuhercegovačke kulturne ostavštine, su oni isti koji su dozvolili da stećci , npr. kod Srednjeg budu onako kraj puta savršeno mjesto za
piš-pauzu kojekakvih kamiondžija , savršen kamen za bacat' u temelj za kuću itd. , isti oni koji su dozvolili da se na putu od Orašja do Sarajeva zgroziš od "ljepote" koju ti nude bosanske rijeke i potoci , isti oni koji NIKAD NIŠTA NISU uradili da pospješe turizam ili kulturu u Bosni i Hercegovini.
Da su makar pola ove energije koju koriste za omalovažavanje Semira, omladine koja svojevoljno ide da pomogne, da kopa, da radi , da se raduje , usmjerili na rad na očuvanju ove zelene Bogom date ljepote bili bi hit.
Ali mi ne bi bili mi da nismo takvi - NIKAKVI.
Pozdrav!
...
Da li znas da postoje brojni drzavni sluzbenici, stavise citava ministarstva, kojima je u opisu posla, da rade na zastiti nase kulturne i prirodne bastine i kojima je na raspolaganju cijeli niz zakona, sluzbi, ...
Zasto oni ne rade svoj posao?
Murisno1 wrote:
...
piš-pauzu kojekakvih kamiondžija , savršen kamen za bacat' u temelj za kuću itd. , isti oni koji su dozvolili da se na putu od Orašja do Sarajeva zgroziš od "ljepote" koju ti nude bosanske rijeke i potoci , isti oni koji NIKAD NIŠTA NISU uradili da pospješe turizam ili kulturu u Bosni i Hercegovini. Da su makar pola ove energije koju koriste za omalovažavanje Semira, omladine koja svojevoljno ide da pomogne, da kopa, da radi , da se raduje , usmjerili na rad na očuvanju ove zelene Bogom date ljepote bili bi hit.
Ali mi ne bi bili mi da nismo takvi - NIKAKVI.
Pozdrav!
...
Da li znas da postoje brojni drzavni sluzbenici, stavise citava ministarstva, kojima je u opisu posla, da rade na zastiti nase kulturne i prirodne bastine i kojima je na raspolaganju cijeli niz zakona, sluzbi, ...
Zasto oni ne rade svoj posao?
kolik ose sjecam doticni neboderi su trebali biti useljeni jos u decembru 2003...
a da manje pricate a vise kopatate mogli biste ucestvovati u dokazivanju postojanja ili nepostojanja piramide...
upravo tako:: 2. juni ali koje godine jer je Sem sljedećih 15 dana u matici deželi zvanoj SAD
Pa dobro ljudi, imal' neka donacija za ovu moju piramidu ?
ja sam ovu nasao mnogo prije Semira i nikad ništa....
gotova, po sistemu "kljuc u ruke", full kamen, samo da se ovo rastinje popali da zablista ko iz najboljih dana kada je bila zgrada Opštine+tramvajska stanica+obućar i zelena pijaca
...vidimo i da je pored nje prolazio put, stari trgovacki put, a danas moderna saobracajnica...ko i dalje ne vjeruje nek se zapita da li zaista ne vjeruje ili nece da vjeruje...zamislite samo da se Bog mora ukazati svakome od nas da bi vjerovali u Njega
Vi ako vam se kopa kopajte, samo da znate da ima "gotovih"
kada vam dosadi kontaktirajte me....
upravo tako:: 2. juni ali koje godine jer je Sem sljedećih 15 dana u matici deželi zvanoj SAD
vidim smatrate Sema haman nadmocnim i natprirodnim..cim mislite da ce on i otkopavat, i sastajat se, i analizirat...pa nisu dzaba onoliki ljudi angazovani oko piramide...
ako se ne varam broj arheologa, pedologa, i ostalih ologa je 60ak...na visocici...
nalazi se u Popovom polju, koje je ujedno i prilazni plato
tako da planiram sve ovo preorati u narednih par godina
pa ako i ne bude nista samo bacimo sjeme i eto rodne godine
pejzaz nas uveliko asocira na Dolinu Faraona, i Nil koji je sječe
samo malo zelenije...ali je sličnost zapanjujuća
kako je ovo samo 10ak km vazdusne linije od mora smatra se da je
ova prava vikendica Ramzesa nekog, dok je podrum piramide pećina Vjetrenica a postoji mogućnost da se tim putem stize do piramida u Gizi
...nista nije iskljuceno, zar ne.
tataratira wrote:
ova prava vikendica Ramzesa nekog, dok je podrum piramide pećina Vjetrenica a postoji mogućnost da se tim putem stize do piramida u Gizi
A podzemni tunel Trebisnjice koji vodi cak do Dubrovnika?
Covjecja ribica?
I obliznja Troja?
Misterije na svakom koraku
nema Sema nema nikoga ko vatreno tvrdi kako piramida postoji, kako je expert iz egipta potvrdio piramidu, kako ovo kako ono.
I sto je cudno, jos niko nije ni a progovorio u ovoj Bosni i Hercegovini, nakon sto je sem javno potvrdio da je kod njega sve otvoreno sto se tice ishoda i smrti adolfa hitlera (njegovo posljednje gostovanje na CZ).
Dobar, dobar.
Uostalom, Vjetrenica nije nikad u potpunosti istrazena!
Neobjasnjiva medijska tisina ovih dana vlada oko arheoloskog nalazista u visokom. razlog bi mogao biti u nenadanom otkricu grupe volontera na jednom od sondaznih bunara. Iskopan je fragmenat koji neodoljivo podsjeca na tradicionalni hrvatski pleter unutar koga su vidljiva 4 kockasta polja. Otkrice se pokusava sakriti, jer bi u protivnom imao dalekosezne posljedice po bosnjake. Fragmenat je izuzet i poslan na navodna istrazivanja, a radovi na sondazi su obustavljeni. Mislim da ce ovaj komad kamena zavrsiti kao i onaj kostur.