Jesam li rasista?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
pitt

Post by pitt »

jefferson wrote:
pitt wrote:ma niko nikad nije u njemackoj bio diskriminiran :D:D
Sta se ti javljas. kad dodjes u Pittsbourgh ako ne navijas za Steelerse odma hoce da se biju :D
vala ovdje sve mozes reci protiv grada (nema vratnicana :D:D), al steelerse spomeni u losem smilsu najebo si :D:D Tuku i crni i bijeli.....slozna BRACA :D:D:D
pitt

Post by pitt »

Šeha wrote:
pitt wrote:ma niko nikad nije u njemackoj bio diskriminiran :D:D
Ako je ko, gluho bilo i bio, uvijek su se radom mogli izvaditi je li - "Arbeit macht frei"

Na kojem je ono logoru ovo pisalo? :D :D :D
ne pikaju se ti oslobodioci sto ih thompson gotivi :D:D:D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

basta sljezove boje wrote:Nit je u Berlinu bilo rasizma, nit su bili autobusi za crnce niti je ikad ijedan crnac zbog boje svoje koze bio u Njemackoj diskriminiran.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nije, u Njemackoj je raja negdje sredinom proslog stoljeca bila ubijedjena da su crnci arijevci :D

aj tito mrtvi, ti si meni najjaca.
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

basta sljezove boje wrote:
danas wrote:
basta sljezove boje wrote: znas sta, boli me uvo kako je u Americi i juznoj Africi. Ovdje crnci nikad nisu bili robovi niti su za njih postojali posebni autobusi. Tu socijalu prosipaj po Americi. Ovdje ne zelimo biti Amerika :P
ne, ovdje zelimo biti ugrozeni bijelci u rodeziji :lol: :lol: :lol: i zelimo da nam svira thompson :lol: :lol: :lol:

aj razguli ba, show over...
kometari su ti beskrajno glupi. Ovdje je drustvo bazirano na slobodi, jednakosti i bratstvu i crnci koji su dolazili u 18. vijeku sa svojim gospodarima su automatski mogli biti oslobodjeni. Toliko bi o historiji morala znati, ako nista bar ono iz zivota T. Jeffersona kojim se toliko dicite. Cijelo vrijeme se trudis objasniti da jedan crnac Togoanac u Berlinu mrzi bijelce, dila drogu i ne zeli suradjivati sa bijelcem socijalnim radnikom jer ima traume zbog rasizma u Americi i apartheida u juznoj Africi. Nit je u Berlinu bilo rasizma, nit su bili autobusi za crnce niti je ikad ijedan crnac zbog boje svoje koze bio u Njemackoj diskriminiran.
ne znam koliko imas pojma sa eu politikom za strance, ali sudeci po ovakvim glupostima rekla bih malo. vecina afickih crnaca je dosla e eu preko azila. ljudi koji imaju status azilanata u vecini eu zemalja NEMAJU DOZVOLU ZA RAD, i plus kao crnci toliko se isticu da ni jedna firma nece riskirati da ih zaposli na crno. u austriji sam bila svjedokom x puta, da stare nacisticke bakice nisu htjele sjesti pored crnca u tramvaju, i jos su mu svasta i spomenuli ali u dijalektu, pa sreca ovi nisu to ni razumjeli. a bila sam i svjedokom kad dvojicu crnaca nisu htjeli pustiti u diskoteku, kao ovo je privatni party zar si toliko glup da ne znas citati plakat, iako nista nije pisalo i iako je sve druge pustio. zato molim te suti.
doduse ne vole ni nas balkance al smo im opet malo drazi, ili smo mi malo zajebaniji pa ne damo na sebe.
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:
basta sljezove boje wrote:Nit je u Berlinu bilo rasizma, nit su bili autobusi za crnce niti je ikad ijedan crnac zbog boje svoje koze bio u Njemackoj diskriminiran.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nije, u Njemackoj je raja negdje sredinom proslog stoljeca bila ubijedjena da su crnci arijevci :D

ma ne kontas ti to; oni brate vole crnce vise nego same sebe... :) eto, ona njemacka manekenka se udala za seal-a :D :D samo ne znam kako joj je to uopste poslo za rukom, jer crnci tamo odbijaju da pricaju sa bijelcima :? :?

meni je bashtica tito i sedam sekretara skoja :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by danas on 29/10/2007 23:46, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

ma partija :D:D kardelj i mose pijade :D:D:D
guardian

Post by guardian »

dawn_upon_dawn wrote:

Jasta, zato je Hitler izljubio Jesse Owens-a na onoj olimpijadi :D
danas

Post by danas »

guardian wrote:
dawn_upon_dawn wrote:

Jasta, Hitler izljubio Jesse Owens-a na onoj olimpijadi :D
dobro je bolan, ne zajebajav sad sa sitnicama :D :D
covjek se ipak fino proveo u frizeraju, nije morao slusat niggas kako ga nerviraju sa svojom yo brotha pricom :lol: :lol: :lol:
guardian

Post by guardian »

danas wrote:
guardian wrote:
dawn_upon_dawn wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jasta, Hitler izljubio Jesse Owens-a na onoj olimpijadi :D
dobro je bolan, ne zajebajav sad sa sitnicama :D :D
covjek se ipak fino proveo u frizeraju, nije morao slusat niggas kako ga nerviraju sa svojom yo brotha pricom :lol: :lol: :lol:
"Where I come from, we like to prounounce our E's and R's":
http://www.youtube.com/watch?v=9s8KjZz1S9g

:D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

LjepoticaiZvjer wrote:
danas wrote: ne, ovdje zelimo biti ugrozeni bijelci u rodeziji :lol: :lol: :lol: i zelimo da nam svira thompson :lol: :lol: :lol:

kometari su ti beskrajno glupi. Ovdje je drustvo bazirano na slobodi, jednakosti i bratstvu i crnci koji su dolazili u 18. vijeku sa svojim gospodarima su automatski mogli biti oslobodjeni. Toliko bi o historiji morala znati, ako nista bar ono iz zivota T. Jeffersona kojim se toliko dicite. Cijelo vrijeme se trudis objasniti da jedan crnac Togoanac u Berlinu mrzi bijelce, dila drogu i ne zeli suradjivati sa bijelcem socijalnim radnikom jer ima traume zbog rasizma u Americi i apartheida u juznoj Africi. Nit je u Berlinu bilo rasizma, nit su bili autobusi za crnce niti je ikad ijedan crnac zbog boje svoje koze bio u Njemackoj diskriminiran.
ne znam koliko imas pojma sa eu politikom za strance, ali sudeci po ovakvim glupostima rekla bih malo. vecina afickih crnaca je dosla e eu preko azila. ljudi koji imaju status azilanata u vecini eu zemalja NEMAJU DOZVOLU ZA RAD, i plus kao crnci toliko se isticu da ni jedna firma nece riskirati da ih zaposli na crno. u austriji sam bila svjedokom x puta, da stare nacisticke bakice nisu htjele sjesti pored crnca u tramvaju, i jos su mu svasta i spomenuli ali u dijalektu, pa sreca ovi nisu to ni razumjeli. a bila sam i svjedokom kad dvojicu crnaca nisu htjeli pustiti u diskoteku, kao ovo je privatni party zar si toliko glup da ne znas citati plakat, iako nista nije pisalo i iako je sve druge pustio. zato molim te suti.
doduse ne vole ni nas balkance al smo im opet malo drazi, ili smo mi malo zajebaniji pa ne damo na sebe.
cudi me ova generalizacija, obzirom da EU ima 25 clanica i da ne postoji jednoobrazna EU politika prema stranicima o kojoj ti govoris. Vlada Zapatera je svim strancima koji su na crno i koji imaju posao omogucila da dobiju legalan boravak, tako da se to sa austrijskim primjerom kojeg navodis ne moze porediti. U Njemackoj ukoliko dobijes azil dobivas i pravo na radnu dozvolu automatski. Dobivas pasos koji izgleda kao njemacki, ali ima jednu crnu crtu na lijevom donjem kutu. Crnacka populacija je vecinom iz ratnih podrucja Somalija, Angola, Eritreja. Ima i studenata Kap Verde (oni nemaju univerzitet pa studiraju svuda po svijetu), Sudan, Togo (bivsa njemacka kolonija). Prema crncima nemaju ljudi neku averziju jer s njima imaju manje problema nego sa Balkancima i Rusima o cemu govore i zatvorske statistike. Austrija je inace na glasu kao vrlo ksenofobicna zemlja pa se cak i Erasmus studenti iz Francuske koji su semestar ili dva na razmjeni zale na odnos ljudi prema njima
basta sljezove boje

danas wrote:
danas wrote: ne, ovdje zelimo biti ugrozeni bijelci u rodeziji :lol: :lol: :lol: i zelimo da nam svira thompson :lol: :lol: :lol:

citas li ti sta neko pise uopste? :? ili samo onako valjas randomly? :?

ja ne objasnjavam nista od ovoga podebljanog jer to uopste i ne tvrdim -- docim si upravo ti ta koja cijelo vrijeme ponavlja ove stereotipe ogrnuta plastom -- ne znam ni ja cega jebiga :-) :D

diskusija se vodi oko tvoje generalne tvrdnje da su danas crnci kao grupa veci rasisti od bijelaca... vidis, ovakva tvrdnja ipak zahtijeva i globalne dokaze -- koje ti niti jednom nisi ponudila... dozivljaju iz frizeraja ipak ne prolaze, moram te razocarati :-)

ali moram priznati da je nadasve zabavno gledati te kako kao muha bez glave skaces od frizerskog salona do hararea a onda tvrdis da crnci u njemackoj nikad nisu bili diskriminisani :D (disclaimer -- cak i da je samo njemacka u pitanju, jasno mi je sve iz tvog gornjeg posta :-) )... a jos je zabavnije gledati kako potezes zimbabwe da bi te u iducem postu zabolilo kako je u juznoj africi :lol:... daj se ba presaberi -- ako nista, choose your madness and stick to it... a suplje price o bratstvu i jednakosti ostavi za jesse owens-a i potomke rhodes-a u rodeziji :wink:
vrlo ruzno ovo tvoje uvodjenje Hitlera u cijelu pricu. Ali za moju tezu jos jedan primjer - Sudanac koji zivi u Njemackoj salje kcer u Sudan kod bake i dede. Ne zeli da mu dijete odrasta u Njemackoj - "sta ima djevojka traziti u Njemackoj"
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

LjepoticaiZvjer wrote:
basta sljezove boje wrote: kometari su ti beskrajno glupi. Ovdje je drustvo bazirano na slobodi, jednakosti i bratstvu i crnci koji su dolazili u 18. vijeku sa svojim gospodarima su automatski mogli biti oslobodjeni. Toliko bi o historiji morala znati, ako nista bar ono iz zivota T. Jeffersona kojim se toliko dicite. Cijelo vrijeme se trudis objasniti da jedan crnac Togoanac u Berlinu mrzi bijelce, dila drogu i ne zeli suradjivati sa bijelcem socijalnim radnikom jer ima traume zbog rasizma u Americi i apartheida u juznoj Africi. Nit je u Berlinu bilo rasizma, nit su bili autobusi za crnce niti je ikad ijedan crnac zbog boje svoje koze bio u Njemackoj diskriminiran.
cudi me ova generalizacija, obzirom da EU ima 25 clanica i da ne postoji jednoobrazna EU politika prema stranicima o kojoj ti govoris. Vlada Zapatera je svim strancima koji su na crno i koji imaju posao omogucila da dobiju legalan boravak, tako da se to sa austrijskim primjerom kojeg navodis ne moze porediti. U Njemackoj ukoliko dobijes azil dobivas i pravo na radnu dozvolu automatski. Dobivas pasos koji izgleda kao njemacki, ali ima jednu crnu crtu na lijevom donjem kutu. Crnacka populacija je vecinom iz ratnih podrucja Somalija, Angola, Eritreja. Ima i studenata Kap Verde (oni nemaju univerzitet pa studiraju svuda po svijetu), Sudan, Togo (bivsa njemacka kolonija). Prema crncima nemaju ljudi neku averziju jer s njima imaju manje problema nego sa Balkancima i Rusima o cemu govore i zatvorske statistike. Austrija je inace na glasu kao vrlo ksenofobicna zemlja pa se cak i Erasmus studenti iz Francuske koji su semestar ili dva na razmjeni zale na odnos ljudi prema njima
spomenula sam eu generalno, jer u vecini eu zemalja vlada takvo stanje. a razlika izmedju njemacke i austrije je u tome sto su njemci dobro dobili po prstima poslije 2 svjetskog rata, i sada i sto misle ne kazu i trude se da budu najfiniji, a austijanci su se izvukli pa misle da mogu lajati bez problema. cinjenica je da je integracija obostrani proces, sto znaci da nisu stranci tu uvijek krivi, pitanje je koliko ih drustvo uistinu prihvata, a ne koliko se to prikazuje na televiziji. u krajnjoj liniji koliko se moras odreci svog identiteta da bi se smatrao integrisanim?
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

basta sljezove boje wrote:vrlo ruzno ovo tvoje uvodjenje Hitlera u cijelu pricu. Ali za moju tezu jos jedan primjer - Sudanac koji zivi u Njemackoj salje kcer u Sudan kod bake i dede. Ne zeli da mu dijete odrasta u Njemackoj - "sta ima djevojka traziti u Njemackoj"
awwww, bas mi je zao zbog toga sto je @danas uvela hitlera :( gospodin ne godi bas tvojim tezama :( a za zenu koja je tako svjetska, i koja tako dobro poznaje njemacku, morala bi znati da su ljudi u njemackoj itekako svjesni svoje proslosti, da je se stide i da je se ne ponose - ali da je ne poricu.

a taj sudanac, motherfucker, je li tako? :D cuj salje dijete u sudan, ccc :D i on sebe naziva sudancem :D
basta sljezove boje

dawn_upon_dawn wrote:
basta sljezove boje wrote:vrlo ruzno ovo tvoje uvodjenje Hitlera u cijelu pricu. Ali za moju tezu jos jedan primjer - Sudanac koji zivi u Njemackoj salje kcer u Sudan kod bake i dede. Ne zeli da mu dijete odrasta u Njemackoj - "sta ima djevojka traziti u Njemackoj"
awwww, bas mi je zao zbog toga sto je @danas uvela hitlera :( gospodin ne godi bas tvojim tezama :( a za zenu koja je tako svjetska, i koja tako dobro poznaje njemacku, morala bi znati da su ljudi u njemackoj itekako svjesni svoje proslosti, da je se stide i da je se ne ponose - ali da je ne poricu.

a taj sudanac, motherfucker, je li tako? :D cuj salje dijete u sudan, ccc :D i on sebe naziva sudancem :D
ozbiljno? Zar se uci historija 1933-1945 u skolama? :D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

dawn_upon_dawn wrote:

Ti je ocigledno nisi ucila, jer da jesi, ne bi provalila ono sto si gore provalila.

duso draga, ja tebe u neku ruku i razumijem, covjek moze obici cijeli svijet, ali sebe nosi sa sobom. i u zemljama koje posjecuje i u kojima zivi, druzi se sa sebi slicnim. zato me ne cudi sto imas takvo misljenje i mislis da je nepobitno, pa makar svaki argumenat koji si navela bio cista sarada.

vidis, nijemci koje ja poznajem su sve samo ne rasisti, veoma kriticni prema svojoj proslosti koju itekako poznaju.

ali za osobu koja smatra da je rasizam u Juznoj Africi i SAD-u problem iskljucivo ljudi koji tamo zive (i njihove politike), i koja bi istom logikom mogla zakljuciti i da je rat u BiH bio nas problem (pa tako nije ni bio problem ni svijeta ni evrope dok je ovdje narod ubijan) ti si svoje sve vec davno rekla. nisam zidovka, ali me se ausvic itekako tice. nisam crnkinja ali me se itekako tice rasizam. ne zbog nekog pozerskog humanizma, nego zbog toga sto znam kako je biti u ratu koji se odjednom, cetiri godine, nikoga ne tice.

a da bosanci imaju problem sa rasizmom, to ova tema itekako dokazuje.
basta sljezove boje

dawn_upon_dawn wrote:
dawn_upon_dawn wrote: awwww, bas mi je zao zbog toga sto je @danas uvela hitlera :( gospodin ne godi bas tvojim tezama :( a za zenu koja je tako svjetska, i koja tako dobro poznaje njemacku, morala bi znati da su ljudi u njemackoj itekako svjesni svoje proslosti, da je se stide i da je se ne ponose - ali da je ne poricu.

Ti je ocigledno nisi ucila, jer da jesi, ne bi provalila ono sto si gore provalila.

duso draga, ja tebe u neku ruku i razumijem, covjek moze obici cijeli svijet, ali sebe nosi sa sobom. i u zemljama koje posjecuje i u kojima zivi, druzi se sa sebi slicnim. zato me ne cudi sto imas takvo misljenje i mislis da je nepobitno, pa makar svaki argumenat koji si navela bio cista sarada.

vidis, nijemci koje ja poznajem su sve samo ne rasisti, veoma kriticni prema svojoj proslosti koju itekako poznaju.

ali za osobu koja smatra da je rasizam u Juznoj Africi i SAD-u problem iskljucivo ljudi koji tamo zive (i njihove politike), i koja bi istom logikom mogla zakljuciti i da je rat u BiH bio nas problem (pa tako nije ni bio problem ni svijeta ni evrope dok je ovdje narod ubijan) ti si svoje sve vec davno rekla. nisam zidovka, ali me se ausvic itekako tice. nisam crnkinja ali me se itekako tice rasizam. ne zbog nekog pozerskog humanizma, nego zbog toga sto znam kako je biti u ratu koji se odjednom, cetiri godine, nikoga ne tice.

a da bosanci imaju problem sa rasizmom, to ova tema itekako dokazuje.
jesi li isla u Njemackoj u skolu? Je li znas kako se tamo uci 1933-1945?
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

djeca u njemackoj DANAS uce o holokaustu i o svemu vezanom za II svjetski rat. itekako razvijaju svijest o tome.

gdje si ti isla u skolu i kad :D ne znam.
danas

Post by danas »

basta sljezove boje wrote: vrlo ruzno ovo tvoje uvodjenje Hitlera u cijelu pricu.
jako mi je zao sto te spominjanje hitlera iritira, ali sta drugo reci osobi koja nam lezerno nabaci dole citiranu tezu... posebnu paznju obratiti na ono pomasceno, te se zapitati (a) zasto se zaboga period nacisticke vladavine ne uklapa u vremensku odrednicu 'ikad', te (b) zasto se samo robovasnistvo pika kao rasizam i rasna diskriminacija according to bashta :-)

basta sljezove boje wrote: Nit je u Berlinu bilo rasizma, nit su bili autobusi za crnce niti je ikad ijedan crnac zbog boje svoje koze bio u Njemackoj diskriminiran.
pitt

Post by pitt »

nema.....njemacka najbolja :D samo 8 god do drzavljanstva i obavezan posao :D:D:D umjesto zutih traka, cize na pasosu :D:D
jefferson

Post by jefferson »

danas wrote:
basta sljezove boje wrote: znas sta, boli me uvo kako je u Americi i juznoj Africi. Ovdje crnci nikad nisu bili robovi niti su za njih postojali posebni autobusi. Tu socijalu prosipaj po Americi. Ovdje ne zelimo biti Amerika :P
ne, ovdje zelimo biti ugrozeni bijelci u rodeziji :lol: :lol: :lol: i zelimo da nam svira thompson :lol: :lol: :lol:

jao ovaj post tek sad procita, i glasam odma za post godine!
Jesil ti prespavala svoj zivot pa neznas sta se desavalo u 20 vijeku?
Jel ti znas da na olimpijadi u Minhenu Hitler nije htio uruciti zlatnu medalju americkom sprinteru, koji pazi sad, je bio CRNAC?
Amerika je sve do 1964 vodila svoju bitku protiv rasizma, prvenstveno na jugu, ali niti im je ko dosao posredovat, niti su imali visokog predstavnika, jednostavno sami su rjesili svoj problem, za razliku o njemacke koja je morala biti sravnjena sa zemljom da bi se ugasio nacizam.
E sad psoto tamo neke 1933 u njemackoj je bilo crnaca ko skakavaca na arktiku, sta je onda sa onim, kako se ono zovu, ah da jevrejima? Znaci gasne komore i sl nespadaju u kvalifikaciju rasizma?
Pa da nespadaju, to se zove GENOCID!!!
E moja bashto, malo vise bi mog imenjaka trebala proucavati :D koji je by the way imao svoje robove, i imao djete sa crnkinjom, ali koji je utabao neke temelje americi koji su danas temelji demokratije u svijetu!
Moja bashto....
basta sljezove boje

jefferson wrote:

jao ovaj post tek sad procita, i glasam odma za post godine!
Jesil ti prespavala svoj zivot pa neznas sta se desavalo u 20 vijeku?
Jel ti znas da na olimpijadi u Minhenu Hitler nije htio uruciti zlatnu medalju americkom sprinteru, koji pazi sad, je bio CRNAC?
Amerika je sve do 1964 vodila svoju bitku protiv rasizma, prvenstveno na jugu, ali niti im je ko dosao posredovat, niti su imali visokog predstavnika, jednostavno sami su rjesili svoj problem, za razliku o njemacke koja je morala biti sravnjena sa zemljom da bi se ugasio nacizam.
E sad psoto tamo neke 1933 u njemackoj je bilo crnaca ko skakavaca na arktiku, sta je onda sa onim, kako se ono zovu, ah da jevrejima? Znaci gasne komore i sl nespadaju u kvalifikaciju rasizma?
Pa da nespadaju, to se zove GENOCID!!!
E moja bashto, malo vise bi mog imenjaka trebala proucavati :D koji je by the way imao svoje robove, i imao djete sa crnkinjom, ali koji je utabao neke temelje americi koji su danas temelji demokratije u svijetu!
Moja bashto....
Boze budala na ovom forumu :shock:

uopce mi ne pada na pamet citati postove Klugscheissera koji nikad u zivotu nisu vidjeli Njemacke ali znaju kako je tamo i sto se u skolama uci bolje od ljudi koji zive u Njemackoj. Ja samo rekoh kako je danas u Njemackoj i kako je veci antagonizam crnaca prema bijelcima nego bijelaca prema crncima. Bezveze je uvlaciti Hitlera u raspravu jer tih 12 godina nisu ni Nijemci imali nikakvih prava ako nisu bili nacisti ili njihovi simpatizeri. Ovo je zadnje preseravanje sve Nijemce jednaciti sa Hitlerom i vrlo uvredljivo, ali obzirom od koga je nije drugo bilo ni za ocekivati. Ne pada mi vise na pamet citati ova govnanja.
basta sljezove boje

danas wrote:
basta sljezove boje wrote: vrlo ruzno ovo tvoje uvodjenje Hitlera u cijelu pricu.
jako mi je zao sto te spominjanje hitlera iritira, ali sta drugo reci osobi koja nam lezerno nabaci dole citiranu tezu... posebnu paznju obratiti na ono pomasceno, te se zapitati (a) zasto se zaboga period nacisticke vladavine ne uklapa u vremensku odrednicu 'ikad', te (b) zasto se samo robovasnistvo pika kao rasizam i rasna diskriminacija according to bashta :-)

basta sljezove boje wrote: Nit je u Berlinu bilo rasizma, nit su bili autobusi za crnce niti je ikad ijedan crnac zbog boje svoje koze bio u Njemackoj diskriminiran.
Hitlerova diktatura nikako ne spada u kontinuitet njemacke drzavnosti. Weimarski ustav je bio jedan od najprogresivnijih u svoje vrijeme.
Posmatrati rasnu politiku 3. Reicha jedino u kontekstu odnosa prema crncima je u najmanju ruku bezobrazno. Nacizam je imao isti odnos i prema komunistima, Zidovima, homoseksulacima, intelektualcima ...
danas

Post by danas »

basta sljezove boje wrote: Boze budala na ovom forumu :shock:

uopce mi ne pada na pamet citati postove Klugscheissera koji nikad u zivotu nisu vidjeli Njemacke ali znaju kako je tamo i sto se u skolama uci bolje od ljudi koji zive u Njemackoj. Ja samo rekoh kako je danas u Njemackoj i kako je veci antagonizam crnaca prema bijelcima nego bijelaca prema crncima. Bezveze je uvlaciti Hitlera u raspravu jer tih 12 godina nisu ni Nijemci imali nikakvih prava ako nisu bili nacisti ili njihovi simpatizeri. Ovo je zadnje preseravanje sve Nijemce jednaciti sa Hitlerom i vrlo uvredljivo, ali obzirom od koga je nije drugo bilo ni za ocekivati. Ne pada mi vise na pamet citati ova govnanja.
neka te bona, dje ces :D :D

nama je super citati kako je 'uvredljivo' :oops: jednaciti sve nijemce sa hitlerom -- mada ne vidjeh da je iko to uradio, ali ovo je bila jos samo jos jedna u nizu spekatakularnih logickih akrobacija i zamijena teza -- dok je naravno OK generalisati sve crnce u njemackoj... pa jer to i nije generalizacija, oni svi dilaju drogu i mrze bijelce, i naravno, selame se sa 'brother'... jel' tako :wink:
pa kud ces vise, cu' BROTHER! :shock:

o zemljo indijo, jebo te maharadza, sta sve covjek nece vidjeti ovdje :lol: :lol: :lol: :lol:
basta sljezove boje

pitt wrote:nema.....njemacka najbolja :D samo 8 god do drzavljanstva i obavezan posao :D:D:D umjesto zutih traka, cize na pasosu :D:D
tako nekako. Objasnjenje je da oni nisu "useljenicka zemlja". Za taj pasos ne treba 8 godina vec trebas dokazati da si u svojoj zemlji politicki progonjen. Bas u ovom trenutku postoji problem sa hiljadama Iracana cija je zemlja satro sada nekakva demokracija, ali za koje bi povratak u Irak bio smrtna presuda. Ne znam nijednog Bosanca da je dobio azil u Njemackoj u zadnjih 20 godina (sto ne znaci da nije nijedan). Cesti slucajevi sa Balkana su Albanci. Jedan lik ih je dobio njemacki azilantski pasos u roku od tri mjeseca od podnosenja zahtjeva. A ovaj uvjet od 8 godina o kojem govoris vrijedi za ljude sa regularnom boravisnom dozvolom. Njima u principu njemacko drzavljanstvo i ne treba, jer sa stalnim boravkom imas vrlo slicna prava. U slucaju uzimanja drzavljanstva moras vratiti sva dotadasnja drzavljanstva. Jedini slucaj zabiljezen u svijetu da je neko dobio njemacko a da je zadrzao dotadasnje drzavljanstvo je Hanka Paldum koja je to u Azri javno izjavila :D
basta sljezove boje

danas wrote:
basta sljezove boje wrote: Boze budala na ovom forumu :shock:

neka te bona, dje ces :D :D

nama je super citati kako je 'uvredljivo' :oops: jednaciti sve nijemce sa hitlerom -- mada ne vidjeh da je iko to uradio, ali ovo je bila jos samo jos jedna u nizu spekatakularnih logickih akrobacija i zamijena teza -- dok je naravno OK generalisati sve crnce u njemackoj... pa jer to i nije generalizacija, oni svi dilaju drogu i mrze bijelce, i naravno, selame se sa 'brother'... jel' tako :wink:
pa kud ces vise, cu' BROTHER! :shock:

o zemljo indijo, jebo te maharadza, sta sve covjek nece vidjeti ovdje :lol: :lol: :lol: :lol:
opet podvaljujes, ja napisah da se znaju obratiti nepoznatim ljudima svoje boje koze sa brate. Hajde sestro slatka umukni i lezi
Post Reply