pa kakav je kriterij to što je iz prošlog vijeka, konstatacija je baš bezvezekomi wrote:Eweleen wrote:Najgluplja izjava koju sam danas čuo, a danas sam čuo par baš glupihkomi wrote:živite kao da ćete biti sto godina zajedno
a spremajte se kao da ćete sutra prekinuti
tek sad vidjeh ovaj besmislen odgovor na moju genijalnu misao ukradenu od drugova iz prošloga veka![]()
![]()
![]()
![]()
jednostavno znajte da vaša sreća ovisi i o postupcima i razmišljanjima druge osobe... tako da to ne možete 100% kontrolirati
ko zna šta se nekome vrmzma po glavi i ako si zlato njemu/njoj to ne treba biti dovoljno![]()
![]()
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Eweleen
#451 Re: Raskid veze
-
anais_anais
#452 Re: Raskid veze
Ne znam, evo ima godina od moje zadnje veze, i fizicki sam se oporavila, al i danas razmisljam o tome, nema dana da nije tako... Voljela bih da ne...iskreno jer on toga uopste nije vrijedan, al vjerovatno su neke emocije jace od nas... 
- moa
#454 Re: Raskid veze
nakon par prekida u zivotu skotnas da niko nije vrijedan tvog vremena da razmisaljas o njemu i da ce sljedeci ili sljedeca doci
program rehabilitacije:
- druzenje sa prijateljima
- bavljenje sportom
- citanjem knjiga
- pijuckanje cajeva i sokova
- malo posvetis vremena sebi i to je to za par dana ce ti se uglavi sve razbistrit i to je to...
idemo dalje
program rehabilitacije:
- druzenje sa prijateljima
- bavljenje sportom
- citanjem knjiga
- pijuckanje cajeva i sokova
- malo posvetis vremena sebi i to je to za par dana ce ti se uglavi sve razbistrit i to je to...
idemo dalje
- petunija
#455 Re: Raskid veze
Ako će te utješiti, mislim da smo svi u životu iskusili neki "teži" raskid. Kad sve prođe i mnoge stvari se poslože možda ćeš biti sretna što se to dogodilo. Kažu da nikad ne znaš u životu kako su neke loše stvari možda dobre zbog nečeg budućeg. Imala sam takav slučaj: momak je otišao bez riječi iz mog života i ja sam godinama tugovala pitajući se zašto
. Odgovor nikad nisam saznala, ali sam saznala da je jednu drugu djevojku pošteno "zavalio", toliko da sam je i ja sažaljevala. A da ne kažem kako sam odmah pomoslila: "bože, ovo isto je mogao i meni uraditi".
Glavu gore i želim ti da što prije spoznaš kako te nije bio vrijedan.
-
adi152
#456 Re: Raskid veze
postoji jedna dobra, bolna izreka : vrijeme lijeci rane, ali oziljci ostaju...
- zauzeto
#457 Re: Raskid veze
Kako je to prokleto tacno! Ovi oziljci nikako da nestanu :S
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#459 Re: Raskid veze
Da.adi152 wrote:postoji jedna dobra, bolna izreka : vrijeme lijeci rane, ali oziljci ostaju...
- Gile Šampion
#460 Re: Raskid veze
Žalosno je kad djevojci od 26 godina roditelji upravljaju životom,traže joj momka i drže uzde njenih odluka
Ja je ba volio,pa sramota me je reći i ako je to neuporedivo,ali više od sebe samog,više od majke rođene...Međutim kako dani prolazili,neke scene i excesi sa njene strane koje je provodila,nakon haman 4 godine veze vidim da imam posla sa lažljivom osobom,sa seljacima,seljačkim mentalitetom ljudi,i što je najgore od svega toga ljudima koji vjeruju u hodže,zapise i razonorazne gluposti...A naravno mlada dama pohađa 4-tu godinu FPN-a ,i sad njen BABUKA sa njom ima velike planove...
Ljudi moji...neko skonta odmah,neko poslije mjesec,neko poslije 4 godine,neko nikad...s kakvom osobom posla ima...Nemojte se zalijetati,treba se nadati da uglavnom ima još negdje poneki insan...
Kao što Hari pjeva ako ce vas to utjesiti: bolje bolan kraj,nego bol bez kraja...
Niko i ama bas niko nije vrijedan vasih zivaca,i vaseg zivota.Cuvajte se za nekoga ko je uistinu vrijedan da mu se poklonite u svakom smislu,a tako i on vama...Papke,papanke,seljake,stoku,kretene,kurve,kurviše,klempave dame sa brojem obuce 44...ma gonite to od sebe...
Ja je ba volio,pa sramota me je reći i ako je to neuporedivo,ali više od sebe samog,više od majke rođene...Međutim kako dani prolazili,neke scene i excesi sa njene strane koje je provodila,nakon haman 4 godine veze vidim da imam posla sa lažljivom osobom,sa seljacima,seljačkim mentalitetom ljudi,i što je najgore od svega toga ljudima koji vjeruju u hodže,zapise i razonorazne gluposti...A naravno mlada dama pohađa 4-tu godinu FPN-a ,i sad njen BABUKA sa njom ima velike planove...
Ljudi moji...neko skonta odmah,neko poslije mjesec,neko poslije 4 godine,neko nikad...s kakvom osobom posla ima...Nemojte se zalijetati,treba se nadati da uglavnom ima još negdje poneki insan...
Kao što Hari pjeva ako ce vas to utjesiti: bolje bolan kraj,nego bol bez kraja...
Niko i ama bas niko nije vrijedan vasih zivaca,i vaseg zivota.Cuvajte se za nekoga ko je uistinu vrijedan da mu se poklonite u svakom smislu,a tako i on vama...Papke,papanke,seljake,stoku,kretene,kurve,kurviše,klempave dame sa brojem obuce 44...ma gonite to od sebe...
- jedna tamo
#461 Re: Raskid veze
da li će doći taj koji je uistinu vrijedan?Gile Šampion wrote:Žalosno je kad djevojci od 26 godina roditelji upravljaju životom,traže joj momka i drže uzde njenih odluka![]()
![]()
![]()
Ja je ba volio,pa sramota me je reći i ako je to neuporedivo,ali više od sebe samog,više od majke rođene...Međutim kako dani prolazili,neke scene i excesi sa njene strane koje je provodila,nakon haman 4 godine veze vidim da imam posla sa lažljivom osobom,sa seljacima,seljačkim mentalitetom ljudi,i što je najgore od svega toga ljudima koji vjeruju u hodže,zapise i razonorazne gluposti...A naravno mlada dama pohađa 4-tu godinu FPN-a ,i sad njen BABUKA sa njom ima velike planove...![]()
![]()
![]()
Kao što Hari pjeva ako ce vas to utjesiti: bolje bolan kraj,nego bol bez kraja...![]()
![]()
ja se već pomirila
- ladyblue18
#462 Re: Raskid veze
Ja cekam...i nadam se cudu, valjda ce se nekada pojaviti. 
-
Gospoda Ministarka
#463 Re: Raskid veze
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:31, edited 1 time in total.
- ladyblue18
#464 Re: Raskid veze
Tuzno.Gospoda Ministarka wrote: Gile, u potpunosti te razumijem za tu tvoju. Cak sta vise imam isti takav slucaj u svojoj oklini, naime ona je jos starija 28 godina, nakon 4-5 godina njihove veze ona je abortirala bez njegovog pristanka jer zaboga sta ce njena majka reci na sve to, vec 4-5 godina krije vezu od majke. Kad ju je njegova mama molila da dode kod njih i bude joj snaha ona nije smjela od majke.
Majka nece i nemoze da se pomiri s tim da momak njene kcerke nema zavrsen fakultet a njena kcerka je visoko obrazovana, ona zaboga ima Pedagosku akademiju.
- Gile Šampion
#465 Re: Raskid veze
jedna tamo wrote:da li će doći taj koji je uistinu vrijedan?Gile Šampion wrote:Žalosno je kad djevojci od 26 godina roditelji upravljaju životom,traže joj momka i drže uzde njenih odluka![]()
![]()
![]()
Ja je ba volio,pa sramota me je reći i ako je to neuporedivo,ali više od sebe samog,više od majke rođene...Međutim kako dani prolazili,neke scene i excesi sa njene strane koje je provodila,nakon haman 4 godine veze vidim da imam posla sa lažljivom osobom,sa seljacima,seljačkim mentalitetom ljudi,i što je najgore od svega toga ljudima koji vjeruju u hodže,zapise i razonorazne gluposti...A naravno mlada dama pohađa 4-tu godinu FPN-a ,i sad njen BABUKA sa njom ima velike planove...![]()
![]()
![]()
Kao što Hari pjeva ako ce vas to utjesiti: bolje bolan kraj,nego bol bez kraja...![]()
![]()
Niko i ama bas niko nije vrijedan vasih zivaca,i vaseg zivota.Cuvajte se za nekoga ko je uistinu vrijedan da mu se poklonite u svakom smislu,a tako i on vama...Papke,papanke,seljake,stoku,kretene,kurve,kurviše,klempave dame sa brojem obuce 44...ma gonite to od sebe...![]()
ja se već pomirila
Pazi jednu stvar.Znaš kako Merlin pjeva u svojoj pjesmi: ''ostat će istine dvije''...I to je realnost.Kada slušaš verziju priče koju priča neka djevojka i naravno kad je ona ispriča,ti povjeruješ u to i pomisliš :''ah ti muškarci,kakva su to đubrad''...
Kada saslušaš verziju priče koju ispriča muškarac,ti naravno opet pomisliš: ''ah te žene,kakve su to kurve,drolje''...
A to uopšte nije tako.Nisu svi muškarci isti,nisu sve žene iste.I to je tako i hvala Bogu da je tako.
Ako je jednoj današnjoj djevojci,teško što od nje tražim samo jednu stvar,a to je da me ne prevari dok je sa mnom u vezi,e jbg. onda...ona zaista jbg....Niti me hrani,niti mi kuha,niti mi pegla veš,niti me odjeva...ama baš nikakve obaveze nema prema meni,i na kraju opet ne valjaš
Ali zato kažem,niste sve iste,i ponavljam,hvala Bogu nek niste.Ja znam da vas ima još finih i razumnih,koje razmišljaju isto kao i ja: ''dogovorom se može ama baš sve riješiti,zato i jeste dogovor''
- RIZVA
#466 Re: Raskid veze
Svi znamo koliko raskid sa dragom osobom može biti težak i koliko je napora potrebno da se stvari ponovo vrate na poziciju koja je postojala prije ulaska u vezu.
Put raskida je rijetko kada ravna linija. Naći ćete se u situacijama da doživljavate uspone i padove koji prate tugovanje i gubitak. Prekopavaćete po vašim sjećanjima i osjećanjima koje ste ostavili za sobom. Vaša snaga i briga o samom sebi biće stavljeni na test. Ne dozvolite nikome da vam kaže kako treba da tugujete. Pronađite sami šta vam pomaže.
Možete naći utjehu tako što ćete se koncentrisati na posao, sport ili hobije ili ćete planirati vašu budućnost. Razgovarajte sa prijateljima bilo muškim ili ženskim. Razgovor pomaže. Nekima će biti teško da vas saslušaju. Pronađite one koji to mogu i žele.
Ako stavite selotejp na ranu ona ce prestati da krvari, medzutim ispod ce i dalje biti inficirana i u nekim slucajevima moze da bude kobna (kobna po psihu u ovom slucaju). Ranu treba polako ocistiti, isprati(alkoholom moze, on je dobar dezimficijens
) pustiti neko vrijeme da se smiri.
A onda, sto nas nije ubilo uvjek nas je jacalo.
Put raskida je rijetko kada ravna linija. Naći ćete se u situacijama da doživljavate uspone i padove koji prate tugovanje i gubitak. Prekopavaćete po vašim sjećanjima i osjećanjima koje ste ostavili za sobom. Vaša snaga i briga o samom sebi biće stavljeni na test. Ne dozvolite nikome da vam kaže kako treba da tugujete. Pronađite sami šta vam pomaže.
Možete naći utjehu tako što ćete se koncentrisati na posao, sport ili hobije ili ćete planirati vašu budućnost. Razgovarajte sa prijateljima bilo muškim ili ženskim. Razgovor pomaže. Nekima će biti teško da vas saslušaju. Pronađite one koji to mogu i žele.
Ako stavite selotejp na ranu ona ce prestati da krvari, medzutim ispod ce i dalje biti inficirana i u nekim slucajevima moze da bude kobna (kobna po psihu u ovom slucaju). Ranu treba polako ocistiti, isprati(alkoholom moze, on je dobar dezimficijens
A onda, sto nas nije ubilo uvjek nas je jacalo.
- Gile Šampion
#467 Re: Raskid veze
Još da se nadovežem na @ministarkin odgovor
Ma u mom slučaju je svašta nešto specifično bilo.Što se tiče pameti i obrazovanja ,ja sam daleko ispred ove s kojom sam bio...daleko,daleko ispred....Nego mi eto jednostavno bude žao kad vidim mogla je bukvalno da ima sve,a na kraju će babo da je uda za nekakvog rokija koji njemu odgovara,jer hoda u podkošulji,pije pivu i nosi čačkalicu medju zubima...Jedne gore list
Ja znam i da ona čita ove moje upise.Znam isto tako da i ona zna da je sve ovo istina,ali ko je jebe da izvinete,kad je dopustila sebi te gluposti.Ja sekunde jedne ne žalim za njom i zato kazem i svim ostalima.ne trebate da zalite za nekim ko vas nije vrijedan.Neka oni zale,a zalit ce nekad u zivotu kad shvate sta su izgubili
Ma u mom slučaju je svašta nešto specifično bilo.Što se tiče pameti i obrazovanja ,ja sam daleko ispred ove s kojom sam bio...daleko,daleko ispred....Nego mi eto jednostavno bude žao kad vidim mogla je bukvalno da ima sve,a na kraju će babo da je uda za nekakvog rokija koji njemu odgovara,jer hoda u podkošulji,pije pivu i nosi čačkalicu medju zubima...Jedne gore list
Ja znam i da ona čita ove moje upise.Znam isto tako da i ona zna da je sve ovo istina,ali ko je jebe da izvinete,kad je dopustila sebi te gluposti.Ja sekunde jedne ne žalim za njom i zato kazem i svim ostalima.ne trebate da zalite za nekim ko vas nije vrijedan.Neka oni zale,a zalit ce nekad u zivotu kad shvate sta su izgubili
- ladyblue18
#468 Re: Raskid veze
Gile
Ne brini, ima jos normalnih djevojaka, malo teze ih je vidjeti ali tu su one vjerovatno.
A to da li ce neko nekada za nama zaliti meni uopste nije vazno. Bar ne vise. I nikome ne bi trebalo biti. Da su valjali ne bi bili bivsi, tako da treba se posvetiti osobama kojima je stvarno stalo do nas prije nego bude prekasno, a tuda su oko nas sve vrijeme, vjeruj mi.
Zvuci kao klise, ali nije.
Ne brini, ima jos normalnih djevojaka, malo teze ih je vidjeti ali tu su one vjerovatno.
A to da li ce neko nekada za nama zaliti meni uopste nije vazno. Bar ne vise. I nikome ne bi trebalo biti. Da su valjali ne bi bili bivsi, tako da treba se posvetiti osobama kojima je stvarno stalo do nas prije nego bude prekasno, a tuda su oko nas sve vrijeme, vjeruj mi.
- jedna tamo
#469 Re: Raskid veze
ja sam se npr. sada navikla na samoću (već 6 godina preciznije) nakon duge veze i ja stvarno neznam kako bi se snašla u zabavljanju...mislim da se neću više ni zabavljati...to je gubljenje vremena s jedne strane...a ovim mlađima s druge strane treba jer kako ćeš nekoga upoznati ako se nezabavljaš?
najgore je što nekoga zavoliš i to pukne kad se najmanje nadaš...i onda raskid veze utiče na čitav tvoj život bukvalno ti okrene život...najbolje je biti sam!
najgore je što nekoga zavoliš i to pukne kad se najmanje nadaš...i onda raskid veze utiče na čitav tvoj život bukvalno ti okrene život...najbolje je biti sam!
- Gile Šampion
#470 Re: Raskid veze
Koliko ti je godina...ako nije tajna ? Moze i na PP odgovor ako .... 
-
breviar
#471 Re: Raskid veze
Gile Šampion wrote:Još da se nadovežem na @ministarkin odgovor
Ma u mom slučaju je svašta nešto specifično bilo.Što se tiče pameti i obrazovanja ,ja sam daleko ispred ove s kojom sam bio...daleko,daleko ispred....Nego mi eto jednostavno bude žao kad vidim mogla je bukvalno da ima sve,a na kraju će babo da je uda za nekakvog rokija koji njemu odgovara,jer hoda u podkošulji,pije pivu i nosi čačkalicu medju zubima...Jedne gore list![]()
![]()
Gile, ne mogu da se otmem utisku da, ustvari, malo tvoje misli ostavljaju gorak okus u ustima, kad navodis 'cinjenice' o tome u kakvoj
je 'prednosti' bila osoba sa kojom si bio u vezi.
svi ti navodi o tvojoj edukaciji, ili o tome kako si je volio (u sto zaista ne sumnjam), ali si se podsvjesno stavljao u poziciju visega, i po tvojoj
procjeni - sto si davao, ona bi trebala biti presretna.
stvarno se nerado javljam na ovu temu, jer imam iskustva sa jednim slucajem gdje mi je neka osoba, onomad, 'navela' cinjenice koje su bile
kaao odlicna ponuda i objerucke je trebalo da ih prihvatim, i postujem. u sustini, imala je moje postovanje, ali bas ti navodi su me
odbili od nje.
da, malo cu da cjepidlacim, ali da istinski volis, onda ne bi tako na jedan sirov nacin ispisivao i docaravao iz kakvog filma dolazi ta osoba.
mislim da time bas, nesvjesno, iscrtavas svoj lik, i vjerovatno cu zvucati kao klisej, ali obicno kada govorimo za nekoga i nesto u negativnoj
konotaciji, desava se da pricamo o sebi - a narocito kad u svemu tome docaravamo svoj lik kao senzibilnog, koji voli, i koji je, eto, cak
i 'daleko, daleko, ispred nje ili njega'.
ima jedna sjajna poslovica u koju jako vjerujem.
intepretirat cu: dogod imamo razumijevanja za neke istupe prema nekoj osobi, to znaci da je jos volimo...
kod tebe je ocito problem ega.
no, zelim da svakako budes sretan i s blagoslovom da nadjes osobu koju volis.
- ladyblue18
#472 Re: Raskid veze
Ne valja ti to.jedna tamo wrote:ja sam se npr. sada navikla na samoću (već 6 godina preciznije) nakon duge veze i ja stvarno neznam kako bi se snašla u zabavljanju...mislim da se neću više ni zabavljati...to je gubljenje vremena s jedne strane...a ovim mlađima s druge strane treba jer kako ćeš nekoga upoznati ako se nezabavljaš?
Istina je da veze u kojima smo dali sebe u potpunosti, kada puknu, uveliko promjene zivot koji smo do tada zivjeli.
Nekako sljedeceg jutra kada se probudis shvatis da vise nista nije isto i da moras dalje sam, postanes neka druga osoba. Ne svi, ali dosta ljudi prodje kroz to.
Ja znam da je ofucana ona "ko zna zasto je to dobro" ali i taj raskid je bio dobar iz nekog razloga, jer bolje tada nego kasnije da shvatis neke stvari.
Ali niko nije vrijedan toga da godinama samujes, ni ti, ni bilo ko.
Odbolovati treba, treba sve to proci, ali dalje se mora zivjeti, jer upamti da ni taj drugi/a druga ne drzi tebi hater i samuje. Taman posla. Zivot nije bajka.
- Gile Šampion
#473 Re: Raskid veze
breviar wrote:Gile Šampion wrote:Još da se nadovežem na @ministarkin odgovor
Ma u mom slučaju je svašta nešto specifično bilo.Što se tiče pameti i obrazovanja ,ja sam daleko ispred ove s kojom sam bio...daleko,daleko ispred....Nego mi eto jednostavno bude žao kad vidim mogla je bukvalno da ima sve,a na kraju će babo da je uda za nekakvog rokija koji njemu odgovara,jer hoda u podkošulji,pije pivu i nosi čačkalicu medju zubima...Jedne gore list![]()
![]()
Gile, ne mogu da se otmem utisku da, ustvari, malo tvoje misli ostavljaju gorak okus u ustima, kad navodis 'cinjenice' o tome u kakvoj
je 'prednosti' bila osoba sa kojom si bio u vezi.
svi ti navodi o tvojoj edukaciji, ili o tome kako si je volio (u sto zaista ne sumnjam), ali si se podsvjesno stavljao u poziciju visega, i po tvojoj
procjeni - sto si davao, ona bi trebala biti presretna.
stvarno se nerado javljam na ovu temu, jer imam iskustva sa jednim slucajem gdje mi je neka osoba, onomad, 'navela' cinjenice koje su bile
kaao odlicna ponuda i objerucke je trebalo da ih prihvatim, i postujem. u sustini, imala je moje postovanje, ali bas ti navodi su me
odbili od nje.
da, malo cu da cjepidlacim, ali da istinski volis, onda ne bi tako na jedan sirov nacin ispisivao i docaravao iz kakvog filma dolazi ta osoba.
mislim da time bas, nesvjesno, iscrtavas svoj lik, i vjerovatno cu zvucati kao klisej, ali obicno kada govorimo za nekoga i nesto u negativnoj
konotaciji, desava se da pricamo o sebi - a narocito kad u svemu tome docaravamo svoj lik kao senzibilnog, koji voli, i koji je, eto, cak
i 'daleko, daleko, ispred nje ili njega'.
ima jedna sjajna poslovica u koju jako vjerujem.
intepretirat cu: dogod imamo razumijevanja za neke istupe prema nekoj osobi, to znaci da je jos volimo...
kod tebe je ocito problem ega.
no, zelim da svakako budes sretan i s blagoslovom da nadjes osobu koju volis.
Tvoj post se moze na 2 nacina barem po meni kako ga ja shvatih,protumaciti...i mogu ti reci na ovaj nacin kako sam ga ja protumacio,da si dobrim dijelom u pravu...ja priznam
- jedna tamo
#474 Re: Raskid veze
Gile Šampion wrote:Koliko ti je godina...ako nije tajna ? Moze i na PP odgovor ako ....
ako mene pitaš još malo pa 28
ima na profilu nekrijem ja svoje godine....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#475 Re: Raskid veze
meni nije jasno
ako vam je nešto bolno
neko sjećanje na neki događaj i period
kako imate snage ponovno to proživljavati pišući ovdje u amonimni auditorij
ja nastojim zaboraviti i dobro mi ide
a nije nešto sad da imam nekih raskida
na prste jedne ručice
niš bolno... što nakon 2 dana ne bih zaboravio