Chisum wrote:
Mnogo sam puta procitao ili cuo o broju kafana, koji je osamdesetih ludo rastao, ali ne znam ni sam koliko bi to bilo tacno i koliko blizu pravoj slici, ali jedno je sigurno - Sarajevo je tih godina zaista imalo mjesta za svaciji ukus za razliku od ovog shabachkog vakta danas, kada mi je sve i jedna kafana ista, ist svaki kelner, ista bljutava muzika itd... Od onoliko kafana koje sam volio, koje sam, sto bi se reklo, prekucao, sve do jedne, ostade par mjesta gdje onako volim, ne da sjednem s namjerom - jer ni ta mjesta vise nisu ista - nego zalutam, pa se sjetim nekih vremena. Zvuci pateticno, ali tako je, jebes mi mater.
Danasnji balavci to vjerovatno vide drugacije, medjutim, u poredjenju sa starim sarajevskim kafanama, ovo je danas jedna gomila bezlicnih napucanih, ovo, ono, prostora, u koje, kada udjes, zivo ti se jebe sta svira, ko te sluzi, i da li si u Zenici, Tuzli ili Sarajevu.
Mislim, i u ono doba je bilo rupetina samo takvih... znaci, udjes mlad, zdrav i prav, a izadjes k'o da ti je cijela kafana pisala zavrat, ali je ipak postojala specificna kafanska kultura i znalo se ko gdje ide. Danas gdje god da sjednes, manje-vise, isti racku. Barem se ja tako osjecam. Reklama Lavazza, glupa zikamu, senzor sam pusta vodu nakon pishanja... i to je sve. itd.
muha_sa wrote:oooooooooodobri naš Chisume-da te nema valjalo bi te izmislit
![]()
![]()
jašta vec kod Otesamo kod njega
u hefti bar triput
![]()
-šta cu-jebena navika a bogme i nema bolje kafe-ponekad i smreku pride uzmem--podje mi ah.
-što rekli zenicani--šmiga mi se![]()
Pa gdje si Muha, krme te ubolo, sto bi seljaci rekli...![]()
Znam ja da ti i dalje furas Otu... I ja nekad naletim. Ali, kako mu je onaj sin dileja poceo sazivati vehabije, slabo, vala.. ne gumo da ih damgle.
Ali da je znala da se nadje galerija likova, jeste... od carsijskih privatnika, lopova svih vrsta i profila, jalijasa, preko fine raje, pa do meni uvijek interesantnih carsijskih stogodisnjaka, zaglavljenih u nekom davnom vremenu, koje niko nece nista da pita, da ne bi poceli "e moj sine, kako sam ja 1924. guzio, ne bi mi vjerov'o ..."![]()
Valjda i mi pocinjemo tako zvucati na ovim temama.
živa legendo naša
ima i ona poznata--jebem mu kolje
a ovog zadnjeg povecanog se i sam plašim
jedino me unucad slušaju a i oni ce me još malo pa odjebat-ko da gledam