Odlazak iz BiH?

Post Reply

Da li planirate trajno napustiti BiH?

DA
43
48%
NE
46
52%

Total votes: 89

Annela

Post by Annela »

Tjesim se kad vidim pojedine :D
sorge_sa

Post by sorge_sa »

Annela wrote:
edu wrote:
Annela wrote: Ali ja sam dijasporka :D
nema veze..nisam gadljiv.. :D :D :D
Nisam ni ja baba-roga :D

nije fakat......sto jes jes....znam ja.......cak sta vise....dapace(yesduck)
edu

Post by edu »

Annela wrote:Tjesim se kad vidim pojedine :D
ih da znas k'o sto ne znas.. :-) :-) :-)
Šandor

Post by Šandor »

danas wrote:aha, hoce, al' u *urcu...
Slažem se. :D
Annela

Post by Annela »

edu wrote:
Annela wrote:Tjesim se kad vidim pojedine :D
ih da znas k'o sto ne znas.. :-) :-) :-)
Otkud znas da ne znam :D

Sorge hvala :)

Bjezim zachatavam temu ovako dobru :-)
stella_sa

Post by stella_sa »

oj, ljudi..ostavim vas par sati a vi nagurate novih deset strana :roll: haj ko ce sad u kratkim crtama da kaze sta sam propustila? :D
muha_sa

Post by muha_sa »

stella_sa wrote:oj, ljudi..ostavim vas par sati a vi nagurate novih deset strana :roll: haj ko ce sad u kratkim crtama da kaze sta sam propustila? :D
Mnogo toga lijepog si propustila-----ako počnem opisivat propustit ću i ja omiljenu "Latinicu" na HRT-u a tema je Tuđmanova ostavština
upala

Post by upala »

tigris wrote:sve sam lepo špakovao sad mogu da idem u balanovac na nar'anim pilistorci :-)

nidje veze malo se ja salim :lol: :lol:

pardon
jel a kakve si pilistorce dobila? :D
tigris

Post by tigris »

upala wrote:
tigris wrote:sve sam lepo špakovao sad mogu da idem u balanovac na nar'anim pilistorci :-)

pardon

onako žući krotacki.....hehe :D :D
stella_sa

Post by stella_sa »

muha_sa wrote:
stella_sa wrote:oj, ljudi..ostavim vas par sati a vi nagurate novih deset strana :roll: haj ko ce sad u kratkim crtama da kaze sta sam propustila? :D
Mnogo toga lijepog si propustila-----ako počnem opisivat propustit ću i ja omiljenu "Latinicu" na HRT-u a tema je Tuđmanova ostavština
ma haj ti meni prepricaj a dok ti prepricavas ja cu gledati latinicu pa kad ti zavrsis s prepricavanjem onda cu ja tebi da prepricam :D
muha_sa

Post by muha_sa »

stella_sa wrote:
muha_sa wrote:
ma haj ti meni prepricaj a dok ti prepricavas ja cu gledati latinicu pa kad ti zavrsis s prepricavanjem onda cu ja tebi da prepricam :D
:lol: :lol: :lol:--legenda si
upala

Post by upala »

tigris wrote:
upala wrote:

pardon

onako žući krotacki.....hehe :D :D
znas macke ima sve da ih podave! :D :D
larado

Post by larado »

Dos'o u USA prvi put '96-te, od tada se vrac'o u Sarajevo najmanje 20 puta, kupovo stanove, poslovne prostore pa to sve prodavo (cak me provjeravali da ne perem lovu) i tako korak naprijed, dva nazad. A sve to zbog nade da ce biti bolje i da ce se nekad moci vratiti. Da Bogdo nisam iz Sa i da mi je kuca ili imovina u nekom drugom gradu/selu izgorjela nebih se nikad ni vratio, nebi me nista ni vezalo, zavalio bih se ovdje u neke nekretnine i poselamio se s Bosnom za sva vremena. Ovako sam 10 godina zivio u zabludi, putovo tamo-vamo, potrosio metar para i sad sam na istom kao i kad sam tek dos'o. Neki dan sam se ponovo vratio iz tog istog Sa, stvarno vise necu ici (barem ne s ozbiljnim namjerama, samo odmor), jebo tracenje vremena, nema tu napretka u slijedecih 10 godina najmanje a skeptican sam i za puno duzi period. Jebi ga, tako je kako je i ja da mogu sve bi ljude odozdo izmjestio i citav Balkan zalio benzinom i krehn'o, prokleta je to zemlja tvrdoglavih ljudi.

A ti nineac ako si vec pres'o preko bare i vidim ides u nekakvu skolu, pasha moj dobri ostani gdje si barem dok sharu ne uzmes, vrijeme radi za tebe barem na tom planu. A poslije planiraj sta i kako dalje, Evropa ili ostanak ovdje, ili mozda i povratak kuci u BiH. Mada bi jednom kad zavrsis skolu i dobijes neko zvanje najpametnije bilo ostati i kesirati taj sav trud ali kad vrijeme za to dodje znat ces i sam sta ti je raditi.
nineac

Post by nineac »

Ma znam ja to larado. Eto meni je ovdje ostalo jos oko godinu i po skole te kontam i postdiplomski. Tako da cu najvjerovatnije ostati. Kao sto rece sve se nesto nadas, a onda te to isto u glavu udari. Eto pogledaj sta je sa zenicom. Izabrali gradonacelnika, on kreno raditi, fol onaj centar na kamberovicu, da bi nakraju ispalo ono cega sam se plasio. SDA medju sobo se tali i djeli grad. Sada tamo neki Dzananovic zvani "mrki" koji je prije rata sverco banane izmedju Zenice i Zavidovica investira )ko fol) 55 miliona km! Naravno niko nije naso za shodno da pita gosp. dzananovica otkud njemu te pare! Gadi mi se to, a na kraju ce od tog sportskog centra na kojem sam djetinstvo ostavio, ispasti pijaca.
Kao sto rece iseliti sve i zapaliti benzinom!
stella_sa

Post by stella_sa »

@larado i @nineac ne zachatavajte :x :D
nineac

Post by nineac »

Izvinjavam se :roll:
stella_sa

Post by stella_sa »

haj nek' ti bude ovaj put 8)
larado

Post by larado »

eki sto nas naruzi :lol:
fino si trazila da ti neko u kratkim crtama kaze sta si propustila. Ja sve fino sklep'o u jedan post i tebi opet ne valja..ko bi ti ugodio :-? :D
nineac

Post by nineac »

Necu vise nika majke mi! :sad:
stella_sa

Post by stella_sa »

larado wrote:..ko bi ti ugodio :-? :D
ne bi vjerovao... :D
larado

Post by larado »

opet ti zachatavas :D
muha_sa

Post by muha_sa »

nineac wrote:Necu vise nika majke mi! :sad:
poslušaj ti mene,starijeg čikicu----uću-ući i ući a kad sve to pozavršavaš prioni na rad i to daleko odavde,kad si već tamo.
Protiv sam ovih ovdje koji lendohane i čekaju da se ispale a neće da skontaju da nema zemlje koja prima izbjeglice i da je to vrijeme iza nas a onaj ko može da se samofinansira dok se ne snađe vani---koji će klinac tamo kad ima lovu.
stella_sa

Post by stella_sa »

muha_sa wrote:
poslušaj ti mene,starijeg čikicu----uću-ući i ući a kad sve to pozavršavaš prioni na rad i to daleko odavde,kad si već tamo.
Protiv sam ovih ovdje koji lendohane i čekaju da se ispale a neće da skontaju da nema zemlje koja prima izbjeglice i da je to vrijeme iza nas a onaj ko može da se samofinansira dok se ne snađe vani---koji će klinac tamo kad ima lovu.
eki njega, niti prepricava niti latinicu gleda, ccc :roll: pa vjeruj muskima :-?
@nineac poslusaj ti mene, malo mladju tetu, mojne ućiti, probaj učiti :D
nineac

Post by nineac »

Ma znam ja to, skola je skola, a to za landohanje dole, znam ja to, imam ja prijatelja dole koji bi mogli odmah vamo, zanatlija koji bi mogli sasvim super zivjeti, ali jok, vaznije svaku noc na pivu, nego normalno zivjeti. I svaku noc jedna te ista prica kako je lose, kako nema buducnosti, pa de onda trzni se!
muha_sa

Post by muha_sa »

stella_sa wrote:
muha_sa wrote:
eki njega, niti prepricava niti latinicu gleda, ccc :roll: pa vjeruj muskima :-?
@nineac poslusaj ti mene, malo mladju tetu, mojne ućiti, probaj učiti :D
reklame dugo trajale- :D
Post Reply