Sulejman Bugari

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Nekako s proljeća

#451 Re: Sulejman Bugari

Post by Nekako s proljeća »

:)

Za februarsku tribinu karti vise nema.Jucer pustene u prodaju i sve se rasprodale.

Fenomen!?
beautyfool

#452 Re: Sulejman Bugari

Post by beautyfool »

Nekako s proljeća wrote::)

Za februarsku tribinu karti vise nema.Jucer pustene u prodaju i sve se rasprodale.

Fenomen!?
Mashallah, znaci treba mu veca sala :D
Elhamdulillah
Nekako s proljeća

#453 Re: Sulejman Bugari

Post by Nekako s proljeća »

:)

Martovske tribine nece biti, sljedeca je tamo iza Ramazana....abd
beautyfool

#454 Re: Sulejman Bugari

Post by beautyfool »

FEBRUARSKA TRIBINA U BKC-U

U mjesecu februaru, dakle, 26. februara 2009. godine, u 19 sati, u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra, Centar savremenih inicijativa, u saradnji sa Medžlisom IZ Sarajevo, organizira druženje sa hafizom Sulejmanom Bugarijem Tema februarskog druženja bit će "Djelotvorno savjetuj". Pitanja u vezi sa tom temom možete postavljati na E-mail: [email protected] e-mail adresa je zaštićena od spam botova, morate imati uključen Javascript da bi je vidjeli

Ulaznice po cijeni od 3 KM bit će puštene u prodaju od ponedjeljka, 23. februara, na šalteru BKC-a i to u slijedećim terminima:

Ponedjeljak: 10:00 - 18:00 sati
Utorak: 10:00 - 18:00 sati
Srijeda: 10:00 - 18:00 sati
Četvrtak: 10:00 - 19:00 sati

Ispred Centra savremenih inicijativa, Medžlisa IZ Sarajevo, hafiza Sulejmana Bugarija i svih nas koji sudjelujemo u ovom projektu, hvala vam što, kupovinom ulaznica, pomažete finansiranje Centra za liječenje od ovisnosti.

NAPOMENA: Ulaznice su puštene u prodaju kako je i najavljeno, 23. februara, na šalteru BKC-a u 10,00 sati, no zbog velikog interesovanja sve ulaznice su rasprodane istog dana do 14:00 sati.

:) Mashaallah
almin-78

#455 Re: Sulejman Bugari

Post by almin-78 »

Otvoreni program uzivo sa hafizom Bugarijem od 15.00-17:00 svakog cetvrtka na radiju islamske zajednice BIR

ako niste u Bosni,radio mozete pratiti uzivo na http://www.bir.ba

:) :)
ragib

#456 Re: Sulejman Bugari

Post by ragib »

http://www.bir.ba
evo bugarija drzi predavanja a moze se i pitanje postaviti cini mi se
atom62

#457 Re: Sulejman Bugari

Post by atom62 »

evo otkad bugarija slusam i njegove knjige citam smanjio sam pusenje a bogami i alkohol i sve u svemu osjecam se mnogo bolje. jos samo da se hemoroidi povuku pa cu biti ko nov. :D
ja.neron

#458 Re: Sulejman Bugari

Post by ja.neron »

i zatvori usta da ne smrdi :D
ja.neron

#459 Re: Sulejman Bugari

Post by ja.neron »

Mutazilah wrote:Znam ja dovoljno o njemu. Znam da na svako teolosko pitanje odgovara sutnjom ili ignorancijom, ali da je prvi kada treba preporuciti sestrama sta da obuku kada idu u morica han ma kahvu. Bice da je doticni izvrsio podrobno segmentiranje "trzista" te da je nasao odekvatne konsumente svoje pseudo-duhovnosti.
ma hajde idi ohladi se jedno dva do tri mjeseca jer nisi očito sav svoj
delightful

#460 Re: Sulejman Bugari

Post by delightful »

ja.neron, opomena zbog nekulture dijaloga.
MEDIHA

#461 Re: Sulejman Bugari

Post by MEDIHA »

Covjek koji razumije vjeru onako kako treba, mnogo je ucenjaka, ali malo ih je koji su ovako dobro razumjeli, pa zato zna tumaciti shodno vremenu i prostoru.
MEDIHA

#462 Re: Sulejman Bugari

Post by MEDIHA »

Iskrenost zraci iz njega, da ima jos ovakvih u Bosni ne bi bilo cafira, niti drogerasa, niti lopova. Od mene mu puna podrska, a ja licno poznajem na stotine ljudi koji ga vole slusati i koje je njegov govor promijenio. A sto se tice ovih losih komentara, to su ljudi koji zive u tami bez svjetla, oni ne vide ni gdje su oni, do koje granice su dosli, a kamoli da oni nesto drugima pametno kazu. Mi u Bosni smo navikli na otpadnike, koji nazalost nose nasa imena, tako da nam na jedno uho uslo na drugo izaslo. Mi im , evo, nudimo svjetiljku, pa da upale sebi te da vide oko sebe sta se desava i gdje su daleko zalutali, ako hoce-bujrum, nek procitaju Bugarijevu knjigu "Mi smo jedni drugima najbolji poklon"
grany-smith

#463 Re: Sulejman Bugari

Post by grany-smith »

[quote="MEDIHA"]. Mi u Bosni smo navikli na otpadnike, koji nazalost nose nasa imena, quote]

Draga moja,a je li to svi oni,koji iz nekih razloga ne simpatišu navedenog hafiza,spadaju u otpadnike.
Jadno je tvoje razmišljanje i tvoje vherovanje.

Alahimzejle...
stepsky

#464 Re: Sulejman Bugari

Post by stepsky »

Muslimanima u Bosni a i sirom svijeta su balast oni vjerski sluzbenici koji su nesposobni za komunikaciju sa ljudima i nemaju odgovore na pitanja koja namece vrijeme. Nisu potrebni oni koji hoce nemoguce i da zive zivotom od prije hiljadu godina, ni oni koji su u svojoj slabosti otisli u aroganciju. Nisu potrebni ni suhoparni dogamticari koji znaju sve o religiji i to im je dovoljno, tacnije samo vrhunsko ali jalovo znanje. Potrebni su ljudi kao sto je Sulejman Bugari. Covjek umije sa narodom, razumije prostor u kojem zivimo i tumaci Kuran u ovom vremenu ne mijenjajuci mu smisao. To ne znaci da sada svi trebaju biti kao on, ali znaci da je on primjer kako se moze kad se hoce i kad se umije.
Diwan

#465 Re: Sulejman Bugari

Post by Diwan »

problem je cesto puta u nama - bez obzira o kojem se covjeku radi, njegoj funkciji, 'savrsenosti' ili ne, ta osoba bi bila predmetom kritike, omalovazavanja i slicno, bez obzira ima li u tome istine ili ne. Mahane, greske, nesavrsenosti se lako mogu naci kod svakoga i vecina vrlo lako upravo to i trazi u drugima - 'jesam ga provalio' i slicno. On je za mene osoba koja radi jako dobar posao na lokalnom, pa i sirem nivou, siri pozitivne vrijednosti u drustvu i ima jako zreo i pronicljiv udio u shvatanju vjere, ali ga istovremeno ne mislim idealizirati i ideologizirati. Izvora je vise, i naposljetku svaki covjek to 'nesto' treba da nade u samome sebi prije svega. Ti ljudi su znacajna stepenica i podsticaj u covjekovoj duhovnosti, ali na drugu obalu i pred Boga se dolazi sam i u sašaptavanjima i nocnim razgovorima sa Allahom, nikome drugom nema mjesta osima srca i Allaha.
HomeArt

#466 Re: Sulejman Bugari

Post by HomeArt »

ragib wrote:http://www.bir.ba
evo bugarija drzi predavanja a moze se i pitanje postaviti cini mi se

Moze se registrovati free i skinuti emisije u mp3 formatu. :D
amarpitar

#467 Re: Sulejman Bugari

Post by amarpitar »

Evo imate sve četiri dosadašnje emisije sa hafizom Bugarijem sa BIR-a ovdje: http://bosnamuslimmedia.com/2009/03/26/ ... isije-mp3/

A evo i linka za direktan download sa Rapidsahre (132 MB):
http://rapidshare.com/files/213864857/D ... arijem.rar
sancica

#468 Re: Sulejman Bugari

Post by sancica »

Licno poznajem uvazenog Daijju i alima i hafiza, S.Bugarija, samo mogu reci - BLAGO NJEMU, Allah dz.s. mu se smilovao i podario mu dosta toga. Covjek je vrlo elkoventan, obrazovan iz svih sfera zivota,tako da je svaki razgovor s njim prava dragocjenost. S tolikom lahkocom razgovara sa svima, od djeteta do doktora nauka, od domacice do naucnice....i prema svima ima isto postovanje. Takav Musliman Mum"in treba biti. Za njegove uspjehe gdje pomaze kod odvikavanja narkomana netreba mnogo rijeci,a isto tako njegovim sevepom je dosta ljudi iz zap.Europe preslo na Islam tj. vratili se Islamu.On im nista posebno nije pricao, nije munto, jednostavno covjek je samo razgovarao, argumnetovano objasnjavao neke stvari i - rezultati su tu.
Naravno, mnogima neodgovara njegovo prisustvo u javnom zivotu zato ga i pokusavaju maketi ali obican narod ga jednostavno voli.
Da mu Allah dz.s. podari sve ono sto je hairli za njega i njegovu porodicu, a nama da podari vise ljudi kao sto je Hafiz Sulejman Bugari.Amin.
beautyfool

#469 Re: Sulejman Bugari

Post by beautyfool »

HAFIZ BUGARI 16. APRILA NA RADIJU BIR

Obavještavamo Vas da se počeviši, od 5. marta 2009. godine, na talasima Radija Islamske zajednice Bosne i Hercegovine “BIR” svakog četvrtka, u terminu od 15:00-17:00, realizuje emisija sa hafizom Sulejmanom Bugarijem. Emisija nosi naslov “Druženje sa hafizom Sulejmanom Bugarijem”. Radio “BIR” se potrudio da svim...

...svojim slušaocima izvan BiH omogući da prate kompletan program, kao ovu emisiju putem interneta na http://www.bir.ba.

Tema druženja sa Hafizom Bugarijem na talasima radija “BIR” , 16. aprila 2009., bit će "Gasi vatru!". Pitanja u vezi sa tom temom možete postavljati na E-mail: [email protected]
amarpitar

#470 Re: Sulejman Bugari

Post by amarpitar »

Zadnje četiri emisije hafiza Bugarija na radiju BIR, odlične! ;-)

:arrow: http://bosnamuslimmedia.com/2009/04/23/ ... isije-mp3/
beautyfool

#471 Re: Sulejman Bugari

Post by beautyfool »

amarpitar wrote:Zadnje četiri emisije hafiza Bugarija na radiju BIR, odlične! ;-)

:arrow: http://bosnamuslimmedia.com/2009/04/23/ ... isije-mp3/
Bas maloprije razmisljam kako sam danas nazalost propustila slusati njegovu emisiju na radiu BIR
Allah da te nagradi sto si postirao link ! :)
Selam alejkum
beautyfool

#472 Re: Sulejman Bugari

Post by beautyfool »

NOVA KNJIGA HAFIZA BUGARIJA

Image

Na zadovoljstvo svih ljubitelja knjiga hafiza Sulejmana Bugarija, ovih dana, u izdanju izdavačke kuće „Connectum“ iz Sarajeva, svjetlo dana je ugledala i nova knjiga, treća po redu, pod naslovom „Dersovi i druženja“. Riječ je o tematskim predavanjima hafiza Sulejmana Bugarija na raznim susretima. Recenzenti knjige su Nedžad Ibrišimović i Ahmet Alibašić.

Urednica knjige je
Alisa Lekić – Mehičević.

Knjiga će se pojaviti na XXI Međunarodnom sajmu knjiga i učila, koji će se održati od 22. do 27. aprila u u Kulturno-sportskom centru Skenderija u Sarajevu.
U petak, 24. aprila, u 17.00 sati, u centralnom sajamskom dijelu (kod Bosanske kuće) posjetioci će se moći družiti sa hafizom Bugarijem.
Lacrymosa

#473 Re:

Post by Lacrymosa »

margo wrote:Nikad cula za njega! 8) :)
jel se to ponosis majke ti???
beautyfool

#474 Re: Sulejman Bugari

Post by beautyfool »

HAFIZ BUGARI 07. MAJA NA RADIJU BIR

Tema druženja sa Hafizom Bugarijem na talasima radija “BIR” , 07. maja 2009., bit će "Osobine pravih mu’mina!".
Pitanja u vezi sa tom temom možete postavljati na E-mail: [email protected]
amarpitar

#475 Re: Sulejman Bugari

Post by amarpitar »

9., 10., 11. i 12. emisija "Druženje sa hafizom Sulejmanom Bugarijem"

Image

http://bosnamuslimmedia.com/2009/06/03/ ... t-iii-mp3/

Direktan download svih 4 emisija: http://rapidshare.com/files/238231028/D ... aket_3.rar
Post Reply