Ako ne mozes originalnije...pokrij se.Zlikavac wrote:
vama treba...8 cm?
Ovo je preslabo.
Ma dido nije znao za pedere....neg' samo za Dervise i "umjetnike"!Zlikavac wrote:A da dedo nije zanemario animalnu prirodu veze dva istospolna partnera...jal je i dedo posenilio pa da mu ne zamjeramo ovakve ispadezlata wrote:Nego sta! Naucio me dido....da u brak stupaju MUZ i ZENA. Da se ta jedina zena voli (i duraSoldier_of_Allah wrote: Lijepo tebe tvoj dedo nauci nema sta....Subhanallah...) do smrti. Naucio me je da se zivotinjski nagoni
kontroliraju....inace od insana postade hajvan.
![]()
Iskreno..... ja sam samo opisala pojave koje su normalne u modernom drustvu i to je to. Moj muz ne sara, ali da je bio izvidjac prije mene jeste-i neka je. To je bilo PRIJE mene. Onog trenutka kad je sazrio upoznao je i ozenio zenu svog zivota-opet mene. Nemam ovom nista dodati, ni oduzeti.bosancica wrote: I ja sam uvijek iskrena.A izuzetno sam osjecajna.![]()
Ali da ti kazem: ja sam svoje odnose u braku rijesila prije braka. Moj muz ima pravo da dovede inocu, meni ne pada na pamet da mu negiram to pravo, ali dok sam ja ziva i zdrava nece ga sigurno konzumirati ni sad ni kad mi bude insaAllah 45.Moram ti takodjer napomenuti da moj muz nije nikakav "izvidjac", a da bi svaka pomisao da se bavi tim "sportom" rezultirala razvodom.
Za razliku od tebe stela, ja ne bih tolerisala izvabracne avanture svog muza.
Ali...sad cu ti reci...da mi je 45 godina i da imam recimo troje male djece i da, ne dao dragi Allah, znam da imam neizljecivu bolest i da mi je smrt blizu - ja bih mu, dok sam jos ziva, nasla drugu zenu, vjernicu, koja ce biti dobra majka mojoj djeci i koja ce njemu biti dobra zena.Zar ne bi ti to ucinila za svoju djecu i za svog muza, ako ga volis?
Hajde molim te, zamisli takvu situaciju, pa mi odgovori iskreno.
Poligamija je socijalna kategorija u islamskom drustvu, a vi je stalno predstavljate iskljucivo kao nacin za zadovoljavanje seksualnih nagona.
Uozbiljite se malo.
Uvijek bila i ostala Mocna SudinicaPR80. wrote:Uh, puno ste napisali ali samo mene interesuje nesto, evo pitanje jedno za one koji podrzavaju poligamiju:
- Citam i nisam nigdje mogla procitati i izvesti zakljucak da vi mozete zamisliti da vas muz ima odobrenje da dovede sebi jos 1,2 ili 3 zene, a isto tako ni muskarci forumasi koji podrzavaju poligamiju kazu da im zena ne zeli da dovedu vise zena.
Pitam se onda, kome vi ovdje solite pamet?

....ja sve sto radim, radim slobodnom voljom.....hocu da kazem punopravno......PR80. wrote: I jos si zaboravila @danas pitati tog svog, tj mogharemliju kako on izdrzava sa 2
zene?
![]()
A ja i ti se etonavodno
dobro slazemo.
![]()
![]()
![]()
Yes...there is a solution better than polygamy. It is called human dignity. If you wish to help a single mother or a widow....there is such a thing as sedaka. YOU DON'T HAVE TO SLEEP WITH HER...and three other women as well, in order to give HERZlikavac wrote:Many Muslims and non-Muslims, scholars and social-workers agrees that polygamy could be a better be a better social solution for many problems. For example: .........................
To sum up, Islam being against immorality, hypocritical pretense of morality, and against divorce unless no better solution is available, provides for a better alternative which is consistent with human nature and with the preservation of pure and legitimate sex relationships. In a situation like this, it is doubtful that any solution would be better than polygamy, which is, after all, an optional solution. (Source: Sayyid Maududi’s Khutba)
As unquestionable Law of God, Sheriah as itself should not be consider as temporary regional solution to the soloving of an individual problem, more then contemporary lifetime solution for whole mankindzlata wrote:As far as I know..we are in the 21st century, and the Sharia dates from the 7th. Laws are ammended when necessary and since Islam is not only about the spiritual nature of the human condition, but the material and worldly as well, there is no reason why ammendements to the Sharia should be unacceptable.
Mogu ti reci da je pridjev vrlo slikovit; svidja mi se.nebi wrote:@BECHO:umoljavam specijalisticki nalaz kao i prijedlog za terapiju:radi li se ovdje o invaziji tnikace?
@Fluiditj:shvatas li zasto trazim da se obznane dupli nickovi?Neki forumasi se
definitivno kloniraju do besvijesti u svrhu pruzanja podrske sami sebi...i to nazalost uglavnom oni supcali(ha,novi pridjev bosanskog jezika)...
nas Skljoco je bar toliko posten da otvori temu i prodiskutuje sam sa sobom,sve pod istim nickom
Pitam se.....vec u jednom ranijem postu, vlastitom naravno.....nebi wrote:Apsolutno....svi podrzavaju poligamiju,a svi imaju po jednog muza ili zenu i ne zele nikoga drugogPR80. wrote:Uh, puno ste napisali ali samo mene interesuje nesto, evo pitanje jedno za one koji podrzavaju poligamiju:
- Citam i nisam nigdje mogla procitati i izvesti zakljucak da vi mozete zamisliti da vas muz ima odobrenje da dovede sebi jos 1,2 ili 3 zene, a isto tako ni muskarci forumasi koji podrzavaju poligamiju kazu da im zena ne zeli da dovedu vise zena.
Zasto nam se ne javi neko sa dvije zen ili dva muza?
Ili su poligamni ljudi uglavnom u onom sloju stanovnistva koji jedva zna citati i pisati...o internetu ni govora.
Pa zato usavrsavamo zakone....da bi otklonili, zaustavili grijesnike!bosancica wrote:Zlato procitala sam s paznjom, medjutim ti pises o zloupotrebi poligamije.
Serijatu nisu potrebna nikakva amandmaniranja, on slijedi nepromjenljivu ljudsku prirodu. Oni koji grijese jesu ljudi, zlato.
"Islam je savrsen. To je istina.
Ali mi nismo savrseni. I to je istina."
Neistina.There are many instances where Sharia is neither applicable nor eithical in this century. To be able to apply Sharia, we need to be living in such a society, recreate 7th century conditions. Unless you wish to recreate the 7th century Arabia on the Balkan peninsula, your laws can neither be applicable nor just.
Your beliefs must therefore remain...beliefs, but the klix laws applied will have to be secular laws whose ultimate goal is immediate justice, not institutionalization of religious dogma. Simply put, because religious dogma ignores the klix human condition and interprets reality through 7th century social norms and condition....it is outdated and obsolete to the society at large, even the Islamic one.
Neistina.bosancica wrote:Zlato ne skreci sa teme.Ne pricamo o legalizaciji ropstva, nego poligamije.
Neistina.There are many instances where Sharia is neither applicable nor eithical in this century. To be able to apply Sharia, we need to be living in such a society, recreate 7th century conditions. Unless you wish to recreate the 7th century Arabia on the Balkan peninsula, your laws can neither be applicable nor just.
Your beliefs must therefore remain...beliefs, but the klix laws applied will have to be secular laws whose ultimate goal is immediate justice, not institutionalization of religious dogma. Simply put, because religious dogma ignores the klix human condition and interprets reality through 7th century social norms and condition....it is outdated and obsolete to the society at large, even the Islamic one.
Pozitivno pravo zapadne Evrope ( a i nase) temelji se na normama koje su 1000 i vishe godina starije od Serijata. To je moguce jer je ljudska priroda nepromjenljiva, mijenjaju se socioloski okviri zivota, sustina ljudskog djelovanja ostaje ista.
Sto ovi koji podrzavaju poligamiju nece nista da odgovore na moje pitanje?PR80. wrote:Uh, puno ste napisali ali samo mene interesuje nesto, evo pitanje jedno za one koji podrzavaju poligamiju: