Haj' sta ima veze... koliko strana. Dobar sheshir u covjeka...A-ZO wrote:trodimenzionalni satelitski prikaz terena pokazuje i petu stranu piramide sunca kod visokog, totalno cudna situacija![]()
(...)

Moderator: Chloe
znanje wrote:civico wrote:nobody wrote: ...Sve u svemu imam pozitivno misljenje o Osmanagicu jer ko radi taj i grijesi,a zadnji koji ga imaju pravo kritikovati su uredski heroji na kojima je vec podebel sloj prasine.
Jo¹ jedna u niski iracionalnih bisera. A evo ti nauènim postupkom i za¹to:
- Koja je to nauèna osnova tvog polaznog 'sve u svemu'na kom gradi¹ kategorièno zakljuèke?
- ©ta to amater-putopisac radi da se mo¾e podvest pod ozbiljan nauèni (pretendovani) rad?
- Kakve su tvoje nauène kvalifikacije pa da ti kategorizira¹ ko ima a ko nema pravo kritikovati amatera-putopisca sa oèito ogromnim medijskim uticajem?
- S kojim autoritetom ti ocjenjuje¹ kvalitete neèijeg nauènog rada, pa se jo¹ usuðuje¹ i dijeliti packe nauènicima o kojima, oèito, ne zna¹ a niti poku¹ava¹ saznati ama ba¹ ni¹ta?
Kad se ¹koluje¹ u pravoj ¹koli (ona ba, od cigle), javi se.
De nauci bogati koristiti quote sumski covjece a onda cemo preci na gramatiku (jedna biserznanje (pljuvac) wrote: Još jedna u niski iracionalnih bisera
Ocigledno je tvoja bila od drvetaznanje (sumski covjek) wrote:Kad se školuješ u pravoj školi (ona ba, od cigle), javi se. Smile
a koje su to tvoje naucne kvalifikacije, koji je to tvoj autoritet da ti ocjenjujes neki naucni rad? koje si to ti, znanje, naucne radove napis'o, al, da prostis, ne brojuci nekakve lokalne casopise domacih firmica? gdje su ta tvoja dostignuca? linkovi, knjige, slike?Još jedna u niski iracionalnih bisera. A evo ti naučnim postupkom i zašto:
- Koja je to naučna osnova tvog polaznog 'sve u svemu'na kom gradiš kategorično zaključke?
- Šta to amater-putopisac radi da se može podvest pod ozbiljan naučni (pretendovani) rad?
- Kakve su tvoje naučne kvalifikacije pa da ti kategoriziraš ko ima a ko nema pravo kritikovati amatera-putopisca sa očito ogromnim medijskim uticajem?
- S kojim autoritetom ti ocjenjuješ kvalitete nečijeg naučnog rada, pa se još usuđuješ i dijeliti packe naučnicima o kojima, očito, ne znaš a niti pokušavaš saznati ama baš ništa?
Kad se školuješ u pravoj školi (ona ba, od cigle), javi se.
Sad ce se on tebi legitimisati... bas kao sto si i ti nama - visocicagay.visocicaguy wrote:a koje su to tvoje naucne kvalifikacije, koji je to tvoj autoritet da ti ocjenjujes neki naucni rad? koje si to ti, znanje, naucne radove napis'o, al, da prostis, ne brojuci nekakve lokalne casopise domacih firmica? gdje su ta tvoja dostignuca? linkovi, knjige, slike?
hvala unaprijed
Nije valjda da su graditelji piramide i kompas imali?Sarafcina wrote:Hmm
bojim se da imate problem s razlikovanjem magnetskog i geografskog sjevera
da je fol zivota u nasladjivanju... kao sto nije
... mnoge bi ovdje podjebavali zbog znanja
A cini mi se i da je Osmanagic i ovdje u turistickoj posjeti, a ne naucnoj ekspediciji
Jeste knjige su mu bezze, veze nemaju s naukom
ali to i dalje ne znaci da on nije u pravu (teoretski of course)
i uopste ne iskljucuje da on nesto moze naci
pa ne vidim razloga zasto ga ne treba pustiti da radi
naravno bez ove pompe
Zemaljski muzej kao institucija, u postdajtonskoj Bosni, ne postoji. Nema ni novca, a kamo li ovlastenja (to nikad nije ni bio posao muzeja, vec institucija drzave) da bilo sta u ovoj drzavi promijeni.nobody wrote:ko kaze da nema piramide, vidite da je ima http://www.bosnian-pyramid.com
ako postoji web stranica postoji i piramida, naucno dokazano
Ali salu na stranu, nije mi jasno kako neki mogu biti 100% sigurni da postoji ili da ne postoji piramida. nema sigurnih dokaza ni da je ima ni da je nema, pustite covjeka neka kopa i istrazuje. Ja mislim da tu ima nesto, mozda nije piramida nego iz kasnijeg perioda, vezano za srednjovjekovnu Bosnu pa ako iskopa nesto i otkrije, odlicno. Mozda je Kulin ban zakopao kakvo blago za crnih dana![]()
Gospodi iz zemaljskog muzeja bi bilo pametnije da progovori o Radimlji i spomeniku zrtvama Bleiburga koji je tamo nedavno postavljen, bespravno i nelegalno, tik do stecaka.
Semire, Semire, citavih 45 stepeni odstupanja je tebi "pravilna orijentacija prema stranama svijeta"?SuperM wrote:Houston, 6.11.2005.
Semir Osmanagić
...
2. Svi naši dokazi su objavljeni javno:
- satelitskim snimcima, aerijalnim fotografijama i geodetskim mapama utvrđen je pravilan geometrijski oblik brda Visočice. Taj oblik je piramida, sa četiri strane jednake površine, pravilno orijentisane prema stranama svijeta što je tipično u gradnji piramida.
Koji ekspert, koje anomalije?SuperM wrote: - Sondažnim bušenjima, na reprezentativnim uzorcima, utvrđeno je postojanje geoloških anomalija, koje upućuju da nije riječ o prirodnoj formaciji, već kolosalnom kamenom objektu ispod brda. Ovu hipotezu je potvrdio i ekspert ugledne međunarodne organizacije za zaštitu spomenika.
Semir je ovo sve zakljucio jos prije no sto je otkopan i gram zemlje sa Visocice.SuperM wrote: - Širim iskopima (“sondažnim busenjima”) su potvrđene slijedeće teze:
- A. Monumentalni plato piramide, dugačak 420 metara sa oko 15.000 kvadratnih metara površine, popločan je arhitektonskim kamenim pločama pješčara. One su odsječene ljudskom rukom, polirane i prenesene na plato.
- B. Piramida je građena od kamenih monolita breče obrađenih ljudskom rukom. Dizajn joj je stepenast: terasa širine dva metra, kosina od 30-ak metara, ponovno dvometarska terasa, itd. Dizajn jako sliči piramidama iz kompleksa Teotihuakan u Meksiku.
- C. Utvrđeno je prisustvo pravilno odrezanih blokova pješćara sa većim procentom željeza što im daje crvenu boju. Na njima su ukrasni koncentrični krugovi što upozorava na njihovu ornamentalnu funkciju. Takođe, ove ploče izazivaju magnetnu interferenciju.
- D. Započeto je utvrđivanje mape podzemnog kompleksa tunela ispod Piramide Sunca i Visočke doline. Potvrđene su izjave mještana o vezi piramide i 3 km udaljenog mjesta Ravne. Konstatovano je prisustvo većeg broja račvanja/raskrsnica koje će se tokom daljeg istraživanja otkopati i ispitati. Ovakav podzemni kompleks, napravljen ljudskom rukom, karakterističan je i za egipatski (Giza) i meksički (Teotihuakan) kompleks piramida.
- E. Lociran je ulaz u središte piramide do kojeg vode kamene stepenice.
- F. Potvrđeno je prisustvo kamenih ploča krečnog pješćara između monolita breče koje je ljudska ruka ugradila. Svakako, tu nije riječ o prirodnoj pojavi, jer se radi o pločama koje dijele milioni godina u geološkom pogledu.
Mozda je i ovo istinito, ali kad bi se ikako mogle porediti babe i zabe.SuperM wrote: 4. Gospođa Kujundžic-Vejzagić i prof. Imamović me proglašavaju “neznalicom” i “amaterom”. S obzirom da ja imam više godina visokoškolskog obrazovanja nego njih dvoje zajedno, vjerujem da će se oni složiti da se isti atribut može primijeniti i na njih.
Istina, jednu Semirovu knjigu je objavio ugledni Gorgias Press, ali kao putopis = stivo za turiste.SuperM wrote: 5. Gospođa Kujundžic-Vejzagić me naziva “laikom” a prof. Imamović autorom “totalno nerealnih tvrdnji” da se na ovoj lokaciji nalazi piramida. Dosada sam obišao stotine piramida od džungli Čiapasa, Jukatana i Kvintana Roa u Meksiku, preko Petena u Gvatemali, do Hondurasa, Perua, Salvadora, Belizea… O korelaciji (geometrijskoj, astronomskoj, matematičkoj) među svjetskim piramidalnim kompleksima, sam pisao u svojim knjigama. One su objavljene u SAD (izdavač je jedna od pet najuglednijih svjetskih kuća iz oblasti arheologije i historije Gorgias Press iz New Jersey-a), Estoniji, Turskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini… Budući da pomenuta gospođa i profesor nemaju iskustva u iskopavanju piramida, bilo je ambiciozno nazvati me potpunim laikom, a da se prethodno ne upoznaju sa mojim referencama.
Jos nije otkopan.Kopace se,hoces da te zaposlimo?alek wrote:jel' kol'kootkopano za vrijeme praznika?
![]()
u stvari, vise me zanima ovaj vulkanjel' kol'ki
![]()
![]()
mozda sam ima godina skole i obrazovanja, ali ne za ovo o cemu sada prica. on je zavrsio ekonomski fakultet u sarajevu i ako se vec toliko skolovao zasto se ne bavi onim u sta je potrosio godine.SuperM wrote:Houston, 6.11.2005.
4. Gospođa Kujundžic-Vejzagić i prof. Imamović me proglašavaju “neznalicom” i “amaterom”. S obzirom da ja imam više godina visokoškolskog obrazovanja nego njih dvoje zajedno, vjerujem da će se oni složiti da se isti atribut može primijeniti i na njih.
5. Gospođa Kujundžic-Vejzagić me naziva “laikom” a prof. Imamović autorom “totalno nerealnih tvrdnji” da se na ovoj lokaciji nalazi piramida.
Budući da pomenuta gospođa i profesor nemaju iskustva u iskopavanju piramida, bilo je ambiciozno nazvati me potpunim laikom, a da se prethodno ne upoznaju sa mojim referencama.
Sto mu onda pridodajes paznju, ili bilo ko drugi?Prenj wrote:Cini mi se da je to Semiru O. najmanje bitno.Fair Life wrote:Bit' ce shprdnje kad se razotkrije lakrdija.
On je svojih pet minuta slave na ovom svijetu trazio i dobio.
Imamo ublehase na celu drzave, nogometnog saveza, ..., sad je i piramidas tu.Qwert wrote:Sto mu onda pridodajes paznju, ili bilo ko drugi?Prenj wrote:Cini mi se da je to Semiru O. najmanje bitno.Fair Life wrote:Bit' ce shprdnje kad se razotkrije lakrdija.
On je svojih pet minuta slave na ovom svijetu trazio i dobio.
Bilo sta da se radi nije bez posljedica. Za pozitivne aplauz, za negativne odrati.