Nisam tražio oprost, nizi očekivao izvinjenje, mada bi ovo drugo bilo za očekivati da si shvatio.animals wrote:Oprosteno ti je..ABH017 wrote:animals wrote:
Nije lijepo ono sto je lijepo, vec ono sto je meni lijepo...![]()
Znam. Taj svoj stav si mi već dokazao.
Btw. Ja se nisam petljao u tvoj svjetonazor, već ti u moj, tako da ne osjećam ni mrvu krivice za ovo što sam ti napisao.
Samo mi reci jedno..
jesi li uvijek bio takav ili si to postao utjecajem Arapa u ratu.
Vidim da nisi, pa idemo dalje.
Ja nikad nisam krio način na koji sam spoznao i ušao u vjeru. Prvog arapa sam upoznao tek poslije 2-3 godine prakticiranja vjere, a to bi bilo 4-5 godina poslije prvog "sudara s Bogom", tako da ti ta insinuacija neće proći. Ja nisam ni selefija, ni vehabija, čak sam veliki njihov kritičar.
Najiskreniji odgovor bi bio da su me u vjeru privukli Hrvati. Ne katolici, već Hrvati, koji su me obilježili i natjerali da se počnem raspitivati i izučavati vjeru. Iako to nije bio jedini razlog. Desio se sklop više empirijskih iskustava od kojih, jednostavno, nisam mogao pobjeći, već sam bio prinuđen potražiti odgovore.
I sam sam ih našao. Da ne praviš opet nekakve kvazikonstrukcije da sam išao kod nekog hodže ili šejha po odgovore. Odgovore sam tražio i, hvala Bogu, našao čitajući.