Dzamija za dzamijom
- JBT
Dobro me covjek podsjeti. Nisam jos dobio odgovore na neka pitanja.
Dakle:
Ko su ovi ljudi, koje su im funkcije osim toga sto su hodze, kakvo im je sadasnje imovinsko stanje u odnosu na ono prije rata i kako su do njega dosli?
Sulejman Bugari
Mustafa Spahic
Muhamed Velic
Dzevad Hodzic
Muharem Hasanbegovic
Zijad Ljevakovic
Drugo:
Podrzavas li ti izgradnju dzamija, koje i nisu "o glavu" prije nego izgradnju bolnica, fabrika, ulaganje novca u nova radna mjesta, obezbjedjivanju kompjuterske opreme u skolama, gradnje prilagodjenih vrtica, renoviranja skola, pravljenja infrastrukture......
Podrzavas li gradnju dzamija iako je to nacin licnog bogacenja pojedinaca putem pronevjere novca?
Podrzavas li izgradnju krscanskih objekata u Sarajevu kao dio programa "svi na svoje"?
Trece:
Da li se slazete da....
.... koliko se sjecam, gradnja novih (ne mislim na obnavljanje razrusenih) vjerskih objekata, a time i dzamija, u BiH ide na ruku programu nastalom na SANU-u prije posljednjih ratova tj. dovodi do cementiranja trenutnog stanja a sto neminovno dovodi do podjele BiH i ujedno je jedan od razloga ne cvjetanje privrednih grana u BiH jer pare odose na neprozvodne objekte i u privatne dzepove sto ima za posljedicu jacanje mita i korupcije u BiH a sto je jos jedan od nacina slabljenja BiH kao drzave?
Dakle:
Ko su ovi ljudi, koje su im funkcije osim toga sto su hodze, kakvo im je sadasnje imovinsko stanje u odnosu na ono prije rata i kako su do njega dosli?
Sulejman Bugari
Mustafa Spahic
Muhamed Velic
Dzevad Hodzic
Muharem Hasanbegovic
Zijad Ljevakovic
Drugo:
Podrzavas li ti izgradnju dzamija, koje i nisu "o glavu" prije nego izgradnju bolnica, fabrika, ulaganje novca u nova radna mjesta, obezbjedjivanju kompjuterske opreme u skolama, gradnje prilagodjenih vrtica, renoviranja skola, pravljenja infrastrukture......
Podrzavas li gradnju dzamija iako je to nacin licnog bogacenja pojedinaca putem pronevjere novca?
Podrzavas li izgradnju krscanskih objekata u Sarajevu kao dio programa "svi na svoje"?
Trece:
Da li se slazete da....
.... koliko se sjecam, gradnja novih (ne mislim na obnavljanje razrusenih) vjerskih objekata, a time i dzamija, u BiH ide na ruku programu nastalom na SANU-u prije posljednjih ratova tj. dovodi do cementiranja trenutnog stanja a sto neminovno dovodi do podjele BiH i ujedno je jedan od razloga ne cvjetanje privrednih grana u BiH jer pare odose na neprozvodne objekte i u privatne dzepove sto ima za posljedicu jacanje mita i korupcije u BiH a sto je jos jedan od nacina slabljenja BiH kao drzave?
- stella_k
E JBT, niko ti na to odgovoriti nece...i ja sam pitala, i pitala i odustala.
Jos ce da te proglase heretikom (iz iskustva)
Eh da; a onda ce da te popljuju, sjete ti se familije (uze i blize) i onda da te ignorishu...Tacno ovim redom.
Jos ce da te proglase heretikom (iz iskustva)
Eh da; a onda ce da te popljuju, sjete ti se familije (uze i blize) i onda da te ignorishu...Tacno ovim redom.
- JBT
E moj ti. Pa sta te vlade grade iz tog budzeta?
Pa pravi kriminalci nisi glupi ljudi. Ima milion nacina da se to uradi jednim dijelom i iz budzeta a da se "kao" ne uradi iz budzeta.
Mada se tu radi o drugoj raboti. Treba neko dati i dozvolu da se nesto sagradi. Pa se onda to podmaze i sve ide kao po loju. Svi zadovoljni. U svojim vilama i luxuznim prevoznim sredstvima sa djecom u inostranstvu na skolama.
A vjerski objekat nikne u dvoristu osnovne skole, na parkingu, uz vrtic, pod balkonom, uz pozoriste.....
I svi sretni i zadovoljni (rukovodeci kadar i sponzorashi) sa obe strane. Ili je to sve jedna strana?
Uglavno, ruka ruku mije.
Pa pravi kriminalci nisi glupi ljudi. Ima milion nacina da se to uradi jednim dijelom i iz budzeta a da se "kao" ne uradi iz budzeta.
Mada se tu radi o drugoj raboti. Treba neko dati i dozvolu da se nesto sagradi. Pa se onda to podmaze i sve ide kao po loju. Svi zadovoljni. U svojim vilama i luxuznim prevoznim sredstvima sa djecom u inostranstvu na skolama.
A vjerski objekat nikne u dvoristu osnovne skole, na parkingu, uz vrtic, pod balkonom, uz pozoriste.....
I svi sretni i zadovoljni (rukovodeci kadar i sponzorashi) sa obe strane. Ili je to sve jedna strana?
Uglavno, ruka ruku mije.
-
zijancer
JBT, ovdje si i ti ostao duzan neke odgovore, koliko se sjecam?zijancer wrote:Posto ovaj Sarafcina ne prati temu, evo da ga malo vratimo u tok diskusije
JBT wrote:Dakle nista niti smo zakljucili niti naucili.
Nego, vratimo se temi, dalje se navodi da je pranje novca "donacijom" novaca za izgradnju dzamija u direktnoj vezi sa licnim boigacenjem vjerskih sluzbenika. a sto se ispoljava kroz kupovinu i gradnju nekretnina u, opet, licne svrhe, izmedju ostalog.zena wrote: gdje?
kada?
ko?
![]()
...je informacija...il su mene krivo...obrazovali...
imaju li ti ljudi imena?
btw...sasvim ozbiljno pitam?JBT wrote:Navescu sve ako ti prije toga navedes ime nekog hodze koji se ne moze svrstati u navedeni opis.zena wrote: Popis bi bio vrlo dug...ali nije problem...ja cu lagano kuckati...sve po nekoliko imena da ti ne bude dosadno...
prvo ja...![]()
Sulejman Bugari
Mustafa Spahic
Enes Karic
Muhamed Velic
Dzevad Hodzic
Muharem Hasanbegovic
Zijad Ljevakoviczena wrote: ...ja govorim samo o ljudima koje licno znam...
nastavljamo...
Orhan Bajraktarevic
Resid Hafizovic
Adnan Silajdziczena wrote:JBT wrote:A ko su ti ljudi i na kojima su polozajima?
Mogu reci sve dobro o Enesu Karicu, ali isti je iz lige koja se zove drugom tj. trenutno neuticajnom.
jel ti pita za hodze? il ti je dug popis? ne kontam...
to su hodze...
e sad, de ti meni reci...a ne moras zuriti, po kojem principu ti je ta podjela prve i druge lige?
Druga liga, kandidat za reisa i dekan FIN-a![]()
Cudna jada...![]()
Nego, ja sam savim ozbiljno pitala, bez da se prepucavam s tobom, nije mi to namjera... Imaju li te hodze za koje tvrdis da peru novac imena?JBT wrote:I pricalo se i prica se o srusenim dzamijama i, naravno, sve i jedna treba da bude ponovno izgradjena. Ali, treba li to raditi i po cijenu nezakonitog bogacenja pojedinaca?
Dalje, ovdje u prvom redu govorimo o dzamijama koje se grade tamo gdje nikad nisu bilea, izmedju ostalog, i radi licnog bogacenja putem prisvajanja novaca u sklopu lanca pranja novaca.zena wrote: mi ovdje koliko vidim ne govorimo o tome...vec o insinuacijama za koje postavljac teme zna da pale vatru...u nama
mladim talibancima
...nejse, kako ono neko rece... pomisao da se na ovakvim temama moze dobiti neki argument za tvrdnju...je u najmanju ruku samoobmana
....zahvaljujem...i duboki naklon, mene sto se tice, show moze ici dalje
Eto, Sarafcina, ovo ti je kraci rezimezena wrote:ajme.,..Tito dragi, pa di si...gledaj ovo...JBT wrote:Halo, propaganda, odmori malo.
Nego, argumente na sunce. Nauci me.
Ja, tuzilac, kazem: XX ukrao.
Ti, dakle odbrana, kazes : XX nije ukrao.
Od koga ce sudija traziti argumente za gornju tvrdnju?
Ako ovo ne upali, ostaje jos jedino u lego kockicama da objasnim...
...btw...ljudi se drze za rijec...a ti rece kako ces navesti imena ako ja navedem ljude koji se ne uklapaju u tvoj profil hodze-kradljivca...
Hajd ti malo moderiraj temu. I ne bi bilo zgoreg, jos jednom citati istu...![]()
![]()
Hajde da ti sad cujem komentare![]()
Osim ako se nisi predomislio?
- Fair Life
Vjerski objekti danas se grade, ne za potrebe vjernika, vec, za potrebe politike. Nekad, u onom crnom rezimu, bili smo svjedoci gradnje politickih tvornica, izgradnje politickih asfaltiranih puteva u kojekakve zabiti, politicke elektrifikacije sela i uvodjenja telefonije... i sve s politickim ciljevima.JBT wrote:E moj ti. Pa sta te vlade grade iz tog budzeta?
Uglavno, ruka ruku mije.
Danas je to sve malo iscaseno pa se grade politicki vjerski objekti, u ovom slucaju konkretno rijec je dzamijama.
Cuo si za "generalsku dzamiju"?
A sad sto takvi vjerski objekti nicu kao "prekobrojni" i na mjestima gdje im mjesto nije, to je drugi par opanaka...
Ko je bio u Sarajevu glavni sherif Zavoda za izgradnju kantona Sarajevo ?
Bakir !! Ima li tu ista iznenadjujuce? Ocev kontinuitet...
Trebalo je Sarajevo pripremiti za buduci glavni grad nekakve evropske islamske drzavice u slucaju da dodje do eventualnog cijepanja BiH.
Jasno kao dan...
-
Toozla
Fair Life wrote:Vjerski objekti danas se grade, ne za potrebe vjernika, vec, za potrebe politike. Nekad, u onom crnom rezimu, bili smo svjedoci gradnje politickih tvornica, izgradnje politickih asfaltiranih puteva u kojekakve zabiti, politicke elektrifikacije sela i uvodjenja telefonije... i sve s politickim ciljevima.
-
Sarafcina
JBT wrote:Dobro me covjek podsjeti. Nisam jos dobio odgovore na neka pitanja.
Dakle:
Sulejman Bugari
Mustafa Spahic
Muhamed Velic
Dzevad Hodzic
Muharem Hasanbegovic
Zijad Ljevakovic
Drugo:
Trece:
Da li se slazete da....
Prvo
ti tvrdis, pa onda i dokazuj
nemam razloga da pobijam ono sto nije dokazano
Ko su ti ljudikoje navodis? Ne znam ih licno, ne zanimaju me. Ako te zanimaju, raspitaj se i obavijesti nas
A inace mislim i da nema smisla da ja obilazim svaku dzamiju/crkvu i trazim imovinski karton svakoga ko tebi naumpadne
A od tebe sam ocekivao da malo pojasnis one teze o ciljevima SANU i slicno
-
Sarafcina
Na ono drugo,
ne kontam o cemu pricamo. Ne podrzavam neplanirano trosenje budzeta.
O nelegalno valjda nije ni rijec
.
A ako vec neko misli da tu nesto ne stima, to je posao za tuzilastvo, a ne za mene.
A ako neko misli da ce mi odredjivati (ma cak i sugerisati) sta treba da radim sa svojim parama, onda treba da ima jaaaaaake razloge i kredibilitet.
Trece
trece je smijesno
... jer prvo treba da mi objasnis i dokazes ciljeve SANU, pa tek onda mozemo pricati da li ih nesto podrzava ili ne. A to dokazati .... to je vec sve u domenu naucne fantastike.
ne kontam o cemu pricamo. Ne podrzavam neplanirano trosenje budzeta.
O nelegalno valjda nije ni rijec
A ako vec neko misli da tu nesto ne stima, to je posao za tuzilastvo, a ne za mene.
A ako neko misli da ce mi odredjivati (ma cak i sugerisati) sta treba da radim sa svojim parama, onda treba da ima jaaaaaake razloge i kredibilitet.
Trece
trece je smijesno
-
rehaktor
sarafcina, ne navodi jbt ova imena, prepisao ih je od zene... naime, jbt prica gluposti i puca iz prazne... ne zna on ni jednog hodze osim cerica... chuj karic druga ligaSarafcina wrote: Prvo![]()
ti tvrdis, pa onda i dokazuj
nemam razloga da pobijam ono sto nije dokazano
Ko su ti ljudikoje navodis? Ne znam ih licno, ne zanimaju me. Ako te zanimaju, raspitaj se i obavijesti nas
A inace mislim i da nema smisla da ja obilazim svaku dzamiju/crkvu i trazim imovinski karton svakoga ko tebi naumpadne.
A od tebe sam ocekivao da malo pojasnis one teze o ciljevima SANU i slicno
moj jbt... ne kladi se ako ne mozes platiti... ti kao da ti je sami s. avdic urednik
-
rehaktor
nemas ti pojma, australijski mishu...Fair Life wrote: Vjerski objekti danas se grade, ne za potrebe vjernika, vec, za potrebe politike. Nekad, u onom crnom rezimu, bili smo svjedoci gradnje politickih tvornica, izgradnje politickih asfaltiranih puteva u kojekakve zabiti, politicke elektrifikacije sela i uvodjenja telefonije... i sve s politickim ciljevima.
Danas je to sve malo iscaseno pa se grade politicki vjerski objekti, u ovom slucaju konkretno rijec je dzamijama.
A sad sto takvi vjerski objekti nicu kao "prekobrojni" i na mjestima gdje im mjesto nije, to je drugi par opanaka...
Trebalo je Sarajevo pripremiti za buduci glavni grad nekakve evropske islamske drzavice u slucaju da dodje do eventualnog cijepanja BiH.
Jasno kao dan...
koja je to generalska dzamija, ja za tu nisam cuo... ne znam ni za jednu dzamiju u sarajevu koja je sagradjena tamo gdje nije bilo potrebe za istom... mozda tebi tvoji prijatelji kosovci plasiraju informacije samo da ti pritisak drze na potrebnom nivou?
nedavno sam bio na bjelasnici na potezu prema rakitnici... sva sela dobila asfalt, telefon... isto i na drugu stranu: dejcici, dujmovici... mora da je preteklo novaca od dzamija, pa eto, u politicke svrhe, sagradise nesto
sarajevo je glavni grad europske drzave, svidjalo se to tebi, jugonostalgicarski jadu, ili ne... glavni grad europske drzave sa mnostvom dzamija, mozes zamisliti jada, ha australijanac?
-
rehaktor
danas, cemu toliko mrznje?danas wrote:nije tako.dizZaster wrote:Sarajevo = TeheranElitni vojnik wrote:Na C. Vili, izmedju Elektroprivrede i opcine N. Sarajevo gradice se velika dzamija. Ona zgradica, parking, apoteka, cvjecara i ostalo se ruse da naprave prostor za tu dzamiju.
Eto, oni opstinari mogu pravac iz opcine na dzumu![]()
![]()
![]()
u teheranu ne ruse nista da bi digli novu dzamiju...
i ne grade je saudijskim parama.
sta se to ovdje rusi da bi se napravila dzamija
koje su to dzamije (u sarajevu) napravljene saudijskim parama...
bas si postala teska s tim saudijcima (samo mi nemoj price dr. sellsa, ili kakao se vec zove, o tome kako su saudijci prefarbali begovu u bijelo)
- Fair Life
Mislis da ono za sto ti nisi cuo i ne postoji. Zna Vodenjak, ne brini.rehaktor wrote:nemas ti pojma, australijski mishu...Fair Life wrote: Vjerski objekti danas se grade, ne za potrebe vjernika, vec, za potrebe politike. Nekad, u onom crnom rezimu, bili smo svjedoci gradnje politickih tvornica, izgradnje politickih asfaltiranih puteva u kojekakve zabiti, politicke elektrifikacije sela i uvodjenja telefonije... i sve s politickim ciljevima.
Jasno kao dan...
koja je to generalska dzamija, ja za tu nisam cuo... ne znam ni za jednu dzamiju u sarajevu koja je sagradjena tamo gdje nije bilo potrebe za istom... mozda tebi tvoji prijatelji kosovci plasiraju informacije samo da ti pritisak drze na potrebnom nivou?![]()
nedavno sam bio na bjelasnici na potezu prema rakitnici... sva sela dobila asfalt, telefon... isto i na drugu stranu: dejcici, dujmovici... mora da je preteklo novaca od dzamija, pa eto, u politicke svrhe, sagradise nesto
sarajevo je glavni grad europske drzave, svidjalo se to tebi, jugonostalgicarski jadu, ili ne... glavni grad europske drzave sa mnostvom dzamija, mozes zamisliti jada, ha australijanac?
I jos nesto... Bosna nije Sarajevo.
A za ove KOS-ovce koje spominjes... upitaj Cerica sta je sa 72 imama koju su vjerno sluzila ondasnjoj UDBA-i?
-
Prenj
Cuj sta je? Pa oni ce mu biti glavni igraci u predstojecem 'ciscenju' IZ-a. Naucili ljudi posao ...Fair Life wrote: Mislis da ono za sto ti nisi cuo i ne postoji. Zna Vodenjak, ne brini.
A za ove KOS-ovce koje spominjes... upitaj Cerica sta je sa 72 imama koju su vjerno sluzila ondasnjoj UDBA-i?
-
rehaktor
nisam pitao vodenjaka nego tebe, ti si to pomenuo...Fair Life wrote:Mislis da ono za sto ti nisi cuo i ne postoji. Zna Vodenjak, ne brini.rehaktor wrote:nemas ti pojma, australijski mishu...Fair Life wrote: Vjerski objekti danas se grade, ne za potrebe vjernika, vec, za potrebe politike. Nekad, u onom crnom rezimu, bili smo svjedoci gradnje politickih tvornica, izgradnje politickih asfaltiranih puteva u kojekakve zabiti, politicke elektrifikacije sela i uvodjenja telefonije... i sve s politickim ciljevima.
Jasno kao dan...
koja je to generalska dzamija, ja za tu nisam cuo... ne znam ni za jednu dzamiju u sarajevu koja je sagradjena tamo gdje nije bilo potrebe za istom... mozda tebi tvoji prijatelji kosovci plasiraju informacije samo da ti pritisak drze na potrebnom nivou?![]()
to sto kazes da bosna nije sarajevo... ja to znam, ali uglavnom diskutujem o sarajevu jer o tome ponesto znam i vidim... ne bih da govorim o onome sto ne znam ili ne vidim...
sta imam pitati cerica za imame u ondasnjoj udbi, pitacu tebe, tvoje su kolege bili... pa jel' tako
-
rehaktor
prenj, i tvoji snovi dosanjani... udba cisti iz-uPrenj wrote:Cuj sta je? Pa oni ce mu biti glavni igraci u predstojecem 'ciscenju' IZ-a. Naucili ljudi posao ...Fair Life wrote: Mislis da ono za sto ti nisi cuo i ne postoji. Zna Vodenjak, ne brini.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
rehaktor wrote:doniras beton za izgradnju dzamija?mIRCerka wrote:![]()
mashallah mirci
to nije mjesalica, vec WOMA.... za ciscenje septickih jama i procepljavanje kanalizacije...simbolika odgovara, zar ne?
kako si mi rehaktore? nikako da popijemo tu cyber kaHvu..
-
Prenj
Kome je jos do izgradnje, treba 'cistiti' prvo.Ceric wrote:“Islamska zajednica neće više biti kao što je bila. Ja ću se umiješati u svoj posao i početi sa Fakultetom islamskih znanosti u Sarajevu. Umiješaću se na način - da nema više niko pravo da kleveće, laže i iznosi neistine o ljudima i institucijama Islamske zajednice. Na sljedećoj sjednici Sabora otvoriću sva pitanja Islamske zajednice, od A do Ž . I svi će morati odgovarati - što su govorili, šta su radili, a nije istina i kleveta je. A to ćemo uraditi zato što ste vi to tražili, što ste mi ovim glasovima dali moć i pravo da to uradim.”
Birali reisa, izabrali Dzugasvilija
-
rehaktor
hoce mi nesto bit' sto womu ne prepoznah... haj dobro, neka woma cisti ako se ima sta pocistiti i procepitimIRCerka wrote:rehaktor wrote:doniras beton za izgradnju dzamija?mIRCerka wrote:![]()
mashallah mirci
to nije mjesalica, vec WOMA.... za ciscenje septickih jama i procepljavanje kanalizacije...simbolika odgovara, zar ne?
kako si mi rehaktore? nikako da popijemo tu cyber kaHvu..
ma ja jos malo i na pravu kaHvu odoh, ima se i danas markica za jednu brzinsku
-
rehaktor
ma smirice se ceric... ne brini se prenj, nece nikome glavu skinuti...Prenj wrote:Kome je jos do izgradnje, treba 'cistiti' prvo.Ceric wrote:“Islamska zajednica neće više biti kao što je bila. Ja ću se umiješati u svoj posao i početi sa Fakultetom islamskih znanosti u Sarajevu. Umiješaću se na način - da nema više niko pravo da kleveće, laže i iznosi neistine o ljudima i institucijama Islamske zajednice. Na sljedećoj sjednici Sabora otvoriću sva pitanja Islamske zajednice, od A do Ž . I svi će morati odgovarati - što su govorili, šta su radili, a nije istina i kleveta je. A to ćemo uraditi zato što ste vi to tražili, što ste mi ovim glasovima dali moć i pravo da to uradim.”
kad malo bolje razmisim, ja ne vidim nista sporno u ovome tekstu, osim sto to nije govor koji se daje poslije izbora... da se bogdo svi borimo protiv klevete, lazi,...
-
Prenj
Kako principijelno, suze mi krenuserehaktor wrote:ma smirice se ceric... ne brini se prenj, nece nikome glavu skinuti...Prenj wrote:Kome je jos do izgradnje, treba 'cistiti' prvo.Ceric wrote:“Islamska zajednica neće više biti kao što je bila. Ja ću se umiješati u svoj posao i početi sa Fakultetom islamskih znanosti u Sarajevu. Umiješaću se na način - da nema više niko pravo da kleveće, laže i iznosi neistine o ljudima i institucijama Islamske zajednice. Na sljedećoj sjednici Sabora otvoriću sva pitanja Islamske zajednice, od A do Ž . I svi će morati odgovarati - što su govorili, šta su radili, a nije istina i kleveta je. A to ćemo uraditi zato što ste vi to tražili, što ste mi ovim glasovima dali moć i pravo da to uradim.”
kad malo bolje razmisim, ja ne vidim nista sporno u ovome tekstu, osim sto to nije govor koji se daje poslije izbora... da se bogdo svi borimo protiv klevete, lazi,...