All about Milorad Dodik
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#451 Re: All about Milorad Dodik
Mora se gosp. Dodiku priznati, nadmašio je sve glumce na ovim prostorima.
Igra predstavu već 20 godina, i tek sad publika počinje da izlazi iz sale.
Igra predstavu već 20 godina, i tek sad publika počinje da izlazi iz sale.
Last edited by PreWiBa on 19/09/2025 22:03, edited 1 time in total.
- dale cooper
#452 Re: All about Milorad Dodik
Krkoje.
Dobar! 
- problemnatravunu
#453 Re: All about Milorad Dodik
HDZ POSTAO SAUČESNIK U UDARU NA DRŽAVU: Davor Pranjić prekršio Ustav RS-a i presudu Suda BiH, Dodik mu nije mogao prenijeti ovlasti jer...
Samim tim Pranjić ga ne može privremeno mijenjati, jer oduzimanje mandata Dodiku nije privremena odluka, pa je njegova odluka ništavna.
Potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić (HDZ) 15. septembra potpisao je Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS-a. Time je prekršio Ustav Republike Srpske i presudu Suda Bosne i Hercegovine kojom je Miloradu Dodiku zabranjeno obavljanje političke funkcije na šest godina jer Ustav RS dozvoljava da predsjednika RS zamjeni potpredsjednik samo u slučaju da je predsjednik privremeno onemogućen obavljati svoju funkciju, a što u slučaju Milorada Dodika nije slučaj.
Centralna izborna komisija BiH oduzela je mandat predsjednika Republike Srpske Miloradu Dodiku 6. augusta, a na osnovu presude Suda BiH kojom je Dodiku onemogućeno uživanje političke funkcije koja se finansira iz javnih sredstava na šest godina.
"Optuženik Milorad Dodik je proglašen krivim da je počinio kazneno djelo neizvršavanja odula Visokog predstavnika iz članka 203.a stavak 1. KZBiH, zbog čega je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine. Na temelju članka 203.a stavan 4. KZ BiH, u vezi sa člankom 73. KZBiH, optuženiku Miloradu Dodiku izrečena je i mjera sigurnosti zabrane vršenja dužnosti predsjednika Republike Srpske u trajanju od šest (6) godina, od dana pravomoćnosti presude", navodi se presudi Apelacionog odjela Suda BiH.
U Ustavu RS-a stoji da dva potpredsjednika pomažu predsjedniku RS-a u obavljanju poslova koje im povjeri predsjednik i to privremeno.
“Predsjednik Republike određuje koji će ga potpredsjednik Republike zamjenjivati u slučaju privremene spriječenosti da obavlja funkciju”, stoji u Ustavu RS-a u članu 80.
Dodik nije privremeno spriječen da obavlja funkciju predsjednika RS-a, već mu je trajno oduzet mandat, a uživati političku funkciju u entitetskim i državnim institucijama može tek nakon što prođe šest godina. Pranjić je Ukaz potpisao nakon što je CIK trajno oduzeo mandat Dodiku.
Narodna skupština RS-a je usvojila Zakona 3. jula. Vijeće naroda RS je 14. jula obavijestilo NSRS da navedeni zakon spada u pitanja povrede vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda. Zajednička komisija NSRS i Vijeća naroda RS nije usaglasila navedeni zakon na sjednici održanoj 4. septmebra te je isti dostavljen Vijeću za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda RS-a. Vijeće je 8. septembra utvrdilo da Zakonom nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda. Navedena odluka objavljena je u Službenom glasniku RS-a 12. septembra, a Ukaz potpredsjednika RS-a 15. septembra, u trenutku kada Dodik nije predsjednik RS-a.
Samim tim Pranjić ga ne može privremeno mijenjati, jer oduzimanje mandata Dodiku nije privremena odluka, pa je njegova odluka ništavna.
HDZ je ovim potezom pristao da učestvuje u negiranju presude Suda BiH pomažući Dodiku da održi privid da je još uvijek predsjednik RS-a, a da je samo privremeno onemogućen.

-
archi_a
#454 Re: All about Milorad Dodik
I dok su svi posmatrali paradu

milorad dodik je posmatrao mjesto do vučića koje je zauzeo mohamed bin zajed. Posmatrao je i čekao pažljivo da se mohamed skloni.

I dočekao je, jer je mohamed napustio paradu.

Mjesto je napokon slobodno, ljiga se dovukla.

Popuni praznu stolicu sirovino. Jedinstvo, nego šta.

milorad dodik je posmatrao mjesto do vučića koje je zauzeo mohamed bin zajed. Posmatrao je i čekao pažljivo da se mohamed skloni.

I dočekao je, jer je mohamed napustio paradu.

Mjesto je napokon slobodno, ljiga se dovukla.

Popuni praznu stolicu sirovino. Jedinstvo, nego šta.
-
archi_a
#455 Re: All about Milorad Dodik

LogiCHno!!!
Laž, mit, obmana i lažno predstavljanje, van svake realnosti. Jedan sasvim prosEčan dan u životu secesionističkog čovEka. Na tome počiva "vaša istina".
- Porodice Foht
#456 Re: All about Milorad Dodik
Mogu misliti da baja jucer u Beograd letio onim avionom i dalje i da niko drugi ne smije ni prici jer jedan je preCednik. Pa ne kazati da je lik vlasnik gubernije Sumska. 
-
Messier
#457 Re: All about Milorad Dodik
kako je lud lik
listam kanale uz kafu jutros,evo monolog sat traje na rtrsu, bice komentara
jutarnji program, odmah me utuci u nedjelju, cim progledam...jadni ljudi tamo
listam kanale uz kafu jutros,evo monolog sat traje na rtrsu, bice komentara
jutarnji program, odmah me utuci u nedjelju, cim progledam...jadni ljudi tamo
- mayab
#458 Re: All about Milorad Dodik
a to gleda samo onaj ko želi da gleda , još uvijek im dodig nije isključio ostalih 300 i kusur kanala, tako da ...
-
Messier
#459 Re: All about Milorad Dodik
ustanu bakice ujutro, s pijace dodju,prave ustipke unucima i ovo ti se slusa u cijeloj rs.
nedjeljom ujutro.
postoji opcija da biras kanale,kako ti kazes,al ta opcija ne postoji u rsu.
tata drzi daljinski il deda,ako je prezivo rat u romanijskoj brigadi
- mayab
#460 Re: All about Milorad Dodik
Pa ko ih
onda , buđenje iz košmara zvanog "Krkoje bog&batina" će biti bolno, usrano i upišano
- banjaluka078
- Moderator
#461 Re: All about Milorad Dodik
Naravno.Porodice Foht wrote: ↑21/09/2025 08:57 Mogu misliti da baja jucer u Beograd letio onim avionom i dalje i da niko drugi ne smije ni prici jer jedan je preCednik. Pa ne kazati da je lik vlasnik gubernije Sumska.![]()
https://mondo.ba/Info/Politika/a1412994 ... ednik.html
- muha_sa
#462 Re: All about Milorad Dodik
Sreca pa imam opciju naštimat sebi omiljene kanale--šumski u mojoj šemi ne postoje a boMMe i kad kriminalca vidim na nekom od mojih kanala iste sekunde prešaltam jer znam unaprijed šta ce govnar vazit 
-
Messier
#463 Re: All about Milorad Dodik
ma ja se probudio u 7,odgledo mucke onu epizodu kad staroj ofarbaju grob flourescentnom bojom, i prelistam kanale,ne trazim ja ovo.
vidim neki stend up, kastro prica sat cijeli, uz osmijehe voditelja..od turaka,berlinskog kongresa,do kazaza alkoholicara.
pravi stend up.
karte se placaju za ovo,da gostuje u zetri,prodao bi tri dvorane
- problemnatravunu
#464 Re: All about Milorad Dodik
Messier wrote: ↑21/09/2025 10:03ma ja se probudio u 7,odgledo mucke onu epizodu kad staroj ofarbaju grob flourescentnom bojom, i prelistam kanale,ne trazim ja ovo.
vidim neki stend up, kastro prica sat cijeli, uz osmijehe voditelja..od turaka,berlinskog kongresa,do kazaza alkoholicara.
pravi stend up.
karte se placaju za ovo,da gostuje u zetri,prodao bi tri dvorane
- problemnatravunu
#465 Re: All about Milorad Dodik
ovo je onaj "onesvešteni" Srbin, tzv.vetnamac što pobedi na našoj , bre interviziji
-
Tyke
#466 Re: All about Milorad Dodik
Zanimljivo opazanje, ali onda se sjetis da ni u Srbiji ne znaju (caci).Danguba wrote: ↑19/09/2025 22:00Treba uci u legalnost ovog dokumenta jer neJma sanse da Davor zna cirilicu.![]()
- Danguba
#467 Re: All about Milorad Dodik
Igra riječi.banjaluka078 wrote: ↑21/09/2025 09:51Naravno.Porodice Foht wrote: ↑21/09/2025 08:57 Mogu misliti da baja jucer u Beograd letio onim avionom i dalje i da niko drugi ne smije ni prici jer jedan je preCednik. Pa ne kazati da je lik vlasnik gubernije Sumska.![]()
https://mondo.ba/Info/Politika/a1412994 ... ednik.html
Dobro pazi šta izgovara i kako. Na svaki zarez se pazi.
Svjestan je svega samo još drži prdstavu za svoje štovaoce.
-
zilog
#468 Re: All about Milorad Dodik
A da mi "posudimo" Dinmuhammed-a "Dimash-a"problemnatravunu wrote: ↑21/09/2025 10:12
ovo je onaj "onesvešteni" Srbin, tzv.vetnamac što pobedi na našoj , bre interviziji
- banjaluka078
- Moderator
#469 Re: All about Milorad Dodik
Dajte neka ga neko konačno spoji s Donaldom, ovo sad već postaje mučno gledati.
- Billy The Pljuc
#470 Re: All about Milorad Dodik
Pođoh da postam kad vidjeh da ti već jesi. Nekad sam sažaljevao ljude kad izgube i posljednje zrnce dostojanstva a za Lemija nisam baš ni siguran da ga je ikad i imao. Odvratno je više gledati ovo.banjaluka078 wrote: ↑21/09/2025 20:38 Dajte neka ga neko konačno spoji s Donaldom, ovo sad već postaje mučno gledati.
- banjaluka078
- Moderator
#471 Re: All about Milorad Dodik
A, udara na sve strane. Jutros "u zagrljaju" ruskog ambasadora na prvoj službi u srpsko-ruskom hramu u BL. Koji sat kasnije paljenje svijeće Čarliju.
- Billy The Pljuc
#472 Re: All about Milorad Dodik
Pročitah dobar komentar na vijesti na indexu o njegovoj izjavi kako ne žele da žive s muslimanima. OK, teži se zajednici sa Srbijom, poenta je da i u Srbiji žive muslimani, pretpostavljam bezbeli da bi i ti muslimani jednog dana počeli smetati jer neće "bolji dio srba" da živi s istima. Imam osjećaj da mu/im sutra ponudiš razmjenu teritorija sa humanim preseljenjem stanovništa da bi rekli ne može.
- banjaluka078
- Moderator
#473 Re: All about Milorad Dodik
Naravno da ne može, jer "svete srpske zemlje". A nesrbi se već nekako riješe, ostalo bodljikave žice po skladištima.Billy The Pljuc wrote: ↑21/09/2025 21:51 Pročitah dobar komentar na vijesti na indexu o njegovoj izjavi kako ne žele da žive s muslimanima. OK, teži se zajednici sa Srbijom, poenta je da i u Srbiji žive muslimani, pretpostavljam bezbeli da bi i ti muslimani jednog dana počeli smetati jer neće "bolji dio srba" da živi s istima. Imam osjećaj da mu/im sutra ponudiš razmjenu teritorija sa humanim preseljenjem stanovništa da bi rekli ne može.
- Danguba
#474 Re: All about Milorad Dodik
Moze on glumiti i Titu, Cercila, Staljina...njega ce stoka podrzavati da je to kako se predstavlja ALI neka pokaze ijedan dokumenat da je potpisao kao predsjednik eresa.
-
zilog
#475 Re: All about Milorad Dodik
Najgore, sto poslije svakog ovakvog strmopizda vlastitog dostojanstva, a bilo ih je ihihibanjaluka078 wrote: ↑21/09/2025 20:38 Dajte neka ga neko konačno spoji s Donaldom, ovo sad već postaje mučno gledati.SpoilerShow
Pogotovo ako uvlacenje - zavrsi degenekom...