Svaka nauka koja nije bazirana na matematici nije tacna
Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
- dr_Evil
-
toska
#452 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Tvrdili su i da nema vanzemaljaca, a evo ih pun klinac.
Nije vjerovati ovim vladama, sve to CIA i Vatikan kontrolišu. Pametnom dosta.
Nije vjerovati ovim vladama, sve to CIA i Vatikan kontrolišu. Pametnom dosta.
- BarbaDue
#453 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Nismo mi (Bosanci i H.) glupi nego nas vode na pogrešan način. Znam, sad će neko reći pa kako nismo glupi kada smo dozvolili da nas takvi vode!? Pa jes ima smisla, ali opet ima i objektivnih razloga. Previše se ušlo u glib neznanja i korupcije i sada je teško napraviti rez, odnosno nema kritične mase koja bi zemlju okrenula naopačke. Naša djeca su zlatna i pokazuju dobre rezultate samo kada se sa njima radi onako kako treba, u to nema sumnje.
-
Hakiz
#454 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Malo kontradikcije?BarbaDue wrote: ↑07/01/2025 16:09 Nismo mi (Bosanci i H.) glupi nego nas vode na pogrešan način. Znam, sad će neko reći pa kako nismo glupi kada smo dozvolili da nas takvi vode!? Pa jes ima smisla, ali opet ima i objektivnih razloga. Previše se ušlo u glib neznanja i korupcije i sada je teško napraviti rez, odnosno nema kritične mase koja bi zemlju okrenula naopačke. Naša djeca su zlatna i pokazuju dobre rezultate samo kada se sa njima radi onako kako treba, u to nema sumnje.
- dr_Evil
#455 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
I da i ne. Biti glup nije isto kao biti pogresno informisan ili neiformisan.Hakiz wrote: ↑07/01/2025 16:13Malo kontradikcije?BarbaDue wrote: ↑07/01/2025 16:09 Nismo mi (Bosanci i H.) glupi nego nas vode na pogrešan način. Znam, sad će neko reći pa kako nismo glupi kada smo dozvolili da nas takvi vode!? Pa jes ima smisla, ali opet ima i objektivnih razloga. Previše se ušlo u glib neznanja i korupcije i sada je teško napraviti rez, odnosno nema kritične mase koja bi zemlju okrenula naopačke. Naša djeca su zlatna i pokazuju dobre rezultate samo kada se sa njima radi onako kako treba, u to nema sumnje.
![]()
Ako neko iskoristi nesrecu, tipa rat, raspad drzave, genocid, vremensku nepogodu, ili bog zna sta, pa zasjedne u urusen sistem, i onda radi sve da sebi omoguci lagano vladanje istim, ne mora znaciti da je narod glup. Takve su pojave zahvatile i vece, "pametnije", i bogatije od nas kroz historiju. Drustva su nestajala na razne nacine.
-
belfy
#456 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- PreWiBa
#458 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Narod BiH nije glup, da jeste ne bi neki random Mehmed na Baščaršiji dan-danas ispijao kahve 150 godina nakon odlaska Osmanskog carstva, a 1100 kilometara od Istanbula. Slično vrijedi i za druge narode u BiH, Hrvati Hercegovci uspjeli biti ekonomski dobra regija iako su 50 godina zapostavljani od vlasti i tkd.
Jedino možda nismo toliko obrazovani, ali odlučno tvrdim da je narod u BiH najsnalažljiviji i najinteligentniji, jednostavno zbog historijsko veoma teških uslova za život ovdje, gdje je često bilo rata, neimaštine, kriza i sve što ide uz to.
Jedino možda nismo toliko obrazovani, ali odlučno tvrdim da je narod u BiH najsnalažljiviji i najinteligentniji, jednostavno zbog historijsko veoma teških uslova za život ovdje, gdje je često bilo rata, neimaštine, kriza i sve što ide uz to.
- BarbaDue
#459 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Upravo sam to htio reći. Hajde neka se Rusi otrgnu tiranina i njegovih pipaka...malo sutra!dr_Evil wrote: ↑07/01/2025 16:18I da i ne. Biti glup nije isto kao biti pogresno informisan ili neiformisan.Hakiz wrote: ↑07/01/2025 16:13Malo kontradikcije?BarbaDue wrote: ↑07/01/2025 16:09 Nismo mi (Bosanci i H.) glupi nego nas vode na pogrešan način. Znam, sad će neko reći pa kako nismo glupi kada smo dozvolili da nas takvi vode!? Pa jes ima smisla, ali opet ima i objektivnih razloga. Previše se ušlo u glib neznanja i korupcije i sada je teško napraviti rez, odnosno nema kritične mase koja bi zemlju okrenula naopačke. Naša djeca su zlatna i pokazuju dobre rezultate samo kada se sa njima radi onako kako treba, u to nema sumnje.
![]()
Ako neko iskoristi nesrecu, tipa rat, raspad drzave, genocid, vremensku nepogodu, ili bog zna sta, pa zasjedne u urusen sistem, i onda radi sve da sebi omoguci lagano vladanje istim, ne mora znaciti da je narod glup. Takve su pojave zahvatile i vece, "pametnije", i bogatije od nas kroz historiju. Drustva su nestajala na razne nacine.
-
broj dva
- dr_Evil
-
belfy
#462 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
svako cita svasta... evo i ti. ovaj malo pise o jednom, a onda poslije i protiv sebe... koji su to parafiskalni nameti na platu?dr_Evil wrote: ↑09/01/2025 12:10 Evo ga, i nemojte samo naslov Tita vam:
https://bljesak.info/kolumna/kolumne/br ... eto/478975
- dječak sa šibicama
#463 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
nije Bosna, vjerovatno jeste zajebancija, globalni je problem, zapravo mozda govori da mi nismo toliko glupi koliko su ljudi generalno, u prosjeku, idioti
-
sumirprimus
#464 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Zamisli kako onda tek glesamo na pristalice i istomisljsnike lazne maga ideologije.
-
Vjecita_zavrzlama
#465 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Koliko znam Mehmed je postao prosjecni Edin Mirsad Mirza,Ahmed koji pije pivo rakiju , izjasnjava se bosancem a ne turcinom i nema razloga da ga nema ovdje 150 god nakon turakasehohari wrote: ↑07/01/2025 17:47 Narod BiH nije glup, da jeste ne bi neki random Mehmed na Baščaršiji dan-danas ispijao kahve 150 godina nakon odlaska Osmanskog carstva, a 1100 kilometara od Istanbula. Slično vrijedi i za druge narode u BiH, Hrvati Hercegovci uspjeli biti ekonomski dobra regija iako su 50 godina zapostavljani od vlasti i tkd.
- PreWiBa
#466 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Ne vidim šta si mi pisao, na bloku si.
-
Vjecita_zavrzlama
-
Vjecita_zavrzlama
#468 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Slazem seBarbaDue wrote: ↑07/01/2025 16:09 Nismo mi (Bosanci i H.) glupi nego nas vode na pogrešan način. Znam, sad će neko reći pa kako nismo glupi kada smo dozvolili da nas takvi vode!? Pa jes ima smisla, ali opet ima i objektivnih razloga. Previše se ušlo u glib neznanja i korupcije i sada je teško napraviti rez, odnosno nema kritične mase koja bi zemlju okrenula naopačke. Naša djeca su zlatna i pokazuju dobre rezultate samo kada se sa njima radi onako kako treba, u to nema sumnje.
- dr_Evil
#469 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Fulio si smisao teksta, valjda jer nisi do kraja pa vidio povezanost s temombelfy wrote: ↑10/01/2025 18:32svako cita svasta... evo i ti. ovaj malo pise o jednom, a onda poslije i protiv sebe... koji su to parafiskalni nameti na platu?dr_Evil wrote: ↑09/01/2025 12:10 Evo ga, i nemojte samo naslov Tita vam:
https://bljesak.info/kolumna/kolumne/br ... eto/478975
- dr_Evil
#470 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Mehmed, Edin, Mirsa, Mirza i Ahmed su oduvijek pili rakiju i vino, osim za RamazanVjecita_zavrzlama wrote: ↑11/01/2025 19:23Koliko znam Mehmed je postao prosjecni Edin Mirsad Mirza,Ahmed koji pije pivo rakiju , izjasnjava se bosancem a ne turcinom i nema razloga da ga nema ovdje 150 god nakon turakasehohari wrote: ↑07/01/2025 17:47 Narod BiH nije glup, da jeste ne bi neki random Mehmed na Baščaršiji dan-danas ispijao kahve 150 godina nakon odlaska Osmanskog carstva, a 1100 kilometara od Istanbula. Slično vrijedi i za druge narode u BiH, Hrvati Hercegovci uspjeli biti ekonomski dobra regija iako su 50 godina zapostavljani od vlasti i tkd.
-
Vjecita_zavrzlama
#471 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
A ako cemo tako gledati onda su albanci pametniji od nas znatno, jer ne samo da ih i sad ima gdje su bili za vrijeme turaka.sad su se prosirili na kosovo i makedonijudr_Evil wrote: ↑12/01/2025 10:32Mehmed, Edin, Mirsa, Mirza i Ahmed su oduvijek pili rakiju i vino, osim za RamazanVjecita_zavrzlama wrote: ↑11/01/2025 19:23Koliko znam Mehmed je postao prosjecni Edin Mirsad Mirza,Ahmed koji pije pivo rakiju , izjasnjava se bosancem a ne turcinom i nema razloga da ga nema ovdje 150 god nakon turakasehohari wrote: ↑07/01/2025 17:47 Narod BiH nije glup, da jeste ne bi neki random Mehmed na Baščaršiji dan-danas ispijao kahve 150 godina nakon odlaska Osmanskog carstva, a 1100 kilometara od Istanbula. Slično vrijedi i za druge narode u BiH, Hrvati Hercegovci uspjeli biti ekonomski dobra regija iako su 50 godina zapostavljani od vlasti i tkd.
Jedino možda nismo toliko obrazovani, ali odlučno tvrdim da je narod u BiH najsnalažljiviji i najinteligentniji, jednostavno zbog historijsko veoma teških uslova za život ovdje, gdje je često bilo rata, neimaštine, kriza i sve što ide uz to., a dobro nisu bas pivu, to je doslo s Svabama. A razloga ima da ga ovdje nema 150 godina nakon Turaka, naime svako 30-50 godina se njihov zivotni prostor smanji za 50%. Bez obzira pio serbet ili rakiju
![]()
Ucimo od njih.Znamo kako su ramisljali ”drzava broj jedan a vjera kasnije ”
Neki dan slusam Ramu Isaka, i sta god mislio o njemu rekao je ”meni je drzava broj 1 pa vjera broj 2” i svaka mu cast
-
broj dva
- stubrijez
#473 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Ne vode oni nas na pogresan nacin kolko smo mi glupi.BarbaDue wrote: ↑07/01/2025 16:09 Nismo mi (Bosanci i H.) glupi nego nas vode na pogrešan način. Znam, sad će neko reći pa kako nismo glupi kada smo dozvolili da nas takvi vode!? Pa jes ima smisla, ali opet ima i objektivnih razloga. Previše se ušlo u glib neznanja i korupcije i sada je teško napraviti rez, odnosno nema kritične mase koja bi zemlju okrenula naopačke. Naša djeca su zlatna i pokazuju dobre rezultate samo kada se sa njima radi onako kako treba, u to nema sumnje.
- dr_Evil
#474 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Nisu se oni prosirili na KOsovo i Makedoniju nego im je to babovina. Koga da krivimo jer se nismo ugledali na Albance? Jel B faktor ili H/S faktor?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/01/2025 11:30
A ako cemo tako gledati onda su albanci pametniji od nas znatno, jer ne samo da ih i sad ima gdje su bili za vrijeme turaka.sad su se prosirili na kosovo i makedoniju
Ucimo od njih.Znamo kako su ramisljali ”drzava broj jedan a vjera kasnije ”
Neki dan slusam Ramu Isaka, i sta god mislio o njemu rekao je ”meni je drzava broj 1 pa vjera broj 2” i svaka mu cast![]()
Evo slozit cu se da je rejs rekao da je bosanski samo konj, sto ide tebi u prilog. Ali hajde da stavimo sve ostalo na kamaru. Kako da se ugledam na ALbance kad dva faktora ne zele da postoji nista bosanskohercegovacko. Taj albanski faktor je beskoristan argument, zavrseno onog dana kad su misionari dosli u BiH da nacionalno poducavaju stanovnistvo.
Da napravimo referedum i da vidimo ko je spreman da se vjera stavit pod tepih i tri nacionalna toponima u ime nove bosanske krovne nacije, zajednista i buducnosti.
Cak i da je od tebe, previse je.
- ZoomZoomKiwi
#475 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Mnogo dobar komentar kao odgovor na pitanje što nemamo više uspjeha u sportu (ili bilo kojoj disciplini uopće).