Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dr_Evil

#451 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by dr_Evil »

belfy wrote: 07/01/2025 15:01
Truba wrote: 06/01/2025 19:05
broj dva wrote: 06/01/2025 14:49

Malo si pobrkao loncice, ne dokazuje se nepostojanje (sto je i nemoguce) nego postojanje. Teret dokaza je na piramidiotima
Pa nismo na sudu
sud je zasnovan na nauci (pravnoj) i svaka nauka trazi dokazivanje. sud je samo jedna od posljedica istih. i svaka druga nauka trazi potvrdjivanje cinjenica dokazivanjem istih.
Svaka nauka koja nije bazirana na matematici nije tacna :D just saying :D
toska

#452 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by toska »

Tvrdili su i da nema vanzemaljaca, a evo ih pun klinac.
Nije vjerovati ovim vladama, sve to CIA i Vatikan kontrolišu. Pametnom dosta. :idea:
BarbaDue

#453 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by BarbaDue »

Nismo mi (Bosanci i H.) glupi nego nas vode na pogrešan način. Znam, sad će neko reći pa kako nismo glupi kada smo dozvolili da nas takvi vode!? Pa jes ima smisla, ali opet ima i objektivnih razloga. Previše se ušlo u glib neznanja i korupcije i sada je teško napraviti rez, odnosno nema kritične mase koja bi zemlju okrenula naopačke. Naša djeca su zlatna i pokazuju dobre rezultate samo kada se sa njima radi onako kako treba, u to nema sumnje.
Hakiz

#454 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Hakiz »

BarbaDue wrote: 07/01/2025 16:09 Nismo mi (Bosanci i H.) glupi nego nas vode na pogrešan način. Znam, sad će neko reći pa kako nismo glupi kada smo dozvolili da nas takvi vode!? Pa jes ima smisla, ali opet ima i objektivnih razloga. Previše se ušlo u glib neznanja i korupcije i sada je teško napraviti rez, odnosno nema kritične mase koja bi zemlju okrenula naopačke. Naša djeca su zlatna i pokazuju dobre rezultate samo kada se sa njima radi onako kako treba, u to nema sumnje.
Malo kontradikcije?

:wink:
dr_Evil

#455 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 07/01/2025 16:13
BarbaDue wrote: 07/01/2025 16:09 Nismo mi (Bosanci i H.) glupi nego nas vode na pogrešan način. Znam, sad će neko reći pa kako nismo glupi kada smo dozvolili da nas takvi vode!? Pa jes ima smisla, ali opet ima i objektivnih razloga. Previše se ušlo u glib neznanja i korupcije i sada je teško napraviti rez, odnosno nema kritične mase koja bi zemlju okrenula naopačke. Naša djeca su zlatna i pokazuju dobre rezultate samo kada se sa njima radi onako kako treba, u to nema sumnje.
Malo kontradikcije?

I da i ne. Biti glup nije isto kao biti pogresno informisan ili neiformisan.

Ako neko iskoristi nesrecu, tipa rat, raspad drzave, genocid, vremensku nepogodu, ili bog zna sta, pa zasjedne u urusen sistem, i onda radi sve da sebi omoguci lagano vladanje istim, ne mora znaciti da je narod glup. Takve su pojave zahvatile i vece, "pametnije", i bogatije od nas kroz historiju. Drustva su nestajala na razne nacine.
belfy

#456 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by belfy »

dr_Evil wrote: 07/01/2025 15:26
belfy wrote: 07/01/2025 15:01
Truba wrote: 06/01/2025 19:05
Pa nismo na sudu
sud je zasnovan na nauci (pravnoj) i svaka nauka trazi dokazivanje. sud je samo jedna od posljedica istih. i svaka druga nauka trazi potvrdjivanje cinjenica dokazivanjem istih.
Svaka nauka koja nije bazirana na matematici nije tacna :D just saying :D
ja to nigdje nisam ni tvrdio. ja sam samo rekao da svaka trazi dokazivanje. kako ide citanje i razumijevanje procitanog? :mrgreen:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#457 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by PreWiBa »

broj dva wrote: 06/01/2025 09:48 Krunski primjer naše gluposti - "piramide" u Visokom. Lično bez lobotomije ne mogu da ih zamislim
To ti je kopija Međugorja.

Veze nema to sa glupostima, dobra stvar da se privuku kakve pare, turisti i tjt.
Naprotiv, baš pokazuje da i Bosanci znaju biti lukavi :mrgreen:
PreWiBa

#458 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by PreWiBa »

Narod BiH nije glup, da jeste ne bi neki random Mehmed na Baščaršiji dan-danas ispijao kahve 150 godina nakon odlaska Osmanskog carstva, a 1100 kilometara od Istanbula. Slično vrijedi i za druge narode u BiH, Hrvati Hercegovci uspjeli biti ekonomski dobra regija iako su 50 godina zapostavljani od vlasti i tkd.

Jedino možda nismo toliko obrazovani, ali odlučno tvrdim da je narod u BiH najsnalažljiviji i najinteligentniji, jednostavno zbog historijsko veoma teških uslova za život ovdje, gdje je često bilo rata, neimaštine, kriza i sve što ide uz to.
BarbaDue

#459 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by BarbaDue »

dr_Evil wrote: 07/01/2025 16:18
Hakiz wrote: 07/01/2025 16:13
Malo kontradikcije?

I da i ne. Biti glup nije isto kao biti pogresno informisan ili neiformisan.

Ako neko iskoristi nesrecu, tipa rat, raspad drzave, genocid, vremensku nepogodu, ili bog zna sta, pa zasjedne u urusen sistem, i onda radi sve da sebi omoguci lagano vladanje istim, ne mora znaciti da je narod glup. Takve su pojave zahvatile i vece, "pametnije", i bogatije od nas kroz historiju. Drustva su nestajala na razne nacine.
Upravo sam to htio reći. Hajde neka se Rusi otrgnu tiranina i njegovih pipaka...malo sutra!
broj dva

#460 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by broj dva »

toska wrote: 07/01/2025 15:42 Tvrdili su i da nema vanzemaljaca, a evo ih pun klinac.
Nije vjerovati ovim vladama, sve to CIA i Vatikan kontrolišu. Pametnom dosta. :idea:
Gdje su, ja ne vidim ni jednog ?
dr_Evil

#461 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by dr_Evil »

Evo ga, i nemojte samo naslov Tita vam:

https://bljesak.info/kolumna/kolumne/br ... eto/478975
belfy

#462 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by belfy »

dr_Evil wrote: 09/01/2025 12:10 Evo ga, i nemojte samo naslov Tita vam:

svako cita svasta... evo i ti. ovaj malo pise o jednom, a onda poslije i protiv sebe... koji su to parafiskalni nameti na platu?
dječak sa šibicama

#463 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by dječak sa šibicama »

nije Bosna, vjerovatno jeste zajebancija, globalni je problem, zapravo mozda govori da mi nismo toliko glupi koliko su ljudi generalno, u prosjeku, idioti
sumirprimus

#464 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by sumirprimus »

Zamisli kako onda tek glesamo na pristalice i istomisljsnike lazne maga ideologije.
Vjecita_zavrzlama

#465 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Vjecita_zavrzlama »

sehohari wrote: 07/01/2025 17:47 Narod BiH nije glup, da jeste ne bi neki random Mehmed na Baščaršiji dan-danas ispijao kahve 150 godina nakon odlaska Osmanskog carstva, a 1100 kilometara od Istanbula. Slično vrijedi i za druge narode u BiH, Hrvati Hercegovci uspjeli biti ekonomski dobra regija iako su 50 godina zapostavljani od vlasti i tkd.

Jedino možda nismo toliko obrazovani, ali odlučno tvrdim da je narod u BiH najsnalažljiviji i najinteligentniji, jednostavno zbog historijsko veoma teških uslova za život ovdje, gdje je često bilo rata, neimaštine, kriza i sve što ide uz to.
Koliko znam Mehmed je postao prosjecni Edin Mirsad Mirza,Ahmed koji pije pivo rakiju , izjasnjava se bosancem a ne turcinom i nema razloga da ga nema ovdje 150 god nakon turaka
PreWiBa

#466 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by PreWiBa »

Ne vidim šta si mi pisao, na bloku si.
Vjecita_zavrzlama

#467 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

sehohari wrote: 11/01/2025 19:25 Ne vidim šta si mi pisao, na bloku si.
Dobro :mrgreen:
Vjecita_zavrzlama

#468 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Slazem se
dr_Evil

#469 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by dr_Evil »

belfy wrote: 10/01/2025 18:32
dr_Evil wrote: 09/01/2025 12:10 Evo ga, i nemojte samo naslov Tita vam:

svako cita svasta... evo i ti. ovaj malo pise o jednom, a onda poslije i protiv sebe... koji su to parafiskalni nameti na platu?
Fulio si smisao teksta, valjda jer nisi do kraja pa vidio povezanost s temom :)
dr_Evil

#470 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/01/2025 19:23
sehohari wrote: 07/01/2025 17:47 Narod BiH nije glup, da jeste ne bi neki random Mehmed na Baščaršiji dan-danas ispijao kahve 150 godina nakon odlaska Osmanskog carstva, a 1100 kilometara od Istanbula. Slično vrijedi i za druge narode u BiH, Hrvati Hercegovci uspjeli biti ekonomski dobra regija iako su 50 godina zapostavljani od vlasti i tkd.

Koliko znam Mehmed je postao prosjecni Edin Mirsad Mirza,Ahmed koji pije pivo rakiju , izjasnjava se bosancem a ne turcinom i nema razloga da ga nema ovdje 150 god nakon turaka
Mehmed, Edin, Mirsa, Mirza i Ahmed su oduvijek pili rakiju i vino, osim za Ramazan ;), a dobro nisu bas pivu, to je doslo s Svabama. A razloga ima da ga ovdje nema 150 godina nakon Turaka, naime svako 30-50 godina se njihov zivotni prostor smanji za 50%. Bez obzira pio serbet ili rakiju ;)
Vjecita_zavrzlama

#471 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

dr_Evil wrote: 12/01/2025 10:32
Vjecita_zavrzlama wrote: 11/01/2025 19:23

Mehmed, Edin, Mirsa, Mirza i Ahmed su oduvijek pili rakiju i vino, osim za Ramazan ;), a dobro nisu bas pivu, to je doslo s Svabama. A razloga ima da ga ovdje nema 150 godina nakon Turaka, naime svako 30-50 godina se njihov zivotni prostor smanji za 50%. Bez obzira pio serbet ili rakiju ;)
A ako cemo tako gledati onda su albanci pametniji od nas znatno, jer ne samo da ih i sad ima gdje su bili za vrijeme turaka.sad su se prosirili na kosovo i makedoniju

Ucimo od njih.Znamo kako su ramisljali ”drzava broj jedan a vjera kasnije ”

Neki dan slusam Ramu Isaka, i sta god mislio o njemu rekao je ”meni je drzava broj 1 pa vjera broj 2” i svaka mu cast :mrgreen:
broj dva

#472 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by broj dva »

sehohari wrote: 11/01/2025 19:25 Ne vidim šta si mi pisao, na bloku si.
Reko ti je da sereš ali na fin način
stubrijez

#473 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by stubrijez »

Ne vode oni nas na pogresan nacin kolko smo mi glupi.
dr_Evil

#474 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/01/2025 11:30
A ako cemo tako gledati onda su albanci pametniji od nas znatno, jer ne samo da ih i sad ima gdje su bili za vrijeme turaka.sad su se prosirili na kosovo i makedoniju

Ucimo od njih.Znamo kako su ramisljali ”drzava broj jedan a vjera kasnije ”

Neki dan slusam Ramu Isaka, i sta god mislio o njemu rekao je ”meni je drzava broj 1 pa vjera broj 2” i svaka mu cast :mrgreen:
Nisu se oni prosirili na KOsovo i Makedoniju nego im je to babovina. Koga da krivimo jer se nismo ugledali na Albance? Jel B faktor ili H/S faktor?

Evo slozit cu se da je rejs rekao da je bosanski samo konj, sto ide tebi u prilog. Ali hajde da stavimo sve ostalo na kamaru. Kako da se ugledam na ALbance kad dva faktora ne zele da postoji nista bosanskohercegovacko. Taj albanski faktor je beskoristan argument, zavrseno onog dana kad su misionari dosli u BiH da nacionalno poducavaju stanovnistvo.

Da napravimo referedum i da vidimo ko je spreman da se vjera stavit pod tepih i tri nacionalna toponima u ime nove bosanske krovne nacije, zajednista i buducnosti.

Cak i da je od tebe, previse je.
ZoomZoomKiwi

#475 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by ZoomZoomKiwi »

Mnogo dobar komentar kao odgovor na pitanje što nemamo više uspjeha u sportu (ili bilo kojoj disciplini uopće).

Image
Post Reply