Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#451 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

ime123 wrote:
aha, svabe se za glavu hvataju dok francuzi trljaju ruke od svoje silne auto industrije :lol:
Još kada bi znao protumačiti šta rekoh. Koga briga za proizvođača, VW-u je svakako dobro kada uspijeva svoja auta prodati, ali vlasnici zakukaše. Tome B6 pasatu je malo šta valjalo.

Ali kao što neko reče, davno provaljen klinjo.
ime123

#452 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

citroen xm wrote:
ime123 wrote:
aha, svabe se za glavu hvataju dok francuzi trljaju ruke od svoje silne auto industrije :lol:
Još kada bi znao protumačiti šta rekoh. Koga briga za proizvođača, VW-u je svakako dobro kada uspijeva svoja auta prodati, ali vlasnici zakukaše. Tome B6 pasatu je malo šta valjalo.

Ali kao što neko reče, davno provaljen klinjo.
Upravu si, ja sam klinjo, nemam cak ni vozacku, nego samo serem po forumu ccc
Jel ti tesko pada sto sjedas u njemacko auto, a drkicu bacas na citroena po citav dan ? :lol:
junior3

#453 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by junior3 »

Tačno ću i ja početi da se koljem sa vama, ispade moje auto teško sranje. :D
citroen xm

#454 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

ime123 wrote:
Upravu si, ja sam klinjo, nemam cak ni vozacku, nego samo serem po forumu ccc
Jel ti tesko pada sto sjedas u njemacko auto, a drkicu bacas na citroena po citav dan ? :lol:
Ne pada mi teško, uživam. I ne bacam drkicu na auta, kad bacam bacam na žensko. Kontaš ili ti treba i to objašnjavati?
junior3 wrote:Tačno ću i ja početi da se koljem sa vama, ispade moje auto teško sranje. :D
Opusti se i uživaj. :D
ime123

#455 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

citroen xm wrote:
Ne pada mi teško, uživam. I ne bacam drkicu na auta, kad bacam bacam na žensko. Kontaš ili ti treba i to objašnjavati?
Zar imas vremena i za to pored foruma ?
condy

#456 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by condy »

Ma i Passat i C5 su prosjecna auta za poslovne ljude koji puno putuju na otvorenom. Auta za uzivanje su Golf r32, Audi RS, BMW M, Merc AMG...ali malo ko to sebi moze priustit.
citroen xm

#457 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

ime123 wrote:
Zar imas vremena i za to pored foruma ?
Može mi se.
ime123

#458 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

condy wrote:Ma i Passat i C5 su prosjecna auta za poslovne ljude koji puno putuju na otvorenom. Auta za uzivanje su Golf r32, Audi RS, BMW M, Merc AMG...ali malo ko to sebi moze priustit.
a dje su tu francuska auta kme kme
citroen xm

#459 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

Jesi li čuo za Bugati Vejron kme kme?
junior3

#460 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by junior3 »

.
Last edited by junior3 on 01/06/2015 23:41, edited 2 times in total.
junior3

#461 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by junior3 »

citroen xm wrote:Jesi li čuo za Bugati Vejron kme kme?
E sad si se zajebao, vidjećeš i zašto. :D
condy

#462 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by condy »

ime123 wrote:
condy wrote:Ma i Passat i C5 su prosjecna auta za poslovne ljude koji puno putuju na otvorenom. Auta za uzivanje su Golf r32, Audi RS, BMW M, Merc AMG...ali malo ko to sebi moze priustit.
a dje su tu francuska auta kme kme
Aktuelni DS5 je meni jako dobro auto koje se izdvaja od prosjecnih vozila.
citroen xm

#463 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

junior3 wrote:
E sad si se zajebao, vidjećeš i zašto. :D

Znam, sad će priča da su švabe vlasnici i tako dalje. :D Šta ćeš, neka balave djeca. :thumbup:
Last edited by citroen xm on 01/06/2015 23:44, edited 1 time in total.
ime123

#464 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

Druze, al sad bez zajebancije, kako mozes to napisati ? Sve na tom autu je djelo volkswagena.
citroen xm

#465 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

Šta ima iz nekog VW modela na njemu? I dalje je francuska marka.
Na kraju krajeva i da se manem Bugatija, ostaje Alpina čiji novi model samo što nije kročio. A ako tražim super sportska auata opet švabe pored Italijana neću pogledati. Nisam ograničen baš samo na Francuze.
ime123

#466 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

citroen xm wrote:Šta ima iz nekog VW modela na njemu? I dalje je francuska marka.
Na kraju krajeva i da se manem Bugatija, ostaje Alpina čiji novi model samo što nije kročio. A ako tražim super sportska auata opet švabe pored Italijana neću pogledati. Nisam ograničen baš samo na Francuze.
Pa VW je kupio i izgradio kompaniju na novo od nicega. Od kompanije je ostala samo historija. Iskoristili su ime Bugatti, da naprave najbrze auto na svijetu, da pokazu svoju moc. Znaci VOLKSWAGEN !
Pa volim i ja te italijane na koje ti mislis, jedan od njih je takodje clan VAG grupacije i nikad nije bio jaci :lol:
emko1234

#467 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by emko1234 »

Dr Baltazar wrote:
emko1234 wrote:
Qler wrote:Veceras sjedio sa jaranom, voza c5, prije imao mondea mk4, prije passata b6 a prije c klasu 2003 godiste, w203 mislim da je oznaka... Reko koje ti je najbolje od njih, kaze c5 jarane. Pasaat smijesan kaze pored c5. Ovaj udobniji, komforniji, ljepsi za voziti. Kaze kad sam na otvorenom spustim ga kao prikovan, dodjem na vikendicu dignem i rahat vozim kaze ni ona trava ne grebe po podu :)

U glavnom, covjek koji je imao sva auta o kojima se raspravlja osim opela, kaze da je c5 odlicno auto i bolje od bogom danog passata...
Ti jarani su mi uvijek najjači ljudi.
Ima francuza, pljuje svabu iz dubine duse. Da si mi dao jos 10 milja kad je kupovao tog francuza, ne bi mu francuz pao na pamet :lol: :lol:

Daj ba ne serite, kod kramara za 20 milja mozes uzet c5 da se useres, full fullova. S druge strane, takav ili slican passat s istom opremom kosta 10 milja vise. O cemu mi pricamo?
Frajer koji nosi wink tene pljuje nike, da ima para kupio bi nike. Frajer koji nosa galaxy pljuje iphone, da je imao vise para, iphone bi bio prvi izbor.
I tako dalje i tako blize. Uvijek ista prica koja se vrti u krug. Imao sve, citroen mu je vrh svijeta.
Aha, kako da ne.
Isto kosto onaj sa 1.6 truhlim korejanskim dizelom ubija njemacke motore po Ivanu.
Cijena iPhone-a i Galaxy modela je ista :) Ne mora značiti da skuplje znači automatski i bolje :)
Nije druže, Iphone 6 sa 64gb je 500 maraka skuplji od istog galaxya u startu, s tim što kad galaxya izneses iz radnje, za mjesec si zijanio još trećinu cijene. S iphonom i nije baš ta priča.
emko1234

#468 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by emko1234 »

mali_milojica wrote:
emko1234 wrote:
Qler wrote: Ti jarani su mi uvijek najjači ljudi.
Ima francuza, pljuje svabu iz dubine duse. Da si mi dao jos 10 milja kad je kupovao tog francuza, ne bi mu francuz pao na pamet :lol: :lol:

Daj ba ne serite, kod kramara za 20 milja mozes uzet c5 da se useres, full fullova. S druge strane, takav ili slican passat s istom opremom kosta 10 milja vise. O cemu mi pricamo?
Frajer koji nosi wink tene pljuje nike, da ima para kupio bi nike. Frajer koji nosa galaxy pljuje iphone, da je imao vise para, iphone bi bio prvi izbor.
I tako dalje i tako blize. Uvijek ista prica koja se vrti u krug. Imao sve, citroen mu je vrh svijeta.
Aha, kako da ne.
Isto kosto onaj sa 1.6 truhlim korejanskim dizelom ubija njemacke motore po Ivanu.
Citiram te iz drugog razloga koji cu poslije reci.
Nego ljudi sta vam je,svima redom. Ovo smo 100 puta prozvakali,ovome je bolje ovo,nekome ono,stanimo malo na loptu. Emko ti si donekle u pravu,ali donekle i nisi. Ima ljudi koji pljuju po onome jer ga ne mogu imati,ima ljudi kojima je svejedno sta nose,ima ljudi koji mogu kupiti sve sto pozele a opet seru po skupim stvarima jer ne vide u tome smisao. Pricao sam da znam covjeka koji je znao placati ratu od 30k mjesecno,a vozio je dugi niz godina auto koji ne vrijedi 1/3 te rate.
Znam jps jednog covjeka koji je do neki dan vozio auta do max vrijednosti 60k a sve milione,da milione,ulagao u biznis,napravio firmu sa najsavremenijom opremom gdje trenutno zaposljava 300 ljudi. Neki dan dosao sa autom od 250k € i kaze doslo je vrijeme da i ja sebe pocastim,dosta je masina,hala,poslovnih prostora sad sam sebi dao oduska.
Sve je iz neke perspektive kako ko gleda na stvari.
E sad da te pitam zbog cega sam te i citirao.
Vozio si ovog Passata od 100k. Iskreno,vrijedi li tih para i je li bolji auto od tvog A4 koji sl vrijedi kao nov. Sta je bolje,sta losije od tvog auta i sta bi sa nj volio imati u svom autu.
Jasno mi je šta govoriiš, i znam i ja par ljudi koji bi se mogli sa životnom logikom uklopiti u kalup tvojih primjera. Konkretno golf sedmica koju imamo u kući je vlasništvo mog oca, koji je taj auto uzeo tako što je zamjenio šesticu koju je ima prije toga. Čovjeka ne zanimaju auta po stare dane, njegova logika je da je lakše sjesti na avion nego se zajebavat autom kad se putuje.
Hoću da ti kažem da poštujem tu priču i razumijem je, al to je jako mali procenat ljudi koji razmišlja na takav način.

Moja poenta je da ljudi uglavnom pljuju ono što im je na neki način nedostižno. Siguran sam da svaki vozač i vlasnik Hyundai Genesisa ili Equosa kaže kako je glup čovjek koji da 5 puta više para za S klasu ili A8 a može sa 5 puta manje para imati sličan auto. Ali, kad se karte okrenu, daj tom istom liku pare, neće ni pogledat Hyundai.

Svima nam je poznat instgram lik zvani Dan Bilzerian, i nemalo puta sam čuo u raji kako ljudi govore, niđe veze, preserava se, debil, ne bi nikad mogao živiti onako, prazan život, volim svoju curu i tako dalje i tako bliže. Ali kurac, daj svakom od tih ljudi jedan dan da bude ono što je on, svi bi promjenili priču.
Tako i ovdje, realno meni je novi passat vrh u klasi. Prije bi ga uzeo nego C klasu. Zašto? Zato što za 90k km mogu uzeti auto koje je jebeni svemirski brod, dok za iste pare ne mogu uzeti ni blizu najboljeg i najjačeg dizel mercedesa C klase.
Da li vrijedi i da li je bolji od mog auta? Ne mogu porediti zato što se radi o generacijski dva vrlo odvojena model. A4 b8 je na kraju karijere, dok je ovaj passat tek početku. Ako me pitaš, sad da uzimam, da li bi prije uzeo 3.0tdi b8 ili 2.0tdibiturbo passata, odgovor je da bi uzeo passata. Jer je novi passat puno bolje od aktuelnog audija a4.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#469 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by konektovan »

Uveliko se prica da ce peugeot prodati citroena,a jedan od najzainteresovanijih kupaca je kako stvari stoje,vw!!!!!

Peugeot nije uspio odvojiti,tj. distancirati sebe od citroena u pravcu premium segmenta. Citroenu ne ide lose,pogotovo ds brand ima velike sanse za uspjeh,i preoteo je peugeotu ulogu " premium" predstavnika,i postoje sanse da se u potpunosti osamostale,a da citroen ostane k'o neka niza klasa pod kapom vw-a. Seat ide na prodaju,ili cak moguce gasenje tog branda.

:D :D :D
Samo se salim.
Better Man

#470 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Better Man »

emko1234 wrote:
Dr Baltazar wrote:
Cijena iPhone-a i Galaxy modela je ista :) Ne mora značiti da skuplje znači automatski i bolje :)
Nije druže, Iphone 6 sa 64gb je 500 maraka skuplji od istog galaxya u startu, s tim što kad galaxya izneses iz radnje, za mjesec si zijanio još trećinu cijene. S iphonom i nije baš ta priča.
Nije tačno. Novi Galaxy 6 sa 64 gb je skuplji od iPhone-a 6 sa 64 gb i trenutno je vrh ponude u mobilnoj telefoniji i bolji je od iPhonea 6 i to vam kaže neko ko koristi iPhone. Tako da tu priču da je iPhone skuplji 500 KM je čista šuplja i izmišljotina. Apple će morati da promjeni politiku kad je iPhone u pitanju i da ga učini otvorenijim da se može povezati i sa drugim uređajima osim Apple uređaja.
gtc

#471 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by gtc »

ime123 wrote:
amar1994 wrote:
gtc wrote:
Naravno, npr. sta ce ti Full Led IntelliLux svijetla, kozom oblozena sredisnja konzola kad je bolja gofova plasticna, 8'' touchscreen sa podrskom za CarPlay i Android Auto, OnStar pomoc koja ti u svakom trenutku stoji na raspolaganju,a u slucaju sudara odmah ti se neko javlja i pita da li si ok, ako ne odgovoris salje ti hitnu pomoc istog trenutka, sjedista koja su podesiva u 18 smjerova, ventilisana, grijana i prednja i zadnja... mah... sta ce ti to sve, moze se pokvariti! :D
:lol: :lol: haha,bas sta ce ti pored skupljeg golfa :D
Halo kompleksasi, to se sve placa ko sto se placa i u Golfu. Sve vidjeno.
Djecak, ne placa se to u Golfu. U Golfu to ne postoji.
NediM17

#472 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by NediM17 »

emko1234 wrote: Ti jarani su mi uvijek najjači ljudi.

Aha, kako da ne.
Obozavam na trenutak pogledati izraz vozaca VAG-a u "bijesnim" 2.0 TDI masinama, kada ih "truhli korejski 1.6 dizel" ostavi iza sebe.

Emko, je li ti to tata prodao A4 3.0 TDI, pa si nas sad krenuo lagano ubjedjivati kako je i 2.0 TDI najbrzi na drumu, kao sto si svojevremeno upadao na svaku temu i nicim izazvan pricao price kako nema brzeg od 3.0 TDI. :lol:

I nisi mi odgovorio, kako to ti s tim bi-turbo Opel-om dogovori street race od semafora do semafora? Htio bih i ja nekad da se potackam, a ne znam te street race fore, de me malo uvedi u fol. :lol:
gtc

#473 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by gtc »

Better Man wrote:
emko1234 wrote:
Dr Baltazar wrote:
Nije tačno. Novi Galaxy 6 sa 64 gb je skuplji od iPhone-a 6 sa 64 gb i trenutno je vrh ponude u mobilnoj telefoniji i bolji je od iPhonea 6 i to vam kaže neko ko koristi iPhone. Tako da tu priču da je iPhone skuplji 500 KM je čista šuplja i izmišljotina. Apple će morati da promjeni politiku kad je iPhone u pitanju i da ga učini otvorenijim da se može povezati i sa drugim uređajima osim Apple uređaja.
Nije tacno. Razlika nije 500km, ali jeste 40km. Za mjesec dana bit ce barem 140... i tako dalje...
Nece Apple mjenjati filozofiju dok diktira trziste i postavlja standarde. Rade sto zele i imaju fenomenalnu zaradu, dok Samsungu bas i ne cvijetaju ruze.
Better Man

#474 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Better Man »

gtc wrote: Nije tacno. Razlika nije 500km, ali jeste 40km. Za mjesec dana bit ce barem 140... i tako dalje...
Nece Apple mjenjati filozofiju dok diktira trziste i postavlja standarde. Rade sto zele i imaju fenomenalnu zaradu, dok Samsungu bas i ne cvijetaju ruze.
Ponoviću, Galaxy 6 sa 64 gb je skuplji od iPhone-a 6 sa 64 gb. Vidio cijene u Apple store i Samsungovoj radnji. Galaxy košta 640 funti, a iPhone 619 funti. Dakle nije iPhone skuplji. Samsung je sa Galaxy 6 kvalitetom i opcijama ispred iPhone-a 6 i Apple će morati dobro da se potrudi da nadmaše Samsunga sa slijedećim modelom. I da se zna da procesor za iPhone i još masu stvari radi upravo Samsung.
Last edited by Better Man on 02/06/2015 00:59, edited 1 time in total.
basicm

#475 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by basicm »

citroen xm wrote:Daj, nemoj da se zezamo. Od samog nastanka fabrike Citroen je ispred vremena, sve do negdje 90-ih pa na ovamo.
Bez obzira na to pod čijom je kapom uvijek je imao u najmanju ruku konkurentne modele. Eto XM koji je nastao 1989. je bio ispred direktnih konkurenata. Onda Xantia Activa, pa Pikaso modeli.... C6, čista avangarda....
Po cemu je citroen ikada bio auto? Jedino ajkula, ostalo sve glupost za gluposcu, vjecite krize su dokaz, i Maserati su ukakili, i sad ga odrzavaju na zivotu. Sve ove modele sto si nabrojao gore niko nije prepoznao, znaci svi ljudi budale samo odabrani znaju sta je auto!
Post Reply