Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#451 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:kako si revnosan i moralan kad su tudji zivoti u pitanju :)
Kako je tuđi život tvoje dijete?
Kad već pričamo o pravima, ima pravo na nenametanje stavova, pogotovo seksualne prirode.
Bazinga1234

#452 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bazinga1234 »

Gay is okay.
sumirprimus

#453 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
Kako je tuđi život tvoje dijete?
Kad već pričamo o pravima, ima pravo na nenametanje stavova, pogotovo seksualne prirode.
ne kontas poentu, ako cemo vec o normama ponasanja i tradicionalnim vriejdnostima sto se ovde kao provlaci..
ismijavam licemjerne stavove pojedinaca ovde :)
sta kad nek odluci da tvoje normalno nije i njegvo normalno? sta kad neko odluci da tvoja djeca ne mogu sa njegovom djecom samo zato sto se ne uklapaju u sliku i kalup njegovog normalnog?
a evo ovde pojedinci uzimaju sebi za pravo da napadaju,odlucuju, osudjuju i presudjuju u ime drugih. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#454 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: ne kontas poentu, ako cemo vec o normama ponasanja i tradicionalnim vriejdnostima sto se ovde kao provlaci..
sta kad nek odluci da tvoje normalno nije i njegvo normalno? sta kad neko odluci da tvoja djeca ne mogu sa njegovom djecom samo zato sto se ne uklapaju u sliku i kalup njegovog normalnog?
a evo ovde pojedinci uzimaju sebi za pravo da napadaju,odlucuju, osudjuju i presudjuju u ime drugih. :)
Čuj ne kontam poentu :-)
Ako dođe homoseksualac i traži da njegova djeca imaju takvo obrazovanje da budu upoznata s LGBT i da je to normalno, moderno i šta ja znam.
Onda on smatra da je diskriminacija obrazovanje kakvo je trenutno.
Zar onda ne može Ramo reći da je diskriminacija da se njegovom djetetu nameću seksualni stavovi?
Ja sam se osvrnuo na taj aspekt, a ovo ostalo sam se već izjasnio.
sumirprimus

#455 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Bazinga1234 wrote:Gay is okay.
naravno druze da je okej, dok god zivis svoj zivot i druge ne diras :)
sumirprimus

#456 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote: ne kontas poentu, ako cemo vec o normama ponasanja i tradicionalnim vriejdnostima sto se ovde kao provlaci..
Čuj ne kontam poentu :-)
Ako dođe homoseksualac i traži da njegova djeca imaju takvo obrazovanje da budu upoznata s LGBT i da je to normalno, moderno i šta ja znam.
Zar onda ne može Ramo reći da je diskriminacija da se njegovom djetetu nameću seksualni stavovi?
:lol:
jadan ramo :lol:
sta da radim neg da ismijavam? koliko vas ima djecu u skolkom uzrastu? koliko njih je dozivjelo ovo o cemu pricate?
dajte ba malo realnosti
Tomahawk11
Globalni moderator

#457 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: :lol:
sta da radim neg da ismijavam? koliko vas ima djecu u skolkom uzrastu? koliko njih je dozivjelo ovo o cemu pricate?
dajte ba malo realnosti
Nejse. Ja u klin, ti u ploču.
sumirprimus

#458 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

jarane prije ce dijete svake hefte crtat dzamiju i crkvu nego sto ce slusat o lgbt.a imas ljude ateiste.
i sta sad teba ispisat dijete iz skole il ga plasit dzamijom,, ako razumijes poentu?
kao lafo sad strah oni ce nasoj djeci nametat :lol: kao da im vec svasta nesta ne namecu kroz ovakav plan i program.
svako usmjerava pream svom nahodjenju,po meni vaznije je da ne bude uskogrudna licemjerna balkanska seljacina a nek zna i o dzamiji i crkvi i o lgbt.sta fali?
a kad u zivotu rasiri krila neka samo donese odluku kojim putem ce krenuti.
licemjerstvo ovde caruje, samo kazem :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#459 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Pričaš o djeci, ne o odraslim formiranim ličnostima.
Naravno da sve upijaju i da sve to utiče na njihov razvoj kao ličosti.
512MB

#460 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 512MB »

Pa nece se Hamo sa Mehom ic jebavat ako mu uciteljica kaze, ako ce radit onda potajno. Ne moze te valjda niko nagovorit da budes homic, il jesi il nisi :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#461 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:Pa nece se Hamo sa Mehom ic jebavat ako mu uciteljica kaze, ako ce radit onda potajno. Ne moze te valjda niko nagovorit da budes homic, il jesi il nisi :-)
Ozbiljno? Da li ti pročitaš ovo što napišeš? Bolan, nisi svjestan šta se sve dijete može nagovoriti.
šatirana_ljubičica

#462 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by šatirana_ljubičica »

Ramzess Veliki wrote:
Rizvan wrote: U ovoj državi postoje zakoni protiv diskriminacije homoseksualnih osoba. LGBT osobe imaju svako pravo da promovišu i da se bore za svoja prava. A država je dužna da im obezbjedi siguran prostor za izražavanje, kao i svakom drugom udruženju i javnoj skupini koji rade u skladu sa zakonom.

Poštujte zakone države u kojoj živite. Dosta više SDA javašluka i dvostrukih standarda, jedne zakone usvajamo, a drugo radimo na terenu.
Dati prava vehabijama da promovisu serijat, I to pod hitno. Ne mozemo jednima davat prava a drugima uskracivati. :thumbup:

I dati prava heteroseksualcima da cuvaju tradicionalne vrijednosti drustva i zastite djecu od nametanja neprirodnih seksualnih orijentacija.
:lol: :lol: :lol:
Ramzes objasnio
Tomahawk11
Globalni moderator

#463 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

U kom smislu da se promoviše šerijat?
Neka parada da se napravi? Šerijat kao šerijat se njeguje, sad da bude nešto više, teško.
BiH kao država ima svoje zakone i to nije moguće izvesti.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#464 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by plain vanilla »

ma ja, ceka nas dzehenem
kad se dvije zeMske maze, svako musko bi im se pridruzilo :oops:
ali kad se muski poljube, onda bi kamenovali
Rizvan

#465 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rizvan »

Tomahawk11 wrote:Čuj ne kontam poentu :-)
A kako mu se nameću stavovi?

Tako što se kaže djeci činjenica da u BiH postoje zakoni protiv diskriminacije LGBT osoba, da je u nekim društvima prisutan istospolni brak, da neka djeca imaju dvije mame? To su sve činjenice danas u 21 vijeku. Šta vi želite da vaša djeca budu zatucana, da ne poznaju svijet oko sebe?

Ili se bojite da će vaš dijete odjednom postati gay ako sazna da je to normalno i uobičajeno? Vaše dijete će se roditi sa takvim sklonostima ili bez njih, i vi tu ne možete ništa. Samo će mu biti sto puta teže u životu ako se bude rodio sa tim sklonostima, a bude odgajan u atmosferi da su gay ljudi bolesnici ili anamo oni o kojima ne treba govoriti. U tom slučaju ste užasni roditelji.
Ramzess Veliki

#466 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Vidi posto me ne znas da ti objasnim, imam dvoje djece koje imaju imena po cvijecu, nisam im htio dati religijska imena da bi imale mogucnost svog vlastitog izbora. Isto se odnosi i na njihovu seksualnu orijentaciju, izbor zanimanja ili muzickog instrumenta, sta vec. U svemu im dajem podrsku da ostvare sebe. Tako gledam na cijeli svijet oko sebe, pomazem a ne odmazem. Ako same nesto odluce neka bude tako, ali da je teta u skoli uci da je cool biti lezba, u tu skolu nece ici, tacnije ta teta nece raditi ni u jednoj skoli ako se ja pitam jer namece svoje misljenje drugima, to je bitna razlika.

Trenutno sam u aziji, znaci vrvi od homoseksualaca, cesto su neprijatni jer se nabacuju i kad im kazes da te ne zanimaju, prilaze na bazenu ili kaficu bez ustrucavanja, mnogo je i transseksualaca, I oni su dosadni u tri pm, obuce haljinu stikle i silikonske sise, dolje mu landara cuna i hajd po svemu su kao fizicki zene i hoce biti zene ali se ponasaju kao kamiondzije, ako im se svidi musko dolaze pipaju, bas traze samar ili batine dok ne odjebu. I svi oni rade svoje poslove, niko ih ne dira, niko ih ne komentarise. Nabacuje ti se, okrenes se I gotovo.
Ali nema LGBT organizacija da govore kako nemaju prava, nema parada ponosa, nema uvlacenja u budzet I nastavne programe, nema operacija promjene pola sa budzeta od para poljoprivrednika I na ustrb ucitelja.
Ljudi zive sasvim normalno, samo kod nas hoce vise prava nego ostali gradjani. Ne moze jer seksualna orijentacija je privatna stvar i jedna grupa koja je umislila sebi da radi seksualne orijentacije mi treba da ih tretiramo kao gradjane posebnog reda neka se spuste na zemlju. Nema posebnih prava samo zato sto se jebes u guzicu. Nisi poseban, nisi genije, nisu ti uskracena nikakva zivotna ljudska prava, samo se jebes u guzicu, I nista vise, a to nije normalno zao mi je. Osjetljiv si i placljiv i trazis da se posebno odnosimo prema tebi, da budemo njezni i shvatamo tvoje potrebe. Jarane zaboli me za tvojom osjetljivoscu, nosio sam ljude raskomadane od granata, sahranio svakog drugog u svojoj jedinici, borim se sam sa PTSPom skoro dvadesetpet godina, lijecio dijete od leukemije bez donacija i novinskih clanaka, pita li iko mene kako se osjecam, nudi li mi iko posao, imam li neka dodatna prava?
Nemam.
A ti ih hoces jer ga primas u bulju. Mislim ono ... :pisnuo:
realna do boli

#467 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by realna do boli »

Najgore je usaglasiti srednji i 21. vijek.
Tomahawk11
Globalni moderator

#468 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Rizvan wrote:
Tomahawk11 wrote:Čuj ne kontam poentu :-)
A kako mu se nameću stavovi?

Tako što se kaže djeci činjenica da u BiH postoje zakoni protiv diskriminacije LGBT osoba, da je u nekim društvima prisutan istospolni brak, da neka djeca imaju dvije mame? To su sve činjenice danas u 21 vijeku. Šta vi želite da vaša djeca budu zatucana, da ne poznaju svijet oko sebe?

Ili se bojite da će vaš dijete odjednom postati gay ako sazna da je to normalno i uobičajeno? Vaše dijete će se roditi sa takvim sklonostima ili bez njih, i vi tu ne možete ništa. Samo će mu biti sto puta teže u životu ako se bude rodio sa tim sklonostima, a bude odgajan u atmosferi da su gay ljudi bolesnici ili anamo oni o kojima ne treba govoriti. U tom slučaju ste užasni roditelji.
Pa čitaj malo. Čovjek maloprije priča o aspektu seksualnog obrazovanja, ne o formalnom informisanju.
Ja nemam ništa protiv toga da sve to bude uvršteno u školu u smislu da djeci bude prezentirano na taj način da to nije subjektivno i da usmjerava nečiju seksualnu orjentaciju.
pinkman

#469 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pinkman »

Dzaba raspravljati, jedni za, a drugi protiv. Evo mojih two cents:

a) Kako shvatam poenta parade je, izmedju ostalog, da usmjere fokus na sebe i skrenu paznju na probleme koje imaju: omalovazavanje, vrijedjanje, fizicko nasilje, itd. Neko ce reci i da hetero parovi imaju probleme, ali ja ipak mislim da, gledajuci siru sliku, ova druga skupina ima vece probleme.

b) Pitanje za ove koji su protiv: zasto selite u EU? Tamo cete ih vidjati zagrljene na ulici, kad odete po dijete u vrtic, na roditeljski sastanak, itd? A necete im smjeti verbalno, a pogotovo fizicki napasti. Pravosudje dobro radi.

c) Licno mi ne smeta, neka svako radi sta zeli. Imamo mi dosta vecih problema u drustvu. Skupljanje novca za lijecenje djece, spora drzavna uprava, itd. Da mi smeta, taj dan bih iskoristio da odem na rostilj :D

d) Parada ok, brakovi ok, usvajanje djece ne. Djeca su okrutna, takvo dijete bi imalo probleme u skoli, itd.
TheWatcher

#470 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by TheWatcher »

plain vanilla wrote:ma ja, ceka nas dzehenem
kad se dvije zeMske maze, svako musko bi im se pridruzilo :oops:
ali kad se muski poljube, onda bi kamenovali
licemjerstvo bez granica :thumbup:
Ramzess Veliki

#471 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote: :lol:
dajte ba malo realnosti
Nejse. Ja u klin, ti u ploču.
Supri je ko Smrle samo u negativu. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#472 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

pinkman wrote:usvajanje djece ne. Djeca su okrutna, takvo dijete bi imalo probleme u skoli, itd.
Izvini, ali o ovome bi trebalo da misle oni koji bi usvojili dijete. Da li mogu da mu obezbijede uslove da ide u školu bez trauma?
Prema trenutnoj situaciji to gotovo sigurno podrazumjeva neku privatnu školu.
Henry Chinaski

#473 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

Kompletno stanovništvo nam ode u Njemačku. Valjda zato što tamo nema pedera? :mrgreen:
pinkman

#474 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pinkman »

Tomahawk11 wrote:
pinkman wrote:usvajanje djece ne. Djeca su okrutna, takvo dijete bi imalo probleme u skoli, itd.
Izvini, ali o ovome bi trebalo da misle oni koji bi usvojili dijete. Da li mogu da mu obezbijede uslove da ide u školu bez trauma?
Prema trenutnoj situaciji to gotovo sigurno podrazumjeva neku privatnu školu.
Pa trebalo bi.. ali nesto ipak mislim da nismo zrelo drustvo za to. Sigurno bi tu djecu ismijavala druga djeca kako imaju dvije mame, dvojicu tata..
512MB

#475 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:
512MB wrote:Pa nece se Hamo sa Mehom ic jebavat ako mu uciteljica kaze, ako ce radit onda potajno. Ne moze te valjda niko nagovorit da budes homic, il jesi il nisi :-)
Ozbiljno? Da li ti pročitaš ovo što napišeš? Bolan, nisi svjestan šta se sve dijete može nagovoriti.
Jel ispravno govorit djetetu da je homoseksualnost "bolest"?
Locked