Kako je tuđi život tvoje dijete?sumirprimus wrote:kako si revnosan i moralan kad su tudji zivoti u pitanju
Kad već pričamo o pravima, ima pravo na nenametanje stavova, pogotovo seksualne prirode.
Kako je tuđi život tvoje dijete?sumirprimus wrote:kako si revnosan i moralan kad su tudji zivoti u pitanju
ne kontas poentu, ako cemo vec o normama ponasanja i tradicionalnim vriejdnostima sto se ovde kao provlaci..Tomahawk11 wrote:Kako je tuđi život tvoje dijete?sumirprimus wrote:kako si revnosan i moralan kad su tudji zivoti u pitanju
Kad već pričamo o pravima, ima pravo na nenametanje stavova, pogotovo seksualne prirode.
Čuj ne kontam poentusumirprimus wrote: ne kontas poentu, ako cemo vec o normama ponasanja i tradicionalnim vriejdnostima sto se ovde kao provlaci..
ismijavam licemjerne stavove pojedinaca ovde
sta kad nek odluci da tvoje normalno nije i njegvo normalno? sta kad neko odluci da tvoja djeca ne mogu sa njegovom djecom samo zato sto se ne uklapaju u sliku i kalup njegovog normalnog?
a evo ovde pojedinci uzimaju sebi za pravo da napadaju,odlucuju, osudjuju i presudjuju u ime drugih.
naravno druze da je okej, dok god zivis svoj zivot i druge ne dirasBazinga1234 wrote:Gay is okay.
Tomahawk11 wrote:Čuj ne kontam poentusumirprimus wrote: ne kontas poentu, ako cemo vec o normama ponasanja i tradicionalnim vriejdnostima sto se ovde kao provlaci..
ismijavam licemjerne stavove pojedinaca ovde
sta kad nek odluci da tvoje normalno nije i njegvo normalno? sta kad neko odluci da tvoja djeca ne mogu sa njegovom djecom samo zato sto se ne uklapaju u sliku i kalup njegovog normalnog?
a evo ovde pojedinci uzimaju sebi za pravo da napadaju,odlucuju, osudjuju i presudjuju u ime drugih.![]()
Ako dođe homoseksualac i traži da njegova djeca imaju takvo obrazovanje da budu upoznata s LGBT i da je to normalno, moderno i šta ja znam.
Onda on smatra da je diskriminacija obrazovanje kakvo je trenutno.
Zar onda ne može Ramo reći da je diskriminacija da se njegovom djetetu nameću seksualni stavovi?
Ja sam se osvrnuo na taj aspekt, a ovo ostalo sam se već izjasnio.
Nejse. Ja u klin, ti u ploču.sumirprimus wrote:![]()
jadan ramo![]()
sta da radim neg da ismijavam? koliko vas ima djecu u skolkom uzrastu? koliko njih je dozivjelo ovo o cemu pricate?
dajte ba malo realnosti
Ozbiljno? Da li ti pročitaš ovo što napišeš? Bolan, nisi svjestan šta se sve dijete može nagovoriti.512MB wrote:Pa nece se Hamo sa Mehom ic jebavat ako mu uciteljica kaze, ako ce radit onda potajno. Ne moze te valjda niko nagovorit da budes homic, il jesi il nisi
Ramzess Veliki wrote:Dati prava vehabijama da promovisu serijat, I to pod hitno. Ne mozemo jednima davat prava a drugima uskracivati.Rizvan wrote: U ovoj državi postoje zakoni protiv diskriminacije homoseksualnih osoba. LGBT osobe imaju svako pravo da promovišu i da se bore za svoja prava. A država je dužna da im obezbjedi siguran prostor za izražavanje, kao i svakom drugom udruženju i javnoj skupini koji rade u skladu sa zakonom.
Poštujte zakone države u kojoj živite. Dosta više SDA javašluka i dvostrukih standarda, jedne zakone usvajamo, a drugo radimo na terenu.![]()
I dati prava heteroseksualcima da cuvaju tradicionalne vrijednosti drustva i zastite djecu od nametanja neprirodnih seksualnih orijentacija.
A kako mu se nameću stavovi?Tomahawk11 wrote:Čuj ne kontam poentu![]()
Ako dođe homoseksualac i traži da njegova djeca imaju takvo obrazovanje da budu upoznata s LGBT i da je to normalno, moderno i šta ja znam.
Zar onda ne može Ramo reći da je diskriminacija da se njegovom djetetu nameću seksualni stavovi?
Vidi posto me ne znas da ti objasnim, imam dvoje djece koje imaju imena po cvijecu, nisam im htio dati religijska imena da bi imale mogucnost svog vlastitog izbora. Isto se odnosi i na njihovu seksualnu orijentaciju, izbor zanimanja ili muzickog instrumenta, sta vec. U svemu im dajem podrsku da ostvare sebe. Tako gledam na cijeli svijet oko sebe, pomazem a ne odmazem. Ako same nesto odluce neka bude tako, ali da je teta u skoli uci da je cool biti lezba, u tu skolu nece ici, tacnije ta teta nece raditi ni u jednoj skoli ako se ja pitam jer namece svoje misljenje drugima, to je bitna razlika.sumirprimus wrote:kako si revnosan i moralan kad su tudji zivoti u pitanju
Pa čitaj malo. Čovjek maloprije priča o aspektu seksualnog obrazovanja, ne o formalnom informisanju.Rizvan wrote:A kako mu se nameću stavovi?Tomahawk11 wrote:Čuj ne kontam poentu![]()
Tako što se kaže djeci činjenica da u BiH postoje zakoni protiv diskriminacije LGBT osoba, da je u nekim društvima prisutan istospolni brak, da neka djeca imaju dvije mame? To su sve činjenice danas u 21 vijeku. Šta vi želite da vaša djeca budu zatucana, da ne poznaju svijet oko sebe?
Ili se bojite da će vaš dijete odjednom postati gay ako sazna da je to normalno i uobičajeno? Vaše dijete će se roditi sa takvim sklonostima ili bez njih, i vi tu ne možete ništa. Samo će mu biti sto puta teže u životu ako se bude rodio sa tim sklonostima, a bude odgajan u atmosferi da su gay ljudi bolesnici ili anamo oni o kojima ne treba govoriti. U tom slučaju ste užasni roditelji.
licemjerstvo bez granicaplain vanilla wrote:ma ja, ceka nas dzehenem
kad se dvije zeMske maze, svako musko bi im se pridruzilo![]()
ali kad se muski poljube, onda bi kamenovali
Supri je ko Smrle samo u negativu.Tomahawk11 wrote:Nejse. Ja u klin, ti u ploču.sumirprimus wrote:![]()
jadan ramo![]()
sta da radim neg da ismijavam? koliko vas ima djecu u skolkom uzrastu? koliko njih je dozivjelo ovo o cemu pricate?
dajte ba malo realnosti
Izvini, ali o ovome bi trebalo da misle oni koji bi usvojili dijete. Da li mogu da mu obezbijede uslove da ide u školu bez trauma?pinkman wrote:usvajanje djece ne. Djeca su okrutna, takvo dijete bi imalo probleme u skoli, itd.
Pa trebalo bi.. ali nesto ipak mislim da nismo zrelo drustvo za to. Sigurno bi tu djecu ismijavala druga djeca kako imaju dvije mame, dvojicu tata..Tomahawk11 wrote:Izvini, ali o ovome bi trebalo da misle oni koji bi usvojili dijete. Da li mogu da mu obezbijede uslove da ide u školu bez trauma?pinkman wrote:usvajanje djece ne. Djeca su okrutna, takvo dijete bi imalo probleme u skoli, itd.
Prema trenutnoj situaciji to gotovo sigurno podrazumjeva neku privatnu školu.
Jel ispravno govorit djetetu da je homoseksualnost "bolest"?Tomahawk11 wrote:Ozbiljno? Da li ti pročitaš ovo što napišeš? Bolan, nisi svjestan šta se sve dijete može nagovoriti.512MB wrote:Pa nece se Hamo sa Mehom ic jebavat ako mu uciteljica kaze, ako ce radit onda potajno. Ne moze te valjda niko nagovorit da budes homic, il jesi il nisi