SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
- JThomas
#451 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
da, oni svoje stvarne ciljeve realizuju sto posto. samo ih kanton malo jebe zasad.
- 512MB
#452 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Kako ne kontate, u ovoj igri ne smije bit pobjednika i gubitnika u medijima, ne može Mile priznat da je potpiso (ko što je potpiso bukvalno sve) jer bi ga razapeli u rs ko isusa. Zato Bake ublažava ovo sve, i zato je ambasada i sam NATO zadovoljan sa sporazumom.
Ne smije ispast da je Dodik ispušio (ko što je ispušio kod vojske, policije, brčkog, tablica, silnih prenesenih nadležnosti, itd ) mora se to zakamuflirat nekako u medijima.
Ne smije ispast da je Dodik ispušio (ko što je ispušio kod vojske, policije, brčkog, tablica, silnih prenesenih nadležnosti, itd ) mora se to zakamuflirat nekako u medijima.
- JThomas
#453 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
ma rođeni gubitnik čovjek
ukrao je jedno milijardu, najmoćniji je čovjek u državi, opozicije u svom korpusu - nema...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#454 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
sva oni govna zamotaju u celofan i plasiraju ovcama da žderu
- cyprus
#455 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Al sa druge strane, koliko su se na RTRS-u digli da prikažu sporazum kao nešto odlično za Republiku Srpsku, kontam da je i Dodik bar djelomično podvio rep... Meni se ovo čini kao "zasad ništa od NATO-a, ali priča nije skroz gotova... o tom potom, a sad hajmo podijeliti fotelje"...Thorgerson wrote:Sama cinjenica da se SDA medijska masinerija i citava FB armija guznih mušica digla sa plaćenim člancima, obavijestima itd dovoljno govori ko je ovdje izgubio i ko je luzer.
Budući da imam na FB nekoliko ljudi bliskih SDA, uvijek znam kad je belaj kod njih. Jer odmah krenu saopštenja, sharovanje faktora, stava, potom sharovanja ostalih SDA-ša itd. I to ide masovno. Wall bude pun te kanalizacije.
Ali Bakir govori istinu kada kaze da nije gubitnik. Jer i nije. On nikada nije ni htio da BiH udje u NATO. Sad pogotovo. Kad su NATO i Turska zategnuli odnose.
-
kluz franjo
#456 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Kada je to usvojen zakon o legalizaciji marihuane?512MB wrote:Kako ne kontate, u ovoj igri ne smije bit pobjednika i gubitnika u medijima, ne može Mile priznat da je potpiso (ko što je potpiso bukvalno sve) jer bi ga razapeli u rs ko isusa. Zato Bake ublažava ovo sve, i zato je ambasada i sam NATO zadovoljan sa sporazumom.
- 512MB
#457 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Komšić: Imenovanje Zorana Tegeltije čim se uputi Godišnji nacionalni program za NATOkluz franjo wrote:Kada je to usvojen zakon o legalizaciji marihuane?512MB wrote:Kako ne kontate, u ovoj igri ne smije bit pobjednika i gubitnika u medijima, ne može Mile priznat da je potpiso (ko što je potpiso bukvalno sve) jer bi ga razapeli u rs ko isusa. Zato Bake ublažava ovo sve, i zato je ambasada i sam NATO zadovoljan sa sporazumom.

Moj ti Njofra, polikita ti nije jača strana
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#458 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
znaci nema problema, anp se salje, bakir isposlovao sto je zelio. samo sad hoce da bude raja pa ne zeli dodika da potopi skroz pa nece da prica o tome, spominje neke redukovane planove, zastoje u naredne 3 godine itd.512MB wrote:Kako ne kontate, u ovoj igri ne smije bit pobjednika i gubitnika u medijima, ne može Mile priznat da je potpiso (ko što je potpiso bukvalno sve) jer bi ga razapeli u rs ko isusa. Zato Bake ublažava ovo sve, i zato je ambasada i sam NATO zadovoljan sa sporazumom.
blago nama
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#459 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
ma dodoli je TiTo... kaje nece biti NAPa i pusHe qurac svi...
- Thorgerson
#460 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
To mi nema logike.512MB wrote:Kako ne kontate, u ovoj igri ne smije bit pobjednika i gubitnika u medijima, ne može Mile priznat da je potpiso (ko što je potpiso bukvalno sve) jer bi ga razapeli u rs ko isusa. Zato Bake ublažava ovo sve, i zato je ambasada i sam NATO zadovoljan sa sporazumom.
Taj isti Mile u roku od 7 dana može promjeniti javno mijenje RS-a. Jer drži sve od trafike do televizije, radija, novinara, šankera i konobara.
Dakle, on za 7 dana može drugu priču progurati i to će mu proći. Ja u to ne vjerujem, da je on ko biva potpiso, pa reko Baketu da mu ovaj ublaži.
Od našeg učlanjenja u NATO nema još ništa barem 10-ak godina. Jedino ako NATO sam ne odluči da nas želi tamo. Mi samo da nešto uradimo povodom toga. Zaboravite to. Pa 10 godina smo se peglali oko uknjižbe vojne imovine i vidjeli smo gdje je to išlo. Evo sad smo izgubili godinu oko MAP-a.
Put za NATO je poprilično komplikovan, a naš put je ultra komplikovan. Taj isti NATO dok smo imali ovdje saglasnost Srba, koji su bili 100% za ulazak, oni se pravili blesavi i uslovljavali nas glupostima. Zasto se taj zamah tad nije iskoristio? Vjerovatno smo mogli i bez referenduma provući to pitanje u parlamentu i završiti to. Da jeste, mi danas ne bi ovome pričali i mi bi bili 30-ta članica, a Makedonija 31.
Danas je očito da pitanje ulaska u NATO se neće moći obaviti bez referenduma, ako uopšte to pitanje ikada dođe do parlamenta. Dakle, toliko je mogućih blokada to tog članstva u NATO da Dodik sad može potpisat šta hoće i šta želi, a sutra to blokirati dal u parlamentu, dal u domu naroda. Ma može da bira.
Bez obzira na sve NATO treba da ostane fokus i to je dobra stvar. Treba to jednostavno držati u zraku, pa jebat ga. Za 20 godina, za 20.
- 512MB
#461 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Exactly.izvrsni direktor wrote:znaci nema problema, anp se salje, bakir isposlovao sto je zelio. samo sad hoce da bude raja pa ne zeli dodika da potopi skroz pa nece da prica o tome, spominje neke redukovane planove, zastoje u naredne 3 godine itd.512MB wrote:Kako ne kontate, u ovoj igri ne smije bit pobjednika i gubitnika u medijima, ne može Mile priznat da je potpiso (ko što je potpiso bukvalno sve) jer bi ga razapeli u rs ko isusa. Zato Bake ublažava ovo sve, i zato je ambasada i sam NATO zadovoljan sa sporazumom.
blago nama
- 512MB
#462 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Naravno da je logično, bez te Baketove usluge Mile ne bi ništa smio potpisat. Tako je do sada uvjek bilo ali narodu je kratko pamćenje. A referenduma na nivou države će svakako morat bit, to su do sad svi relevantni NATO dužnosnici i gpvorili.Thorgerson wrote:To mi nema logike.512MB wrote:Kako ne kontate, u ovoj igri ne smije bit pobjednika i gubitnika u medijima, ne može Mile priznat da je potpiso (ko što je potpiso bukvalno sve) jer bi ga razapeli u rs ko isusa. Zato Bake ublažava ovo sve, i zato je ambasada i sam NATO zadovoljan sa sporazumom.
Taj isti Mile u roku od 7 dana može promjeniti javno mijenje RS-a. Jer drži sve od trafike do televizije, radija, novinara, šankera i konobara.
Dakle, on za 7 dana može drugu priču progurati i to će mu proći. Ja u to ne vjerujem, da je on ko biva potpiso, pa reko Baketu da mu ovaj ublaži.
Od našeg učlanjenja u NATO nema još ništa barem 10-ak godina. Jedino ako NATO sam ne odluči da nas želi tamo. Mi samo da nešto uradimo povodom toga. Zaboravite to. Pa 10 godina smo se peglali oko uknjižbe vojne imovine i vidjeli smo gdje je to išlo. Evo sad smo izgubili godinu oko MAP-a.
Put za NATO je poprilično komplikovan, a naš put je ultra komplikovan. Taj isti NATO dok smo imali ovdje saglasnost Srba, koji su bili 100% za ulazak, oni se pravili blesavi i uslovljavali nas glupostima. Zasto se taj zamah tad nije iskoristio? Vjerovatno smo mogli i bez referenduma provući to pitanje u parlamentu i završiti to. Da jeste, mi danas ne bi ovome pričali i mi bi bili 30-ta članica, a Makedonija 31.
Danas je očito da pitanje ulaska u NATO se neće moći obaviti bez referenduma, ako uopšte to pitanje ikada dođe do parlamenta. Dakle, toliko je mogućih blokada to tog članstva u NATO da Dodik sad može potpisat šta hoće i šta želi, a sutra to blokirati dal u parlamentu, dal u domu naroda. Ma može da bira.
Bez obzira na sve NATO treba da ostane fokus i to je dobra stvar. Treba to jednostavno držati u zraku, pa jebat ga. Za 20 godina, za 20.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#463 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
zajebo je on dodika ali je ljudska gromada pa ga brani:
i usput nas natakari:Izetbegović: Besmisleno je da opozicija u RS-u Dodika naziva izdajnikom
"Dodik ga samo može prihvatiti kao takvog ili umanjenog, odnosno reduciranog. Tako da je besmisleno da ga oni nazivaju izdajnikom", poručio je Izetbegović.
- atmel
#464 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Ivanić je sam izjavio da su Bošnjaci inzistirali, da se uknjizi vojna imovina i samim time izgubili deset godina. Prije toga vojna imovina nije bila uslov.
- cyprus
#465 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Otprilike... Mislim da je važno i to da je jasno da je više od pola države za ulazak u NATO, i da se nije odustalo od toga... Jer i bez članstva u tom slučaju, ako ne daj Bože bude dođe stani-pani situacijaThorgerson wrote:Bez obzira na sve NATO treba da ostane fokus i to je dobra stvar. Treba to jednostavno držati u zraku, pa jebat ga. Za 20 godina, za 20.
-
kluz franjo
#466 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Izgleda ne samo da je zakon usvojen, već očigledno i dijele simpatizerima umjesto topsa.512MB wrote:Komšić: Imenovanje Zorana Tegeltije čim se uputi Godišnji nacionalni program za NATOkluz franjo wrote:Kada je to usvojen zakon o legalizaciji marihuane?512MB wrote:Kako ne kontate, u ovoj igri ne smije bit pobjednika i gubitnika u medijima, ne može Mile priznat da je potpiso (ko što je potpiso bukvalno sve) jer bi ga razapeli u rs ko isusa. Zato Bake ublažava ovo sve, i zato je ambasada i sam NATO zadovoljan sa sporazumom.
Moj ti Njofra, polikita ti nije jača strana
Dva dima i rahat... patnja...
-
pemanapemani
#467 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Jebo te, nisi se ovoliko upalio još od vremena dogovora oko Vlade KS i imenovanja gospodina Karajbića na mjesto predsjedavajućeg Parlamenta FBiH.512MB wrote:Kako ne kontate, u ovoj igri ne smije bit pobjednika i gubitnika u medijima, ne može Mile priznat da je potpiso (ko što je potpiso bukvalno sve) jer bi ga razapeli u rs ko isusa. Zato Bake ublažava ovo sve, i zato je ambasada i sam NATO zadovoljan sa sporazumom.
Tada si forumsko pučanstvo uvjeravao kako nisi za SDA, ali da nije dobro ignorisati većinsku volju Bošnjaka, kako je SDA izborni pobjednik, kako se to mora uvažavati i sl.
-
kluz franjo
#468 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Šta kaže poslovnik o radu Predsjedništva BiH?Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke.
Znači nema puno proceduralnih pretpostavki. Da vidimo dalje...2. Prije imenovanja, Predsjedništvo može započeti konsultacije sa:
...
3. Nakon konsultacija, predsjedavajući saziva vanrednu sjednicu, čiji dnevni red uključuje samo jednu tačku: glasanje o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara...
Znači on u tom slučaju neće glasati za kandidata. Šta kaže Poslovnik?Komšić je naveo da neće glasati za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara ukoliko nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog programa za Akcioni plan za članstvo u NATO-u, odnosno da će glasati za imenovanje odmah nakon usvajanja ANP-a.
Kvragu i dođavola.U postupku imenovanja, svaki član Predsjedništva može predložiti jedno ime. Predsjedništvo nastoji konsenzusom donijeti odluku o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara. Ako se ne postigne konsenzus, dva člana Predsjedništva ipak mogu imenovati predsjedavajućeg.
Ako Šefik popusti, moraće se Željko povući za vitalni nacionalni interes.
- bunk
#469 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Zasto bi itko popustio.
Koalicioni partneri rade u dogovoru a ne slijepo slijede upute kim jong una koji se poput zvijezdinog margarina u sve mijesa
Toliko vas je u srce pogodilo sto Zeljko nije htio ostati u hladovini da na svaki nacin pokusavate da ga sabotirate, zalud..
Koalicioni partneri rade u dogovoru a ne slijepo slijede upute kim jong una koji se poput zvijezdinog margarina u sve mijesa
Toliko vas je u srce pogodilo sto Zeljko nije htio ostati u hladovini da na svaki nacin pokusavate da ga sabotirate, zalud..
-
kluz franjo
#470 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Birač po Bakirovoj mjeri:
Ostaje u zadatim okvirima, pušta da proces teče i malo je usporen i redukovan.
Ostaje u zadatim okvirima, pušta da proces teče i malo je usporen i redukovan.
- 512MB
#471 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Samo treba Dzafer-beg prvo pronać damu u podrumu da bi stisno i preglaso Komšića u vezi ANPakluz franjo wrote:Šta kaže poslovnik o radu Predsjedništva BiH?Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke.Znači nema puno proceduralnih pretpostavki. Da vidimo dalje...2. Prije imenovanja, Predsjedništvo može započeti konsultacije sa:
...
3. Nakon konsultacija, predsjedavajući saziva vanrednu sjednicu, čiji dnevni red uključuje samo jednu tačku: glasanje o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara...Znači on u tom slučaju neće glasati za kandidata. Šta kaže Poslovnik?Komšić je naveo da neće glasati za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara ukoliko nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog programa za Akcioni plan za članstvo u NATO-u, odnosno da će glasati za imenovanje odmah nakon usvajanja ANP-a.Kvragu i dođavola.U postupku imenovanja, svaki član Predsjedništva može predložiti jedno ime. Predsjedništvo nastoji konsenzusom donijeti odluku o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara. Ako se ne postigne konsenzus, dva člana Predsjedništva ipak mogu imenovati predsjedavajućeg.
- JThomas
#472 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
nisu njegova muda u podrumu nego u trezoru, kod trezor-begler-bega.
a kad tako i bude, onda će biti nisam za sda, ali bez formirane vlasti se svakako ne može dalje u reforme i integracije...
a kad tako i bude, onda će biti nisam za sda, ali bez formirane vlasti se svakako ne može dalje u reforme i integracije...
- Lakat Jebić
#473 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Ukoliko bi se slučajno dogodilo drugačije, i ukoliko ne bude konsenzusa unutar Predsjedništva Bosne i Hercegovine, isključuje se mogućnost da gospodin Komšić i ja različito glasamo po ovom pitanju – rekao je Džaferović.kluz franjo wrote:Šta kaže poslovnik o radu Predsjedništva BiH?Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke.Znači nema puno proceduralnih pretpostavki. Da vidimo dalje...2. Prije imenovanja, Predsjedništvo može započeti konsultacije sa:
...
3. Nakon konsultacija, predsjedavajući saziva vanrednu sjednicu, čiji dnevni red uključuje samo jednu tačku: glasanje o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara...Znači on u tom slučaju neće glasati za kandidata. Šta kaže Poslovnik?Komšić je naveo da neće glasati za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara ukoliko nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog programa za Akcioni plan za članstvo u NATO-u, odnosno da će glasati za imenovanje odmah nakon usvajanja ANP-a.Kvragu i dođavola.U postupku imenovanja, svaki član Predsjedništva može predložiti jedno ime. Predsjedništvo nastoji konsenzusom donijeti odluku o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara. Ako se ne postigne konsenzus, dva člana Predsjedništva ipak mogu imenovati predsjedavajućeg.
https://vijesti.ba/clanak/457064/dzafer ... -mandataru
Ja i dalje tvrdim da je ovo sve Šredingerova mačka, dok se ne pošalje ANP nećemo imat pojma šta je dogovoreno. Sporazum je tako napisan da može svakako. Dotad, jebo izjave, ali od svih, ova je najbitnija
Predsjednik SDA je potvrdio da je razgovarao sa ambasadorom SAD-a u BiH Ericom Nelsonom, kojem je objasnio situaciju u vezi sa NATO integracijama.
- Oni su bili malo zabrinuti sa tim što nije definirana stvar u vezi ANP-a. Ja sam im dao to objašnjenje koje sam dao vama i oni su zadovoljni sa tim rješenjem. Naravno da insistiraju na ANP-u – izjavio je Izetbegović.
Jer ne idemo mi u NATO jer smo mudri kao narod i jer su nam mudri političar, nego je to američki interes.
-
A_A_AKCIJA
#474 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Da i ovdje postavim. Ne može bolja analiza od ove:
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ake/346983
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ake/346983
-
illbill
#475 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Ako ovi ne formiraju SM u narednih 20tak dana kako najavljuju, sta se onda desava sa sadasnjom strukturom na ministarksim i direktorskim mjestima..ostaju kadrovi SDSa u tehnickom mandatu jos ili se produzava na novi mandat od 4 god..kako to ide ?