Control panel wrote:Ima li iko od zastupnika da postavi pitanje policiji kada ce sami poceti pisati kazne bahatim vozacima koji po nasim naseljima, ulicama parkiraju vozila. po zakonu je kaznjivo parkirati vozilo na svim mjestima gdje nije oznaceno-iscrtano parking mjesto, gdje je znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, na raskrsnicama, zebrama, trotoarima, ispred ulaza, zelenim povrsinama, stajalistima JGS, mjestima za invalide, kreteni koji zauzmu dva mjesta, itd, itd.
Policiji treba postaviti pitanje zasto ne provodi zakon?
Hvala ako ko od zastupnika ovo procita, postavi pitanje i policija pocne da djeluje tj radi ono sto joj zakon nalaze.
A ne da ih ja zovem i podsjecam na zakon, apni kazu nemaju vremena?!
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- VladaFBiH
#451 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- klixoris
#452 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Idealan primjer tog parking bahaćenja se može vidjeti svaki dan npr na raskrsnici ulica Husrefa Redžića - Alipašina (Ciglane, u blizini porezne uprave), vlasnik obližnje nargilhane uredno parkira na sred raskrsnice, blokirajući traku za lijevo i pješački prelaz... I tako zna stajati parkiran po čitav dan, a policija uredno ignoriše...Control panel wrote:Ima li iko od zastupnika da postavi pitanje policiji kada ce sami poceti pisati kazne bahatim vozacima koji po nasim naseljima, ulicama parkiraju vozila. po zakonu je kaznjivo parkirati vozilo na svim mjestima gdje nije oznaceno-iscrtano parking mjesto, gdje je znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, na raskrsnicama, zebrama, trotoarima, ispred ulaza, zelenim povrsinama, stajalistima JGS, mjestima za invalide, kreteni koji zauzmu dva mjesta, itd, itd.
Hvala ako ko od zastupnika ovo procita, postavi pitanje i policija pocne da djeluje tj radi ono sto joj zakon nalaze.
- Porodice Foht
#453 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Stvarno parkira na sred raskrsnice? 
-
shandrprcSA
#454 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pa ignorisu kad im je kolega "specijalac"klixoris wrote:Idealan primjer tog parking bahaćenja se može vidjeti svaki dan npr na raskrsnici ulica Husrefa Redžića - Alipašina (Ciglane, u blizini porezne uprave), vlasnik obližnje nargilhane uredno parkira na sred raskrsnice, blokirajući traku za lijevo i pješački prelaz... I tako zna stajati parkiran po čitav dan, a policija uredno ignoriše...Control panel wrote:Ima li iko od zastupnika da postavi pitanje policiji kada ce sami poceti pisati kazne bahatim vozacima koji po nasim naseljima, ulicama parkiraju vozila. po zakonu je kaznjivo parkirati vozilo na svim mjestima gdje nije oznaceno-iscrtano parking mjesto, gdje je znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, na raskrsnicama, zebrama, trotoarima, ispred ulaza, zelenim povrsinama, stajalistima JGS, mjestima za invalide, kreteni koji zauzmu dva mjesta, itd, itd.
-
MUNAFIK
#455 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I opet sve to ide po "obicnim" smrtnicima, ti sto skupa i velika auta parkiraju po raskrsnicama i drugim mjestima na kojima ometaju i pjesake njih niti ko zapisuje niti kaznjava... Opet ce neki tata koji mora sacekat djete ili istovariti nesto dobit kaznu a lokalni šiša gazda ce se grlit sa drotovima i selamit komandire.klixoris wrote:Idealan primjer tog parking bahaćenja se može vidjeti svaki dan npr na raskrsnici ulica Husrefa Redžića - Alipašina (Ciglane, u blizini porezne uprave), vlasnik obližnje nargilhane uredno parkira na sred raskrsnice, blokirajući traku za lijevo i pješački prelaz... I tako zna stajati parkiran po čitav dan, a policija uredno ignoriše...Control panel wrote:Ima li iko od zastupnika da postavi pitanje policiji kada ce sami poceti pisati kazne bahatim vozacima koji po nasim naseljima, ulicama parkiraju vozila. po zakonu je kaznjivo parkirati vozilo na svim mjestima gdje nije oznaceno-iscrtano parking mjesto, gdje je znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, na raskrsnicama, zebrama, trotoarima, ispred ulaza, zelenim povrsinama, stajalistima JGS, mjestima za invalide, kreteni koji zauzmu dva mjesta, itd, itd.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#456 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jedan od prioriteta bi svakako trebalo biti regulisanje saobraćaja u mirovanju.Control panel wrote:Ima li iko od zastupnika da postavi pitanje policiji kada ce sami poceti pisati kazne bahatim vozacima koji po nasim naseljima, ulicama parkiraju vozila. po zakonu je kaznjivo parkirati vozilo na svim mjestima gdje nije oznaceno-iscrtano parking mjesto, gdje je znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, na raskrsnicama, zebrama, trotoarima, ispred ulaza, zelenim povrsinama, stajalistima JGS, mjestima za invalide, kreteni koji zauzmu dva mjesta, itd, itd.
Izgradnja podzemnih garaža bi toliko vizuelno popravilo izgled mnogih naselja, uz neku pristupačnu mjesečnu cijenu zakupa bi svima popravilo život.
Ovdje ne mislim na užu gradsku jezgru, već i na naselja koja i imaju parking mjesta, ali su opet zatrpana - alipašino, dobrinja poglavito.
Više vozim nego što sam na nogama, al itekako saosjećam sa ljudima koji se provlače izmedju auta u pješačkim zonama. A što izgleda trg ili ulica ružno i natrpano, to je baška.
Samo kažnjavanje neće ništa riješiti. To je samo hrana za ljude koji vole da bahati dobiju po ušima. Ljudima se auta ne mogu zabraniti, ali dodatna parking mjesta i naravno dobar gradski prevoz mogu riješiti te probleme.
- Reisova
#457 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ima li kakav zakon za ove aute bez tablica ? Izgleda da se ta auta prodaju pa cekaju svog kupca dotle regularno zauzimaju parking ? Pravi javasluk '......
-
MUNAFIK
#458 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ebo slusam na radiju da sad ide akcija uklanjanja tih automobila koji godinama stoje na parkinzima i pored puta...Reisova wrote:Ima li kakav zakon za ove aute bez tablica ? Izgleda da se ta auta prodaju pa cekaju svog kupca dotle regularno zauzimaju parking ? Pravi javasluk '......
- Styling
#459 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vala i vrijeme je. Ljudi odjave tablice i ostave krs na nekom parkingu da truhne, zauzima mjesto.MUNAFIK wrote:Ebo slusam na radiju da sad ide akcija uklanjanja tih automobila koji godinama stoje na parkinzima i pored puta...Reisova wrote:Ima li kakav zakon za ove aute bez tablica ? Izgleda da se ta auta prodaju pa cekaju svog kupca dotle regularno zauzimaju parking ? Pravi javasluk '......
- geralt
#460 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisu mi ni ti ljudi jasni. Svaki otpad ce im platiti 300 KM i za najveci krs, nek plate slepanje jos 50 KM, to je 250 KM vrijednosti koje bezveze stoji na parkingu i propada. Jedino ako su stavili dijelove na PIK pa misle da ce tako vise zaraditi.Styling wrote:Vala i vrijeme je. Ljudi odjave tablice i ostave krs na nekom parkingu da truhne, zauzima mjesto.MUNAFIK wrote:Ebo slusam na radiju da sad ide akcija uklanjanja tih automobila koji godinama stoje na parkinzima i pored puta...Reisova wrote:Ima li kakav zakon za ove aute bez tablica ? Izgleda da se ta auta prodaju pa cekaju svog kupca dotle regularno zauzimaju parking ? Pravi javasluk '......
- Control panel
#461 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Niko od zastupnika nije postavio moje pitanje oko bahatog rekao bih nasilnickog parkiranja.

-
The BEN10
#462 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Uh, to bi bio pravi potez. Konačno, da oslobodimo stotine parking mjesta koje su zauzeli krševi.MUNAFIK wrote:Ebo slusam na radiju da sad ide akcija uklanjanja tih automobila koji godinama stoje na parkinzima i pored puta...Reisova wrote:Ima li kakav zakon za ove aute bez tablica ? Izgleda da se ta auta prodaju pa cekaju svog kupca dotle regularno zauzimaju parking ? Pravi javasluk '......
- Porodice Foht
#463 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Forto danas dijele kese. Hajmo raja cistiti. 
- bunk
#464 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
...
Last edited by bunk on 20/04/2019 17:56, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#465 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovo i nije baš za Skupštine. Jesi li probao nazvati policiju i prijaviti nepropisno parkiranje. Ja sam lično to radio, ali i na svojoj koži osjetio kako radi. Vjeruj, izađu na lice mjesta i zaredaju sa kaznama.VladaFBiH wrote:Control panel wrote:Ima li iko od zastupnika da postavi pitanje policiji kada ce sami poceti pisati kazne bahatim vozacima koji po nasim naseljima, ulicama parkiraju vozila. po zakonu je kaznjivo parkirati vozilo na svim mjestima gdje nije oznaceno-iscrtano parking mjesto, gdje je znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, na raskrsnicama, zebrama, trotoarima, ispred ulaza, zelenim povrsinama, stajalistima JGS, mjestima za invalide, kreteni koji zauzmu dva mjesta, itd, itd.
A ne da ih ja zovem i podsjecam na zakon, apni kazu nemaju vremena?!potpis - prije 3-4 mjeseca me je udarilo auto retrovizorom zbog hajvana koji su parkirani na trotoaru
Tek ako se uvjeriš na licu mjesta da ne žele napisati kazne, imaš slučaj za Nezavisni odbor za nadzor policijskih tijela. Prije nego dođu, mobitel u ruke i svjedoka pored sebe i snimaj šta se dešava. Ako ne žele pisati kazne jer su neke lokalne kabadahije parkirale auto, sa svjedokom tražiš broj značke i prijavljuješ slučaj Odboru, šefu policijske uprave...
Više je pitanje građanskog aktivizma.
-
hzsa22
#466 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Cudi me da neopazeno prodje uhljebljenje onog gremlina Zahiragica. Saradnik Upravnog odbora ZZO KS sa platom 1800+, a upravni odbor se sastaje ja l jednom ja l nijednom mjesecno.
- JThomas
#467 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma nije ni neopaženo, eno ima na temi o njemu. koliko su nas ubijedili da je to normalno, da je to pravilan i logičan način popunjavanja jakih mjesta u javnom sektoru. da to tako treba.
- Roccohljup
#468 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
mene najviše brine kako je nama logično da sve to ko biva ima predznak "JP" a u stvari kad vidiš kako se imenuju uprave i UO/NO, onda su to u stvari sve stranačke agencije, zavodi, preduzeća, itd. A nama to sve ok.....samo nek se ne puca a nek krčme ko šta hoće a mi ćemo plaćati javašluk, nerad i korupciju.
- drug_profi
#469 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pri tom ta lova za ZZO ide u havu. Niko od nas ko to placa nema nikakvog haira od tog. Jadan onaj ko im padne u ruke.
- Roccohljup
#470 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa upravo to.....pofino ti odbijaju od plate za nikakvu uslugu, i kad ti nesto zatreba hitno opet ides privatniku i plaćaš. Al eto, mi izgleda volimo taj mazohizamdrug_profi wrote:Pri tom ta lova za ZZO ide u havu. Niko od nas ko to placa nema nikakvog haira od tog. Jadan onaj ko im padne u ruke.
- drug_profi
#471 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma ne volimo, samo me odmah pocnu ubjedjivati aaaaa solidarnost aaaaa djeca aaaa penzioneri ovo ono....Roccohljup wrote:Pa upravo to.....pofino ti odbijaju od plate za nikakvu uslugu, i kad ti nesto zatreba hitno opet ides privatniku i plaćaš. Al eto, mi izgleda volimo taj mazohizamdrug_profi wrote:Pri tom ta lova za ZZO ide u havu. Niko od nas ko to placa nema nikakvog haira od tog. Jadan onaj ko im padne u ruke.
Halo ba? Nisam ja protiv solidarnosti i da i dalje placam ovako isto ali daj pobogu da se zna ko puni taj fond i daj mi onda takav i tretman. Pusti me da izaberem kliniku u koju cu otici sa tom knjizicom.
-
The 51st State
#472 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
go pro kamere su jeftinije i svrsishodnije rjesenje od savjesti gradjanaA_A_AKCIJA wrote:Ovo i nije baš za Skupštine. Jesi li probao nazvati policiju i prijaviti nepropisno parkiranje. Ja sam lično to radio, ali i na svojoj koži osjetio kako radi. Vjeruj, izađu na lice mjesta i zaredaju sa kaznama.VladaFBiH wrote:Control panel wrote:Ima li iko od zastupnika da postavi pitanje policiji kada ce sami poceti pisati kazne bahatim vozacima koji po nasim naseljima, ulicama parkiraju vozila. po zakonu je kaznjivo parkirati vozilo na svim mjestima gdje nije oznaceno-iscrtano parking mjesto, gdje je znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, na raskrsnicama, zebrama, trotoarima, ispred ulaza, zelenim povrsinama, stajalistima JGS, mjestima za invalide, kreteni koji zauzmu dva mjesta, itd, itd.
A ne da ih ja zovem i podsjecam na zakon, apni kazu nemaju vremena?!potpis - prije 3-4 mjeseca me je udarilo auto retrovizorom zbog hajvana koji su parkirani na trotoaru
Tek ako se uvjeriš na licu mjesta da ne žele napisati kazne, imaš slučaj za Nezavisni odbor za nadzor policijskih tijela. Prije nego dođu, mobitel u ruke i svjedoka pored sebe i snimaj šta se dešava. Ako ne žele pisati kazne jer su neke lokalne kabadahije parkirale auto, sa svjedokom tražiš broj značke i prijavljuješ slučaj Odboru, šefu policijske uprave...
Više je pitanje građanskog aktivizma.
-
hzsa22
#473 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Izgleda da ce SBB putem DFa.
TK: PDA, SDA, SBB, DF i SBIH
KS: SDA, DF, SBB, BOSS
- cvrčak_na_hedonizmu
#474 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
18 ruku, nisam bas siguran da ce svih 7 zastupnika poslusati naredjenje iz centrale.hzsa22 wrote:Izgleda da ce SBB putem DFa.
Kifla je svasta, al levat nije
-
hzsa22
#475 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tek sad treba ocekivati igranku sa preletacevicima.cvrčak_na_hedonizmu wrote:18 ruku, nisam bas siguran da ce svih 7 zastupnika poslusati naredjenje iz centrale.hzsa22 wrote:Izgleda da ce SBB putem DFa.
Kifla je svasta, al levat nije