Naravno gledano van konteksta. Nista novo kod @Novak20 Smiljko Šagolj škola.Novak20 wrote:Pa ti postavljaš ovakve stvari na forum https://i.imgur.com/yHI2KLX.gif i njeguješ tradiciju, a ne ja.BHCluster wrote:I kako se solidarise sa jevrejima, tako sto se njeguje tradicija porijeklom iz NDH?
Ugroženost Hrvata - istine i zablude
- BHCluster
#451 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
- Point.
#452 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Šta je sad ovak Novak, jevrej? Ajme.
- BHCluster
#453 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Izraz domoljublja, superiornosti i solidarnosti sa jevrejima.
111 godina za zasluge!
-
Novak20
#454 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ti si zapamtio vrijeme NDH ?mO k3 wrote:Ko onda za vrijeme NDH ?Novak20 wrote:Pa ako iko zna kako je biti ugrožen znaju Jevreji. Moramo se malo solidarisati.kakavdanakneiskustvu wrote:
ajd bogati,ti si jevrej,sta te briga
Kako te nije stid napisati ovako nešto ?
Što se mene tiče to je zločinačka država izrasla iz zločinačke ideologije koja je, Bogu hvala, poražena žrtvom S/B/H i svih ostalih. Mada se o potpunom nestanku ideologije ustaštva može govoriti ista se ne može danas pripisivati svim Hrvatima. Osim ako se ne žele dehumanizirati i kolektivno svesti na razinu zločinaca iz WW II što ti i pojedine kolege radite godinama na ovom forumu.
Mene zanima zašto se danas u Sarajevu daju imena ulice i škole ustaši Mustafi Bursuladžiću, zašto se ne vraća imovina jevrejske zajednice ili zašto nema ni jednog Jevreja na nekoj funkciji ili u DN F BiH.
-
Novak20
#455 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Hajde mi objasni u kojem kontekstu si postavio smajlija sa ustaškom kapom.BHCluster wrote:Naravno gledano van konteksta. Nista novo kod @Novak20 Smiljko Šagolj škola.Novak20 wrote:Pa ti postavljaš ovakve stvari na forum https://i.imgur.com/yHI2KLX.gif i njeguješ tradiciju, a ne ja.BHCluster wrote:I kako se solidarise sa jevrejima, tako sto se njeguje tradicija porijeklom iz NDH?
- BHCluster
#456 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Da li ti treba crtati?Novak20 wrote:
Hajde mi objasni u kojem kontekstu si postavio smajlija sa ustaškom kapom.
A sad svi zajedno...mO k3 wrote:kako su prije volili korsitit frazuBHCluster wrote:
Nosioci evropskih vrijednosti ...

- BHCluster
#458 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!Novak20 wrote:
Mene zanima zašto se danas u Sarajevu daju imena ulice i škole ustaši Mustafi Bursuladžiću, zašto se ne vraća imovina jevrejske zajednice ili zašto nema ni jednog Jevreja na nekoj funkciji ili u DN F BiH.
Ono njega "zanima".
-
Novak20
#459 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Naravno da mi ne treba crtati. Čudi me zašto i kako SDP i SDA uvedoše 2010. u vlast ovakve likove koji baštine tradicije Ante Pavelića i pozdrav ZDS.BHCluster wrote:Da li ti treba crtati?Novak20 wrote:
Hajde mi objasni u kojem kontekstu si postavio smajlija sa ustaškom kapom.
A sad svi zajedno...mO k3 wrote:kako su prije volili korsitit frazuBHCluster wrote:
Nosioci evropskih vrijednosti ...
- BHCluster
#460 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
I to ih amnestira za fasiticke pozdrave, nacisticke simbole, ustaske pjesme i pozdrave?Novak20 wrote:
Naravno da mi ne treba crtati. Čudi me zašto i kako SDP i SDA uvedoše 2010. u vlast ovakve likove koji baštine tradicije Ante Pavelića i pozdrav ZDS.
-
DonieBrasco
#461 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Naravno jos jedan napad na hrvate.
-
Novak20
#462 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
BHCluster wrote:Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!Novak20 wrote:
Ono njega "zanima".
Pa koliko to Hrvata živi u Dobroševićima da je ustašluk toliko popularan ?
Mislim, možemo mi biti na forumu protiv toga i izražavati zabrinutost ali ni ovi drugi ne popuštaju.
-
kakavdanakneiskustvu
#463 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Point. wrote:Šta je sad ovak Novak, jevrej? Ajme.
kaze da jeste
-
kakavdanakneiskustvu
#464 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ti si zapamtio vrijeme NDH ?Novak20 wrote:Ko onda za vrijeme NDH ?mO k3 wrote:Pa ako iko zna kako je biti ugrožen znaju Jevreji. Moramo se malo solidarisati.Novak20 wrote:
Kako te nije stid napisati ovako nešto ?
Što se mene tiče to je zločinačka država izrasla iz zločinačke ideologije koja je, Bogu hvala, poražena žrtvom S/B/H i svih ostalih. Mada se o potpunom nestanku ideologije ustaštva može govoriti ista se ne može danas pripisivati svim Hrvatima. Osim ako se ne žele dehumanizirati i kolektivno svesti na razinu zločinaca iz WW II što ti i pojedine kolege radite godinama na ovom forumu.
Mene zanima zašto se danas u Sarajevu daju imena ulice i škole ustaši Mustafi Bursuladžiću, zašto se ne vraća imovina jevrejske zajednice ili zašto nema ni jednog Jevreja na nekoj funkciji ili u DN F BiH.[/quote]
s obzirom da si jevrej vjerovatno te jos vise zanima zasto je u mostaru godinama bio aktuelan naziv jedne ulice po mili budaku???
-
Novak20
#465 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ne nikako. Ja sa takvima ne bih ni pričao, a kamo li ih uveo u vlast.BHCluster wrote:I to ih amnestira za fasiticke pozdrave, nacisticke simbole, ustaske pjesme i pozdrave?Novak20 wrote:
Naravno da mi ne treba crtati. Čudi me zašto i kako SDP i SDA uvedoše 2010. u vlast ovakve likove koji baštine tradicije Ante Pavelića i pozdrav ZDS.
Samo opet kažem, to nisu svi Hrvati nego pojedinci čija se lica i imena vide. Vjerovatno pola do tih na fotografijama iz Bugojna ni do dan danas nisu našli.
-
kakavdanakneiskustvu
#466 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Novak20 wrote:Pa ako iko zna kako je biti ugrožen znaju Jevreji. Moramo se malo solidarisati.kakavdanakneiskustvu wrote:
isto tako se solidarises i sa npr. bosnjacima kad je tema ugrozenost bosnjaka ili se solidarises sa npr. srbima kad neko otvori temu igrozenost srba?
-
Novak20
#467 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
kakavdanakneiskustvu wrote:Point. wrote:Šta je sad ovak Novak, jevrej? Ajme.
kaze da jeste
I ti kažeš da si Hrvat. Možda jesi, možda nisi, ko će ga znati.
-
Novak20
#468 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ja sam se solidarisao sa Bošnjacima kad je bilo najgore i dugo poslije toga.kakavdanakneiskustvu wrote:Novak20 wrote:Pa ako iko zna kako je biti ugrožen znaju Jevreji. Moramo se malo solidarisati.kakavdanakneiskustvu wrote:
isto tako se solidarises i sa npr. bosnjacima kad je tema ugrozenost bosnjaka ili se solidarises sa npr. srbima kad neko otvori temu igrozenost srba?
U principu uvijek sam na strani žrtve. Dok je žrtva.
- BHCluster
#469 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Cemu onda takvo pitanje i zasto onda svakodnevno kacis "analize" sa web portala "bliskim" tim strankama pogotovo HDZ-u?Novak20 wrote:Ne nikako. Ja sa takvima ne bih ni pričao, a kamo li ih uveo u vlast.BHCluster wrote:I to ih amnestira za fasiticke pozdrave, nacisticke simbole, ustaske pjesme i pozdrave?Novak20 wrote:
Samo opet kažem, to nisu svi Hrvati nego pojedinci čija se lica i imena vide. Vjerovatno pola do tih na fotografijama iz Bugojna ni do dan danas nisu našli.
- BHCluster
#470 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Kad CIK ovjeri onda si.Novak20 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Point. wrote:Šta je sad ovak Novak, jevrej? Ajme.
kaze da jeste![]()
![]()
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#471 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Novak20 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Point. wrote:Šta je sad ovak Novak, jevrej? Ajme.
kaze da jeste![]()
![]()
![]()
Da,kao sto si ti jevrej
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 03/12/2018 14:18, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#472 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ja sam se solidarisao sa Bošnjacima kad je bilo najgore i dugo poslije toga.kakavdanakneiskustvu wrote:Novak20 wrote:Pa ako iko zna kako je biti ugrožen znaju Jevreji. Moramo se malo solidarisati.kakavdanakneiskustvu wrote:
U principu uvijek sam na strani žrtve. Dok je žrtva.[/quote]
Po cemu su hrvati sad zrtve???
- spreca
#473 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Svi smo mi zrtve "svojih" najvise
-
kakavdanakneiskustvu
#474 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Da ali rijetko ko problem vidi u svojim nego u onim drugim
- spreca
#475 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ko hoce vidi ko nece nece...evo npr. bosnjaci polako odjebaju baketa i nacionalnu stranku...a drugi?...drugi i nemaju ne nacionalnih stranki