Željko Komšić - Komšo
- rajv0sa
#451 Re: Željko Komšić - Komšo
To je taj 
- General War
#452 Re: Željko Komšić - Komšo
pokazuju se...al se odmah prikazu kao orjunasi ili nisu pravi hrvati a ako ni to ne pomogne dobiju lopatom po glavi...posebno ako su blize hercegovini.Lincoln-Burrows wrote:Neće da se pokažu u javnosti, inače kažu ima ih koliko hoćeš.sinuhe wrote:Zar Komso nema uredne odnose barem sa generalom HOS-a. Sliku onog drugog je drzao na zidu kancelarije u predsjednistvu
Ko su uopste Komsini Hrvati?
- Lincoln-Burrows
#453 Re: Željko Komšić - Komšo
Kad budem vidio kojega javit ću ti, teže mi je to nego naći tartuf u Kaknju.General War wrote:pokazuju se...al se odmah prikazu kao orjunasi ili nisu pravi hrvati a ako ni to ne pomogne dobiju lopatom po glavi...posebno ako su blize hercegovini.Lincoln-Burrows wrote:Neće da se pokažu u javnosti, inače kažu ima ih koliko hoćeš.sinuhe wrote:Zar Komso nema uredne odnose barem sa generalom HOS-a. Sliku onog drugog je drzao na zidu kancelarije u predsjednistvu
Ko su uopste Komsini Hrvati?
- General War
#454 Re: Željko Komšić - Komšo
Javi mi isto, je li ijedan glasao za Covica a da nema rezervni pasos...tj glavni pasos RH a bosanski ako mora.Lincoln-Burrows wrote:Kad budem vidio kojega javit ću ti, teže mi je to nego naći tartuf u Kaknju.General War wrote: pokazuju se...al se odmah prikazu kao orjunasi ili nisu pravi hrvati a ako ni to ne pomogne dobiju lopatom po glavi...posebno ako su blize hercegovini.
- Lincoln-Burrows
#456 Re: Željko Komšić - Komšo
Mora da nisi u toku, pasoš ne treba za EU.General War wrote:Javi mi isto, je li ijedan glasao za Covica a da nema rezervni pasos...tj glavni pasos RH a bosanski ako mora.Lincoln-Burrows wrote:
Kad budem vidio kojega javit ću ti, teže mi je to nego naći tartuf u Kaknju.
-
sigurnoable
#457 Re: Željko Komšić - Komšo
Joj sto volim ovo pucanje u prazno pro-ustaskih "intelektualaca". Oni sami znaju kao i mi da Hrvatska kao i Srbija nemaju sta traziti u drzavi BiH. Svaki dan nekakve vijesti Hrvatska ce uraditi i blokirati ovo, Hrvatska ce blokirati ono itd... Glavni problem Hrvatske i Srbije jeste strah o totalnom ujedinjavanju Bosanaca i Hercegovaca. Zato je i velika pompa i strah se digao oko Zeljka Komisca. Mozda odmah poslije rata Hrvatska i Srbija su imale snazne utjecaje u Bosni i Hercegovini ali oni polako gube kontrolu i shvacaju da je Bosna i Hercegovina izgubljeni kolac Tudjmana i Milosevica. Cak postoji strah mozda je to i glavni strah Hrvatske jeste da ovo Hrvata u Bosni sto je danas za entitet tzv. Herceg-Bosna, velika vjerovatnoca je da ce kroz skoriju buducnost shvatiti takodjer da je Bosna i Hercegovina nedjeljiva i realnost koja se mora prihvatiti, e tu onda nastaje glavni problem a to je gubljenje simpatija Bosanskih Hrvata prema Hrvatskoj....
- General War
#458 Re: Željko Komšić - Komšo
Cuuj, a kako prelazis granicu bih? preko biokova?Lincoln-Burrows wrote:Mora da nisi u toku, pasoš ne treba za EU.General War wrote:Javi mi isto, je li ijedan glasao za Covica a da nema rezervni pasos...tj glavni pasos RH a bosanski ako mora.Lincoln-Burrows wrote:
Kad budem vidio kojega javit ću ti, teže mi je to nego naći tartuf u Kaknju.
- rajv0sa
#459 Re: Željko Komšić - Komšo
Ako ćemo iskreno ja znam priličan broj koji su glasali za komšića a imaju putovnicuGeneral War wrote:Javi mi isto, je li ijedan glasao za Covica a da nema rezervni pasos...tj glavni pasos RH a bosanski ako mora.Lincoln-Burrows wrote:Kad budem vidio kojega javit ću ti, teže mi je to nego naći tartuf u Kaknju.General War wrote: pokazuju se...al se odmah prikazu kao orjunasi ili nisu pravi hrvati a ako ni to ne pomogne dobiju lopatom po glavi...posebno ako su blize hercegovini.
- General War
#460 Re: Željko Komšić - Komšo
Al nisu hrvati niti katolici...zar ne kontas poentu?rajv0sa wrote:Ako ćemo iskreno ja znam priličan broj koji su glasali za komšića a imaju putovnicuGeneral War wrote: Javi mi isto, je li ijedan glasao za Covica a da nema rezervni pasos...tj glavni pasos RH a bosanski ako mora.Putovnicu niko ne odbija.
-
Mirza007
#461 Re: Željko Komšić - Komšo
Ono sto je bitno za izbor clana Predsjednistva je broj glasova. Od koga nije bitno.General War wrote:Al nisu hrvati niti katolici...zar ne kontas poentu?rajv0sa wrote:Ako ćemo iskreno ja znam priličan broj koji su glasali za komšića a imaju putovnicuGeneral War wrote: Javi mi isto, je li ijedan glasao za Covica a da nema rezervni pasos...tj glavni pasos RH a bosanski ako mora.Putovnicu niko ne odbija.
Tako barem pise u ustavu. Kada ce ovo vise doprijet' do UZP ovaca? Kolinda je do sad skontala i nema je vise na forumu po tom pitanju. Doduse, mozda je i na trudnickom, obzirom koliko su je ovdje natezali.
- cyprus
#462 Re: Željko Komšić - Komšo
Hrvatski nacionalisti se dijele u dvije grupe - oni koji prevashodno mrze Srbe i oni koji prvenstveno mrze Bošnjake/muslimane... Prkačin i svi ostali HOS-ovci spadaju u ovu prvu grupu... E sad, Komšić je sa jedne strane uspio ujediniti nacionalističku i građansku opciju kod Bošnjaka, a sa druge ujedinio je i hrvatske nacionaliste tip A i tip B...
Svaka čast Komšo
Svaka čast Komšo
- General War
#463 Re: Željko Komšić - Komšo
Interesantno je kako svi se bave posljedicom u medijima a ne uzrokom...eto Covic im bio cetiri godine i sta je uradio pozitivno...nije podrzao reviziju tuzbe protiv srbije, aktivno sabotirao bilo sta vezano za Peljeski most od strane BiH, negiranje UZP-a...nema to veze sa gradjanima ili nacionalistima vec ko normalan bi ovog lika pustio opet da ruje, jer mu eto to treba ustavom garantovati...inace se ovakvi u normalnim drzavama salju na dugogodisnju robiju a ne jos da se kuka nad sudbinom.cyprus wrote:Hrvatski nacionalisti se dijele u dvije grupe - oni koji prevashodno mrze Srbe i oni koji prvenstveno mrze Bošnjake/muslimane... Prkačin i svi ostali HOS-ovci spadaju u ovu prvu grupu... E sad, Komšić je sa jedne strane uspio ujediniti nacionalističku i građansku opciju kod Bošnjaka, a sa druge ujedinio je i hrvatske nacionaliste tip A i tip B...
Svaka čast Komšo
- cyprus
#464 Re: Željko Komšić - Komšo
A meni je interesantno kako se svi bave površinskim stvarima, a ne suštinom... Eto, Željko Komšić je bio osam godina član predsjedništva i šta je uradio pozitivno? Da li je Bosna i Hercegovina za vrijeme njegovog predsjednikovanja bar jednu bobu ojačala kao država? Naravno da nije...General War wrote:Interesantno je kako svi se bave posljedicom u medijima a ne uzrokom...eto Covic im bio cetiri godine i sta je uradio pozitivno...nije podrzao reviziju tuzbe protiv srbije, aktivno sabotirao bilo sta vezano za Peljeski most od strane BiH, negiranje UZP-a...nema to veze sa gradjanima ili nacionalistima vec ko normalan bi ovog lika pustio opet da ruje, jer mu eto to treba ustavom garantovati...inace se ovakvi u normalnim drzavama salju na dugogodisnju robiju a ne jos da se kuka nad sudbinom.cyprus wrote:Hrvatski nacionalisti se dijele u dvije grupe - oni koji prevashodno mrze Srbe i oni koji prvenstveno mrze Bošnjake/muslimane... Prkačin i svi ostali HOS-ovci spadaju u ovu prvu grupu... E sad, Komšić je sa jedne strane uspio ujediniti nacionalističku i građansku opciju kod Bošnjaka, a sa druge ujedinio je i hrvatske nacionaliste tip A i tip B...
Svaka čast Komšo
Kažeš - ko bi normalan pustio Čovića da opet ruje? OK, a ko bi mu normalan ovako ojačao političku poziciju, kao što je to uradio Komšić? Tačno je da nema predsjedničku fotelju, ali ima svaki jebeni ključ za (ne)funkcionisanje države u svojim rukama... Da zaista, ko bi ga normalan pustio da ruje?
- General War
#465 Re: Željko Komšić - Komšo
Niti mirisem Komsica niti sam glasao za njega...ali dodje kako pips ovim HDZ-ovskim muhama.cyprus wrote:A meni je interesantno kako se svi bave površinskim stvarima na ne suštinom... Eto, Željko Komšić je bio osam godina član predsjedništva i šta je uradio pozitivno? Da li je Bosna i Hercegovina za vrijeme njegovog predsjednikovanja bar jednu bobu ojačala kao država? Naravno da nije...General War wrote:Interesantno je kako svi se bave posljedicom u medijima a ne uzrokom...eto Covic im bio cetiri godine i sta je uradio pozitivno...nije podrzao reviziju tuzbe protiv srbije, aktivno sabotirao bilo sta vezano za Peljeski most od strane BiH, negiranje UZP-a...nema to veze sa gradjanima ili nacionalistima vec ko normalan bi ovog lika pustio opet da ruje, jer mu eto to treba ustavom garantovati...inace se ovakvi u normalnim drzavama salju na dugogodisnju robiju a ne jos da se kuka nad sudbinom.cyprus wrote:Hrvatski nacionalisti se dijele u dvije grupe - oni koji prevashodno mrze Srbe i oni koji prvenstveno mrze Bošnjake/muslimane... Prkačin i svi ostali HOS-ovci spadaju u ovu prvu grupu... E sad, Komšić je sa jedne strane uspio ujediniti nacionalističku i građansku opciju kod Bošnjaka, a sa druge ujedinio je i hrvatske nacionaliste tip A i tip B...
Svaka čast Komšo
Kažeš - ko bi normalan pustio Čovića da opet ruje? OK, a ko bi mu normalan ovako ojačao političku poziciju, kao što je to uradio Komšić? Tačno je da nema predsjedničku fotelju, ali ima svaki jebeni ključ za (ne)funkcionisanje države u svojim rukama... Da zaista, ko bi ga normalan pustio da ruje?
Mi se otkako je OHR digao ruke od nas bavimo povrsinskim stvarima a ne sustinskim...niti je i covic nesto sustinsko uradio osim sto je neskriveno sluzio stranim interesima.
A sta ti ba funkcionise do sad u ovoj drzavi?
Neka nosa taj kljuc...kao da je drzava funkcionisala i u njegovo vrijeme ili funkcionise...sta uopste znaci u Bosni kad nesto funkcionise?
Ja sam siguran da ce putem Dodika da napadne Centralnu banku...i proba da ugrozi finansijsku stabilnost ( ona famozna izjava o visku para).
- Point.
#466 Re: Željko Komšić - Komšo
Aha znači, Čović ucjenjuje blokadom pa ga je trebalo trpiti u predsjedništvu još 4 godine. To je ta politika.cyprus wrote:A meni je interesantno kako se svi bave površinskim stvarima, a ne suštinom... Eto, Željko Komšić je bio osam godina član predsjedništva i šta je uradio pozitivno? Da li je Bosna i Hercegovina za vrijeme njegovog predsjednikovanja bar jednu bobu ojačala kao država? Naravno da nije...General War wrote:Interesantno je kako svi se bave posljedicom u medijima a ne uzrokom...eto Covic im bio cetiri godine i sta je uradio pozitivno...nije podrzao reviziju tuzbe protiv srbije, aktivno sabotirao bilo sta vezano za Peljeski most od strane BiH, negiranje UZP-a...nema to veze sa gradjanima ili nacionalistima vec ko normalan bi ovog lika pustio opet da ruje, jer mu eto to treba ustavom garantovati...inace se ovakvi u normalnim drzavama salju na dugogodisnju robiju a ne jos da se kuka nad sudbinom.cyprus wrote:Hrvatski nacionalisti se dijele u dvije grupe - oni koji prevashodno mrze Srbe i oni koji prvenstveno mrze Bošnjake/muslimane... Prkačin i svi ostali HOS-ovci spadaju u ovu prvu grupu... E sad, Komšić je sa jedne strane uspio ujediniti nacionalističku i građansku opciju kod Bošnjaka, a sa druge ujedinio je i hrvatske nacionaliste tip A i tip B...
Svaka čast Komšo
Ucjenama se ne može voditi država, to bi valjda trebalo biti kristalno jasno. Sada će i Evropa konačno skontati o kakvom je šupku riječ, koji je spreman na blokadu države a samim tim i evropskim putem BiH jer mu je krivo što je popušio na izborima. Pred ucjenama ne treba popuštati isto kao što se ne popušta ni teroristima pred njihovim zahtjevima.
-
putokaz1
#467 Re: Željko Komšić - Komšo
Tresla se gora rodio se ,KO?-MIŠ-IĆ
- cyprus
#468 Re: Željko Komšić - Komšo
Ama, kako ste tako ćoravi... Nije stvar samo u blokadama... Stvar je u dugoročnom jačanju HDZ-a, kako među glasačima, tako i u kontekstu ključnih političkih faktora u Bosni i Hercegovini... Stvar je u daljem raspuhivanju nacionalističke klime, koja je kancer ove države... Govorite "znači trebalo je Čovića trpiti u predsjedništvu još 4 godine" u smislu kao da ga sad nećemo trpiti... A trpićemo ga itekako... To što nije u predsjedništvu apsolutno nije bitno... Jebemu, kako vam nije poznat koncept Pirove pobjede? Jer ovi što likuju zbog Komšićeve pobjede i Čovićevog "poraza" upravo slave Pirovu pobjedu, ništa drugo...
- General War
#469 Re: Željko Komšić - Komšo
A gdje se to raspuhava nacionalisticka klima, odnosno odakle?cyprus wrote:Ama, kako ste tako ćoravi... Nije stvar samo u blokadama... Stvar je u dugoročnom jačanju HDZ-a, kako među glasačima, tako i u kontekstu ključnih političkih faktora u Bosni i Hercegovini... Stvar je u daljem raspuhivanju nacionalističke klime, koja je kancer ove države... Govorite "znači trebalo je Čovića trpiti u predsjedništvu još 4 godine" u smislu kao da ga sad nećemo trpiti... A trpićemo ga itekako... To što nije u predsjedništvu apsolutno nije bitno... Jebemu, kako vam nije poznat koncept Pirove pobjede? Jer ovi što likuju zbog Komšićeve pobjede i Čovićevog "poraza" upravo slave Pirovu pobjedu, ništa drugo...
Naravno da je kancer, ali to jeste i cilj svega ovoga...da se drzava izjede iz unutra, pa ne prica se o nemogucnosti opstanka BiH od biranja Komsica vec jako davno.--ne vjesaju se zastave HB od 7 oktobra.
Pirova pobjeda ce biti ako se Komsic opet bude ponasao kako se ponasao u prosla dva mandata, vidjeti cemo, niti sam pretjerano optimistican sa njim ali, pobjeda covica bi bila i te kakva pobjeda daljeg dijeljenja BiH.
- General War
#470 Re: Željko Komšić - Komšo
Oj Covicu sivi ticu, dobi ti po picicuputokaz1 wrote:Tresla se gora rodio se ,KO?-MIŠ-IĆ
-
putokaz1
#471 Re: Željko Komšić - Komšo
Ovo je citat iz Slobodne Bosne 2014 godinaGeneral War wrote:Oj Covicu sivi ticu, dobi ti po picicuputokaz1 wrote:Tresla se gora rodio se ,KO?-MIŠ-IĆ
A Čović je dobio Hrvatske kantone,ugodno mjesto Predsjednik FBIH ili Ministar Finansija
- General War
#472 Re: Željko Komšić - Komšo
Nista nije dobio sto vec nije imao...a za drugo, da bog da.putokaz1 wrote:Ovo je citat iz Slobodne Bosne 2014 godinaGeneral War wrote:Oj Covicu sivi ticu, dobi ti po picicuputokaz1 wrote:Tresla se gora rodio se ,KO?-MIŠ-IĆ
A Čović je dobio Hrvatske kantone,ugodno mjesto Predsjednik FBIH ili Ministar Finansija
- nikad_vise
#473 Re: Željko Komšić - Komšo
Hvala bogu da smo imali priliku da jedno smece eliminisemo iz predsjednistva,i da su moji sugradjani zajedno sa mnom iskoristili tu priliku.cyprus wrote:Ama, kako ste tako ćoravi... Nije stvar samo u blokadama... Stvar je u dugoročnom jačanju HDZ-a, kako među glasačima, tako i u kontekstu ključnih političkih faktora u Bosni i Hercegovini... Stvar je u daljem raspuhivanju nacionalističke klime, koja je kancer ove države... Govorite "znači trebalo je Čovića trpiti u predsjedništvu još 4 godine" u smislu kao da ga sad nećemo trpiti... A trpićemo ga itekako... To što nije u predsjedništvu apsolutno nije bitno... Jebemu, kako vam nije poznat koncept Pirove pobjede? Jer ovi što likuju zbog Komšićeve pobjede i Čovićevog "poraza" upravo slave Pirovu pobjedu, ništa drugo...
Neka blokira sta god hoce i dokle god hoce,blokada ce nas sve pogoditi a ne samo nas.
Sto se tice dugorocnog jacanja HDZ-a,kako vrijeme bude odmicalo broj glasaca HDZ-a ce biti sve manji,nije dijaspora toliko sklona glasanju tako da rahat patnja.Jos dok se malo urede biracki spiskovi,CIK,izbace mrtvi sa liste i slicno..nece njih biti ni na mapi
Ako ljevica odradi dobar posao u narednom mandatu,i dodatno ojaca za sledece izbore oni ce najbolje znati kako sa HDZ-om.Nabacaj Hrvata na svoje liste i lijepo poklopi kvote za dom naroda.
Mislim da je vrijeme da se aktuelizira pitanje raspodjele vlasti,zasto jedna nacionalna manjina drzi trecinu vlasti u drzavi i polovinu u federaciji?
Naredne cetri godine ovo treba da bude prioritetno pitanje i da se u duhu ovog pravi izborni zakon i zastupljenost u vlasti.
- dale cooper
#474 Re: Željko Komšić - Komšo
Jebote pa taj HDZ od 90-tih nema nikakve alternative među hrvatskim glasačkim tijelom, a ti govoriš o nekom njihovom dugoročnom jačanju.cyprus wrote:Ama, kako ste tako ćoravi... Nije stvar samo u blokadama... Stvar je u dugoročnom jačanju HDZ-a, kako među glasačima, tako i u kontekstu ključnih političkih faktora u Bosni i Hercegovini... Stvar je u daljem raspuhivanju nacionalističke klime, koja je kancer ove države... Govorite "znači trebalo je Čovića trpiti u predsjedništvu još 4 godine" u smislu kao da ga sad nećemo trpiti... A trpićemo ga itekako... To što nije u predsjedništvu apsolutno nije bitno... Jebemu, kako vam nije poznat koncept Pirove pobjede? Jer ovi što likuju zbog Komšićeve pobjede i Čovićevog "poraza" upravo slave Pirovu pobjedu, ništa drugo...
Gdje će jarane još jačati.
ni za koga drugog osim HDZ-a pa kad bi im i život zavisio o tome. To je tako bilo prije 30 godina, tako je i sada, nevezano za Komšića.
Ni u samoj Hrvatskoj nije bolja situacija, ako ćemo realno. Pa gledaj koliko su skrenuli udesno, koliko pizdarija i skandala se dešava u Hrvatskoj,
a popularnost HDZ-a među biračima ne varira nešto osjetno. Naravno, ne pomaže ni totalna odsutnost i nesposobnost hrvatske ljevice, ali
činjenica je da HDZ neće nikada izgubiti tu nacionalističkim nabojem ispunjenu glasačku bazu. Kao što i ovi drugi srbuju pa makar jeli slamu,
tako i ovi drugo slično rade, samo što je Hrvatima nešto lakše jer mogu iseliti i otići raditi gdje god žele u bilo kojem momentu.
- cyprus
#475 Re: Željko Komšić - Komšo
Ako se ne varam, ovo je prvi put u zadnjih 20 godina da je HDZ jedina stranka sa hrvatskim predznakom u Parlamentu BiH, a boba fali da postanu jedina takva stranka i u federalnom parlamentu, a bili su na rubu totalnog komadanja i na političkoj sceni praktično marginalni prije nego što se pojavio Komšić...dale cooper wrote:Jebote pa taj HDZ od 90-tih nema nikakve alternative među hrvatskim glasačkim tijelom, a ti govoriš o nekom njihovom dugoročnom jačanju.cyprus wrote:Ama, kako ste tako ćoravi... Nije stvar samo u blokadama... Stvar je u dugoročnom jačanju HDZ-a, kako među glasačima, tako i u kontekstu ključnih političkih faktora u Bosni i Hercegovini... Stvar je u daljem raspuhivanju nacionalističke klime, koja je kancer ove države... Govorite "znači trebalo je Čovića trpiti u predsjedništvu još 4 godine" u smislu kao da ga sad nećemo trpiti... A trpićemo ga itekako... To što nije u predsjedništvu apsolutno nije bitno... Jebemu, kako vam nije poznat koncept Pirove pobjede? Jer ovi što likuju zbog Komšićeve pobjede i Čovićevog "poraza" upravo slave Pirovu pobjedu, ništa drugo...
Gdje će jarane još jačati.Hrvatsko glasačko tijelo je dobrim dijelom nažalost postala homogenizirana nacionalistička masa, koja ne bi glasala
ni za koga drugog osim HDZ-a pa kad bi im i život zavisio o tome. To je tako bilo prije 30 godina, tako je i sada, nevezano za Komšića.
Ni u samoj Hrvatskoj nije bolja situacija, ako ćemo realno. Pa gledaj koliko su skrenuli udesno, koliko pizdarija i skandala se dešava u Hrvatskoj,
a popularnost HDZ-a među biračima ne varira nešto osjetno. Naravno, ne pomaže ni totalna odsutnost i nesposobnost hrvatske ljevice, ali
činjenica je da HDZ neće nikada izgubiti tu nacionalističkim nabojem ispunjenu glasačku bazu. Kao što i ovi drugi srbuju pa makar jeli slamu,
tako i ovi drugo slično rade, samo što je Hrvatima nešto lakše jer mogu iseliti i otići raditi gdje god žele u bilo kojem momentu.
Nego, mrsko mi je da se stalno vrtim u krug... Bespotrebno se ubjeđujemo, pogotovo sad kad su izbori prošli - nema svrhe... Vrijeme je pred nama, pa će se sve lijepo pokazati koliko je Komšićevo djelovanje bilo štetno/korisno... Doduše, mnogi ni tad neće progledat... Naime, i danas ima likova koji smatraju da je obaranje aprilskog paketa bio dobar potez