Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Locked
512MB

#451 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by 512MB »

SaraFina wrote:Provaljujes se ti. Ja radim od Beča do Berlina (gdje sam bila godinu i pol) i dva puta u USA po pola godine. A ti nemaš više od 5 g HTL-A.
To se jesnostavno vidi. I kladim se na to :D

Postaj ko Hafis, ako imaš bilo što više :) i ja ću.
Bravo, HTL si u pravu, dodaj jos dva mastera (al prava) na to i 15 godina radnog staza i to je to :) Sto se moje "plate" tice, inace radim oko 180 sati mjesecno a fakturisem po satu 90€ (dobro kad na godisnjem moram na laptop onda to ide i do 120€/satu). Digitron u ruke pa racunaj.

No odosmo u offtopic, BiH se nece podijelit dok nas krajisnika ima (u i van zemlje). 8)
detroit-mercy

#452 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:
detroit-mercy wrote:
:thumbup: ni zareza dodati ili oduzeti
Sve pet +,
Samo, ima mali problemcic.
Mozes li to sebi priustiti, ipak je Njujork malkice nespretno poredjenje.
Koliko kost biti otvoren progresivan grad/drustvo koji privlaci i daje sansu svima bez obzira odakle dolaze u odnosu na bit zatvorena, ksenofobicna, zatucana sredina.
Mislim da bi izbor trebao biti jasan.
NewYork je samo metafora Fudo :mrgreen:
Fudo387

#453 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote: Koliko kost biti otvoren progresivan grad/drustvo koji privlaci i daje sansu svima bez obzira odakle dolaze u odnosu na bit zatvorena, ksenofobicna, zatucana sredina.
Mislim da bi izbor trebao biti jasan.
NewYork je samo metafora Fudo :mrgreen:
Sve je to meni ok, apsolutno podrzavam ideolosku pozadinu svega.
Ja samo velim, dok je dosao na ovaj stadij, Njujork je namarao bruku svojih kalinovika, i napravio jos vecu bruku para. :D
Utokkha

#454 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Utokkha »

kmirsad wrote:
Utokkha wrote:
Dajte mi razloga da vjerujem da nas ceka bolje sutra. Trebam uskoro sina dobiti...
Mani se depresije... razbistri um...
Vodi ženu u Njemačku, da se tamo porodi... Možda sin bude mogao dobiti kakvo dvojno državljanstvo...
Inače... svaku sreču vam želim...
Mirsade, hvala Vam puno.

Evo jos dvije u kontekstu mog pisanja, jedna kao link i druga kao prenosenje:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pripadn ... /180717046
Zabrana nosenja cvijeta Srebrenice radnicima BHT koji platu primaju od RTV takse koja se naplacuje putem JP Elektroprivreda BiH? Da li se taksa naplacuje putem racuna EZUZP?

Ima cjelovite BiH? Kakve? Kakvim putem inkluzije ovdje poci?
I ne zaboravite na trend globalnog hejtanja muslimana koji su susjedi i komsije zajahali uveliko.
sekerbay

#455 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by sekerbay »

Utokkha wrote:
1. da li BiH treba uci u NATO?
Smatram da ne treba.
insomnia78

#456 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by insomnia78 »

Samo podjeliti. Narod koji ovo dopusti sebi ni ne zasluzuje drzavu
Image
sekerbay

#457 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by sekerbay »

Što se tiče ekonomije, potpisujem onaj dozerov post koji sad ne mogu naći. Uglavnom, tu ne bi smjela biti dva mišljenja.
Kako to ostvariti, majku mu?
Kontam, jedino da se to dostavi predsjedniku neke stranke, pa ako uvrsti u program, dati mu povjerenje.
ernestalic

#458 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by ernestalic »

Čuj Insomnija78, svi punoljetni iz današnje RS su bili podlijegali mobilizaciji. Ili se išlo na vojni sud. Zločini su nešto drugo. A mi smo (tj. Alija u naše ime) porpisali u Daytonu obavezu da amnestiramo sve pripadnike Vojske Ratka Mladića, kao i Bobanove. Dakle, šta ti nije jasno?
insomnia78

#459 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by insomnia78 »

Jasno je meni sve
djkurt

#460 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by djkurt »

PM72 wrote:
djkurt wrote: Kažeš glupost a sam nagađaš, ko, šta, kako, razlikaje što ja iz pouzdanih izvora znam ovo što tvrdim a ti samo nagađaš, misliš, pretpostavljaš.
ti i pouzdani izvori...grohotom se smijem
Nemoj zagrcnut ceš se, skrenut će ti pljuvačka ne do Bog đe ne treba. Ti i tvoje pametovanje. :lol: :lol: :lol: :lol:
PM72

#461 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by PM72 »

insomnia78 wrote:Samo podjeliti. Narod koji ovo dopusti sebi ni ne zasluzuje drzavu
Image
Ja kao veteran nisam dobio ni marku od ove države (nisam ni tražio da budem jasan) ali sam morao svom odlikašu platiti školarinu dok djeca ovakvih četničkih spodoba ,dijasporaca i izbjeglica imaju prednost...e jebem ti i Bosnu i Aliju i SDA i sve ono za šta smo se borili i stradavali.Ovakva država mi ne treba,jednostavno,gadi mi se.Proklinjem svaku minutu provedenu s puškom u ime "nezavisne,nedjeljive,jedine"...

a svima kojima je dobro u ovakvoj zemlji jebem mater.
dezurni_ucenik

#462 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by dezurni_ucenik »

Izbjeglica bas voli sto je izbjeglica.
dezurni_ucenik

#463 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by dezurni_ucenik »

PM72 wrote:
insomnia78 wrote:Samo podjeliti. Narod koji ovo dopusti sebi ni ne zasluzuje drzavu
Image
Ja kao veteran nisam dobio ni marku od ove države (nisam ni tražio da budem jasan) ali sam morao svom odlikašu platiti školarinu dok djeca ovakvih četničkih spodoba ,dijasporaca i izbjeglica imaju prednost...e jebem ti i Bosnu i Aliju i SDA i sve ono za šta smo se borili i stradavali.Ovakva država mi ne treba,jednostavno,gadi mi se.Proklinjem svaku minutu provedenu s puškom u ime "nezavisne,nedjeljive,jedine"...

Ja mislim da je tebi krivo sto nisi pobjego medju svoje.
PM72

#464 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by PM72 »

I tebi je dobro?
dezurni_ucenik

#465 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by dezurni_ucenik »

PM72 wrote:I tebi je dobro?

Nije, nisam ni ja ljubitelj SDA i vladajuce stranek. Al taj tvoj ton, jarane zvucis fakat da ti je krivo sto nisi smugno u svoje jato.
512MB

#466 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by 512MB »

Kapitalizam jarane, il plivas il tones...
dezurni_ucenik

#467 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by dezurni_ucenik »

512MB wrote:Kapitalizam jarane, il plivas il tones...

Upravo :thumbup: . Zivotinjsko carstvo, ne samo mi, citava planeta.
cLo

#468 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by cLo »

Aha, kapitalizam, al' u limburgu, kod nas je hapitalizam, hapaju i šapom i kapom :-)
Fudo387

#469 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Image

Meni dijasporcu su dali stan, auto, i stavili pola miliona maraka na racun u banci. :D
Djetetu platili stipendiju na harvardu.
palermo

#470 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by palermo »

insomnia78 wrote:Jasno je meni sve
ma nije ti jasno, ne može ti biti jasno, ne zbog samog tebe, nego jednostavno, iz daljine se ne vidi dobro, prirodni zakoni
Kikibombona

#471 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Kikibombona »

cLo wrote:Aha, kapitalizam, al' u limburgu, kod nas je hapitalizam, hapaju i šapom i kapom :-)
Ma hajde, Bosna, Njemacka ili Svicarska, isto je to. Kapitalizam ovdje i tamo. Ili plivas ili tones.

Ne kontam zasto ljudi bezveze idu iz kapitalizma u kapitalizam, kakve budale.
Fudo387

#472 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
ma nije ti jasno, ne može ti biti jasno, ne zbog samog tebe, nego jednostavno, iz daljine se ne vidi dobro, prirodni zakoni
Jake misterije.
Kikibombona

#473 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Sramota je da su vece patriote u Francuskoj i Americi nego kod nas u domovini. Njih da se pita, oni bi blokirali drzavu radi ovakvih odluka, pa da vidimo onda.

Ako se kojim slucajem vrate, junaci poput FudA i Nesanice, budite sigurni, oni ce osnovati bosanski Mosad, koji ce Dragane Sojice loviti po cijeloj Bosni, od Une do Drine, od Save do Mora, pa sve do Cikaga i Melburna ako budu bjezali tako daleko.

Steta sto odose, bog.t.j, oni ovakve stvari ne bi dopustili. :( Jeli bi korijenje ali bi se zlocincima najebali majke. Jebo pare i bolji standard, kao da je to njima vazno...
Fudo387

#474 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:
palermo wrote:
Sramota je da su vece patriote u Francuskoj i Americi nego kod nas u domovini. Njih da se pita, oni bi blokirali drzavu radi ovakvih odluka, pa da vidimo onda.

Ako se kojim slucajem vrate, junaci poput FudA i Nesanice, budite sigurni, oni ce osnovati bosanski Mosad, koji ce Dragane Sojice loviti po cijeloj Bosni, od Une do Drine, od Save do Mora, pa sve do Cikaga i Melburna ako budu bjezali tako daleko.

Steta sto odose, bog.t.j, oni ovakve stvari ne bi dopustili. :( Jeli bi korijenje ali bi se zlocincima najebali majke. Jebo pare i bolji standard, kao da je to njima vazno...
Ne panici, iskreno, za tobom me boli qrac.
Mirno spavaj.
bosan

#475 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by bosan »

PM72 wrote:
Image

U ovoj zemlji svi koji su ratovali dozivjeli su razocarenje , zali boze izgubljenih zivota , izgubljenog zdravlja , izgubljenog vremena i sto je najgore ovdje je i svaka nada izgubljena . Razumijem te u potpunosti
Locked