Kod kije i ostalih nije garancija povoljna za kupce a kod bmw-a jeste? Daj o cemu pricamo jbt? (r)vauvau wrote:Složio bih se u potpunosti s ovim.
Ja svoje vozilo odvezem u servis, nakon svakog servisa imam produljenje garancije. I to se plaća naravno, ali je meni to prihvatljivo.
Dok se kod kije i hajundaja radi o garanciji koja nije povoljna za kupca, jer mijenjaju nepotrebno stvari, samo da bi izvukli novac. To je za mene neprihvatljivo.
HYUNDAI & KIA all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sheilak
#451 Re: HYUNDAI & KIA all about
-
vauvau
#452 Re: HYUNDAI & KIA all about
Strašno kakvi nepristojni ljudi imaju ista prava na zrak kao i ostali normalan svijet.golfiista wrote:Poenta je u tome, sto je kod KiA@Hyundai garancija proizvođaca, ne distributera/servisera, dakle fabrika daje garanciju na sve dijelove. Za 7 godina imas tacno opisano sta i kada se mijenja, dakle jedne godine 230 KM, svake druge 450 KM. Za sedam godina nesto vise od 2000 KM. Ne vidim da je negdje drugo jeftinije. Ovo su cinjenice, i sve drugo sto mijenjaju je pod garancijom, dakle na trosak proizviđaca. Bezze siris neistine, samo ne znam iz kojeg razloga. Bice da si smo kontras, a uz to jos i od sebe supak, ili samo uposleni kod Kramara. Produlji dalje.vauvau wrote:Složio bih se u potpunosti s ovim.
Ja svoje vozilo odvezem u servis, nakon svakog servisa imam produljenje garancije. I to se plaća naravno, ali je meni to prihvatljivo.
Dok se kod kije i hajundaja radi o garanciji koja nije povoljna za kupca, jer mijenjaju nepotrebno stvari, samo da bi izvukli novac. To je za mene neprihvatljivo.
-
shheff
#453 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ali bas tebe vauvau nismo prepoznali kao normalnog, jbg takav o sebi dojam ostavljas.
-
vauvau
#454 Re: HYUNDAI & KIA all about
Činjenica je da im se naplati zamjenu nepotrebnih stvari, tipa tekućine u kočionom sustavu svake godine itd.sheilak wrote:Kod kije i ostalih nije garancija povoljna za kupce a kod bmw-a jeste? Daj o cemu pricamo jbt? (r)vauvau wrote:Složio bih se u potpunosti s ovim.
- sheilak
#455 Re: HYUNDAI & KIA all about
A nije cinjenica da ti platis bezveze produljenje garancije a platis i mjenjanje osnovnih stvari?vauvau wrote:Činjenica je da im se naplati zamjenu nepotrebnih stvari, tipa tekućine u kočionom sustavu svake godine itd.sheilak wrote:Kod kije i ostalih nije garancija povoljna za kupce a kod bmw-a jeste? Daj o cemu pricamo jbt? (r)vauvau wrote:Složio bih se u potpunosti s ovim.
Ne dodje li to dvoje na isto skoro s tim da u kie i ostalih zamjene to kociono ulje ili sta vec a tebi naplate samo produzenje garancije ma sta to znacilo? (r)
- amar1994
#456 Re: HYUNDAI & KIA all about
vauvau wrote:
Mislim da nisi shvatio u potpunosti o čemu se ovdje radi, ovo su podizači aktivnog poklopca motora, imaju svoj rok trajanja, isto kao i zatezači pojaseva. Skreće se pažnju da se pregleda tokom servisa.
uglavnom je poenta da svi grijese , neki manje neki vise , a najmanje se ocekuje od ovih sto su skupi
- golfiista
#457 Re: HYUNDAI & KIA all about
Opet laz. Kociona tekucina se mijenja prvi put nakon 4 g. , a onda svake 2.g. Pao si ko s Marsa na ovaj forum i trolas okolo, haj sto trolas, nego i vrijeđas. Sta drugo da covjek pomisli nego da si kloc, i to ne obican kloc, nego bezobrazan kloc.vauvau wrote:Činjenica je da im se naplati zamjenu nepotrebnih stvari, tipa tekućine u kočionom sustavu svake godine itd.sheilak wrote:Kod kije i ostalih nije garancija povoljna za kupce a kod bmw-a jeste? Daj o cemu pricamo jbt? (r)vauvau wrote:Složio bih se u potpunosti s ovim.
-
vauvau
#458 Re: HYUNDAI & KIA all about
Postoji indikator potrošenosti dijelova koji se mijenjaju, u putnom računalu se sve vidi. Ali to je normalno da će se zamijeniti kad se potroši. Ja govorim o nepotrebnom naplaćivanju radova koji nisu neophodni, tipa zamjenu tekućine u kočnicama, rashladne tekućine itd.sheilak wrote: A nije cinjenica da ti platis bezveze produljenje garancije a platis i mjenjanje osnovnih stvari?
Ne dodje li to dvoje na isto skoro s tim da u kie i ostalih zamjene to kociono ulje ili sta vec a tebi naplate samo produzenje garancije ma sta to znacilo? (r)
- Bakir1
#459 Re: HYUNDAI & KIA all about
Mislim da nije posteno pricati kao prvi vlasnik, opravdano u hvalospjevima, o novim premijum vozilima i pri tome podrediti ih sa kijom i hjundaijem posebno ako se zna gdje isti cjenovno pripadaju. Posebno je degutantno kada n ti vlasnici tih premijum vozila s gnušanjem pokusavaju mahanisati novom vozilu.
-
vauvau
#460 Re: HYUNDAI & KIA all about
Apsolutno se slažem. Ja sam referirao na usporedive aute europskih proizvođača, gdje se kvaliteta kije i hajundaja ne može mjeriti. To se vidi na primjeru tankih limova i loše antikorozivne zaštite.Bakir1 wrote:Mislim da nije posteno pricati kao prvi vlasnik, opravdano u hvalospjevima, o novim premijum vozilima i pri tome podrediti ih sa kijom i hjundaijem posebno ako se zna gdje isti cjenovno pripadaju. Posebno je degutantno kada n ti vlasnici tih premijum vozila s gnušanjem pokusavaju mahanisati novom vozilu.
- sheilak
#461 Re: HYUNDAI & KIA all about
Govorim iskljucivo koja je razlika da ti placas bezveze to produzenje garancije a on placa bezveze izmjenu kocionog ili kojeg vec ulja tecnosti i sl (r)vauvau wrote:Postoji indikator potrošenosti dijelova koji se mijenjaju, u putnom računalu se sve vidi. Ali to je normalno da će se zamijeniti kad se potroši. Ja govorim o nepotrebnom naplaćivanju radova koji nisu neophodni, tipa zamjenu tekućine u kočnicama, rashladne tekućine itd.sheilak wrote: A nije cinjenica da ti platis bezveze produljenje garancije a platis i mjenjanje osnovnih stvari?
-
Profil za pisanje
#462 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ovo apsolutno nije tačno. Odradio prvi servis prije 2 mjeseca. Nema govora o tome.vauvau wrote:
Činjenica je da im se naplati zamjenu nepotrebnih stvari, tipa tekućine u kočionom sustavu svake godine itd.
Odakle izvlačiš ove tvrdnje? Šta ti je izvor?
-
Profil za pisanje
#463 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ma neka piše ko hoće. Ne razumijem potrebu ubjeđivanja ljudi da su pogriješili u kupovini. Konstantno ubjeđivanje kroz iznošenje nekih neprovjerenih informacija ili vlastitog mišljenja.basicm wrote:Stvarno vauvau jesi li ti ikada kupio novo auto![]()
Ako nemas dovoljno para nemoj da pises ovdje, samo krema tipka!
I ovaj golfista je prodao nick, nije ovo onaj od prije.
-
Profil za pisanje
#464 Re: HYUNDAI & KIA all about
Autobild kaže novi ceed bolji od golfa.vauvau wrote:Apsolutno se slažem. Ja sam referirao na usporedive aute europskih proizvođača, gdje se kvaliteta kije i hajundaja ne može mjeriti. To se vidi na primjeru tankih limova i loše antikorozivne zaštite.Bakir1 wrote:Mislim da nije posteno pricati kao prvi vlasnik, opravdano u hvalospjevima, o novim premijum vozilima i pri tome podrediti ih sa kijom i hjundaijem posebno ako se zna gdje isti cjenovno pripadaju. Posebno je degutantno kada n ti vlasnici tih premijum vozila s gnušanjem pokusavaju mahanisati novom vozilu.
Tucson na autobild dugoročnom testu od 100.000 km prošao odlično. Motor i mjenjač nakon otvaranja kao novi.
Čitat. To je moja preporuka svima onima koju su zainteresovani za bilo koje auto. Ne oslanjati se na izjave ljudi koji nisu sjeli i probali auto a imaju mišljenje eksperta.
-
Profil za pisanje
#465 Re: HYUNDAI & KIA all about
Nisam neki fanboy ali sam siguran da će koreanci i u buduće igrati na još većem nivou.
Već treći ključni stručnjak bmw M divizije prelazi u hyundai.
https://www.autoblog.com/2018/03/02/hyu ... executive/
Nakon skoka dizajnom i kvalitetom dolazi na red i ovaj dio oko sportskog poimanja njihovog brenda.
Jedno po jedno. Kada ovo zaokruže shvatat ćemo hyundai kia kao ozbiljnog proizvođača.
Već treći ključni stručnjak bmw M divizije prelazi u hyundai.
https://www.autoblog.com/2018/03/02/hyu ... executive/
Nakon skoka dizajnom i kvalitetom dolazi na red i ovaj dio oko sportskog poimanja njihovog brenda.
Jedno po jedno. Kada ovo zaokruže shvatat ćemo hyundai kia kao ozbiljnog proizvođača.
-
adis204
#466 Re: HYUNDAI & KIA all about
[quote="vauvau"]
Činjenica je da im se naplati zamjenu nepotrebnih stvari, tipa tekućine u kočionom sustavu svake godine itd.[/quote]
Ti ga lupaš da ti djeca zavide. Niko nista ne mijenja, štaviše preskoče i obavijeste da nema potrebe.
Dalje, lak. Katastrofa. To je istina. Na vratima nekako najgori. Pamti i dugom kosom ako dotakneš.
Budite realni malo i vi fanovi a i vi što će te tek postati. Dug je put.
Činjenica je da im se naplati zamjenu nepotrebnih stvari, tipa tekućine u kočionom sustavu svake godine itd.[/quote]
Ti ga lupaš da ti djeca zavide. Niko nista ne mijenja, štaviše preskoče i obavijeste da nema potrebe.
Dalje, lak. Katastrofa. To je istina. Na vratima nekako najgori. Pamti i dugom kosom ako dotakneš.
- Nadzornik
#467 Re: HYUNDAI & KIA all about
Nije slucajno Toyota prije 3 ili 4 godine ocjenila Hyundai/KIA kompaniju za najveceg konkurenta a oni su tek 3. po prodaji.Profil za pisanje wrote:
Dakle, ne VW, ne Renault/Nissan, ne GM vec Hyundai/KIA.
- Nadzornik
#468 Re: HYUNDAI & KIA all about
Mi nismo nikakvi fanovi,mi smo vlasnici doticne marke automobila i znamo o cemu govorimo.adis204 wrote:
Mi razmjenjujemo misljenja a sad sto padobranci upadaju i nama vlasnicima i vozacima KIA automobila objasnjavaju kako i sta a razumiju se u ta auta kao Mara u kriv biiip
je vec diskutabilno tj. nemoguce da cemo naci zajednicki stav i misljenje sa njima o doticnoj marki vozila.
-
vauvau
#469 Re: HYUNDAI & KIA all about
Realnost je neumoljiva. Za nekih 30 do 50 godina će možda dostići renomirane europske proizvođače. Možda. Renome ne dolazi preko noći.adis204 wrote:
Moje mišljenje je da je ovo s nosom od tigra čisti promašaj. Naravno, ne moraju se svi sa mnom složiti. Ali činjenica je da liči malo na krekere za peseke.
-
Profil za pisanje
#470 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ovaj konstanto o renomiranim europskim proizvođačima renomeu.
Patnja.
Patnja.
-
Throttle
#471 Re: HYUNDAI & KIA all about
Jedni hvale, drugi kude 
-
condy
#472 Re: HYUNDAI & KIA all about
Tako je to kad je Kia u pitanju... 
- amar1994
#473 Re: HYUNDAI & KIA all about
mah kod kije je problem jedino nas ovlasteni
, amidzi su htjeli diskove na 50000km da mijenjaju 
-
vauvau
#474 Re: HYUNDAI & KIA all about
Upravo se o takvim vrstama prevara radi. Da bi održao tu garanciju od 7 godina moraš pristati na takve nebuloze. To je krajnje nepošteno prema kupcima. Zato se ljudi teško odlučuju da kupe kiju i hajundaja.amar1994 wrote:mah kod kije je problem jedino nas ovlasteni, amidzi su htjeli diskove na 50000km da mijenjaju
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#475 Re: HYUNDAI & KIA all about
Tu vrstu mazohizma
godišnje praktikuje preko 3.5 miliona kupaca...