Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sheilak

#451 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by sheilak »

mali jomu wrote:
sheilak wrote: Ma nije do droge nego do belaja (r)
Droga sama po sebi ne pravi belaj, vec je belaj kad se pocnes drogirat..... kao i cuga dok je ne pocnes cugat :mrgreen:
Ne nego mentalitet sta je sta me gledas
Koliko ljudi znam koji piju i drogiraju se a regularni su cak i bolji za drustvo kad uzmu nesto od toga
Al to opet poteze drugu pricu
Da kazem imucniji koji piju i koji se drogiraju nisu toliko agresivni kao ovi sto su socijalno slucajevi (r)
triconja

#452 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

sheilak wrote: Ne nego mentalitet sta je sta me gledas
Koliko ljudi znam koji piju i drogiraju se a regularni su cak i bolji za drustvo kad uzmu nesto od toga
Da kazem imucniji koji piju i koji se drogiraju nisu toliko agresivni kao ovi sto su socijalno slucajevi (r)
Malo se vrsi selekcija da bi se argument ucinio sto vjerodostojnijim, ljudi su ljudi, nema veze jel bogat ili nije, jedina je razlika to sto je bogatih manje nego onih koji su manje bogati pa bi neko reko da su manje bogati agresivniji jer ih ima dosta vise, a u biti procentualno je to tu nedje.
uglavnomja

#453 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by uglavnomja »

triconja wrote:
Malo se vrsi selekcija da bi se argument ucinio sto vjerodostojnijim, ljudi su ljudi, nema veze jel bogat ili nije, jedina je razlika to sto je bogatih manje nego onih koji su manje bogati pa bi neko reko da su manje bogati agresivniji jer ih ima dosta vise, a u biti procentualno je to tu nedje.

agresija je uglavnom posljedica isfrustriranosti ... pa ti skontaj
sheilak

#454 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by sheilak »

Sve je to povezano na neki nacin
Zasto je u kladionici najglasniji onaj sto izgubi marku a ne onaj sto izgubi 20-50-100? (r)
BajramBarecula

#455 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by BajramBarecula »

sheilak wrote:Sve je to povezano na neki nacin
Zasto je u kladionici najglasniji onaj sto izgubi marku a ne onaj sto izgubi 20-50-100? (r)
Zato je sto je u Zagrebu nocni zivot jedno 20 puta bolji.
kiligonzales

#456 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

sheilak wrote:
mali jomu wrote:
sheilak wrote: Ma nije do droge nego do belaja (r)
Droga sama po sebi ne pravi belaj, vec je belaj kad se pocnes drogirat..... kao i cuga dok je ne pocnes cugat :mrgreen:
Ne nego mentalitet sta je sta me gledas

Poluistina. Nikako pravilo.
dale cooper

#457 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dale cooper »

Ni sam nisam ljubitelj našeg često ispoljenog mahalskog mentaliteta i konzervativizma prisutnog u društvu. Međutim smiješno mi je da ovdje
lekciju o tome dijeli neko ko živi u jednoj od najkonzervativnijih katoličkih zemalja u Evropi, koja se ježi na spominjanje pitanja rodnog
identiteta i istospolnih brakova i čiji su građani napravili onoliku frku oko usvajanja istanbulske dekleracije.
BajramBarecula

#458 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by BajramBarecula »

umro topic, izasli ljudi u grad na blud i ostale zapadne vrijednosti
suncana_strana

#459 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

dale cooper wrote:Ni sam nisam ljubitelj našeg često ispoljenog mahalskog mentaliteta i konzervativizma prisutnog u društvu. Međutim smiješno mi je da ovdje
lekciju o tome dijeli neko ko živi u jednoj od najkonzervativnijih katoličkih zemalja u Evropi, koja se ježi na spominjanje pitanja rodnog
identiteta i istospolnih brakova i čiji su građani napravili onoliku frku oko usvajanja istanbulske dekleracije.
Da, ali sto se tice Hrvatske, nije isto zivjeti u Rijeci, Istri gdje vlada liberalna politicka lijevica i gdje HDZ nema tolikog utjecaja, i zivjeti u dalmatinskoj zagori gdje su ljudi strogi vjerski konzervativci..

Dijelovi Hrvatske koji se geografski oslanjaju na BIH, Dalmacija, Slavonija su tradicionalno konzervativne sredine u kojima se ocekuje da budes ultra-desnicar i turbo katolik, jer su prave Hrvatine samo takve. Dijelovi koji gravitiraju Sloveniji i koji su geografski daleko od BIH su drugaciji.

Obzirom da u Hrvatskoj zadnja 2 desetljeca upravlja politicka struja iz Hercegovine, (oni i jesu poznati kao ultra desnicari i tvrdokorni vjernici) i da je prvi covjek Zagreba Hercegovac, onda ti je jasno zasto je Hrvatska najkonzervativnija katolicka zemlja u EU.

P.S Pitaj u Posusju da li bi neka cura se udala za covjeka koji nije Veliki Katolik , pa ces vidjeti sto ce ti reci.
BajramBarecula

#460 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by BajramBarecula »

suncana_strana wrote:
dale cooper wrote:Ni sam nisam ljubitelj našeg često ispoljenog mahalskog mentaliteta i konzervativizma prisutnog u društvu. Međutim smiješno mi je da ovdje
Da, ali sto se tice Hrvatske, nije isto zivjeti u Rijeci, Istri gdje vlada liberalna politicka lijevica i gdje HDZ nema tolikog utjecaja, i zivjeti u dalmatinskoj zagori gdje su ljudi strogi vjerski konzervativci..

Dijelovi Hrvatske koji se geografski oslanjaju na BIH, Dalmacija, Slavonija su tradicionalno konzervativne sredine u kojima se ocekuje da budes ultra-desnicar i turbo katolik, jer su prave Hrvatine samo takve. Dijelovi koji gravitiraju Sloveniji i koji su geografski daleko od BIH su drugaciji.

Obzirom da u Hrvatskoj zadnja 2 desetljeca upravlja politicka struja iz Hercegovine, (oni i jesu poznati kao ultra desnicari i tvrdokorni vjernici) i da je prvi covjek Zagreba Hercegovac, onda ti je jasno zasto je Hrvatska najkonzervativnija katolicka zemlja u EU.

P.S Pitaj u Posusju da li bi neka cura se udala za covjeka koji nije Veliki Katolik , pa ces vidjeti sto ce ti reci.
bil se ti za muslimana udala?
sheilak

#461 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by sheilak »

kiligonzales wrote:

Poluistina. Nikako pravilo.
Nisam ni rekao da je pravilo al generalno je tako s tim da kod nas ima i ono od kad je imucan
Radeljas je imucan od rata pa je parkirao ispred opštine bmw-a zatim ovi sto su fukare do juce bili parkiraju ispred kafica i sl dok oni koji su duze vremena imucni rijetko ces vidjeti da se ponasaju tako da bi se pokazali
Zato sam i rekao u jednom od postova u sarajevu je izlazak se sveo da budes vidjen a ne da se provedes
Daj brod i red bulove ne da ti uzivas u tome nego daj da me vide ostali bilo muskarci bilo djevojke
Daj da me vide u autu daj da me vide na fensi mjestima na otvaranju sff-a a zadnji film pogledao kum i rane u 18-oj i od tada se fura na to i primjera jos milion (r)
statixx

#462 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by statixx »

:D :D

Image
dale cooper

#463 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dale cooper »

suncana_strana wrote:

Poenta mog posta je da ti nemaš šta Bosancima (i Hercegovcima) popovati i pričati o manjku liberalizma i konzervatizmu,
a živiš u većinski katolibanskoj pripizdini koja ne može ni svojim manjinskim grupacijama i zajednicama obezbjediti ravnopravnost.
A žalost je još veća time što ste članica EU u kojoj je to sasvim normalna stvar. Bez obzira na pojedine sredine, Hrvatskom suvereno
vlada danas ultra desničarski HDZ.
HAVANA

#464 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

Eki brke jebo babu svoju.
Pauza

#465 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Pauza »

Tema koja je trebala našem gradu! :D :D :izet: :izet:
BajramBarecula

#466 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by BajramBarecula »

ja kako znam, hedonizam je i fino pojest i popit..
ko kaze da toga nema u sarajvu
_Scarlett_

#467 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by _Scarlett_ »

Bodkin wrote: Nista nije slagala. Ima ona “gledali se dvoje godinama u gradu i onda se vjencali. Za druge ljude”

Sto se tice davanja, generalno je prica spavala cura sa 5 frajera do 30 i kurava je. Toga u bg/zg nema. Uglavnom se i ne zna da je spavala. Sarajevo je mahala i sve se zna. A sta ce mahala reci.

I srecom insimnia je banovan pa nema doskocica tipa “nije ti dala pa sad sve fine”.
Da nisam zivjela u Zagrebu 4 god, mozda bih ti i povjerovala da toga tamo nema :lol:
omar little

#468 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by omar little »

eltroxin wrote:
A opet znam tipa kome ja mati hrvatica, otac arap, on roden u Osijeku i da je na kraju otisao prvobitno iz Hrvatske pa se vratio u Istru jer je tamo ipak malo opustenija atmosfera.
znas hassana? :D
medvjed23

#469 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by medvjed23 »

dale cooper wrote:
Poenta mog posta je da ti nemaš šta Bosancima (i Hercegovcima) popovati i pričati o manjku liberalizma i konzervatizmu,
a živiš u većinski katolibanskoj pripizdini koja ne može ni svojim manjinskim grupacijama i zajednicama obezbjediti ravnopravnost.
A žalost je još veća time što ste članica EU u kojoj je to sasvim normalna stvar. Bez obzira na pojedine sredine, Hrvatskom suvereno
ne pratiš temu, inače bi znao da je stanje koje opisuješ prisutno samo u dijelovima koji se naslanjaju na bosnu, dok u ostatku hrvatske ljudi imaju apsolutnu slobodu da rade sve što im bbb kažu
dale cooper

#470 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dale cooper »

medvjed23 wrote:
dale cooper wrote:
ne pratiš temu, inače bi znao da je stanje koje opisuješ prisutno samo u dijelovima koji se naslanjaju na bosnu, dok u ostatku hrvatske ljudi imaju apsolutnu slobodu da rade sve što im bbb kažu
:mrgreen:
BajramBarecula

#471 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by BajramBarecula »

medvjed23 wrote:
dale cooper wrote:
izostavio si da je ono sto hrvate vuce ka dole hdz ciji su korijeni naravno iz hercegovine
Last edited by BajramBarecula on 29/06/2018 23:27, edited 1 time in total.
_Scarlett_

#472 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by _Scarlett_ »

Što se sexa tiče, pretjerali ste ga. :mrgreen: Guzilo se i guzit' će se. :mrgreen: Onaj ko je navikao garant i sada zigu u šesnes', a onaj ko nije kuca po forumu u dva sata iza ponoći pljujući arogantne, primitivne Sarajke i zlu Mahalu koja onemogućava iste da češće rašire noge. Ili o nečemu desetom, ko ja. :mrgreen:
Najbolji citat na temi.

Nisu mi nikada bili jasni ovi koji kukaju kako im Sarajke ne daju ("kucke jedne"), a ne vidi da to puno vise govore o njima samima nego o Sarajkama.

Evo ja sam Sarajka, odrasla u Sarajevu, mislim da nijedna moja prijateljica, osim mozda pokoje koja je bila bas u vjerskom fazonu, nije usla nevina u brak. Neke su bile radodajke, neke su imale stalnog momka, vecina je bila tu negdje izmedju.

Ali kad cujem muskadiju ovdje kako kaze da "Sarajke ne daju". Pffff. Daju, samo ne vama.
MarlboroGold

#473 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Čuj sarajke ne daju... i to da čujem.
bersK

#474 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by bersK »

Šta kae mlada, nea cajki u Rvackoj. Pa kako obori ExtraFM radio rekorde slušanosti u 15 dana od prvog emitovanja? Sve to bošnjaci slušali šta li zavjera protiv rvackog naroda
dale cooper

#475 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dale cooper »

bersK wrote:Šta kae mlada, nea cajki u Rvackoj. Pa kako obori ExtraFM radio rekorde slušanosti u 15 dana od prvog emitovanja? Sve to bošnjaci slušali šta li zavjera protiv rvackog naroda
A ovamo spominje jedan Berghain. Jebote, da je Berghain u Hrvatskoj, Markićka i šatoraši bi ga spalili isti dan. :roll: :D
Locked