Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#451 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by luckylaka »

Muhamed Đakmić wrote:Meni je smiješno isključivo mjeriti kvalitet igrača po imenu kluba za koji igra. Mogao je Daniel Milićević biti član Real Madrida, on nije bio nivo jednog Duljevića ili Menala.

Mogao je Daniel Pavlović potpisati za Real Madrid, ali on u modernom fudbalu nema mjesta i igrač Slobode Darko Todorović je za klasu bolji jer je brži, pokretniji i bolji u driblingu. Te stvari su vrlo jednostavne za vidjeti, pozicioniranje i mnogo sličnih stvari se može i u kasnijim godinama naučiti i Todorović se može istesati u dobrog igrača, a Pavlović ne može nikad postati brži.

Navedeni su samo primjeri, ima tu još ubleha poput Anela Hadžića.
Tom logikom vecina igraca u reprezentaciji su ublehe jer nisu nista pokazali.Nema europskog,nema svjetskog a u klubovima odlicni.Koga zvati
Muhamed Đakmić

#452 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Muhamed Đakmić »

Ja se nikad s tim neću složiti, upravo iz razloga što je Pavlović tim rezonom trebao dobiti šansu prije Ćivića ili čak Todorovića.

Ono što je Tino Sven Sušić igrao za reprezentaciju bilo je isforsirano i na silu i na kraju nas je taj kloc sa svojim amidžom koštao plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva, jer je cijela igra bila podređena tome da on upiše nastup protiv Nigerije.

I ne govorim ja da treba da su trebali dobiti Mihojević ili Ćavar šansu da bi se prodali, ili da je Todorović trebao dobiti šansu samo da bi se prodao, ja sam uvijek protiv toga. To implicira da oni nemaju kvaliteta da igraju na ovom nivou, da bi bili teret ekipi i da bi isključivi smisao igre bio da se njih proda. To nije tačno.

Sarić je najbolji primjer igrača koji dobija šansu da bi se prodao, to mi zapravo najviše smeta kod Prosinečkog. Ja sam navijač Sarajeva, Sarić je jedan od naših najboljih igrača, ali njemu je skoro 28 godina i mjesto mu nije u reprezentaciji. Ništa on neće ponuditi što ne može ponuditi neko mlađi, a više ne može ni napredovati. Tu se šansa treba dati Prciću ili Kruniću, onako realno. I u Premijer ligi BiH ima igrača koji su više zaslužili poziv i minutažu nego on, Beširović iz Radnika ili Lončar iz Širokog Brijega.

Ali ja se ne mogu složiti sa tvojom tvrdnjom da kvalitet uvijek ispliva, jer to naprosto nije tačno. Da je Messi igrao do dvadesete u Bosni, ne bi nikad postao ovo što je danas. Ili da je Džeko ostao ovdje do 23-e, danas bi konobarisao. Nije isto hoće li Todorović nakon Slobode preći u Shakter Karagandy ili u Red Bull Salzburg. A možda su ga ova dva nastupa odvela upravo u neki takav klub. I čak i da ne uspije od prve tamo, pa sama činjenica da će dobiti šansu da radi i trenira na tom nivou pomoći će mu da napreduje više nego da je ostao standardno igrati u Premijer ligi BiH.

I nije tržište toliko korektan pokazatelj svega, sve dok njime dominiraju menadžeri. I reprezentacija je neka vrsta tržišta, Sarić ispade igračina u tom kontekstu, a svi smo svjesni da nije tako. Njemu i Prosinečkom je menadžer Anđelko Jurkić, previše slučajnosti naprosto.

Lucky, nisi skontao poentu.
palermo

#453 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Ja se nikad s tim neću složiti, upravo iz razloga što je Pavlović tim rezonom trebao dobiti šansu prije Ćivića ili čak Todorovića.

Ono što je Tino Sven Sušić igrao za reprezentaciju bilo je isforsirano i na silu i na kraju nas je taj kloc sa svojim amidžom koštao plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva, jer je cijela igra bila podređena tome da on upiše nastup protiv Nigerije.

I ne govorim ja da treba da su trebali dobiti Mihojević ili Ćavar šansu da bi se prodali, ili da je Todorović trebao dobiti šansu samo da bi se prodao, ja sam uvijek protiv toga. To implicira da oni nemaju kvaliteta da igraju na ovom nivou, da bi bili teret ekipi i da bi isključivi smisao igre bio da se njih proda. To nije tačno.

Sarić je najbolji primjer igrača koji dobija šansu da bi se prodao, to mi zapravo najviše smeta kod Prosinečkog. Ja sam navijač Sarajeva, Sarić je jedan od naših najboljih igrača, ali njemu je skoro 28 godina i mjesto mu nije u reprezentaciji. Ništa on neće ponuditi što ne može ponuditi neko mlađi, a više ne može ni napredovati. Tu se šansa treba dati Prciću ili Kruniću, onako realno. I u Premijer ligi BiH ima igrača koji su više zaslužili poziv i minutažu nego on, Beširović iz Radnika ili Lončar iz Širokog Brijega.

Ali ja se ne mogu složiti sa tvojom tvrdnjom da kvalitet uvijek ispliva, jer to naprosto nije tačno. Da je Messi igrao do dvadesete u Bosni, ne bi nikad postao ovo što je danas. Ili da je Džeko ostao ovdje do 23-e, danas bi konobarisao. Nije isto hoće li Todorović nakon Slobode preći u Shakter Karagandy ili u Red Bull Salzburg. A možda su ga ova dva nastupa odvela upravo u neki takav klub. I čak i da ne uspije od prve tamo, pa sama činjenica da će dobiti šansu da radi i trenira na tom nivou pomoći će mu da napreduje više nego da je ostao standardno igrati u Premijer ligi BiH.

I nije tržište toliko korektan pokazatelj svega, sve dok njime dominiraju menadžeri. I reprezentacija je neka vrsta tržišta, Sarić ispade igračina u tom kontekstu, a svi smo svjesni da nije tako. Njemu i Prosinečkom je menadžer Anđelko Jurkić, previše slučajnosti naprosto.

Lucky, nisi skontao poentu.
Pročitaj ovo što si napisao, i upitaj sebe (jok mene :D ) pa zar ja ovdje ne govorim o prodaji igrača preko reprezentacije.
Pazi, ima i to smisla (mislim kad bi se radilo sa mjerom i dobrom namjerom) ali opet ostaje glavno pitanje, hoće li se taj potvrditi na većem nivou.....Stevanoviću je reprezentacija otvorila vrata Sevilje.....pa šta.....

I još ovo, ja mislim da je Sariću mjesto u reprezentaciji čak i ako mu je 28 godina ako on to zaslužuje......ne govorim o tome zaslužuje li ili ne zaslužuje
Muhamed Đakmić

#454 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Muhamed Đakmić »

Pa slažem se ja s tobom palermo po tom pitanju, ja kažem, nisam za prodaju na teret reprezentacije, što bi po meni bio Sarić u odnosu na prodaju od koje reprezentacija može imati korist, što bi bio Todorović :D Mada realno, stvarno i nemamo boljeg desnog beka od njega. Gore sam i naglasio da to vrijedi raditi samo za igrače koji kasnije mogu biti kvalitetna pojačanja za tim.

A slažem se s tobom, Sarić ako kvalitetom zaslužuje, treba biti tu makar imao 35 godina. Ali mislim da ne zaslužuje.
Edin H.

#455 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Edin H. »

Gubi Crna Gora od Slovenije :shock:
noiserr

#456 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by noiserr »

Sehic me je jos udusevio sa Qarabagom u Ligi Sampiona. Steta sto ovaj momak nemoze dobiti transfer u kakvu jacu ligu. Komotno bi mogao braniti u Italiji ili recimo Francuskoj. Bolji je od Lorisa Karius-a i Joe Heart-a.
palermo

#457 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
A slažem se s tobom, Sarić ako kvalitetom zaslužuje, treba biti tu makar imao 35 godina. Ali mislim da ne zaslužuje.
a jebi ga, gatački lobi ga gura :D

I još par stvari samo da dodam, Todorović je odlično odigrao i opravdao poziv u reprezentaciju ali prava potvrda njegove vrijednosti će doći tek standardnim igrama u klubu na nekom višem nivou...

I još ovo, šta bi bilo sa Džekom da nije otišao......pa vjerovatno je otišao sa razlogom, ali mnogi su otišli...Hodžić bio u Liverpulu, evo gledaj Gojaka....nije baš da je jedini Džekson dobio šansu......rekoh ti,kvalitet ispliva...(uz malo sreće , naravno :D )
Logovan

#458 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Logovan »

noiserr wrote:Sehic me je jos udusevio sa Qarabagom u Ligi Sampiona. Steta sto ovaj momak nemoze dobiti transfer u kakvu jacu ligu. Komotno bi mogao braniti u Italiji ili recimo Francuskoj. Bolji je od Lorisa Karius-a i Joe Heart-a.
I od onog iz Chelseaja i od Edersona.
biske

#459 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by biske »

Logovan wrote:
noiserr wrote:Sehic me je jos udusevio sa Qarabagom u Ligi Sampiona. Steta sto ovaj momak nemoze dobiti transfer u kakvu jacu ligu. Komotno bi mogao braniti u Italiji ili recimo Francuskoj. Bolji je od Lorisa Karius-a i Joe Heart-a.
I od onog iz Chelseaja i od Edersona.
Zar ne ide u Parmu? Ili sam opet zaboravio vidjeti upitnik na kraju naslova...
manijak1

#460 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by manijak1 »

:oops: hoće ti nadobudni pitar reć' da je Šehić taraba naspram Kurte i P-edersona , da je nako prosječan i nevažan u svjetskom fudbalu.
Edin H.

#461 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Edin H. »

Auuu, ako ovo @amidza procita koga si stavio u isti kos. :o
Grean

#462 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Grean »

Muhamed Đakmić wrote:Pa slažem se ja s tobom palermo po tom pitanju, ja kažem, nisam za prodaju na teret reprezentacije, što bi po meni bio Sarić u odnosu na prodaju od koje reprezentacija može imati korist, što bi bio Todorović :D Mada realno, stvarno i nemamo boljeg desnog beka od njega. Gore sam i naglasio da to vrijedi raditi samo za igrače koji kasnije mogu biti kvalitetna pojačanja za tim.

Za reprezentaciju trebaju igrati najbolji, ne dvadesetjednogodisnjaci ili dvadesetosmogodisnjaci vec najbolji.

A za Tinu Susica se ne slazem ni pod razno da je uguran na silu u reprezentaciju. Prije da mu se zamjeralo to sto mu je Safet amidza. On je u tom momentu zasluzio poziv, bio je bolji i to i pokazivao na terenu od recimo Ibricica ili Prcica koji su mu bili konkurenti. Npr u prijateljskoj u Tuzli pred SP igrali su i on i Prcic i Tino je bio za klasu bolji.
Muhamed Đakmić

#463 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Muhamed Đakmić »

Prijateljska u Tuzli je bila poslije Svjetskog prvenstva koliko se ja sjećam, u njoj je Cimirot debitovao ako se ne varam. Lihtenštajn/Luksemburg smo dobili sa 3:0 ili tako nešto.

A šta je konkretno Tino pokazivao na terenu da kažemo da je bolji od Ibričića i Prcića? Pa igrao je prije poziva na Svjetsko prvenstvo samo u porazu protiv Egipta, u kojem je bio jadan kao i ostatak ekipe. Ničim on taj poziv nije ni zaslužio ni opravdao.

Po ovom pitanju se potpuno slažem sa palermom, ubleha nigdje ništa nije pokazala osim nešto malo fudbala u Hajduku, ali i tu je Ibričić iz najboljih dana bio klasa iznad njega.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#464 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Slo Burner »

leškarenje wrote:
hrasno38 wrote:
Slo Burner wrote:Mihojevic je bolje rjesenje od ove dvojice juce, a svakako treba probati sa Memisevicem i Djumicem
Cuj Mihojevic :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Bravo :pisnuo: neznalica dominira !!!
Mihojevic nego sta, vidjecete za godinu, dvije, Stoperski par iz mlade repke bi bio bolji neki dan, siguran sam
Grean

#465 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Grean »

Muhamed Đakmić wrote:Prijateljska u Tuzli je bila poslije Svjetskog prvenstva koliko se ja sjećam, u njoj je Cimirot debitovao ako se ne varam. Lihtenštajn/Luksemburg smo dobili sa 3:0 ili tako nešto.

A šta je konkretno Tino pokazivao na terenu da kažemo da je bolji od Ibričića i Prcića? Pa igrao je prije poziva na Svjetsko prvenstvo samo u porazu protiv Egipta, u kojem je bio jadan kao i ostatak ekipe. Ničim on taj poziv nije ni zaslužio ni opravdao.

Po ovom pitanju se potpuno slažem sa palermom, ubleha nigdje ništa nije pokazala osim nešto malo fudbala u Hajduku, ali i tu je Ibričić iz najboljih dana bio klasa iznad njega.
U pravu si, prijateljska je bila poslije SP-a i u toj je pokazao da je zasluzio poziv prije Prcica u svakom slucaju.

Igrao je dobro u Hajduku pa je i to valjda neka preporuka ako se sa druge strane forsira da i igraci iz Premijer lige vrijede. Uz to odigrao je dobru utakmicu protiv Irana na SP-u kao i Vrsajevic a i ostatak podmladjene ekipe.

Nas problem je sto se i dan danas prica zasto je Tino otisao na SP unjesto o tome zasto je Ibricic putovao, igrac koji je vec bio sahranjen i kod Susica nije uopste igrao koliko se sjecam jos od prve kvalifikacione utakmice sa Luksemburgom i odmahivanja rukom nakon sto je izmijenjen. Na zalost Susic nije imao muda da ga jos tada prekrizi za sva vremena i ne poziva. Ali svi znamo zasto to nije napravio.
palermo

#466 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by palermo »

Grean wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Prijateljska u Tuzli je bila poslije Svjetskog prvenstva koliko se ja sjećam, u njoj je Cimirot debitovao ako se ne varam. Lihtenštajn/Luksemburg smo dobili sa 3:0 ili tako nešto.

U pravu si, prijateljska je bila poslije SP-a i u toj je pokazao da je zasluzio poziv prije Prcica u svakom slucaju.

Igrao je dobro u Hajduku pa je i to valjda neka preporuka ako se sa druge strane forsira da i igraci iz Premijer lige vrijede. Uz to odigrao je dobru utakmicu protiv Irana na SP-u kao i Vrsajevic a i ostatak podmladjene ekipe.

Nas problem je sto se i dan danas prica zasto je Tino otisao na SP unjesto o tome zasto je Ibricic putovao, igrac koji je vec bio sahranjen i kod Susica nije uopste igrao koliko se sjecam jos od prve kvalifikacione utakmice sa Luksemburgom i odmahivanja rukom nakon sto je izmijenjen. Na zalost Susic nije imao muda da ga jos tada prekrizi za sva vremena i ne poziva. Ali svi znamo zasto to nije napravio.
Pa jes, nije imao muda ni hrabrosti da Džeku i Spahu otpiše.......a da je tada to uradio svima bi nam bilo bolje........

A Tino bio bio kapiten
Nadzorna_ploca

#467 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Nadzorna_ploca »

Tinu je i sjebao Pape. Previse pritiska i onda je pao totalno. Steta znao je lopte.
last mohicans

#469 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by last mohicans »

To je jednostavno tako po pitanju Tina. Dok je bio u Hajduku, njihov najbolji igrač, onda strmoglav pad. Sigurno nije reprezentacija zasluzna sto je propao, a stvarno je imao slifa i potencijala. Relativna je i ocjena da kvalitet uvijek ispliva, svjedoci smo da su i vece klase propadale i blago nestajale sa fudbalske scene. Jednostavno, puno faktora tu utječe da li ce neki potencijal isplivati, ima tu i do menadzera, srece, sredine u koju dođe, povrede, lični karakter i psihička snaga, sto je mozda najbitnije. Jucer je Husref u intervjuu baš o tome govorio i o značaju toga. Uvijek se Edina dotaknemo u svakoj priči o nekom drugom igraču, ali mislim da on nikakao ne moze pod iste aršine kao i drugi. Kod njega je sve išlo nekim normalnim tokom, a znamo kako je bilo teskih trenutaka posebno u MC gdje je vrlo lahko mogao propasti kao kauč, ali nije. Sad je dupli jači nego dok je bio u City. Tu je odigrala njegova mentalna snaga najprije. Ovaj mali Todorovic je stvarno opravdao poziv i ako njegova karijera bude išla tim nekim prirodnim tokom, moze biti samo bolji, a u suprotnom moze ostati kao i Stevanovic, kojem je reprezentacija pomogla da ode u Sevilju, ali ne i da ostane.
Edin H.

#470 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Edin H. »

Nadzorna_ploca wrote:Tinu je i sjebao Pape. Previse pritiska i onda je pao totalno. Steta znao je lopte.
Znam da je dobio mjesto u reprezentaciji kao sto Pape rece jer je pet lopti sa sobom nosio na more, ali to ne znaci da zna lopte. :oops:
Nadzorna_ploca

#471 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Nadzorna_ploca »

Zanimljivo..
RtrnOfSalisbury

#472 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by RtrnOfSalisbury »

nedje sam procito da je vazno imati u igri neke spilerise akcente, ne znam sta to znaci al imal u nas tije spilerise akcenata :shock: bolje hin imati u zvanicnijem dva-tri nego u prijateljskijem deseeet 8-)
legionar2010

#473 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by legionar2010 »

meni ova situacija uljeva optimizam, odnosno pokazuje da smo nekoliko napredovali po pitanju realizacije, jednostavna rjesenja i motorika tima.... po prvi put od odlaska Misimovica vidimo ovako nesto sto je pozitivno.

Igrali smo 4-3-3 po prvi put je ova formacija dobila glavu i rep... nije bas sve ok ali ima smisla tu pogotovo u ofanzivnom smislu.

Image
Logovan

#474 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by Logovan »

manijak1 wrote::oops: hoće ti nadobudni pitar reć' da je Šehić taraba naspram Kurte i P-edersona , da je nako prosječan i nevažan u svjetskom fudbalu.
Hajde ti malo smiri oko pitara, pa se onda javi. :wink:
leškarenje

#475 Re: Prijateljske vs Crna Gora i Južna Koreja

Post by leškarenje »

Mozak zaboli od njegovih postova :oops:
Locked