Nisu krivi Bosancibosnjaci sto su im drugi instalirali takozvane Bosanskobosnjacke politicare citaj izdajnike njihovih interesa koji rade i spijuniraju za druge interesne strane. Pogledaj Bosancebosnjake u inostranstvu i drugim politickim sistemima gdje su sa svojim kompetencijama i znanjima u vrhu politike, ekonomije, zdravstva i tako redom dalje. Cilj neprijatelja protiv Bosanacabosnjaka u Bosni i Hercegovini i jeste da ih non stop sabotiraju na svim stranama i na kraju ih optuze da oni ne mogu imati, voditi i upravljati njihovom drzavom i iz tog razloga treba drzavu Bosnu i Hercegovinu podijeliti izmedju Srbije i Hrvatske, a Bosanskobosnjacki narod pod njihovu upravu. To se tako radi Bosancimabosnjacima vec unazad 150 godina od strane Srbije i Hrvatske uz pomoc Evrope da bi oni izgubili zauvijek svoju drzavu a Bosanskobosnjacki narod bude raseljen po cijelom svijetu.bh.tornjak wrote:DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU...???
kratko i jasno...NE TREBAJU....!!!!
zasto...???
zato sto nisu sposobni da upravljaju istom....i stotine drugih razloga.
Bosnjacima je plafon da budu Haso i Huso i eventualno da kuhaju kafe u nekim institucijama (bilo koje) drzave.
Bosnjaci su naucili da nose JARAM i da im drugi govori.... sta ....kuda...kako...kada....
najvece intelektualno dostignuce je Bosnjaka je uz dvolitru PAN-a raspravljati o ligi sampiona...a i tu su talasika.
DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
- Novi_Nick
#451 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
- Skijaš
#452 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Kolega promoviše podjele, dakle nema tvoj nacionalistički pristup da jedan narod treba biti glavni u čitavoj BiH, nego da BiH treba razvaliti.seln wrote:Zasto stradanja?Skijaš wrote:Bojim se da jesam, lik zloupotrebljava popularnost generala da hinjski ponovo forsira neizvedivo rješenje čiji pokušaji implementacije garantuju samo dalja stradanja.Obi Wan Bosnian wrote:
Bojim se da ga nisi baš najbolje razumio
Ne stradaju ni Bosnjaci u Hrvatskoj zbog cinjenice da su tamo Hrvati glavni.
- seln
#453 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Taj "glavni" narod, sto se mene tice, slobodno mogu biti Bosanci i Hercegovci. Nemam nikakav problem s tim da mi predsjednik bude Srbin, premijer Hrvat, a predsjedavajuci parlamenta Jevrej - toliko dugo dok ne rade kontra BiH.Skijaš wrote:Kolega promoviše podjele, dakle nema tvoj nacionalistički pristup da jedan narod treba biti glavni u čitavoj BiH, nego da BiH treba razvaliti.seln wrote:Zasto stradanja?Skijaš wrote:
Bojim se da jesam, lik zloupotrebljava popularnost generala da hinjski ponovo forsira neizvedivo rješenje čiji pokušaji implementacije garantuju samo dalja stradanja.
Ali u ovoj situaciji, kada je jasno da ce srbi i hrvati raditi na podjeli BiH toliko dugo dok imaju snage.... jebem li ga... trebam li im dodati cuskiju?
Ako je cijena opstanka BiH bosnjacka hegemonija, meni je OK.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#454 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Iz Austrije.
- seln
#455 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Imas neki problem?_BataZiv_0809 wrote:Iz Austrije.
-
kiligonzales
#456 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Imamo je vec i osjetice se ona opet na svakom pedlju njenom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#457 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Sa likovima koji bi tudjim kurcem mlatili gloginje-uvijek! Narocito ako je moj kurac u pitanju.seln wrote:Imas neki problem?_BataZiv_0809 wrote:Iz Austrije.
- Skijaš
#458 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Trebamo se zalagati za društvo bez nepravde, godinu, deset godina, pedeset. Taj napor ne bi trebao da ima rok trajanja.seln wrote:Taj "glavni" narod, sto se mene tice, slobodno mogu biti Bosanci i Hercegovci. Nemam nikakav problem s tim da mi predsjednik bude Srbin, premijer Hrvat, a predsjedavajuci parlamenta Jevrej - toliko dugo dok ne rade kontra BiH.Skijaš wrote:Kolega promoviše podjele, dakle nema tvoj nacionalistički pristup da jedan narod treba biti glavni u čitavoj BiH, nego da BiH treba razvaliti.seln wrote:
Zasto stradanja?
Ali u ovoj situaciji, kada je jasno da ce srbi i hrvati raditi na podjeli BiH toliko dugo dok imaju snage.... jebem li ga... trebam li im dodati cuskiju?
- tandmand
#459 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
@skijas nam se vratio, dakle situacija nije dobra ....
- seln
#460 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Trebalo bi ga prvo naci..._BataZiv_0809 wrote:Sa likovima koji bi tudjim kurcem mlatili gloginje-uvijek! Narocito ako je moj kurac u pitanju.seln wrote:Imas neki problem?_BataZiv_0809 wrote:Iz Austrije.
Jesam te regrutirao? Trazio nesto od tebe? Zagovarao rat?
To je osobina srba, za rjesavanje politickih problema poznaju samo rat.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#461 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Drzi se ti svog Kurca.seln wrote:
Trebalo bi ga prvo naci...
- seln
#462 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Nema problema, zalazi se. Trenutna situacija je produkt 22 godine takvog zalaganja.Skijaš wrote:Trebamo se zalagati za društvo bez nepravde, godinu, deset godina, pedeset. Taj napor ne bi trebao da ima rok trajanja.seln wrote:Taj "glavni" narod, sto se mene tice, slobodno mogu biti Bosanci i Hercegovci. Nemam nikakav problem s tim da mi predsjednik bude Srbin, premijer Hrvat, a predsjedavajuci parlamenta Jevrej - toliko dugo dok ne rade kontra BiH.Skijaš wrote:
Kolega promoviše podjele, dakle nema tvoj nacionalistički pristup da jedan narod treba biti glavni u čitavoj BiH, nego da BiH treba razvaliti.
- seln
#463 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
A ti zadrzi tu veliku pamet za sebe._BataZiv_0809 wrote:Drzi se ti svog Kurca.seln wrote:
I ne javljaj se ako nemas sta smisleno reci.
- Skijaš
#464 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
tandmand wrote:@skijas nam se vratio, dakle situacija nije dobra ....
- Hajvan
#465 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
seln wrote:A ti zadrzi tu veliku pamet za sebe._BataZiv_0809 wrote:Drzi se ti svog Kurca.seln wrote:
I ne javljaj se ako nemas sta smisleno reci.
Shina.
- Skijaš
#466 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Pogrešno, trenutna situacija je produkt Tihićeve politike relaksacije odnosa i popuštanja.seln wrote:Nema problema, zalazi se. Trenutna situacija je produkt 22 godine takvog zalaganja.Skijaš wrote:Trebamo se zalagati za društvo bez nepravde, godinu, deset godina, pedeset. Taj napor ne bi trebao da ima rok trajanja.seln wrote:
Taj "glavni" narod, sto se mene tice, slobodno mogu biti Bosanci i Hercegovci. Nemam nikakav problem s tim da mi predsjednik bude Srbin, premijer Hrvat, a predsjedavajuci parlamenta Jevrej - toliko dugo dok ne rade kontra BiH.
-
sekerbay
#467 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Objasnio u prethodnom postu.seln wrote:oni to radi sevapa?
Džaba je, mogu otrcat jezik a ti ne bi shvatioDozer wrote:.
A vam pričaš da kontaš
Pojasnio više puta. Sad, il me zajebavas, il ne možeš da shvatiš.Mozes li mi pojasniti taj koncept "zarada pri izgradnji"?
Banka angažuje građevinsku firmu, plati i ovi im naprave zgradu.
Banka prodaje stanove. Šta ovdje ima nejasno, kruh ti poljubim
Pa nisam burazere, ali ti po ko zna koji put ne možeš da shvatiš.opet si kontradiktoran sam sebi... Sad tvrdis da islamska banka radi ovako, a onda kazes da islamska banka ne postoji..
Isto ko kad kažem, islamski zakon fercera tako i tako ali ga nema u praksi nego samo na papiru.
Isti je slučaj sa islamskom bankom.
Buraz, ništa ti ne kontaš, ozbiljno.Ne moras mi objasnjavati, jer ja savrseno dobro kontam kako sve to fercera.
Ako znaš, možeš li mi bitte objasniti na kojem principu rade banke koje nazivaju islamskim?
Eto, objasni rad neke banke u saudijskoj arabiji.
Ev, ja vjerujem da ćeš bit insan i da nećeš koristit google
Vidim da ne kontaš razliku između trgovine i kamate.Drugim rijecima, i kako vec rekoh - nije govno, nego se pas posr'o
Ne može. To je bankarstvo il lihvarstvo.Trgovinom se moze nazvati i ovo sto rade neislamske banke
Upitaj nekog ekonoma.
Bravo, tako je. E, to je zarada koju islam najstrozije zabranjuje.Bankarska kamata na posudjene pare je = profit. Zarada
- seln
#468 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Pa dobro, nabijem ga, sta bi trebalo raditi?Skijaš wrote:Pogrešno, trenutna situacija je produkt Tihićeve politike relaksacije odnosa i popuštanja.seln wrote:
Nema problema, zalazi se. Trenutna situacija je produkt 22 godine takvog zalaganja.
Popusti - ne valja, zategni - ne valja...
-
Obi Wan Bosnian
#469 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Čuj šta? Nabavi optiku i čizme i onda lagano upoznavanje sa terenom ovo ono 
- seln
#470 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Teren vec poznajem, cizme sam odavno razduzio, a optika ne pije vode.Obi Wan Bosnian wrote:Čuj šta? Nabavi optiku i čizme i onda lagano upoznavanje sa terenom ovo ono
Jos neki predlog?
-
Obi Wan Bosnian
#471 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
onda ostaje još samo: prihvatanje realnostiseln wrote:Teren vec poznajem, cizme sam odavno razduzio, a optika ne pije vode.Obi Wan Bosnian wrote:Čuj šta? Nabavi optiku i čizme i onda lagano upoznavanje sa terenom ovo ono
Jos neki predlog?
- seln
#472 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
A realnost je...?Obi Wan Bosnian wrote: onda ostaje još samo: prihvatanje realnosti
Da nije slucajno: jaaano, turci moraju privatit realnost, ako se budu bunili, ubicemo ljeb u njima.
-
Obi Wan Bosnian
#473 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
realnost je 1/3
- seln
#474 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Realnost je 51:30:15:4Obi Wan Bosnian wrote:realnost je 1/3
a bice jos realnije.
- sinuhe
#475 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Moze li se filozof uopste izraziti: "mi bi procvjetali bez njih" . Ne upada li tako u Humeovu zamku?
Vise puta je Bosnjacima receno da bi im "bolje bilo ako bi..." Bas prije dva, tri dana Izetbegovic je rekao da ce BiH za desetak godina postati stabilna drzava bez ikakvog objasnjenja sta to znaci i zasto nije postala takvom zadnjih deset, dvadeset godina.
Mozda je ispravnije reci da Bosnjaci ne znaju sta da rade sa Bosnom i Hercegovinom.
Vise puta je Bosnjacima receno da bi im "bolje bilo ako bi..." Bas prije dva, tri dana Izetbegovic je rekao da ce BiH za desetak godina postati stabilna drzava bez ikakvog objasnjenja sta to znaci i zasto nije postala takvom zadnjih deset, dvadeset godina.
Mozda je ispravnije reci da Bosnjaci ne znaju sta da rade sa Bosnom i Hercegovinom.