Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mis mekinjas wrote:
Nije neizvodivo. I kad su zajednicke pare stedices na svemu za nesto trece bilo to tvoja ili zajednicka potreba ako u datom trenutku nema dovoljno love za ispunjavanje zelja.
A i te kako je izvedivo biti u braku i ne ovisiti o bilo kome cak i o bracnom partneru.
Ja sam stava da u braku obje osobe moraju biti i dalje samostalne u donosenju pojedinih odluka i da osim partnera i djece moraju voljeti i sebe. Vrlo je lako kako vidim izgubiti u tim odnosima svoje ja.
Jel’ pobjesnjeli max rekao da je jedan racun a da on pare ne trosi? To je u principu bit svega. Vjerovatno se dogovore da im treba (navodim banalan primjer) novi usisivac i odu ga zajedno kupiti jer je on musko i “zna” nesto o tome, mozda ga nekad i upali ko zna, ali nije sigurno prvi potegao pricu da treba novi usisivac.
Mislim da Max nije mislio na to, nego vise da on ne zna sa parama pa ono drugo kontrolise. Od prijateljice muz cijelu platu daje njoj, jer je on u stanju da za dva dana potrosi sve na nista. A imam i prijateljicu koja iz istog razloga daje muzu svoju platu. A valja zivjet do kraja mjeseca.
Isto kao i ti sam stava da svako treba imat nesto svoje, ali ako sam ja u stanju na nista i gluposti potrositi sve za kratko vrijeme, spremna sam vecinu svoje plate dati svom muzu ako ce on to pravilno rasporediti. To je ono partnerstvo, gdje sve treba biti zajednicko, i pare, i problemi, a i lijepe stvari. I da se sve dijeli. A ne meni moje, tebi tvoje. To nije, za mene, ispravno u braku.
sekerbay wrote:
Ravnopravnost Kaka crna ravnopravnost
Kad se nađe ona koja je u stanju da iscijepa 10 metara granate hrastovine, onda ćemo o ravnopravnosti.
Haj nadji jednog da rodi dijete Ja bio.
Vala bas. Ja cu iscjepat ta drva prije nego ce musko rodit. Ne mogooh sad da nadjem, ima onaj video kad liku simuliraju porodjajne bolove strujom. Kako place i vristi, a zene to znaju zavrsit bez zvuka.
Ma sve je kristalno jasno. Današnji vakat je naopak, zajedno sa njim sve ostalo, pa i "institucija braka". Čitajući komentare, iznova se uvjeravam u to. Večinom gotovani i gotovanke. Kad uporedim ove silne rasprave i kako su se moji "uzeli" 92' u jeku rata u Sarajevu, bukvalno bez ičega i sami izgradili i stvorili, zajedno, sve što imaju danas, bukvalno mi smiješno dođe šta sve čitam. I tako je uglavnom uvijek i bilo nekad, vrlo jednostavno, osim kod ugovorenih brakova, ali to je priča za sebe.
Mislim, tolika polemika oko braka, a brak u nekom obliku postoji od kad je ljudi i čovječanstva. Kako to da se baš danas vodi najviše polemike oko toga i postoji najviše različitih stavova? Baš zato što se u svakodnevnicu uvode svakakvi novi "savremeni pokreti", da ih ne nabrajam.
Ako ti se ženi/udaje, uradi to s kim misliš da trebaš. Bori se sa problemima, izgradi porodicu i odgoji kvalitetnu djecu.
Ako nećeš, nemoj. I vozdra. Nije nuklearna fizika.
Mis mekinjas wrote:
Nije neizvodivo. I kad su zajednicke pare stedices na svemu za nesto trece bilo to tvoja ili zajednicka potreba ako u datom trenutku nema dovoljno love za ispunjavanje zelja.
A i te kako je izvedivo biti u braku i ne ovisiti o bilo kome cak i o bracnom partneru.
Ja sam stava da u braku obje osobe moraju biti i dalje samostalne u donosenju pojedinih odluka i da osim partnera i djece moraju voljeti i sebe. Vrlo je lako kako vidim izgubiti u tim odnosima svoje ja.
Jel’ pobjesnjeli max rekao da je jedan racun a da on pare ne trosi? To je u principu bit svega. Vjerovatno se dogovore da im treba (navodim banalan primjer) novi usisivac i odu ga zajedno kupiti jer je on musko i “zna” nesto o tome, mozda ga nekad i upali ko zna, ali nije sigurno prvi potegao pricu da treba novi usisivac.
Mislim da Max nije mislio na to, nego vise da on ne zna sa parama pa ono drugo kontrolise. Od prijateljice muz cijelu platu daje njoj, jer je on u stanju da za dva dana potrosi sve na nista. A imam i prijateljicu koja iz istog razloga daje muzu svoju platu. A valja zivjet do kraja mjeseca.
Isto kao i ti sam stava da svako treba imat nesto svoje, ali ako sam ja u stanju na nista i gluposti potrositi sve za kratko vrijeme, spremna sam vecinu svoje plate dati svom muzu ako ce on to pravilno rasporediti. To je ono partnerstvo, gdje sve treba biti zajednicko, i pare, i problemi, a i lijepe stvari. I da se sve dijeli. A ne meni moje, tebi tvoje. To nije, za mene, ispravno u braku.
moonca wrote:
Misice--
Meni je neizvodljivo imati zajednicke troskove i odvojene racune. Onda ce doci situacija da ja recimo hocu da stedim na hrani jer mi treba novac za neki moj licni projekat. Kako cemo organizovati zajednicku veceru, rucak...
Ako neces da izgubis nezavisnost - onda ne ides u brak vec zivot u dvoje, gdje svako svoje zadrzava i bori se ko ce koga opljackati za neke zajednicke potrebe.
Previše se očekuje od braka,a kada treba uložiti malo strpljenja,vremena,odreći se nekih navika,stvar zapne.
Danas se rijetki žrtvuju i normalno da u tom slučaju zajednica trpi.Hoće sve i odmah,a tako ne ide.
Bellomo wrote:Ma sve je kristalno jasno. Današnji vakat je naopak, zajedno sa njim sve ostalo, pa i "institucija braka". Čitajući komentare, iznova se uvjeravam u to. Večinom gotovani i gotovanke. Kad uporedim ove silne rasprave i kako su se moji "uzeli" 92' u jeku rata u Sarajevu, bukvalno bez ičega i sami izgradili i stvorili, zajedno, sve što imaju danas, bukvalno mi smiješno dođe šta sve čitam. I tako je uglavnom uvijek i bilo nekad, vrlo jednostavno, osim kod ugovorenih brakova, ali to je priča za sebe.
Mislim, tolika polemika oko braka, a brak u nekom obliku postoji od kad je ljudi i čovječanstva. Kako to da se baš danas vodi najviše polemike oko toga i postoji najviše različitih stavova? Baš zato što se u svakodnevnicu uvode svakakvi novi "savremeni pokreti", da ih ne nabrajam.
Ako ti se ženi/udaje, uradi to s kim misliš da trebaš. Bori se sa problemima, izgradi porodicu i odgoji kvalitetnu djecu.
Ako nećeš, nemoj. I vozdra. Nije nuklearna fizika.
To i ja govorim, nadji insana da te postuje, napravi porudicu , a ne gledati toliko neke sitnice i gluposti zivot je kratak za ta sva razmisljanja i cekanja..
djana77 wrote:Previše se očekuje od braka,a kada treba uložiti malo strpljenja,vremena,odreći se nekih navika,stvar zapne.
Danas se rijetki žrtvuju i normalno da u tom slučaju zajednica trpi.Hoće sve i odmah,a tako ne ide.
Ma ovo danas sve ljeno i ceka na gotovo , a niko nece gotovancere..
djana77 wrote:Previše se očekuje od braka,a kada treba uložiti malo strpljenja,vremena,odreći se nekih navika,stvar zapne.
Ne treba se niko odricati navika ako su te navike bile prisutne i tokom zabavljanja. Ako je doslo do braka, podrazumjeva se da je roba --as is-
zoomba wrote:I hoce da je samo ona centar tvoga svijeta , bez dodatnih po serijatu
Piši propalo
Budući da imam srce koje se u ljubavi može podijeliti na četiri dijela, logično je da se traže četiri
IL bi trebalo da ova tri dijela zjape prazna
zoomba wrote:I hoce da je samo ona centar tvoga svijeta , bez dodatnih po serijatu
Piši propalo
Budući da imam srce koje se u ljubavi može podijeliti na četiri dijela, logično je da se traže četiri
IL bi trebalo da ova tri dijela zjape prazna
sekerbay wrote:Ili vjernice
Al ope dođemo na isto, reko bi drug ateista
Haj jebat 4 se nekako i moze al valja brinuti o 4,jos ako izradjaju djece...Nan1,Nan 2 ,pelene i vlazne maramice...samo za to da i vikende radis.Nes imat kad guzit.