Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#451 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

E cuj Goti i Varvari. Pa dobro, nista onda
animals

#452 Re: Migranti

Post by animals »

Ovi migranti rade jos jedino kod Pirmina u firmi...
slazu regale..iako ja niisam ni jednoga vidio.
Sanjarko

#453 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Nisrin wrote:
Hakiz wrote:
Thorgerson wrote:Nije krivica ovih ljudi sto su dosli u Bosnu.
O, jeste. Ako si došao u Bosnu tražiti sreću, sam si sebi kriv.

Pa sto je dosao iz EGIPTA, ALZIRA, MAROKA, IRAKA? razumijem Sirijce i oni cak i da nemaju dokumente, moguce je, jer su sad strasna desavanja tamo...ali ove ostale niti razumijem niti cu!
Pa ista sranja i u tim drzavama. Sisi u Egiptu, u Alziru isto diktator ako se ne varam, u Iraku rat, za Maroko ne znam ali mislim i oni da su u nekim sukobima. Sve nestabilne drzave sa povremenim sukobima kao i nasa samo kod nas nema sukoba za sada vec 23 godine. Jedina razlika. Jos na to sve udarile i po nama i njima klimatske promjene.
Last edited by Sanjarko on 07/05/2018 16:37, edited 1 time in total.
Sanjarko

#454 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

animals wrote:To os reci da su ovi migranti jos na razini
Rimskog carstva :mrgreen:
Pa velika migracija naroda. Seoba naroda se opet desava, samo sto je sada moderno tehnolosko doba a tada nije bilo. Isti evo problem ima i Amerika. Evo maloprije gledam. Bjeze ljudi iz Hondurasa itd.
Sanjarko

#455 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Men_of_Numenor wrote:Pa ne možete porediti naše ljude koji su protjerani i ove koji veze sa ratom nemaju! Ne možeš porediti ljude iz bivše SFRJ sa šljamom iz Libije, Iraka, Sirije itd.

I još jedna vrlo važna stvar koja se ovdje ne spominje, a ne znam zašto je to tako.

NAŠI LJUDI KOJI SU BILI STACIONIRANI U HRVATSKOJ TOKOM 1992-1995 ŽELJELI SU DA SE VRATE U BIH, ALI ONO GOVNO OD SRANJE TUĐMANA IM JE REKLO NEMA NATRAG, ILI NJEMAČKA ILI AMERIKA, BIRAJTE!

JER KAKO BI STVARALI VELIKU SRBIJU I VELIKU HRVATSKU AKO BI SE SVI BOŠNJACI VRATILI NA SVOJE!

Tako da vas molim malo dođite sebi.
U Libiji rat, u Siriji rat, u Iraku rat, puca se i po Alziru, Maroku, Egiptu, Tunisu, Africi skoro citavoj, plus klimatske promjene na to sve i imas sta. Seobu naroda i borbu ljudi za goli opstanak po svaku cijenu.
animals

#456 Re: Migranti

Post by animals »

Seoba za socijalom ...
Sanjarko

#457 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

animals wrote:Seoba za socijalom ...
Jarane evo poplave bile neki dan. Sta mislis sta ce ti ljudi uraditi. Cekati nove poplave ili izvrsiti seobu tj., migraciju negdje drugo gdje nema poplava. Samo u Africi upekao zvizdan jos vise nego ovdje. Ja sam pisao da se nesto desilo sa Suncem na ovom forumu ali me ismijali. Tema neka vanzemaljci ili slicno. Sve ce nas kako je krenulo mozda Sunce sprziti.
Sanjarko

#458 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Evo odavde krenut pa citat. Ja govorim ovo vec godinama. Niko ne slusa, uopste.

kako-nastadosmo-ni-iz-cega-bog-vanzemal ... #p12234914
vjesticanametli

#459 Re: Migranti

Post by vjesticanametli »

animals wrote:To os reci da su ovi migranti jos na razini
Rimskog carstva :mrgreen:
:lol: :lol:
Russki

#460 Re: Migranti

Post by Russki »

kad ukradu robu od nekog dilera sa mahmutovca, pa mu ovaj bubrege pregleda, to će biti onda pravi show
elcaliente

#461 Re: Migranti

Post by elcaliente »

Pitanje je sta je cilj ovih ljudi, mozda oni uopste nezele pomoc vladinih institucija. Nego im vise odgovara pomoc gradzana.
pirmin

#462 Re: Migranti

Post by pirmin »

animals wrote:Ovi migranti rade jos jedino kod Pirmina u firmi...
Klaisicni ksenofob, prost covjek koji ne cita vise od dvije recenice po vlastitom priznanju, upao u firmu gdje je velika vecina takva, trudi se da im se prilagodi i da ga prihvate kao svog...naravno da nisi vidio ostale nijanse drustva.
Sto ne znaci da ih nema a bice ih dok god ste u manjini.

I pozdrav gospodji, nekako se nadam da je ona naprijednijih vidjenja. Ipak glasa za one koji su ovaj grad napravili najboljim za zivot po svim kategorijama. :thumbup:
animals

#463 Re: Migranti

Post by animals »

pirmin wrote:
animals wrote:Ovi migranti rade jos jedino kod Pirmina u firmi...
Klaisicni ksenofob, prost covjek koji ne cita vise od dvije recenice po vlastitom priznanju, upao u firmu gdje je velika vecina takva, trudi se da im se prilagodi i da ga prihvate kao svog...naravno da nisi vidio ostale nijanse drustva.
Sto ne znaci da ih nema a bice ih dok god ste u manjini.

I pozdrav gospodji, nekako se nadam da je ona naprijednijih vidjenja. Ipak glasa za one koji su ovaj grad napravili najboljim za zivot po svim kategorijama. :thumbup:
Varas se..vise volim radnog kolegu iz Irana nego nekoga smetljara samo zato sto je Austrijanac..
oni jesu ksenofobicni kako ti kazes, ali u svojoj su drzavi..nemam ni protiv koga nista , ali ce ovaj val destabilizirati Evropu i potrebna je samo jos jedna ekonomska kriza kao ona 2008 i najebali smo svi..
escobar__

#464 Re: Migranti

Post by escobar__ »

Ma joj boli me kurac hoće li me ko gledat kao ksenofoba ili ne, neću da ih gledam po parkovima i doviđenja.
zero72

#465 Re: Migranti

Post by zero72 »

escobar__ wrote:Ma joj boli me kurac hoće li me ko gledat kao ksenofoba ili ne, neću da ih gledam po parkovima i doviđenja.
tako je, nije im mjesto u parku, odvest ih negde u dvoranu smjestit i staviti pod nadzor, ovo ovako je cista anarhija
animals

#466 Re: Migranti

Post by animals »

zero72 wrote:
escobar__ wrote:Ma joj boli me kurac hoće li me ko gledat kao ksenofoba ili ne, neću da ih gledam po parkovima i doviđenja.
tako je, nije im mjesto u parku, odvest ih negde u dvoranu smjestit i staviti pod nadzor, ovo ovako je cista anarhija
Pa tako su u Francuskoj pravljena ilegalna naselja...
jedva su ih rastrali..
animals

#467 Re: Migranti

Post by animals »

Problem migranata se uvijek rijesavao potrebama..
znaci uzmes koliko ti treba..
imaju neki brojevi koje naprave strucna lica, i tako se kontrolise..
uvijek je tako bilo u Evropi, od rani sezdeseti kad su poceli Turci i Jugosloveni
emigrirati u zapadne zemlje..
ovo danas je nekontrolisano useljavanje, koje ce nam se svima obiti o glavu..
Queen_of_hearts

#468 Re: Migranti

Post by Queen_of_hearts »

Država koja nije u stanju da adekvatno procesuira neidentifikovanu skupinu ljudi upitnog epidemiološkog i svakog drugog statusa, koja kampuje u centru grada nije država i ne radi u interesu svojih građana. Ne mogu ni najplemenitije namjere prema bilo kome biti ispred poreskog obveznika koji plaća taj državni aparat.
Lokacija neke od napuštenih fabrika je sasvim dovoljna da ti ljudi nisu pod vedrim nebom, a svi koji žele mogu im donijeti potrepštine tamo, kao i napraviti neki zdravstveni pregled, svakako su u kontaktu sa krijumčarima koji će znati gdje po njih.
Queen_of_hearts

#469 Re: Migranti

Post by Queen_of_hearts »

.
animals

#470 Re: Migranti

Post by animals »

I meni nista nije jasno..
odes na godisnji pa tamo vaze pravila koji se moras
pridrzavati..
ne mozes u parku spavati..
kiligonzales

#471 Re: Migranti

Post by kiligonzales »

animals wrote:Problem migranata se uvijek rijesavao potrebama..
znaci uzmes koliko ti treba..
imaju neki brojevi koje naprave strucna lica, i tako se kontrolise..
uvijek je tako bilo u Evropi, od rani sezdeseti kad su poceli Turci i Jugosloveni
emigrirati u zapadne zemlje..
ovo danas je nekontrolisano useljavanje, koje ce nam se svima obiti o glavu..
Prije ce biti americko-turska destabilizacija Evrope. Najzalosnije je sto Njemacka cuva kredibilitet zapadnom svijetu za njihove sulude politicke akcije po zemljama treceg svijeta i prihvaca migrante iz svih tih kreiranih zarista i one koji se pretstavljaju kao fake migranti :D
insomnia78

#472 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

animals wrote:
zero72 wrote:
Pa tako su u Francuskoj pravljena ilegalna naselja...
jedva su ih rastrali..
Nisu jos. Jesu gore u Pas de Calais ali ih ima pun kurac po Parizu
dječak sa šibicama

#473 Re: Migranti

Post by dječak sa šibicama »

Svaka izbjeglica je ista, nadje se u takvoj situaciji gdje se vise ne gledaju posljedice, i sve je dopusteno.
Npr, izbjeglice iz Slavonije i Dubrovnika su opuhali istarske hotele, izbjeglice iz Konavala su opuhali dubrovacke hotele, izbjeglice sa Bostarica i Komatina su opljackali hotel Evropu. Dalje ne treba.

A ovi migranti, uskoro ce sva prica o empatiji pasti u vodu, kad krenu sa akcijama kao u Njemackoj, silovanja, napadi, pljacke, ubistva. O tome mediji uglavnom ne vole, iz poznatih razloga jer muti Merkel se ne dira, ali oni prave strasne probleme. Vjerujem u cijeloj Europi.

Meni licno je tih ljudi zao jer sam bio izbjeglica, ali da sam ja na zapadu razapeo sator u sred grada, i napadao prolaznike, deportirali bi me u roku odmah. Mene je trenutno vise strah za nasu sigurnost, kao gradjana, prolaznika, sta ako te opkoli njih 20 kao onog stranca kako danas vidim u Avazu slike, sta uraditi? dati im novcanik? ili ponijeti pistolj sa sobom... kao i obicno, suverena i neovisna ne radi nista, boli njih qrcina za problem u nastajanju. Potencijalno veliki problem.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#474 Re: Migranti

Post by mk ultra »

kad se sjetim ovoga :run:
dezurni_ucenik

#475 Re: Migranti

Post by dezurni_ucenik »

mk ultra wrote:

kad se sjetim ovoga :run:

pretpostavljam ovaj madjarski firgos prica o nadmoci bijele rase, orban im je fuhrer.
Locked