Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bazinga1234

#451 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Bazinga1234 »

palermo wrote:
I šerbečića koji ne igra u Rosenborgu, i Kadušića koji nije standardan ni u Zrinjskom i eto dođosmo da valjaju igrač danskog drugoligaša i tima sa dna lige Češke ( ili Slovačke, nemam pojma). Al mislim nebitno. Cijela priča oko desnog beka je isforsirana, da je nama zaista problem desni bek, mi bi bili na konju. Al nije nam to neki problem.

Imamo puno većih problema. Najveći, i rekao bih u slijedećih nekoliko godina nerješiv problem je ovisnost o jednom igraču. Uz njega i drugi prosječni igrači odjednom postaju munje, bez njega se vraćaju u stvarnost.
Civic je sad na posudbi u Spartak Trnavi, lideru slovackog prvenstva. On je lijevi bek. Memija naredne sezone vrlo vjerovatno će igrati prvoligaski fudbal.
Desni bek, rekoh, daj bože da nam je to stvarno problem
Bas tako. Na suprotnoj strani Kolasinac rupa u odbrani. :roll: Zasad je Vranjes najbolje rješenje, vidili smo da moze i u napadu nesto odigrati. Asistencija u barazu, protiv Danske na Kirin kupu...
Muhamed Đakmić

#452 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Muhamed Đakmić »

I prije nego nastavimo sve ove igrače potcjenjivati, ja bih još jednom napomenuo da je Emir Spahić imao skoro 21 godinu kada je igrao za hrvatskog trećeligaša GOŠK iz Dubrovnika. A postao je legenda našeg fudbala.

Tako da nije fer recimo prebacivati još uvijek devetnaestogodišnjem Šerbečiću što još ne igra za prvi tim Rosenborga, ili Memiji što je još u danskom drugoligašu.
palermo

#453 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by palermo »

Bazinga1234 wrote:
palermo wrote:

Civic je sad na posudbi u Spartak Trnavi, lideru slovackog prvenstva. On je lijevi bek. Memija naredne sezone vrlo vjerovatno će igrati prvoligaski fudbal.
.
je li standardan ili je rezerva ? Fino je odigrao proiv Velsa, ima izrađen centaršut.........ali sve to bez standardnosti u klubu u kojem igra (podrazumjevajući da liga ima određeni kvalitet) je šuplja priča.......
Bazinga1234

#454 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Bazinga1234 »

palermo wrote:
je li standardan ili je rezerva ? Fino je odigrao proiv Velsa, ima izrađen centaršut.........ali sve to bez standardnosti u klubu u kojem igra (podrazumjevajući da liga ima određeni kvalitet) je šuplja priča.......
Standardan je, ovdje je tek posudjen nedavno. Imao je problema sa povredama dok je bio u Sparti Prag.
palermo

#455 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:I prije nego nastavimo sve ove igrače potcjenjivati, ja bih još jednom napomenuo da je Emir Spahić imao skoro 21 godinu kada je igrao za hrvatskog trećeligaša GOŠK iz Dubrovnika. A postao je legenda našeg fudbala.

Tako da nije fer recimo prebacivati još uvijek devetnaestogodišnjem Šerbečiću što još ne igra za prvi tim Rosenborga, ili Memiji što je još u danskom drugoligašu.
I Džeko je u 21 godini igrao u tom nekom Ustiju (kako li se već zvao), ne sporim ja to Muhamede,ali i Spaha i Džeko su svoje karijere gradili preko klubova, ja samo kažem da je teza da se nečija karijera gradi preko reprezentacije na prilično klmavim nogama......
Muhamed Đakmić

#456 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:I prije nego nastavimo sve ove igrače potcjenjivati, ja bih još jednom napomenuo da je Emir Spahić imao skoro 21 godinu kada je igrao za hrvatskog trećeligaša GOŠK iz Dubrovnika. A postao je legenda našeg fudbala.

I Džeko je u 21 godini igrao u tom nekom Ustiju (kako li se već zvao), ne sporim ja to Muhamede,ali i Spaha i Džeko su svoje karijere gradili preko klubova, ja samo kažem da je teza da se nečija karijera gradi preko reprezentacije na prilično klmavim nogama......
Pa ne treba se graditi preko reprezentacije, ali igrači koji imaju potencijal da budu nosioci igre u reprezentaciji trebaju joj biti blizu. Po meni Kadušić ili Memija npr imaju, dok ovaj Radeljić nema.
palermo

#457 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
Pa ne treba se graditi preko reprezentacije, ali igrači koji imaju potencijal da budu nosioci igre u reprezentaciji trebaju joj biti blizu. Po meni Kadušić ili Memija npr imaju, dok ovaj Radeljić nema.
Potencijal...znaš li ti, ma znaš sasvim sigurno, koliki je put od potencijala do jednog dobrog reprezentativnog igrača........po meni A reprezentacija bi trebala biti skup najboljih igrača, za potencijale imamo druge selekcije.......
Korisničkoime

#458 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Korisničkoime »

decko_sa_kovaca wrote:Imas viska igraca u formaciji
Imas pravo moja greska 4-3-3 sam mislio.
Muhamed Đakmić

#459 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Potencijal...znaš li ti, ma znaš sasvim sigurno, koliki je put od potencijala do jednog dobrog reprezentativnog igrača........po meni A reprezentacija bi trebala biti skup najboljih igrača, za potencijale imamo druge selekcije.......
Samo je fazon što Ognjen Vranješ, Samir Memišević, Avdija Vršajević i tako ti što se vrte na poziciji desnog beka ne spadaju u najbolje desne bekove koje imamo.
agent_zero

#460 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by agent_zero »

Generalna ocjena - slabo!

Štoperi po običaju najlošiji dio tima, treba tražiti druga rješenja na te dvije pozicije.

Džeko i Pjanić u svojoj standardnoj utakmici za reprezentaciju u zadnjih par godina (loše).
palermo

#461 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
Samo je fazon što Ognjen Vranješ, Samir Memišević, Avdija Vršajević i tako ti što se vrte na poziciji desnog beka ne spadaju u najbolje desne bekove koje imamo.
Ako ima boljih ja nemam nikakvih problema sa tim....odmah ga u reprezentaciju......

ali čini mi se da ni ti nisi ustvrdio da je netko od pobrojanih bolji.......nego onako, ima potencijal.....
Muhamed Đakmić

#462 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Muhamed Đakmić »

Pa dobro, evo sad tvrdim da su i Advan Kadušić i Kerim Memija osjetno bolji desni bekovi od Samira Memiševića i da su kao takvi bolja rješenja za tu poziciju.

Mislim, ovako kako smo probali na desnom beku Memiševića, možemo i Prevljaka, Džeku, petog i desetog.
jeza u ledja

#463 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:

Nije cilj gradnja karijere, karijere radi, vec profesionalni razvoj talenata, s nadom da ce neki od njih u buducnosti biti kljucni igraci reprezentacije, sto ukljucuje i gradnju karijere.
To je sasvim normalna stvar svugdje u svijetu. Gledas utakmicu Serie A, Bundeske, EPL, komentator spomene selektora X zemlje, nastupe nekog igraca, i kako ce mu to pomoci da se negdje proda i dalje razvije. Znaci potpuno normalna stvar.
Samo kod nas postoje ljudi poput tebe koji tu kljucnu stvar, znaci fundament stvaranja uspjesne reprezentacije i zdravog fudbala u zemlji ne razumiju.

Ne postoji stvar koja je bitnija sto se tice nase reprezentacije, a koja se vise radi pogresno od ove.
kudrilo

#464 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by kudrilo »

Samir Memišević nije desni bek.

Ovu utakmicu gledam kao nužnu potrebu da ovaj igra desnog beka. Memišević je odličan stoper.
palermo

#465 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Pa dobro, evo sad tvrdim da su i Advan Kadušić i Kerim Memija osjetno bolji desni bekovi od Samira Memiševića i da su kao takvi bolja rješenja za tu poziciju.

Mislim, ovako kako smo probali na desnom beku Memiševića, možemo i Prevljaka, Džeku, petog i desetog.
Moguće....samo bih podsjetio da je Adnana Kadušić bivši igrač Sarajeva koji je završio na klupi je rga je istisnuo Dušan Hodžić.....a Dušana Hodžiča sam imao par puta priliku da gledam u Veležu (samo par puta, jer je ostalo vrijeme i on bio rezerva u Veležu) i nije neki igrač........Memija je koliko mi se čini isto bio na klupi Želje u zadnjim utakmicama (ako griješim halalite).....

Naspram njih recimo imaš Vranješa koji se izborio za mjesto u ekipi i u pretendentu na naslov prvaka Grčke, i u španjolskoj prvoligaškoj ekipi, i u Rusiji....zar to nije veći dokaz nečije vriojednosti od Palermovog ili Muhamedovog, ja mislim da su ovi bolji....

Ma ima jedna stvar koja meni smeta, ta neka vrsta hype što se stvara oko nekih igrača....recimo oko Memiševića, kada bi čitao forumaše rekao bi čovjek da je među desetak najboljih štopera Evrope....a on je još u Groningenu......

Naravno da je bezveze bilo probati ga na desnom beku, ali u neku ruku i razumijem Prosinečkog, stave mu oko vrata obavezu da nekog proba i šta onda može.......
Muhamed Đakmić

#466 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Muhamed Đakmić »

Vranješ se izborio kao štoper, ne kao bek, o tom ja sve vrijeme govorim.

A nije Memija bio Željina hoklica, jeste u par utakmica, ali generalno je bio starter. Kadušić je malo više u Sarajevu šikaniran zbog ugovora, ne što je igrao toliko loše.
palermo

#467 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Nije cilj gradnja karijere, karijere radi, vec profesionalni razvoj talenata, s nadom da ce neki od njih u buducnosti biti kljucni igraci reprezentacije, sto ukljucuje i gradnju karijere.
To je sasvim normalna stvar svugdje u svijetu. Gledas utakmicu Serie A, Bundeske, EPL, komentator spomene selektora X zemlje, nastupe nekog igraca, i kako ce mu to pomoci da se negdje proda i dalje razvije. Znaci potpuno normalna stvar.
Samo kod nas postoje ljudi poput tebe koji tu kljucnu stvar, znaci fundament stvaranja uspjesne reprezentacije i zdravog fudbala u zemlji ne razumiju.

Ne postoji stvar koja je bitnija sto se tice nase reprezentacije, a koja se vise radi pogresno od ove.
dobro druže, Jeza, dogovorili smo se da ti razumiješ a ja ne razumijem....i eto tako.....

Pomogla je reprezentacija Miroslavu Stevanoviću, Adnanu Zahiroviću, Toniju Šunjiću......pa šta reprezentacija ima od toga.......ništa, kvalitet postoji ili ne postoji.....
palermo

#468 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Vranješ se izborio kao štoper, ne kao bek, o tom ja sve vrijeme govorim.

A nije Memija bio Željina hoklica, jeste u par utakmica, ali generalno je bio starter. Kadušić je malo više u Sarajevu šikaniran zbog ugovora, ne što je igrao toliko loše.
Ma nisam ja ni protiv Memije ni Kadušića, ja sam samo da se oni potvrde svojim igrama na višem nivou.......a ne da dokaz bude, misli palermo, ili misli Muhamed...
Bazinga1234

#469 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Bazinga1234 »

Muhamed Đakmić wrote:Pa dobro, evo sad tvrdim da su i Advan Kadušić i Kerim Memija osjetno bolji desni bekovi od Samira Memiševića i da su kao takvi bolja rješenja za tu poziciju.

U Gijonu je čitavu polusezonu igrao desnog beka i veoma dobar je bio.
jeza u ledja

#470 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:.po meni A reprezentacija bi trebala biti skup najboljih igrača, .
To je otrcana fraza koja sustinski nema nikakvog smisla niti logike, al hajmo je ubaciti jer zvuci kao dobar argument, jel tako?

A reprezentacija je skup odredjenog broja igraca na odredjenom mjestu, u odredjeno vrijeme, za rad igranja odredjene utakmice ili turnira. Svaka od tih utakmica je drukcija, ima drukciji cilj i desava se u drukcijoj situaciji. Stoga, pausalna konstatacija kako "A reprezentacija treba biti skup najboljih igraca" sustinski nema nikakvog smisla. A tako je i u praksi, ne samo sto se tice nase reprezentacije, vec bilo koje druge.
I ne, A reprezentacija skoro pa nikad nije "skup najboljih igraca".

Da ne govorimo o tome da je "najbolji igrac" nedefinisan pojam koji isto tako sustinski nema smisla. Moze se samo govoriti o kvalitetu igraca na odredjenoj poziciji, u odredjenoj formaciji, sa odredjenom skupinom igraca, protiv odredjenog protivnika, u odredjenom trenutku.

Normalno je koristiti se odredjenim frazama da bi se objasnio stav. No ako je taj stav bukvalno zasnovan na tim frazama, onda ne razumijes ono o cemu govoris.
Korisničkoime

#471 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Korisničkoime »

Itsoktobealone wrote:Ko god je neke kritike dijelio ovoj reprezentaciji, nakon prve utakmice, sa novim selektorom i novim igračima, treba vas sviju banovati na godinu dana da dođete sebi jer vi niste normalni.
Ne vidim da neko kritikuje reprezentaciju samo imamo mislim opravdanu brigu sta i kako dalje sa ovim igrackim kadrom koji nam je na raspolaganju
jeza u ledja

#472 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:

dobro druže, Jeza, dogovorili smo se da ti razumiješ a ja ne razumijem....i eto tako.....

Pomogla je reprezentacija Miroslavu Stevanoviću, Adnanu Zahiroviću, Toniju Šunjiću......pa šta reprezentacija ima od toga.......ništa, kvalitet postoji ili ne postoji.....
Pa sto ne spomenes recimo Emira Spahica, koji je pozivan u reprezentaciju kad bukvalno godinu dana nije igrao (zbog afere u Moskvi) ili evo danas Harisa Duljevica kog svi hvale.

"Memisevic jos u Groningenu". Eksi. To je igrac koji je prije manje od dvije godine dohvacao loptu u kukuruzima u Obarskoj, koji je u maju 2016-e dobio poziv za reprezentaciju, a u augustu iste godine presao iz jebenog Radnika u jednu od 10 najjacih liga Evrope...i gdje igra redovno. Prije dvije godine, ja sam u to potpuno uvjeren, bas su takvi kao ti pricali protiv uvrstavanja takvog igraca u reprezentaciju. (Isto vazi i za mnoge druge igrace iz lige)

I ne, naravno da ne znaci da ce svaki igrac kojeg reprezentacija progura biti uspjesan. Ovo pogotovo ne znaci ako se radi o igracu koji je u drugoj polovini 20-ih, a jos igra u PLBiH.

Ovakav narativ poput tvog se ovdje vrti vec 20 godina, vjerovatno pod uticajem silnih mesetarenja menadzera u vezi poziva u reprezentaciju u nekim starim vremenima. A cim se primjeti kakav igrac u stranom klubu, bilo gdje, makar bila druga svedska liga, taj igrac se gurao u reprezentaciju. Trebalo je dugo dugo vremena proci, uvjeravanja, sto u palamudjenju sto u praksi, da se pojam igraca iz nase lige uopste stavi u kontekst ozbiljnog igranja za reprezentaciju.

Ja razumijem da si ti razocaran u desavanja u nasem fudbalu vise od ostalih jer je Velez danas kita od tima. Ocigledno kroz prizmu srozavanja Veleza gledas i na kvalitet ostatka lige i igraca u njoj. Ovo primjecujem i kod nekih drugih ljudi koji razmisljaju slicno tebi, jer ne postoji puno jakih klubova van Sarajeva ciji su navijaci po defaultu navijaci reprezentacije BiH. Onda se ta rasprava pogresno uokviri u pricu o Sarajevu/Zeljeznicaru i o tome kako "navijaci ova dva kluba samo guraju svoje igrace", a to nije nuzno tacno. Cak sam primjetio da ce navijac jednog od ova dva kluba prije istaci nekog igraca iz lige koji nije iz ova dva kluba, kao kandidata za reprezentaciju, nego neko poput tebe. Jer oni prate ligu i prate igrace koji u njoj igraju, i prate razvoj nekog igraca i trajektoriju njegovog eventualnog uspjeha, izmedju ostalog, upravo kroz pozive u reprezentaciju. Zato je tebi uspjeh nekog igraca "prirodna pojava", posljedica njegovog neizmjernog talenta, a ne rada, truda i zalaganja i gradnje karijere. Za tebe talentovan igrac ce automatski potpisati dobar ugovor, postati zvijezda, a tim u kojem igra je jedina ocjena njegove kvalitete. Kako je pak dosao do toga, e to je vec neobjasnjiv detalj.
Itsoktobealone

#473 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Itsoktobealone »

Korisničkoime wrote:
Itsoktobealone wrote:Ko god je neke kritike dijelio ovoj reprezentaciji, nakon prve utakmice, sa novim selektorom i novim igračima, treba vas sviju banovati na godinu dana da dođete sebi jer vi niste normalni.
Ne vidim da neko kritikuje reprezentaciju samo imamo mislim opravdanu brigu sta i kako dalje sa ovim igrackim kadrom koji nam je na raspolaganju
Ljudi se okupili prije 4 dana da igraju, pazi sada, prijateljsku utakmicu po smrzlom vremenu sa selekterom koji je dobio posao prije dva mjeseca. Dva treninga imali ljudi. Niste sačekali ni utakmica da završi; ekipa ne valja, treba ovog pozvat, zašto je ovog igro na pogrešnoj poziciji, slab prikaz na terenu, ovaj se ne zna sastavit sa loptom, onaj nikad nije bio za reprezentacije, zašto je Željo bolji od Sarajeva za repku, zašto je Sarajevo bolje od Želje za repku i milion ostalih idiotluka. 4 dana.

Nemaš ti bolan pravo na opravdanu brigu. Ni ti ni ja ni peti ni deseti. Niko. I baš zato što nacija misli da ima pravo na to i da može glumiti selektora, premijera, doktora, šnajdera, tekstopisca i milion drugih stvari nakon 4 dana, zato i jesmo propali. U dušu, oronuli.

Rekoh ja, godinu dana ban. Da se preispitate.
Korisničkoime

#474 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:

Moguće....samo bih podsjetio da je Adnana Kadušić bivši igrač Sarajeva koji je završio na klupi je rga je istisnuo Dušan Hodžić.....a Dušana Hodžiča sam imao par puta priliku da gledam u Veležu (samo par puta, jer je ostalo vrijeme i on bio rezerva u Veležu) i nije neki igrač........Memija je koliko mi se čini isto bio na klupi Želje u zadnjim utakmicama (ako griješim halalite).....

Naspram njih recimo imaš Vranješa koji se izborio za mjesto u ekipi i u pretendentu na naslov prvaka Grčke, i u španjolskoj prvoligaškoj ekipi, i u Rusiji....zar to nije veći dokaz nečije vriojednosti od Palermovog ili Muhamedovog, ja mislim da su ovi bolji....

Ma ima jedna stvar koja meni smeta, ta neka vrsta hype što se stvara oko nekih igrača....recimo oko Memiševića, kada bi čitao forumaše rekao bi čovjek da je među desetak najboljih štopera Evrope....a on je još u Groningenu......

Naravno da je bezveze bilo probati ga na desnom beku, ali u neku ruku i razumijem Prosinečkog, stave mu oko vrata obavezu da nekog proba i šta onda može.......
Ok, mada nije bas sve tako.
Kadusic je zamjenjen koliko ja znam jer on nije htio da produzi ugovor sa FKS, i zato je mozda i bio na klupi a ne zato sto slabo igra mada to bi neko vise prati FKS trebao da zna bolje.
Za Memiju ne znam na sta mislis u Danskoj koliko ja znam igra redovno (mozda sam pogrijesio) doduse jeste druga liga.
Todorovic je igrac mlade.
Ne znam ali Vranjes je sve to na stoperu a ne na beku vidili smo u repki kako se snalazi na beku.
Ja sam prije za Kadusica ili Tororovica nek se probaju na beku.
Iskreno nisam zagovornik da su nasi igraci iz PL-a svi redom tu negdje bare bare sa igracima koji igraju vani, nisam zagovornik teorije da je XY stoper iz PL tu negdje sa kvalitetom sa jednim Bicakcicem ili Zukanovicem ali se nesto mora poduzeti po pitanju desnog beka jer krpit se do vijeka sa stoperima na toj poziciji nije neka sreca.
Korisničkoime

#475 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Korisničkoime »

Itsoktobealone wrote:
Korisničkoime wrote:
Ljudi se okupili prije 4 dana da igraju, pazi sada, prijateljsku utakmicu po smrzlom vremenu sa selekterom koji je dobio posao prije dva mjeseca. Dva treninga imali ljudi. Niste sačekali ni utakmica da završi; ekipa ne valja, treba ovog pozvat, zašto je ovog igro na pogrešnoj poziciji, slab prikaz na terenu, ovaj se ne zna sastavit sa loptom, onaj nikad nije bio za reprezentacije, zašto je Željo bolji od Sarajeva za repku, zašto je Sarajevo bolje od Želje za repku i milion ostalih idiotluka. 4 dana.

Nemaš ti bolan pravo na opravdanu brigu. Ni ti ni ja ni peti ni deseti. Niko. I baš zato što nacija misli da ima pravo na to i da može glumiti selektora, premijera, doktora, šnajdera, tekstopisca i milion drugih stvari nakon 4 dana, zato i jesmo propali. U dušu, oronuli.

Rekoh ja, godinu dana ban. Da se preispitate.
Jarane sve udure samo nemoj da nas bijes.
Locked