Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Inok

#451 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Inok »

tandmand wrote:
plain vanilla wrote:I vama onda najveci problem sto je jedan glumac rekao Musliman? Pa nije onda ni cudo sto zivimo u septickoj jami Europe.
Naravno da je problem i to ogroman, jer on to nije rekao u kafani za šankom, već emisiji HRTa, jako popularnoj u regiji i na taj način je ogromnom broju gledatelja ubacio u glavu da smo mi samo muslimani a ostali su jeli, viša politička klasa Srbi i Hrvati. Zna se gdje su muslimani, u đamiji, mektebu, mevludu i sl. i taj izraz treba da se koristi kada su u pitanju vjerske institucije, manifestacije i općenito vjernici. No, u sekularnom konceptu svakodnevnog života u koji se neki zaklinju tu nema mjesta izrazu "muslimani". Ovakve vrste udara na etnički identitet nisu nimalo bezazlene. Da pođemo samo od jednog primjera kada se igraju djeca različitih nacionalnosti, recimo na moru i ako neko naše male Bošnjake u toj igri naziva "muslimanima" oni su već diskriminirani, obilježeni i zbog tog ih se gleda ispod oka. Što je više u javnom prostoru upotrebi vjerski termin umjesto etničkog, više će Bošnjaka svakodnevno imati neprijatnih situacija, incidenata i sl. a šta to znači u političkom smislu, pa zar treba objašnjavati nakon svega što se nama dogodilo i što se događa s obzirom na radikalizam i islamofobiju.
a šta ima loše u riječi musliman*

jel se stidiš što si musliman?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#452 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by plain vanilla »

tandmand wrote:
plain vanilla wrote:I vama onda najveci problem sto je jedan glumac rekao Musliman? Pa nije onda ni cudo sto zivimo u septickoj jami Europe.
Naravno da je problem i to ogroman, jer on to nije rekao u kafani za šankom, već emisiji HRTa, jako popularnoj u regiji i na taj način je ogromnom broju gledatelja ubacio u glavu da smo mi samo muslimani a ostali su jeli, viša politička klasa Srbi i Hrvati. Zna se gdje su muslimani, u đamiji, mektebu, mevludu i sl. i taj izraz treba da se koristi kada su u pitanju vjerske institucije, manifestacije i općenito vjernici. No, u sekularnom konceptu svakodnevnog života u koji se neki zaklinju tu nema mjesta izrazu "muslimani". Ovakve vrste udara na etnički identitet nisu nimalo bezazlene. Da pođemo samo od jednog primjera kada se igraju djeca različitih nacionalnosti, recimo na moru i ako neko naše male Bošnjake u toj igri naziva "muslimanima" oni su već diskriminirani, obilježeni i zbog tog ih se gleda ispod oka. Što je više u javnom prostoru upotrebi vjerski termin umjesto etničkog, više će Bošnjaka svakodnevno imati neprijatnih situacija, incidenata i sl. a šta to znači u političkom smislu, pa zar treba objašnjavati nakon svega što se nama dogodilo i što se događa s obzirom na radikalizam i islamofobiju.
znaci dosad je za Bosnjake teklo med i mlijeko, a sad ce nastupiti tama jer je jedan GLUMAC nesto rekao?
oj Tito dragi :roll:
eto djeco, nema vam vise na more ici jer su hrvatska djeca gledala Nedjeljom u dva i sad ce vas zvati muslimanima, gluho bilo
mO k3

#453 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mO k3 »

Code: Select all

Enis Bešlagić gost emisije "Nedjeljom u 2"
"Nas u Bosni prvo nauče jesi li Srbin, musliman ili Hrvat. Nemamo problema s roditeljem broj 1 ili roditeljem broj 2."
Gotovio sam ga , ali poceo je da sere i da prica ono sto oni drugi zele da cuju , cisti populizam

Treba ga upitati zasto je to tako , zasto nas prvo uce ko smo i sta smo , zapravo poltika koji zemalja koji se izizivljavaju nad bosnom zadnjih 30 godina kako im volja .....
kmirsad

#454 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

pustopoljina wrote:
kmirsad wrote:Jes to krenuli Dodikovi i Čovićevi pijuni, Bakir i "bakirčići", uključujući i "lagumđiće"... da nas homogeniziraju i prepadaju četnicima, Radovanom i Mladičem i brane od istih...
Eno i Bakirov pijun Dodik počeo da brani svoje srbe po RS-u, od nas...i ustaša... a i Čović pijun, svoje ...od balija i četnika
Sit sam ih više.
Molim ih, preklinjem da me više ne brane... niko od njih... ni od koga.
Pa nisu me ni onda oni odbranili... odbranio sam se sam...ako bude trebalo opet ću... ne trebaju mi oni, upamtio sam sve i znam kako to ide...
Ono što ne znam je, kako da se odbranim od ovih naših... preobučenih četnika...
Oni su mi sjebali život, porodicu... upropastili načisto...
Ja ovog tandaramandara ne mogu ni citirati, koliko je osoba pise besmislice...ovo odrasla osoba ne moze napisati...zelim da vjerujem...cuj nije nimalo bezazleno sto enis rece muslimani...pa indijo...najbezazlenije ikad je sto enis rece muslimani. Osim ako si prespavao i rat i sve ove godine i probudio se u nedjelji u dva i onako bunovan okrenuo na hrt.
Da me takvi brane-hvala, ne hvala.
je li to generacijski jaz, sta li je..
To se treba ignorisati... upinju se iz petnih žila da skrenu pažnju sa krucijalnih problema i povedu rijeku nezadovoljstva u neka druga korita, da razvodne narodni bijes i usmjere ga u čorsokak...... isprobana nacionalistička tehnika i retorika...ne treba odgovarati i rasplinjavati se...
Dr. Kuca

#455 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Vala kad neko za gradjane Bosne i Hercegovine nazove muslimane odma mi radovan odzvanja u usima. Enis je toliko neupucen ali je dobro placen.
Not My Idea

#456 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Not My Idea »

Evo ga na N1, jutarnji program. Koliko covjek moze pricat, tačno ne znam kad udahne zrak. Sve zna, na sve ima odgovor, za sve ima rjesenje, sve ce promijenit, na clanskoj stranke pise da nemaju licnog interesa nego da pristupaju iskljucivo zbog naroda i pravde. Nikog nije zaposlio za vrijeme svog mandata, nikad nije naplatio prekovremeni a svaki dan je radio duze, nije koristio godisnji, poslije ostavke ide na biro itd itd
Grean

#457 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Grean »

Vezano za ovo Bosnjak i Musliman, nikad necu shvatiti zasto je toliko tesko promijeniti tu naviku zvanja po onom velikom "M".

Ja termin sa velikim "M" ne koristim nikad i redovno ispravljam sagovornike jer mi je stvarno pocelo parati usi ali nekako ta promjena tesko ide za okolinu. Cak su i ovi mladji pokupili od nase generacije pa nastavljaju sa tim nakaradnim hibridnim nazivom vjerske skupine koja kao oznacava naciju.
tandmand

#458 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tandmand »

Inok wrote:
tandmand wrote:
a šta ima loše u riječi musliman*

jel se stidiš što si musliman?
Ne stidim se što sam musliman. Riječ musliman je pogrešno koristiti u političkim konotacijama jer je to niža klasa u odnosu na naciju/etniju. Vjerska grupa, konkretno u ovome slučaju "muslimani" nema pravo na državu/državotvornost, jer kad "muslimani" zagovaraju državu onda se misli na Kalifat. Glumac je u svojoj izjavi trebao da navede "Srbin, Bošnjak ili Hrvat" ili "pravoslavac, musliman, katolik" a ne "Srbin, musliman ili Hrvat". Tako je Bošnjake sveo na vjersku grupu a ostali su jeli narodi/nacije - viša klasa. :run:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#459 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

- Odmah na početku da razjasnim, nisam samo pristalica, ja sam jedan od osnivača tog političkog pokreta. Mogu po prvi put ovako ekskluzivno da kažem da sam ponosan da sam osnivač jednog takvog pokreta, i da sam osnivač, suosnivač jednog takvog pokreta sa ljudima koji zajedno sa nama čine, sa mnom čine osnivače tog pokreta - kazao je Muzur.

Davno prije Muzura, javnost je upoznala i još jednog osnivača Naroda i pravde Elvedina Okerića kroz čuveni TV nastup u kojem je kao predsjednik Komisije trebao navesti tri zaključka usvojena na netom održanoj sjednici, no ”zapeo“ je već kod drugog pa mu je novinar morao priskočiti u pomoć.
tesHko nama sunjima :facepalm:
Inok

#460 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Inok »

ne lupaj imaš komplekse i fobije
pustopoljina

#461 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pustopoljina »

Dr. Kuca wrote:Vala kad neko za gradjane Bosne i Hercegovine nazove muslimane odma mi radovan odzvanja u usima. Enis je toliko neupucen ali je dobro placen.
Sto se ponavljas?
I neopredjeljen i musliman i Musliman i Bosanac i Bosnjak-cega se stidis? Musliman je od tita, a ne radovana. Radovan je htio istrijebiti muslimane-a sto tebi smetaju muslimani?
Ti si placen taman onoliko koliko vrijedis ;)
Dr. Kuca

#462 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

pustopoljina wrote:
Dr. Kuca wrote:Vala kad neko za gradjane Bosne i Hercegovine nazove muslimane odma mi radovan odzvanja u usima. Enis je toliko neupucen ali je dobro placen.
Sto se ponavljas?
I neopredjeljen i musliman i Musliman i Bosanac i Bosnjak-cega se stidis? Musliman je od tita, a ne radovana. Radovan je htio istrijebiti muslimane-a sto tebi smetaju muslimani?

Normalno da je od Tita degradirajuce. Musliman je vjerska a ne nacionalna pripadnost, ali tebi glupanu je to tesko objasniti. Ja sam placen sigurno bolje od tebe. ;-)
Dr. Kuca

#463 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

pici wrote:

- Odmah na početku da razjasnim, nisam samo pristalica, ja sam jedan od osnivača tog političkog pokreta. Mogu po prvi put ovako ekskluzivno da kažem da sam ponosan da sam osnivač jednog takvog pokreta, i da sam osnivač, suosnivač jednog takvog pokreta sa ljudima koji zajedno sa nama čine, sa mnom čine osnivače tog pokreta - kazao je Muzur.

Davno prije Muzura, javnost je upoznala i još jednog osnivača Naroda i pravde Elvedina Okerića kroz čuveni TV nastup u kojem je kao predsjednik Komisije trebao navesti tri zaključka usvojena na netom održanoj sjednici, no ”zapeo“ je već kod drugog pa mu je novinar morao priskočiti u pomoć.
tesHko nama sunjima :facepalm:

Nije ni cudo sto je kifla idol mnogima koji su slicni mentalni kapaciteti ko ova dovjica uhljeba :lol: :lol: . pa nevjera.
pustopoljina

#464 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pustopoljina »

Dr. Kuca wrote:
pustopoljina wrote:
Sto se ponavljas?

Normalno da je od Tita degradirajuce. Musliman je vjerska a ne nacionalna pripadnost, ali tebi glupanu je to tesko objasniti. Ja sam placen sigurno bolje od tebe. ;-)
steta sto te nije bilo tih godina u jugoslaviji da objasnis ljudima neke stvari. Ali hej, sad imas priliku. Jos samo da te neko gdje zovne pa da glupanima objasnis kako stvari stoje. Mozda stankovic? Ili face? Samo ti nesto telefon suti, osim kad ko nazove da ti kaze sta da radis.
Ma malo te i placaju koliko se blamiras.
Dr. Kuca

#465 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Sve je moguce. Ali veca ja mogucnost da si ti puko.
Grean

#466 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Grean »

Bio je onaj intervju sa Muhamedom Filipovicem gdje on kaze da je navodno pitao Dzemala Bijedica, nakon burgijanja da nam se prizna pravo na nacionalno opredijeljenje, zasto Musliman a ne Bosnjak. Dzemal Bijedic mu je valjda odgovorio da je i ovo bilo vise nego sto su mogli sazvakati a da je insistirao na Bosnjak da bi mu odmah glavu skinuli. Posto kupio po to i prodao.

Uglavnom Dzemalu Bijedicu su kasnije svakako skinuli glavu.
pustopoljina

#467 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pustopoljina »

Grean wrote:Bio je onaj intervju sa Muhamedom Filipovicem gdje on kaze da je navodno pitao Dzemala Bijedica, nakon burgijanja da nam se prizna pravo na nacionalno opredijeljenje, zasto Musliman a ne Bosnjak. Dzemal Bijedic mu je valjda odgovorio da je i ovo bilo vise nego sto su mogli sazvakati a da je insistirao na Bosnjak da bi mu odmah glavu skinuli. Posto kupio po to i prodao.

Uglavnom Dzemalu Bijedicu su kasnije svakako skinuli glavu.
ma pusti...
nisu imali dr.kuca da to pogura.
_Reds_

#468 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Straka ko i maskota ima Enis Bešlagić

Hajde da se sjetimo velikih uloga ove maskote.

Zela, Šemso, Suljo, Mujo.

Pored toga što je glumio cirkusante, sada je cirkusant i postao, ili pak on i ne glumi, on je izgleda takav.
Pročitah da je rat u Njemačkoj proveo, pa je od tamo valjda naučio da su i agresori i žrtve fašisti.

A mentor mu Kifa kaže: " Koga smo mi ovdje zaposli?".

A pored njega sjedi Nermin Muzur kojeg je on zaposlio.
Da li Nermin Muzur sposoban ili nije, možda i jeste.

Ali hajmo se lagati od početka.
Inok

#469 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Inok »

_Reds_ wrote:Straka ko i maskota ima Enis Bešlagić

Pored toga što je glumio cirkusante, sada je cirkusant i postao, ili pak on i ne glumi, on je izgleda takav.
Pročitah da je rat u Njemačkoj proveo, pa je od tamo valjda naučio da su i agresori i žrtve fašisti.

zar treba biti stid enisa i konakovića što je narod GLUP?
Dr. Kuca

#470 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Nije niko cim padaju na price kao sto je ova kOnakoviceva.
_Reds_

#471 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Inok wrote:

zar treba biti stid enisa i konakovića što je narod GLUP?
Ma tako je Kolumbo. Kifla i Semso su akademici, a narod skupina glupana.
pustopoljina

#472 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pustopoljina »

konakovic me ne zanima (otkad se dosjetio najorginalnije ideje ikad i osnovao hbn. partiju), ali ovakvo pisanje o covjeku koji je u poslijeratnoj BiH postao ime, kojem nista nije sa neba palo...je cista zloba i jal.
drug, da su tebi dali da budes maskota i cirkusant u regiji, sve bi se nogama u guzicu lupao trceci na snimanja. meni je zao sto ce se sa ovim "narod i pravda" razocarati, ali reci da covjek nije dobar glumac, da nije odlican u svom poslu TO je dokazano laganje.
Inok

#473 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Inok »

Treba postavit onaj klip bobo smrade i zatvorit temu :D
_Reds_

#474 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

pustopoljina wrote:

konakovic me ne zanima (otkad se dosjetio najorginalnije ideje ikad i osnovao hbn. partiju), ali ovakvo pisanje o covjeku koji je u poslijeratnoj BiH postao ime, kojem nista nije sa neba palo...je cista zloba i jal.
drug, da su tebi dali da budes maskota i cirkusant u regiji, sve bi se nogama u guzicu lupao trceci na snimanja. meni je zao sto ce se sa ovim "narod i pravda" razocarati, ali reci da covjek nije dobar glumac, da nije odlican u svom poslu TO je dokazano laganje.
Ko je to velike uloge odigrao, hajde da malo povučemo ??

Da li ga neko pamti po nekoj od maestralnih uloga ?? Osim uloga glupog Bošnje.

To je ulizaner svijetske klase. Ovo sa fašizmom je samo sebi etketu stavio, a ovo sa Muslimanima takodje.
kmirsad

#475 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Ljudi... manite se viđe Enisa... zamaglju je vam vid,on je nebitan... nije nam on uništio prošlost, sadađnjost i budučnost...
Last edited by kmirsad on 26/03/2018 13:17, edited 1 time in total.
Post Reply