Thorgerson wrote:meteorit135531 wrote:Stvar je sto ni 10% ovoga sto pisete nije istina. Ne postoji nijedan promil sanse da prodate pricu da su Nijemci govno od naroda , i da nas tretiraju kao smece.
Bosnjo dijasporac hoce svog zemljaka gledati kao nize bice, i pokusat ce ga zajebat.
Nijemac nece , rijetke su situacije da ce te zednog preko vode prevesti.
Tu pricu pricajte maloj djecici pred spavanje.
Nijamci ili Svedjani isto je to.
Ma druze, samo radi i jebe se njemcu ko si. Samo radi svoj posao koji si dobio.
Dijametralno suprotna misljenja citam ovdje na forumu i od ljudi koje znam i s kojima sam u kontaktu, koje vidim kada dodju u BiH. I znam veoma dobro kome cu vise vjerovati.
Nikad se u istoriji nije desilo nit ce se desiti da neko od dijaspore kaze ili napise
Vamo je bas dobro, moze se uspjeti, predobro se zivi, slobodno dodji, ima posla , moras biti zestoko retardiran da ne mozes naci posao, ne mozes potrositi platu koju dobijes na vrijeme svakog mjeseca, mali milion mogucnosti za napredovanje, kad se razbolis ili ostanes bez posla, sistem stoji iza tebe, novi posao mozes naci istog dana, neces biti gladan ni na ulici, savrseno zdravstvo i kvaliteta zivota , hrana 10 puta kvalitetnija od hrane u Bosni, kvalitetno auto mozes kupiti za 5 plata
Ali uvijek, ali bas uvijek im se vrti ista prica koju kao da ih je jedna mater rodila, ponavljaju :
- Domaci covjek ce uvijek dobiti posao prije stranca, (ko tamo sad nema posla , pa se moraju trazit stele) kome je ovdje drzava jos dala stan-kucu, vi mislite da ovdje pare rastu na grani, stranac ostaje stranac, nije ovdje zivot, zivot je u Bosni, ovdje samo radis , radis , radis (a ko fol u Bosni ljudi ne rade po 12 sati, subote, nedelje i praznike za 400 maraka) , ne moze se ustediti nista, sve sto se zaradimo, potrosimo na kiriju , tezak je zivot ovdje haman sto ne zaplacu koliko im je tesko.
Ali samo da budu iskreni, i da prestanu zajebavat i prosipat lovacke price.
Prijateljica je radila u tvornici Granoffa. Prvi radni dan je peglala pod presom kosulje sto se siju.
I nakon 5 sati rada, upitala je sefa smjene da li moze da sjedi na stolici dok pegla jer je noge bole.
Kaze sef: "Puno pitas, nemoj dolazit sutra"
Za platu od 350 KM.
I onda dodje dijaspora i krene nesto srat.