Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Kikibombona

#451 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
Cetnikom i ustasom, molicu lijepo. :oops:
A sta, ovo drugo te nije toliko pogodilo? :D
Dramis bezveze, niko te nije direktno tako nazvao, ne znam zasto si se pronasao u necemu sto tebi nije upuceno.
Uzvratio si ruzno, pokaj se, izvini i nastavi srat’ o Kurdima, moze se i pogrijesiti, sve je to ljudski.
O tvojim fajterskim stanjima, pozivima na makljanje, necu vise. Postaje malo smijesno i blesavo, i nije nimalo naivno.
Duboko si u (ne) prijateljskoj pozadini, nista ti ne ide u prilog. :D Zabicete neki ludi Smriko naopacke u Bosnu, bizi, mani gluposti.
E sinko, cuj neprijateljskoj pozadini. :lol: Imam prijatelja za pristojnu formaciju! :D

Nista nije bilo ruzno. Zao mi je sto nisam nastupio neuporedivo gore.

Nazvase me cetnikom, to za ustasu sam propustio...

A ja njih pocastio sa 'balijetina'.

Cetnik je sto puta veca uvreda. Cetnik je zlocinac a balijetina je covjek pokvarenjak i hinja, po mom razumjevanju termina...

Da bi adekvatno uzvratio, trebao sam ih nazvati ISIL-ovcima, Al Kaidom, teroristima i sl. To bi bio adekvatan odgovor na uvredu 'cetnik'.

Al' sta cu kada sam takav, blag covjek. On mene ciglom, ja njega maslackom.
Drvosjeca iz Dejcica

#453 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bazinga1234 wrote:http://centralna.ba/vitez-djelatnica-iz ... facebooku/

Skandalozno, kako je samo mogla napisati ovo :roll:
Kada u HR saboru održe minutu šutnje i izraze najdubljeg poštovanja ratnom zločincu onda je ovo praktično ništa.
Kikibombona

#454 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Kada u HR saboru održe minutu šutnje i izraze najdubljeg poštovanja ratnom zločincu onda je ovo praktično ništa.
Bice ovdje klanja opet, za 20, 30, 50 godina.

Samo se ceka da globalne sile bace baklju na zemlju natopljenu benzinom.

Struje koje zele napraviti civilizacijski iskorak su minorne.

Nenormalno. :roll:
sportman1

#455 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by sportman1 »

Kikibombona wrote:

nece bit demografskog kapaciteta za 20 godina.
ovo ce naselit narodi iz azije i afrike.
L u c i f e r

#456 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by L u c i f e r »

UZPovi laju, Bosnje opstaju

Srecom smo korov, inace ne bi ni bili ovako zilavi

I kaktus nekad procvjeta, valjda cemo i mi jednog dana
Kikibombona

#457 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Kikibombona »

sportman1 wrote:
nece bit demografskog kapaciteta za 20 godina.
ovo ce naselit narodi iz azije i afrike.
Daj boze...

Demografska propast je jedina nada. Ljudi odose masovno. I trebaju. Ovdje normalnog zivota nikada nije bilo i nikada nece biti. Jedino par kratkih perioda.

Danas pricam sa rodicom iz Svedske i slusam kakvi ih problemi more. Zapitah se, boktejebo, gdje ja tracim ovaj svoj zivot... :-) :-) Druga galaksija za nas.

Sto bi rekla narodna izreka - 'nije Fudo budala'! :D
Lopez1981

#458 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Lopez1981 »

Kikibombona
Ma govori kako hoces i kad sa najmilijim pricam kazem nekad ludjaku, konju itd takvo me nesto nikad nece uvrijediti ali ok nije bitno to.

Covjece da nije bilo prije toga Slovenije i Hrvatske, da je odjednom u Ustiklini i Kalinoviku neko reko ajmo se rokat sa muslimanima i da se zapucalo to bi bio gradjanski rat. To je bio plan Velike Srbije, pa to ptice na grani znaju i mnogi Srbi ce ti potvrditi, to se godinama kovalo u Beogradu, kasnije i Zagreb je namirisao pa se ukljucio i zelio dio kolaca. Hoces li i to negirati? JNA je na pocetku uradila svoje, zauzeli vecinu BiH i sve naoruzanje ostavili lokalnim Srbima. Naravno da su poginuli vecinom iz BiH, pa ni jedna strana nije imala problem u ljudstvu, da je trebalo 100 hiljada Srbijanaca da dodje da se ratuje pa nikad ne bi bilo rata ovdje, znali su da imaju veliku bazu ljudstva, i sve sto je trebalo je naoruzanje sto su dobili sve od JNA. Ne mogu vjerovati da postoji neko ko misli da smo se mi tek tako porokali u BiH, a da to nije bio plan Beograda.

Mitomanija da su Bosnjaci bili goloruki? sta pricas covjece? Sve sto su Srbi u BiH zatrazili a sto je bilo u arsenalu JNA su dobili. Ne znam nekako mi bas glupo pricati o ovoj temi, jok eto mi sa 1000 tenkova udarili na Srbe jadne :-) Srbi su vise na svadbama ispucavali metaka nego sto je Armija bih u Mostaru za godinu, to tebi izgleda smijesno, jer ne znas , nisi upucen jbg raspitaj se malo. Pricam ti ono sto znam 100% sta je bilo u Zenici,Gradaccu ne znam jer mi niko gore nije bio, municija za deblokadu mostara za presudnu akciju je dosla na konju preko Prenja, i agresor je potucen i grad deblokiran vjerovao ti ili ne. O borbi golorukih Bosnjaka se trebaa izucavati, to sta je taj narod uspio je nezamislivo, a ti se sprdaj sa tim.

:bih:
Last edited by Lopez1981 on 30/11/2017 22:46, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#459 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Kikibombona wrote:

Ako bude Bošnjaci će biti najmanji krivci.
Drvosjeca iz Dejcica

#460 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Lopez1981 wrote:Kikibombona
Ma govori kako hoces i kad sa najmilijma pricam kazem nekad ludjaku, konju itd takvo me nesto nikad nece uvrijediti ali ok nije bitno to.

Covjece da nije bilo prije toga Slovenije i Hrvatske, da je odjednom u Ustiklini i Kalinoviku neko reko ajmo se rokat sa muslimanima i da se zapucalo to bi bio gradjanski rat. To je bio plan Velike Srbije, pa to ptice na grani znaju i mnogi Srbi ce ti potvrditi, to se godinama kovalo u Beogradu, kasnije i Zagreb je namirisao pa se ukljucio i zelio dio kolaca. Hoces li i to negirati? JNA je na pocetku uradila svoje, zauzeli vecinu BiH i sve naoruzanje ostavili lokalnim Srbima. Naravno da su poginuli vecinom iz BiH, pa ni jedna strana nije imala problem u ljudstvu, da je trebalo 100 hiljada Srbijanaca da dodje da se ratuje pa nikad ne bi bilo rata ovdje, znali su da imaju veliku bazu ljudstva, i sve sto je trebalo je naoruzanje sto su dobili sve od JNA. Ne mogu vjerovati da postoji neko ko misli da smo se mi tek tako porokali u BiH, a da to nije bio plan Beograda.

Mitomanija da su Bosnjaci bili goloruki? sta pricas covjece? Sve sto su Srbi u BiH zatrazili a sto je bilo u arsenalu JNA su dobili. Ne znam nekako mi bas glupo pricati o ovoj temi, jok eto mi sa 1000 tenkova udarili na Srbe jadne :-) Srbi su vise na svadbama ispucavali metaka nego sto je Armija bih u Mostaru za godinu, to tebi izgleda smijesno, jer ne znas , nisi upucen jbg raspitaj se malo. Pricam ti ono sto znam 100% sta je bilo u Zenici,Gradaccu ne znam jer mi niko gore nije bio, municija za deblokadu mostara za presudnu akciju je dosla na konju preko Prenja, i agresor je potucen i grad deblokiran vjerovao ti ili ne. O borbi golorukih Bosnjaka se trebaa izucavati, to sta je taj narod uspio je nezamislivo, a ti se sprdaj sa tim.

Vidim da si relativno nov pa da ti skratim muke i dam savjet...pusti Kikija, samo reci jes, tako je, u pravu si. :wink:
Niemand

#462 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Niemand »

Kiki se napuco mafijaskih filmskih ubleha ko kikibombona-smekeri, ja ne cinkarim, u mojoj raji se znalo sta sa takvima, mnogi su se zajebali jer su mene pogresno procjenili..
sportman1

#463 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by sportman1 »

Niemand wrote:Kiki se napuco mafijaskih filmskih ubleha ko kikibombona-smekeri, ja ne cinkarim, u mojoj raji se znalo sta sa takvima, mnogi su se zajebali jer su mene pogresno procjenili..

zeker weten.
Kikibombona

#464 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Kikibombona »

Lopez1981 wrote:Ma govori kako hoces i kad sa najmilijma pricam kazem nekad ludjaku, konju itd takvo me nesto nikad nece uvrijediti ali ok nije bitno to.

Meni tvoje pisanje izgleda kao amenstiranje bosanskih Srba od zlocinackog projekta. Sve smislio Beograd, pokrenuo, izmanipulisao i iskoristio bosanske Srbe itd. SDS i bosanski Srbi su zavedeni od strane Beograda. Da nije Beograda, bosanski Srbi bi rado prihvatili ideju o BiH u kojoj ce Bosnjaci biti vecina i diktirati procese u drzavi.

Ovo sto ti kazes je istina ili blizu istine. Medjutim, to je samo dio istine... Drugi dio istine je da Srbi iz BiH nisu zeljeli raspad Jugoslavije i da nisu htjeli biti odvojeni od Beograda. Je li ovo cinjenica?

Hoces reci da Srbima u BiH ne bi pomoglo 200 000 vojnika iz Srbije i par stotina tenkova i teske artiljerije vise!?? Srbi sami pisu da su na sarajevskom ratistu imali deficit sa ljudstvom, da je ABiH bila brojacno nadmocna. Srbi su cesto prebacivali snage sa fronta na front jer su imali itekakve probleme sa ljudstvom. Tako i jeste uspostavljena ravnoteza, Srbi su imali bolje oruzje - Bosnjaci brojnost. Ne pusim mitomaniju da su Bosnjaci bolji i hrabriji ratnici. To je glupost. Bosnjaci i Srbi su jednako hrabri i sposobni. Da je vojska Srbije 100% bila involvirana, Bosnjaci bi bili u gadnom problemu. Vidi na Kosovu kako su krenuli, bas zato sto su imali gomile oruzja i kvalitetne oficrske kadrove. Albanac i Srbin su podjednako hrabri i sposobni. Isti je to narod.

Izvlacis kriv zakljucak. Beograd je debelo involviran u rat u BiH. I ja mislim da su dosta toga oni smislili, ali isto tako smatram da je SDS imao itekakav doprinos i da nisu samo slusali, da su dali snazan pecat.

Na kraju, ratovali su Bosanaci, tri etnije i tri vjere. To rat karakterise kao etnicki. To, pazi sad, pazi, ne iskljucuje agresiju. Nemoj bolan da ponavljam sto puta. Gradjanski rat i agresija ne iskljucuju jedno drugo. U BiH je bio gradjanski rat, do kosti posvadjana tri naroda, tri politike, tri bosanske vojske.... plus agresija iz Hrvatske i Srbije. Zasto se bojite formulacije 'gradjanski rat'? Jebi mi sve ako kontam. :lol: Jebi mi familiju al' nemoj govoriti da je bio gradjanski rat, je li to!?? :D Mislis da ces dobiti nesto od toga ako utvrdis da niposto i ni pod koju cijenu u BiH nije bio gradjanski rat!?? Neces dobiti apsolutno nista.

I jedno pitanje za tebe. Znas li za neki gradjanski rat u koji nisu bili involvirani akteri sa strane?

I ovaj drugi pasus. Da su bili goloruki kako bi se odbranili? Prackama? Nisu Bosnjaci supermeni, ni spajdermeni. Bili su slabo naoruzani, puno slabije nego Srbi, ali su bili brojniji. I tako se stvorila ravnoteza. Mene neces ubjediti u superiornost bosnjackog vojnika u odnosu na srpskog. To je besmislica. Podjednako su sposobni. Samo, logicno je, veci motiv ima branioc i lakse se braniti nego napadati. Uglavnom, vrlo brzo se stvorila ravnoteza i vodio se pozicioni rat bez ozbiljnijeg napredovanja neke od strana.
Kikibombona

#465 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Kikibombona »

Niemand wrote:Kiki se napuco mafijaskih filmskih ubleha ko kikibombona-smekeri, ja ne cinkarim, u mojoj raji se znalo sta sa takvima, mnogi su se zajebali jer su mene pogresno procjenili..
To je ziva istina. Smekeri su dobijali batine i bivali izopceni iz drustva. Nije bilo gore uvrede nego kada te neko nazove 'smekerom'.

A za ovo drugo sam malo karikirao i zajebavao se sa svojim drugom Fudom. Nase interne zafkancije, ne ocekujem od tebe da skontas.
statixx

#466 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by statixx »

Bosnjaci su bili brojniji, ali Srbi hrabriji u Podrinju.
L u c i f e r

#467 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by L u c i f e r »

Bogme su cete bili teske picketine u ratu, pa vi teoretisite do zore.

Jebali smo im mater iz okruzenja, pod embargom, na ikaru i sa enterokolitisom.

A i uje su pofino dobile po pičci kad su nas mislili dokrajciti nozem u ledja.
Kikibombona

#468 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Kikibombona »

statixx wrote:Bosnjaci su bili brojniji, ali Srbi hrabriji u Podrinju.
Bosnjaci u Podrinju su bili nenaoruzani. To je bio istinski goloruk narod, Bosnjaci Bijeljine, Zvornika itd. Imali su mali broj oruzja i streljiva. Nisu imali nikakve sanse.

Ili ce neko reci da su Bosnjaci u Tuzli sposobniji i hrabriji od Bosnjaka u Bijeljini i Zvorniku!??
SaraFina

#469 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by SaraFina »

Dasi wrote:
SaraFina wrote:Ako uzmeš da je presuda s razmjerna zločinu srpska strana odnosno država Srbija je mnestirana. To je činjenica. A ne žalba.
NIJE AMNESTIRANA nego joj nije dokazano, a zasto joj nije dokazano o tome se da pricati.
I zbog toga sto Srbiji nije dokazano ne umanjuje ni za promil krivicu/agresiju Hrvatske, dobila je sta je zasluzila i premalo ako se mene pita.
Ostaju nam jos Stanisic i Perisic kao nada da ce i Srbija dobiti dio svog kolaca.

Ako mislis da je Srbija amnesirana onda mislis da je sud u Hagu politicki i pisas se po svim presudama do sad, pa i po onoj Karadzicu i Mladicu. Neces vjerovati ali se i komsije i susjedi upiru dokazati da je Hag politicki.

Pa u uvodnom postu, ako si pročitao ja se upravo pitam zašto joj nije dokazano?
Obzirom na sve vidjeno u slučaju HR gdje se podbacilo sa Srbijom?
Tužba za genocid je bila farsa predata u poslednjoj minuti, ni sam pravni zastupnik nije bio siguran u sopstvene ovlasti.
Tog javašluka i neodgovornosti pun mi je kufer.
daddy-kool

#470 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by daddy-kool »

SaraFina wrote:
Tužba za genocid je bila farsa predata u poslednjoj minuti, ni sam pravni zastupnik nije bio siguran u sopstvene ovlasti.
Nije do nas bilo da dokažemo, što smo imali dokaznog materijala to je i proslijeđeno u Hag. Jednostavno su Srbi istrgovali i sakrili dokaze da ih se ne osudi za oružanu agresiju Srbije na BiH.
SaraFina

#471 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
statixx wrote:Bosnjaci su bili brojniji, ali Srbi hrabriji u Podrinju.
Bosnjaci u Podrinju su bili nenaoruzani. To je bio istinski goloruk narod, Bosnjaci Bijeljine, Zvornika itd. Imali su mali broj oruzja i streljiva. Nisu imali nikakve sanse.

Ili ce neko reci da su Bosnjaci u Tuzli sposobniji i hrabriji od Bosnjaka u Bijeljini i Zvorniku!??

Zaboravljaš geografski položaj Bijeljine u Semberiji, Zvornika, Bratunca itd u Podrinju. ... Samo su mostovi dijelili te gradove od Srbije. Nikakvo naoružanje tu ne bi pomoglo.
Ti krajavi stradali su i u drugom svjetskom ratu. Tuzla nije i nije ni devedesetih.
SaraFina

#472 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by SaraFina »

daddy-kool wrote:
SaraFina wrote:
Nije do nas bilo da dokažemo, što smo imali dokaznog materijala to je i proslijeđeno u Hag. Jednostavno su Srbi istrgovali i sakrili dokaze da ih se ne osudi za oružanu agresiju Srbije na BiH.
Kolike su šanse da se nakon ove presuda "iza zatvorenih vrata" presudi Srbiji kako Bog zapovijeda?

Zašto sudjenje nije javno?
Kikibombona

#473 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:
Zaboravljaš geografski položaj Bijeljine u Semberiji, Zvornika, Bratunca itd u Podrinju. ... Samo su mostovi dijelili te gradove od Srbije. Nikakvo naoružanje tu ne bi pomoglo.
Ti krajavi stradali su i u drugom svjetskom ratu. Tuzla nije i nije ni devedesetih.
Pricao mi je lik iz Bijeljine jedne prilike da su imali 50-ak pusaka od cega nekoliko automatskih. Sa tim se ne mozes braniti jedan dan. Bijeljina je bila vecinski bosnjacki grad kao i Zvornik. Da su imali oruzje mogli su se braniti. Medjutim, nisu imali.

Bihac je imao oruzje. Da su imali oruzje u kolicinama kao Podrinjci ne bi imali nikakve sanse. Ne mozes braniti bez oruzja, to je valjda jasno.
Kejn

#474 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Kejn »

Koliko sam ja shvatio Sefera u onoj epizodi generali Foča je maltane bila naouružana do zuba od strane Šaje i ostalih. Po njemu Foča nikako nije trebala pasti jer je imala dovoljno oružja da se brani.
Kikibombona

#475 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?

Post by Kikibombona »

pasha078 wrote:
Kejn wrote:Koliko sam ja shvatio Sefera u onoj epizodi generali Foča je maltane bila naouružana do zuba od strane Šaje i ostalih. Po njemu Foča nikako nije trebala pasti jer je imala dovoljno oružja da se brani.
Stari mi iz Gorazda, sjecam se ko juce na telefonu sa rodjakom, mart il april 1992. Podijeljeno im oruzje, odakle, ne znam, da li TO il nesto drugo....

Sta raja prica ne znam, al sto sam iz prve ruke cuo od familije, tomu vjerujem. Dakle bilo je.
Gorazde je primjer da se moguce odbraniti ako si dobro naoruzan i imas motiv/sposobne oficire, iako je protivnik visestruko bolje naoruzan.

A kako se u Foci razvijala situacija, nesto sam to zaboravio? :-)
Post Reply