Code: Select all
http://avaz.ba/kantoni/sarajevo/346220/pao-izvjestaj-o-radu-zoi-ja-84-preduzece-poslovalo-katastrofalnoCode: Select all
http://avaz.ba/kantoni/sarajevo/346220/pao-izvjestaj-o-radu-zoi-ja-84-preduzece-poslovalo-katastrofalnoMeni je to odmah upalo u oci. Jos nisam skijas, ali kad sam vidio da su postavili i pustili u funkciju sestosjed, konto sam neke probne voznje, nesto... i onda odem gore i vidim da nema zastite od vjetra... Pa jbt u sta je potroseno toliko novca.The BEN10 wrote:Sad kad insan pogleda, onih 16 miliona uloženih gore je prilična fula.
Šestosjed nema zaštitu od vjetra - vjetar dere evo i polovinom februara. Sreća pa se brzo dođe do vrha, al opet mislim da su to morali imati.
Sjedalice također nemaju garažu, što znači da će se brže trošiti.
Dvosjed haman da nikako ne radi - a to bi smanjilo gužve prilično.
Također, dvosjed bi se mogao ubrzati, kao i dvosjed na Igmanu...

Sad za vikend je vjetar udarao samo tako. Bez obzira na dobru jaknu ružno ba, po licu šiba. A ta zaštita od vjetra nije više od par stoja po komadu - na onoliku investiciju to je par hiljada KM!Thorgerson wrote:Meni je to odmah upalo u oci. Jos nisam skijas, ali kad sam vidio da su postavili i pustili u funkciju sestosjed, konto sam neke probne voznje, nesto... i onda odem gore i vidim da nema zastite od vjetra... Pa jbt u sta je potroseno toliko novca.The BEN10 wrote:Sad kad insan pogleda, onih 16 miliona uloženih gore je prilična fula.
Šestosjed nema zaštitu od vjetra - vjetar dere evo i polovinom februara. Sreća pa se brzo dođe do vrha, al opet mislim da su to morali imati.
Sjedalice također nemaju garažu, što znači da će se brže trošiti.
Dvosjed haman da nikako ne radi - a to bi smanjilo gužve prilično.
Također, dvosjed bi se mogao ubrzati, kao i dvosjed na Igmanu...
Evo na Jahorni kako izgledaju. A na Bjelasnici je vjetar sigurno i duplo jaci.![]()
Imam osjecaj da su ovi sestosjedi na Bjelasnici neka najjeftinija i gola varijanta.
Vani, - kafane su samo u tragovima, ponegdje. A vašar tipa prodaje rukavica i kafa na štandovima, to sam vidjela samo na Jahorini (ne znam da li je onaj novi krkan to ukinuo ove god). Na skijalištima vani imaš samo staze, staze i staze. Ko voli da skija, nek ide, ko voli kafane, odlično mu je ovdjeThorgerson wrote:Ma Bjelasnica ionako postaje vasar opsti.
Gore je najmanje skijasa, sankasa. Znam specificna je pozicija, blizu glavnog grada, sve je meni jasno, ali nesto kontam - kako je vani po ovim ski centrima? Je li isto ovako vasar pijaca vikendom ili tu dolaze fkt ljudi skijasi i poneko onako.
Mislim, na Bjelasnici je najmanje tih ljudi. Vecina raje ode gore da ono...kulira. Parkira svog ljubimca, pojede ustipke, puru, da se pije kuhano vino...ono planina sminka..
Mislim neka i toga...treba i to imati, ali cemo onda za 10 godina imati nargila barove po stazi itd. Ski centar treba da bude to - ski centar, a ne Alipasino polje...trebamo imati neku strategiju sta hocemo...ako nastave izgradnju onih apartmana, tu nema stajannja kad gradjevinci dobiju zamah...i onda kad sutra bude frka sto ne mozemo organizovati ski kup jer eto Mehin apartman izlazi na stazu...onda cemo se fatati za glavu.
Ma moralo bi se moći ugraditi naknadno. Kontam navariti dodatke na one šipke što se spuštaju preko glava i koje štite od pada sa sjedala, pa tu montirati zaštitu, kakvu-takvu.moke_017 wrote:I meni je ovo prvo palo na um, kada sam išo prvi pvi put novim liftom na Bjelašnici. Odera vjetar, a ja nisam adekvatno obučen, platio sebi samo kartu da se jednom popnem i spustim.
Eh sada mene interesuje, ukoliko neko zna, dali je moguće nadograditi ove korpe, odnosno postaviti zaštitu za vjetar na njiha, vjerujem da nebi bilo previše skupo. Na Jahorini je sve OK i baš onako kako treba.
Joj, halali, upratih na drugoj temi da si se ispalila van BiH.petunija wrote:Obično u januaru, kad pada najviše snijega
Ove godine nisam išla
Halali onda ponovo.petunija wrote:Mislim da si me zamijenio sa jednom, meni dragom, osobom![]()
tu sam, samo što povremeno odem na skijanje vani
Ovako nije niĐe ni blizu vani. Liftovi imaju haube, a većinom i garaže. Joše jedna bitna razlika je što turistički sadržaji (Italija i Austrija npr) su većinom po malim mjestima (kao Hrasnica i Dejčići poredeći sa babinim dolom) u kojem se šeta, šopinguje,a skijaši liftom, gondolom ili autom (po izboru) idu na skijanje. E to su drugačije planine, mnogo veće i to nije do njih.petunija wrote:Vani, - kafane su samo u tragovima, ponegdje. A vašar tipa prodaje rukavica i kafa na štandovima, to sam vidjela samo na Jahorini (ne znam da li je onaj novi krkan to ukinuo ove god). Na skijalištima vani imaš samo staze, staze i staze. Ko voli da skija, nek ide, ko voli kafane, odlično mu je ovdjeThorgerson wrote:Ma Bjelasnica ionako postaje vasar opsti.
kako je vani po ovim ski centrima? Je li isto ovako vasar pijaca vikendom ili tu dolaze fkt ljudi skijasi i poneko onako.
Mislim neka i toga...treba i to imati, ali cemo onda za 10 godina imati nargila barove po stazi itd. Ski centar treba da bude to - ski centar, a ne Alipasino polje...trebamo imati neku strategiju sta hocemo...ako nastave izgradnju onih apartmana, tu nema stajannja kad gradjevinci dobiju zamah...i onda kad sutra bude frka sto ne mozemo organizovati ski kup jer eto Mehin apartman izlazi na stazu...onda cemo se fatati za glavu.
@BEN zaštitu od vjetra ima samo šestosjed Ogorjelica.
Prači nije ni potreban, međutim na Poljicama zna itekako zapuhati
Pa to sam i pretpostavio.hadzun wrote: Ovako nije niĐe ni blizu vani. Liftovi imaju haube, a većinom i garaže. Joše jedna bitna razlika je što turistički sadržaji (Italija i Austrija npr) su većinom po malim mjestima (kao Hrasnica i Dejčići poredeći sa babinim dolom) u kojem se šeta, šopinguje,a skijaši liftom, gondolom ili autom (po izboru) idu na skijanje. E to su drugačije planine, mnogo veće i to nije do njih.
Ali pravljenje zgrada i izložba priglavaka...e to je bezze.
Bitka je izgubljena sa ovim kad su počeli gradit Alipašino u babinom dolu.
Pa hale nema na Velikom polju nikako, a i na Bjelašnici da nije hotela Han, bilo bi tanko..
The BEN10 wrote:Halali onda ponovo.petunija wrote:Mislim da si me zamijenio sa jednom, meni dragom, osobom![]()
tu sam, samo što povremeno odem na skijanje vani![]()
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Obavjestavamo korisnike naših usluga da je zbog očigledne sabotaže od strane uposlenika preduzeća uništena staza i prekinuti elektrokablovi na BX. O svemu je obavješten MUP KS koji radi na utvrđivanju činjenica, a Uprava će u okviru svog djelokruga poduzeti odgovarajuće mjere prema počiniocim . Još jednom se izvinjavamo svim našim korisnicima i građanima Kantona Sarajevo