Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#451 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

animals wrote:
Ja ne mrzim nikoga, ali da ne volim religiju , imas pravo..
ne mrzim ljude, ali ne volim kad im neko ispire mozak..
ekstreme ne volim, ali sto bi mrzio normalne ljude..
ali ti lupas kao i drvosjeca..
Da, ne voliš religiju ali ti je nekako islam najmrži, izbjelice=teroristi, za dosta izjava desnih ekstrema koji polako ali sigurno uživaju sve veću podršku na zapadu u biti ne vidiš ništa loše. Priznajem znam ga nekad nešto lupiti u žaru diskusije ali znam vrlo dobro pročitati napisano i ono između redova. Niko ne kaže da si ti loš čovjek i glup, ali eto ja kod tebe i par ostalih primjetim taj animozitet prema msulimanima generalno a evo vidimo nisam jedini koji je to primejtio. Je li to do nas ili do tebe neka forumska javnost da sud.
animals

#452 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
animals wrote:
Ja ne mrzim nikoga, ali da ne volim religiju , imas pravo..
ne mrzim ljude, ali ne volim kad im neko ispire mozak..
ekstreme ne volim, ali sto bi mrzio normalne ljude..
ali ti lupas kao i drvosjeca..
Da, ne voliš religiju ali ti je nekako islam najmrži, izbjelice=teroristi, za dosta izjava desnih ekstrema koji polako ali sigurno uživaju sve veću podršku na zapadu u biti ne vidiš ništa loše. Priznajem znam ga nekad nešto lupiti u žaru diskusije ali znam vrlo dobro pročitati napisano i ono između redova. Niko ne kaže da si ti loš čovjek i glup, ali eto ja kod tebe i par ostalih primjetim taj animozitet prema msulimanima generalno a evo vidimo nisam jedini koji je to primejtio. Je li to do nas ili do tebe neka forumska javnost da sud.
Mozda si u pravu..
ja priznajem da ne volim one zadrte muslimane..
ne volim , vjeruj, iako ne vjerujes, niti krscane zadrte..
religija, da, ali umjerena..znaci vjeruj, ali za sebe..
i zato se tebi cini da ja ne volim samo muslimane,
jer je najvise tema o njima..ja volim ljude koji su normalni i
ne namecu se, niti drugima sta namecu..
a to o desnicarima, varas se..
moje simpatije variraju..
ABH017

#453 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote:
ABH017 wrote: A ti "stručnjak" za sva bošnjačka pitanja.
Smisao života. :lol:
ne, ja sma strucnjak za sva bosnjacko-hrvatska-srpska pitanja u BiH , svi prakticiraju lopovsku politiku protiv vlastitog naroda i naroda druge etnicke pripadnosti , sami ste izbarali da se odvojite u vlastitoj drzavi, zato vasi poiticari uzivaju, a vi se svadjajte do smrti :evil:
"Mi" se ne svađamo. Jedina (ne baš jedina, ali si reprezentativan primjerak) koja se ovdje, na ovom forumu, svađa sa 90% forumaša i misli da bolje vidi stvari sa strane, od nas koji ovdje živimo, si ti. Nisi ti stručnjak ni za šta. Kad budeš, na dnevnom nivou, pila kafu sa običnim Srbinom iz Nevesinja, običnim Hrvatom iz Širokog Brijega i običnim Bošnjakom iz Mostara i sa svima razmijenila svoja politička stajališta uz srdačan pozdrav pri rastanku, javi se. Forumaška naklapanja su virtuelno viđenje stvarnosti i nemaju baš mnogo dodira sa stvarnošću. To što ti pišeš je mišljenje izvedeno iz medijskih izvještaja i forumskog naklapanja.
Stoga mogu prihvatiti da si stručnjak za forumsko nabilavanje, a to se da vidjeti i zaključiti iz tvojih postova.
P.S.
I da. Niti jedan političar u mojoj zemlji, niti van nje, nije MOJ. To što ti ne čitaš moje postove, već naklapaš na osnovu predrasuda, je tvoj problem. Kažeš "sami ste izabrali...". Ja jesam izabrao. Radim za sebe i svoju porodicu. Živim sa svima i sve pristojne i skromne ljude na zemaljskoj kugli smatram svojima, bez obzira na njihove predznake. Ovi drugi ne mogu biti moji nikako. A ti možeš nastaviti da mantraš svoju naučenu mantru do prekosutra. Ima ih dosta koji razmišljaju kao i ti.
Btw, ne primijetim tvoje "stručne opservacije" o Srbima i Hrvatima. Vidim samo tvoja pisanja o Bošnjacima. Ostale spomeneš usput, tek da pokušaš skinuti etiketu sa sebe. Ali ne ide. :wink:
Connaisseur Karlin

#454 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Connaisseur Karlin »

ABH017 wrote:
ne, ja sma strucnjak za sva bosnjacko-hrvatska-srpska pitanja u BiH , svi prakticiraju lopovsku politiku protiv vlastitog naroda i naroda druge etnicke pripadnosti , sami ste izbarali da se odvojite u vlastitoj drzavi, zato vasi poiticari uzivaju, a vi se svadjajte do smrti :evil:
"Mi" se ne svađamo. Jedina (ne baš jedina, ali si reprezentativan primjerak) koja se ovdje, na ovom forumu, svađa sa 90% forumaša i misli da bolje vidi stvari sa strane, od nas koji ovdje živimo, si ti. Nisi ti stručnjak ni za šta. Kad budeš, na dnevnom nivou, pila kafu sa običnim Srbinom iz Nevesinja, običnim Hrvatom iz Širokog Brijega i običnim Bošnjakom iz Mostara i sa svima razmijenila svoja politička stajališta uz srdačan pozdrav pri rastanku, javi se. Forumaška naklapanja su virtuelno viđenje stvarnosti i nemaju baš mnogo dodira sa stvarnošću. To što ti pišeš je mišljenje izvedeno iz medijskih izvještaja i forumskog naklapanja.
Stoga mogu prihvatiti da si stručnjak za forumsko nabilavanje, a to se da vidjeti i zaključiti iz tvojih postova.
P.S.
I da. Niti jedan političar u mojoj zemlji, niti van nje, nije MOJ. To što ti ne čitaš moje postove, već naklapaš na osnovu predrasuda, je tvoj problem. Kažeš "sami ste izabrali...". Ja jesam izabrao. Radim za sebe i svoju porodicu. Živim sa svima i sve pristojne i skromne ljude na zemaljskoj kugli smatram svojima, bez obzira na njihove predznake. Ovi drugi ne mogu biti moji nikako. A ti možeš nastaviti da mantraš svoju naučenu mantru do prekosutra. Ima ih dosta koji razmišljaju kao i ti.
Btw, ne primijetim tvoje "stručne opservacije" o Srbima i Hrvatima. Vidim samo tvoja pisanja o Bošnjacima. Ostale spomeneš usput, tek da pokušaš skinuti etiketu sa sebe. Ali ne ide. :wink:
al' ti ne smeta kad SDA dijaspora brani terutnu SDA-bosanjacku politiku :oops:

vidim da se vi vecina u BiH mejdusobno mrzite, pa vecin vas domaceg stnaovnistva galamite na temama , ne trba vam neko ko zivi vani :oops:
ABH017

#455 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote: al' ti ne smeta kad SDA dijaspora brani terutnu SDA-bosanjacku politiku :oops:

vidim da se vi vecina u BiH mejdusobno mrzite, pa vecin vas domaceg stnaovnistva galamite na temama , ne trba vam neko ko zivi vani :oops:
A to si zaključila na osnovu...? Čega?
mO k3

#456 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by mO k3 »

ABH017 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: al' ti ne smeta kad SDA dijaspora brani terutnu SDA-bosanjacku politiku :oops:

A to si zaključila na osnovu...? Čega?
sda dijaspora?? :lol:
spreca

#457 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by spreca »

al' ti ne smeta kad SDA dijaspora brani terutnu SDA-bosanjacku politiku :oops:

Ko to brani?...ima li ime taj? i ako ima neko onda je to 0,1%
GeeTnT

#458 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by GeeTnT »

mO k3 wrote: sda dijaspora?? :lol:
..lupila jeste, ali glede mrznje tu je to negdje...
mO k3

#459 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by mO k3 »

GeeTnT wrote:
mO k3 wrote: sda dijaspora?? :lol:
..lupila jeste, ali glede mrznje tu je to negdje...
zato slavonci vole dalmatince , zagrebcani vole katolike iz bosne... ma divota med i mlijeko :mrgreen:
155_mm

#460 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by 155_mm »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Novak20 wrote:Nego, da se vratimo temi. Hrvatska ima interes da tali plin u BiH pa će skandal da se stiša kad šuške polete. :D

http://avaz.ba/vijesti/bih/317804/iz-hr ... -do-zenice

Image

To su ekskluzivno za „Avaz“ potvrdili iz hrvatske kompanije „Plinacro“ te istakli da, kada je riječ o povezivanju hrvatskog i bh. plinskog transportnog sistema, geografska povezanost dvije zemlje ukazuje na tu potrebu.

- „Plinacro“ i „BH-Gas“ su Memorandumom o razumijevanju i saradnji potpisanim krajem aprila ove godine u Sarajevu iskazali namjeru da intenziviraju zajedničku pripremu projekata povezivanja transportnih plinskih sistema, i to na pravcima Zagvozd – Imotski – Posušje – Travnik/Novi Travnik s odvojkom za Mostar (južna interkonekcija), Slobodnica – Bosanski Brod – Zenica (sjeverna interkonekcija) te Lička Jesenica – Rakovica – Tržac – Bosanska Krupa – naveli su iz „Plinacra“.

Ovom hrvatskom državnom plinskom operateru jučer se i kompanija „BH-Gas“ obratila pismom u kojem je zatražila izjašnjenje hoće li pretvaranje produktovoda u plinovod biti smetnja gradnji konekcije Slobodnica - Bosanski Brod - Zenica. Odustajanjem od konekcije prema Zenici, prema mišljenju stručnjaka, u pitanje bi bilo dovedeno snabdijevanje FBiH plinom.

Iz „Plinacra“ su za „Avaz“ pojasnili da se, kada je riječ o produktovodu do Bosanskog Broda, ranije potpisani ugovor između ove kompanije i „Croduxa“ odnosi isključivo na ispitivanje trenutnog stanja i mogućnosti prenamjene u plinovod.

- Njegova gradnja ni na koji način nije smetnja gradnji interkonekcije do Zenice, odnosno navedeni postupci nisu ni u kakvoj izravnoj uzročno-posljedičnoj vezi. To će u praksi biti potvrđeno čim se BiH jasno izjasni o točki spoja transportnih sistema Hrvatske i BiH – zaključili su
.
Ako ovo napisano bude tačno ja ću prvi ovo pozdraviti.
HR ima zasigurno interes da uvali plon bosnjama i time dobije jos jednu polugu ucjenjivanja. ali HR mora da igra kako putin svira. a bosnje umjesto da grade toplovod od kaknja do SA i do ZE i tako smanje ovisnost od tog plina oni bi se jos vise navukli na njega ko kurva na drogu.
:-)
155_mm

#461 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by 155_mm »

sherbett wrote:Ja mislim da je u ovoj prici najvaznije to da ce stanovnici Slavonskog broda mati cisci zrak i bolju kvalitetu zivota.
Rafinerija nafte Bosanski Brod je osnovana 1892. godine od strane mađarskog preduzeća za hemijsku industriju "Danica" sa kapacitetom u iznosu od 25.000 tona godišnje, čime je Rafinerija u Bosanskom Brodu najstarija rafinerija u Bosni i Hercegovini[3]. 35 godina kasnije, 1927. godine Rafinerija Bosanski Brod iz državnog vlasništva prelazi u vlasništvo Standard Oil Company, koja je u rafineriju ugradila destilaciju kapaciteta u iznosu od 300 tona dnevno.

Nakon početka drugog svjetskog rata Standard Oil Company je se povukla iz tadašnje Jugoslavije, pa tako i iz rafinerije u Bosanskom Brodu.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Rafinerij ... anski_Brod
nakon 125 godina kolinda im odlucila pricistiti zrak i to ni manje ni vise nego uz pomoc putina.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply