SP 2018 Estonija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mO k3

#451 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Pa gleda li ti sinoć šta Duljević počini onom nesretniku?
jel ja?
Tomahawk11
Globalni moderator

#452 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
jel ja?
Pa ti pitaš ko kod nas zna driblati?
mO k3

#453 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
mO k3 wrote:
jel ja?
Pa ti pitaš ko kod nas zna driblati?
Iskren da budem nisam gledao sinocnju tekmu ... ali haj Duljevic zna , ko jos?
Tomahawk11
Globalni moderator

#454 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Tomahawk11 »

Pa Medo je onog što De Bruji izbacio ko iz tramvaja prošlu.
Sinoć Džeks primi na prsa između 4 njihova i izbaci ih ko iz tramvaja, poslije asistencija za Hajru.
mO k3

#455 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Pa Medo je onog što De Bruji izbacio ko iz tramvaja prošlu.
Sinoć Džeks primi na prsa između 4 njihova i izbaci ih ko iz tramvaja, poslije asistencija za Hajru.
et vidis te highlights propustim,,
edo_79

#456 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by edo_79 »

mO k3 wrote:
E jbg onda jarane ... de prigledaj prvo :mrgreen: :thumbup:
mO k3

#457 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by mO k3 »

edo_79 wrote:
mO k3 wrote:
E jbg onda jarane ... de prigledaj prvo :mrgreen: :thumbup:
ma nema sanse... ispali su , pojeli su govna ....
edo_79

#458 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by edo_79 »

To si u pravu 100% ... jbg :roll:
peepeep

#459 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by peepeep »

Logovan wrote:
peepeep wrote:Mrsko mi roviti po temi, šta je sa Jozom? Povrijeđen? Odustao od BiH (ne mogu ga kriviti ako je to slučaj)?
Povrijeđen, otpao par dana prije utakmice sa Belgijom.
Čini se da ipak nije povrijeđen. Čitam članak od Tipure i lik je cijelo vrijeme igrao za Celtic dok je za reprezentaciju bio "povrijeđen" ilitiga čekao da vidi hoćemo li se kvalifikovati. Garantujem ti da će do proljeća opet promjeniti.
So What!

#460 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by So What! »

Selektori, selektori svi, selektori u fildžan državi...
Image

"Potrebno je napraviti pravu analizu, sačekati, vidjeti, pa onda donositi odluke", kažu stručnjaci. Ne može Duško Bajević ne biti u pravu kada to izjavi, ali čega analizu? Kvalifikacijskog ciklusa? Opštih uvjeta življenja kojima je reprezentacija ogledalo? Analizu rada Mehmeda Baždarevića? Analizu dosadašnjih neuspjeha?

Kada je najdirektnije upitan šta misli o Meši kao selektoru, Miralem Pjanić samo nekoliko mjeseci prije nego što će sa Juventusom igrati finale Lige prvaka ustvrdio je kako prije boljeg nije bilo.

Nama je međutim referentna tačka Svjetsko prvenstvo u Brazilu i po njoj ćemo se ravnati dok smo živi. Da nas je Pinjo tamo odveo, prvi sljedeći selektor koji nas ne odvede, makar se zvao Cesare Prandelli, jednostavno je ništa drugo no - kloc.

Opsuj, pa zavladaj

Metode Ćire Blaževića su izgleda bile bolje nego Mešine. Cirkusijada gdje god bi se stiglo, zagalami, zagroktaj, par sočnih psovki da novinarima izmamiš kez od uha do uha i eto dobitne kombinacije. U novinama i na portalima, gdje se inače psovke drugih cenzuriraju, Ćirine se objavljuju svijetla obraza, ponosno, bez licemjernih aluzija tačkicama.

Ekstra je tada bilo, svi smo bili oduševljeni. Dobivali smo Estoniju 7:0 i redovno dospijevali do baraža. A onda tamo...šipak.

Došao je poslije Pape, najbolji fudbaler kojeg je ova zemlja ikada rodila, nesretnik koji se nije rodio 20 godina kasnije da mlatne stotinjak miliona šuški.

Prve kvalifikacije, mrka kapa. S Albanijom nešto kalkulirali, odigrali 1:1, pa se morali vaditi protiv Francuske. Od tada pa do danas nismo odigrali bolju utakmicu. Nismo čak možda ni prije nje odigrali kvalitetnije, ali konačan je bilans na kraju bio 1:1. Dakle, nama da bi ikoga ozbiljnog dobili nije potrebno 220 posto mogućnosti, nego 470.

"Ćao, ćao vozdrica" rekao nam je Samir Nasri u saradnji s Emirom Spahićem i odšetao ka Poljskoj i Ukrajini, a nas kolektivno poslao na novi megdan Portugalcima. Prođi baraž, hoćeš, kako da ne. Nakon optimističnih 0:0 u Zenici - gdje je tada teže bilo dati gol nego u Boliviji na 3.680 metara nadmorske visine - u Lisabonu su fijukale lopte kroz uši Asmiru Begoviću. Njih šest.

Na Svjetsko prvenstvo otišli smo usprkos četiri pet katastrofalno odigranih utakmica. Ali evo, dosta je spomenuti tri. Slovačka u Zenici, da te Bog sačuva. Slovačka u Žilini, zahvalimo se Bičakčiću, a posebo Hajroviću. Igra? Katastrofalna! Ništa ni sa čim.

Kaunas, Litvanija? Patili se, patili, dok ne bljesnu Vedad Ibišević. Da smo imali pojma u finišu kvalifikacija, ne bi strepili za odlazak na Mundijal u najlakšoj grupi koju je iko ikad izvukao. Dobili bi u Brazilu Nigeriju da je bilo selektorskog pečata.

Onda dođe Meša da gasi požar nakon logičnog slijeda dešavanja tokom Sušićeve vladavine i provukosmo se mi nekako do baraža. Ali baraž, baraž...mi nikad nećemo proći! Irska se pokaza kao pretvrd orah.

Amnezija u Nikoziji

Da analiziramo ove kvalifikacije? S Grčkom u Pireju, kao s Francuskom na Sent Denisu. Trebaš dobiti 8:0, odigraš 1:1. U Nikoziji imaš 2:0, ali pobogu to je najgori rezultat u fudbalu. Ko je igrao i bavio se istim zna da te može zadesiti crnih desetak minuta, ono kada ne znaš gdje upravljaš. Desi se jednom u deset godina da ispustiš 2:0, ali Bože moj, desi se.

I na kraju krajeva, da smo dobili Grčku i Kipar, prošli u baraž, jer pored Belgije bi danas samo Španija i Njemačka mogle biti prve, šta bi mi tamo. Možda eliminirali Italiju? Ne bi, nego bi ispali, kao i uvijek. I ponovo bi bio kriv Meša?

Dva i pol milona selektora u ovoj kreaturi od države ima jednu zajedničku crtu. Merak im je da promijene, pa makar ničemu to ne služilo. Kad bi bilo moguće imati barem jedno šest izmjena tokom utakmice, pa de se i u toku igre može češće mijenjati, po mogućnosti odmah u trećoj minuti, kakav bi to tek merak bio...

Ne znamo mi šta hoćemo, ne znamo ni koliki nam je rok za stjecanje uvida. Danas nam je ovaj legenda, prekustra katil. Toliko smo izbezumljeni, da nam stvarno, ali stvarno ne bi pomogao ni Mourinho, ni Guardiola zajedno.
SportSport.ba
Tomahawk11
Globalni moderator

#461 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Tomahawk11 »

Pa nije u Kaunasu sijevnuo Vedad Ibišević nego Edin Džeko.
Vedo je samo nogu poturio.
So What!

#462 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by So What! »

Ja kada sam pročitao da ovdje raja uzdiže Kenana Hasagića pored Begovića, sve mi je bilo jasno ...

Znači čovjek kojeg dođu skauti gledati u Craiovi na utakmica Rumunija - BiH, čovjek ga neshvatljivo lobuje i uvali mu gol.

Protiv Albanija nas njegova leđa koštaše pobjede i ispostaviće se ključne u lovu na direktan plasman.

Asmir Begović je prvi golman koji je stao među stative u reprezentativnom dresu, a da ima neku zvučniju karijeru. Boljeg nikada nismo imali.

Ovdje ljude očigledno hvata amnezija, jer zaborave da nam je Kipar pod Safetovom palicom tkaođer preokrenuo rezultat u po' Zenice i zaboravljaju kakve je golove primao Kenan Hasagić.

A to je samo vrh ledenog brijega ...
Logovan

#463 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Logovan »

peepeep wrote:
Logovan wrote:
peepeep wrote:Mrsko mi roviti po temi, šta je sa Jozom? Povrijeđen? Odustao od BiH (ne mogu ga kriviti ako je to slučaj)?
Povrijeđen, otpao par dana prije utakmice sa Belgijom.
Čini se da ipak nije povrijeđen. Čitam članak od Tipure i lik je cijelo vrijeme igrao za Celtic dok je za reprezentaciju bio "povrijeđen" ilitiga čekao da vidi hoćemo li se kvalifikovati. Garantujem ti da će do proljeća opet promjeniti.
Ma ne znam onda šta bih ti rekao. :-)
Bazinga1234

#464 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Bazinga1234 »

So What! wrote:Selektori, selektori svi, selektori u fildžan državi...
Image

"Potrebno je napraviti pravu analizu, sačekati, vidjeti, pa onda donositi odluke", kažu stručnjaci. Ne može Duško Bajević ne biti u pravu kada to izjavi, ali čega analizu? Kvalifikacijskog ciklusa? Opštih uvjeta življenja kojima je reprezentacija ogledalo? Analizu rada Mehmeda Baždarevića? Analizu dosadašnjih neuspjeha?

Kada je najdirektnije upitan šta misli o Meši kao selektoru, Miralem Pjanić samo nekoliko mjeseci prije nego što će sa Juventusom igrati finale Lige prvaka ustvrdio je kako prije boljeg nije bilo.

Nama je međutim referentna tačka Svjetsko prvenstvo u Brazilu i po njoj ćemo se ravnati dok smo živi. Da nas je Pinjo tamo odveo, prvi sljedeći selektor koji nas ne odvede, makar se zvao Cesare Prandelli, jednostavno je ništa drugo no - kloc.

Opsuj, pa zavladaj

Metode Ćire Blaževića su izgleda bile bolje nego Mešine. Cirkusijada gdje god bi se stiglo, zagalami, zagroktaj, par sočnih psovki da novinarima izmamiš kez od uha do uha i eto dobitne kombinacije. U novinama i na portalima, gdje se inače psovke drugih cenzuriraju, Ćirine se objavljuju svijetla obraza, ponosno, bez licemjernih aluzija tačkicama.

Ekstra je tada bilo, svi smo bili oduševljeni. Dobivali smo Estoniju 7:0 i redovno dospijevali do baraža. A onda tamo...šipak.

Došao je poslije Pape, najbolji fudbaler kojeg je ova zemlja ikada rodila, nesretnik koji se nije rodio 20 godina kasnije da mlatne stotinjak miliona šuški.

Prve kvalifikacije, mrka kapa. S Albanijom nešto kalkulirali, odigrali 1:1, pa se morali vaditi protiv Francuske. Od tada pa do danas nismo odigrali bolju utakmicu. Nismo čak možda ni prije nje odigrali kvalitetnije, ali konačan je bilans na kraju bio 1:1. Dakle, nama da bi ikoga ozbiljnog dobili nije potrebno 220 posto mogućnosti, nego 470.

"Ćao, ćao vozdrica" rekao nam je Samir Nasri u saradnji s Emirom Spahićem i odšetao ka Poljskoj i Ukrajini, a nas kolektivno poslao na novi megdan Portugalcima. Prođi baraž, hoćeš, kako da ne. Nakon optimističnih 0:0 u Zenici - gdje je tada teže bilo dati gol nego u Boliviji na 3.680 metara nadmorske visine - u Lisabonu su fijukale lopte kroz uši Asmiru Begoviću. Njih šest.

Na Svjetsko prvenstvo otišli smo usprkos četiri pet katastrofalno odigranih utakmica. Ali evo, dosta je spomenuti tri. Slovačka u Zenici, da te Bog sačuva. Slovačka u Žilini, zahvalimo se Bičakčiću, a posebo Hajroviću. Igra? Katastrofalna! Ništa ni sa čim.

Kaunas, Litvanija? Patili se, patili, dok ne bljesnu Vedad Ibišević. Da smo imali pojma u finišu kvalifikacija, ne bi strepili za odlazak na Mundijal u najlakšoj grupi koju je iko ikad izvukao. Dobili bi u Brazilu Nigeriju da je bilo selektorskog pečata.

Onda dođe Meša da gasi požar nakon logičnog slijeda dešavanja tokom Sušićeve vladavine i provukosmo se mi nekako do baraža. Ali baraž, baraž...mi nikad nećemo proći! Irska se pokaza kao pretvrd orah.

Amnezija u Nikoziji

Da analiziramo ove kvalifikacije? S Grčkom u Pireju, kao s Francuskom na Sent Denisu. Trebaš dobiti 8:0, odigraš 1:1. U Nikoziji imaš 2:0, ali pobogu to je najgori rezultat u fudbalu. Ko je igrao i bavio se istim zna da te može zadesiti crnih desetak minuta, ono kada ne znaš gdje upravljaš. Desi se jednom u deset godina da ispustiš 2:0, ali Bože moj, desi se.

I na kraju krajeva, da smo dobili Grčku i Kipar, prošli u baraž, jer pored Belgije bi danas samo Španija i Njemačka mogle biti prve, šta bi mi tamo. Možda eliminirali Italiju? Ne bi, nego bi ispali, kao i uvijek. I ponovo bi bio kriv Meša?

Dva i pol milona selektora u ovoj kreaturi od države ima jednu zajedničku crtu. Merak im je da promijene, pa makar ničemu to ne služilo. Kad bi bilo moguće imati barem jedno šest izmjena tokom utakmice, pa de se i u toku igre može češće mijenjati, po mogućnosti odmah u trećoj minuti, kakav bi to tek merak bio...

Ne znamo mi šta hoćemo, ne znamo ni koliki nam je rok za stjecanje uvida. Danas nam je ovaj legenda, prekustra katil. Toliko smo izbezumljeni, da nam stvarno, ali stvarno ne bi pomogao ni Mourinho, ni Guardiola zajedno.
SportSport.ba
Il je članak plaćen ili je autor retardiran.
Sad Vidjeh da je napisao Čulić :lol:
So What!

#465 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by So What! »

Evo još jednom, nije mi bilo mrsko praviti, samo za hardcore fanove Kenana Hasagića :

Image
Idemedosumom

#466 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Idemedosumom »

Ja članka Bože dragi... Ako nisi kontraš, nisi ni faca...

U kakvom je stanju, sastavu, na kakvom nivou, repka bila kada ju je Ćiro preuzeo?
A napravili smo historijski iskorak, prvi put se plasirali u baraž, ispred Belgije, Turske, Estonije i Armenije. U zadnji tren se neko pravilo promijeni, pa smo u baraž ušli osakaćeni (prenošenje žutih kartona?) pa smo cijelom svijetu pokazali kako se mala zemlja može s Portugalom nositi, sreće nismo imali.

Safet Sušić nas u slijedećem ciklusu zamalo odveo direktno, tada smo odigrali možda svoju najbolju utakmicu protiv francuza, ali sudija i fortuna nisu bili na našoj strani. Zatim, po prvi put odosmo na SP direktno.

Ovaj kmeči da nam je grupa lagana bila, ali je glupo porediti Grčku koja je tada opravdano u prvom šeširu bila i ovu sadašnju. A ako se ne varam, i Slovačka je Italiju naguzila na prethodnom sp.

Meša nije nikakav napredak ostvario. Jedina pozitivna stvar je onaj Kirin kup bio.
Ironman_88

#467 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Ironman_88 »

So What! wrote:Evo još jednom, nije mi bilo mrsko praviti, samo za hardcore fanove Kenana Hasagića :

Image
Nemoj tako, na vrhuncu karijere bio povezivan sa Stuttgartom i Liverpoolom. Prelazak u Fenerbahce bio gotova stvar gdje je trebao da Demirelu pokaže stvar-dvije, ali nažalost propalo zbog broja stranaca u ekipi. :-D Kad se samo sjetim mitova i seoskih priča oko tog čovjeka.
So What!

#468 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by So What! »

Ironman_88 wrote: Nemoj tako, na vrhuncu karijere bio povezivan sa Stuttgartom i Liverpoolom. Prelazak u Fenerbahce bio gotova stvar gdje je trebao da Demirelu pokaže stvar-dvije, ali nažalost propalo zbog broja stranaca u ekipi. :-D Kad se samo sjetim mitova i seoskih priča oko tog čovjeka.
Ne sumnjam ja da je u nekima i bilo istine, ali mi idu na živac ovi nostalgičari, čim se sjete nekog penzionisanog igrača odmah ikona, legenda, koga ba mi dovedosmo, a čovjek na živčane slomove priređivao ...

A ovo i jeste vrhunac njegove karijere, period 2001-2004 kada je igrao u Želji ... :D
bersK

#469 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by bersK »

So What! wrote:Ja kada sam pročitao da ovdje raja uzdiže Kenana Hasagića pored Begovića, sve mi je bilo jasno ...

Znači čovjek kojeg dođu skauti gledati u Craiovi na utakmica Rumunija - BiH, čovjek ga neshvatljivo lobuje i uvali mu gol.

Protiv Albanija nas njegova leđa koštaše pobjede i ispostaviće se ključne u lovu na direktan plasman.

Asmir Begović je prvi golman koji je stao među stative u reprezentativnom dresu, a da ima neku zvučniju karijeru. Boljeg nikada nismo imali.

Ovdje ljude očigledno hvata amnezija, jer zaborave da nam je Kipar pod Safetovom palicom tkaođer preokrenuo rezultat u po' Zenice i zaboravljaju kakve je golove primao Kenan Hasagić.

A to je samo vrh ledenog brijega ...

U Poljskoj najpopularniji golman i sa najboljim portfoliom je onaj Šćešni. Imaš jednom pravo da pogađaš ko im je prvi golman.

Begović više nema nikakvog kredita da bude prvi golman naše repke. Bosanska verzija Victora Valdesa.
Crvena Tifoza

#470 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Crvena Tifoza »

Ma kakav Begović, treba dovesti nekog iz PL da brani.
Ironman_88

#471 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Ironman_88 »

bersK wrote:
U Poljskoj najpopularniji golman i sa najboljim portfoliom je onaj Šćešni. Imaš jednom pravo da pogađaš ko im je prvi golman.

Begović više nema nikakvog kredita da bude prvi golman naše repke. Bosanska verzija Victora Valdesa.
Fabianski je među boljim golmanima u PL otkad je otišao u Swansea, to potvrđuje ove sezone ponovo i to nije nikakva tajna ko god malo intenzivnije prati PL - Szczesny je otišao u Juventus da bude rezerva čovjeku od 40 godina, toliko o njegovoj popularnosti i njegovom portfoliju.

Begović nije ni približno na nivou prije odlaska u Chelsea, ali po kvaliteti je i dalje daleko naš najbolji golman.
Dead Man Walking

#472 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Dead Man Walking »

Ovaj Culic pravi filozof, opazio sam i ranije njegove dubokoumne analize. :lol: Poor man’s Prelazzi.
bersK

#473 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by bersK »

U Sportsportu od 10-11 novinara, mozda ih 30% ima zavrseno nesto za taj zanat.

Ostalo su sve SSS neke lijeve namjenske skole. Iz prve ruke znam.
Bosanski_kralj

#474 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Kojeg mi to, trenutno, boljeg golmana od Begovića imamo?
soul_eclipse

#475 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by soul_eclipse »

Bosanski_kralj wrote:Kojeg mi to, trenutno, boljeg golmana od Begovića imamo?
Trenutno nijednog.

btw Begovic je imao priliku da se pokaze u Chelsea kada se Courtois povrijedio 3 mjeseca sezona 2015/16 ,tada je Mourinho vodio Chelsea pa na kraju zavrsili 10i :)
Locked