Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#451 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by uglavnomja »

seln wrote:..., jer neka muskobanja zeli nastupati za Hrvatsku u nekoj disciplini za koju svakoga zaboli kurac...

u ovoj recenici je sadrzano sve vezano za stanje sporta u bh.

sport su fudbal i donekle kosarka i rukomet, a sve ostalo :zzzz:
muskobanje, pederi, idioti, budale, trce u krug, mlate se, djeca sa ludim ocem ...

hrvatska do sad 33 medalje sa oi

https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_ ... kim_igrama
seln

#452 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by seln »

uglavnomja wrote:
seln wrote:..., jer neka muskobanja zeli nastupati za Hrvatsku u nekoj disciplini za koju svakoga zaboli kurac...

u ovoj recenici je sadrzano sve vezano za stanje sporta u bh.

sport su fudbal i donekle kosarka i rukomet, a sve ostalo :zzzz:
muskobanje, pederi, idioti, budale, trce u krug, mlate se, djeca sa ludim ocem ...

hrvatska do sad 33 medalje sa oi

https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_ ... kim_igrama
Kad bi ti jos razumio da deckec sa zigicama ovu vijest sa izvjescima nije postavio radi sporta (sa kvakicom na s)...

p.s. :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
dječak sa šibicama

#453 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by dječak sa šibicama »

Ma jebo sport, Zvezde Granda i Pinkove Zvezde su vrh.
triconja

#454 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by triconja »

dječak sa šibicama wrote:Ma jebo sport, Zvezde Granda i Pinkove Zvezde su vrh.
Samo sise i sise i nekad gujzice, to je zanimljivo, kakvo ganjanje lopte. :lol:
dječak sa šibicama

#455 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by dječak sa šibicama »

Sto jes` jes`, ima dobrih guza i fonasi na Grandu i Pinku, bolje to gledati nego fudbalerske noge.
Mark Tven

#456 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Mark Tven »

dječak sa šibicama wrote: Švedska taekwondoašica hrvatskih korijena Nikita Glasnović (22), želi nastupati za Hrvatsku umjesto za Švedsku, tvrde švedski mediji.
Aj apruv dis disižn.
Image
costacurta wrote: Jedino u čemu su Srbi npr jači je košarka ali to je zahvaljujući Divcu i njegovom uticaju u svijetu košarke.
Notorna glupost i neistina. :-)

Glede filma, srpska kinematografija je broj jedan uzimajući u obzir sve ex-yu zemlje. Ni blizu ostale da joj priđu (što ne znači da su loše, naprotiv...posebno bosanska).
Mislim, kapiram ja da takav tendeciozni rezon ima u sebi neku vrstu utehe zbog ishoda ovih kvalifikacija, pa se na svakave načine drugi moraju nipodištavati, pritom, šatro govreći kako se to ne želi, ali ne treba ni lupetati u tome.

BiH ima dobru ekipu u fudbalu. Trebaju se posložiti još neke kockice pa da to postane konkretna, ozbiljna ekipa. Jbg, prate vas određene boljke, kojima smo i mi skloni...iliti, ceo Balkan, more or less. Pjanić, Džeko i ostatak družine, svakako imaju fuZbalskog znanja koje bi ih dovelo do par uzastopnih velikih takmičenja. Iako će neko, možda i maliciozno, reći da je vaš plasman u Brazil bio "incident", nekakav izuzetak koji "potvrđuje pravilo" da ste slabiji, lično smatram to elementarnom neupućenošću (od milošte glupošću :D ) i netačnom konstatacijom. Prosto, trebaju se posložiti svi ili većina ključnih faktora, da bi se stvorio nekakav kontinuitet.
I to vam iskreno želim u budućnosti.
muha_sa

#457 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by muha_sa »

Mark Tven wrote:
dječak sa šibicama wrote: Švedska taekwondoašica hrvatskih korijena Nikita Glasnović (22), želi nastupati za Hrvatsku umjesto za Švedsku, tvrde švedski mediji.
Aj apruv dis disižn.
Image
costacurta wrote: Jedino u čemu su Srbi npr jači je košarka ali to je zahvaljujući Divcu i njegovom uticaju u svijetu košarke.
Notorna glupost i neistina. :-)

Glede filma, srpska kinematografija je broj jedan uzimajući u obzir sve ex-yu zemlje. Ni blizu ostale da joj priđu (što ne znači da su loše, naprotiv...posebno bosanska).
Mislim, kapiram ja da takav tendeciozni rezon ima u sebi neku vrstu utehe zbog ishoda ovih kvalifikacija, pa se na svakave načine drugi moraju nipodištavati, pritom, šatro govreći kako se to ne želi, ali ne treba ni lupetati u tome.

BiH ima dobru ekipu u fudbalu. Trebaju se posložiti još neke kockice pa da to postane konkretna, ozbiljna ekipa. Jbg, prate vas određene boljke, kojima smo i mi skloni...iliti, ceo Balkan, more or less. Pjanić, Džeko i ostatak družine, svakako imaju fuZbalskog znanja koje bi ih dovelo do par uzastopnih velikih takmičenja. Iako će neko, možda i maliciozno, reći da je vaš plasman u Brazil bio "incident", nekakav izuzetak koji "potvrđuje pravilo" da ste slabiji, lično smatram to elementarnom neupućenošću (od milošte glupošću :D ) i netačnom konstatacijom. Prosto, trebaju se posložiti svi ili većina ključnih faktora, da bi se stvorio nekakav kontinuitet.
jel to Srbijanska kinematografija :?
Mark Tven

#458 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Mark Tven »

Ne znam kako kod "vaše" gramatike idu ovakve akrobacije koje, naizgled, izazivaju konfuziju....ja znam da je srpska kinematografija -zvuci fanfara-srpska. Tan taan taaan.
Ove, tobože ispolitizovane, a možda i u tamošnjem narodu odomaćene i same od sebe prihvaćene, leksičke konstrukcije na relaciji: srpsko-srbijansko, preko Drine je ovo, ono, i slično; ostavljam vama da interpretirate kako želite.
animals

#459 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by animals »

Mark Tven wrote:Ne znam kako kod "vaše" gramatike idu ovakve akrobacije koje, naizgled, izazivaju konfuziju....ja znam da je srpska kinematografija -zvuci fanfara-srpska. Tan taan taaan.
Ove, tobože ispolitizovane, a možda i u tamošnjem narodu odomaćene i same od sebe prihvaćene, leksičke konstrukcije na relaciji: srpsko-srbijansko, preko Drine je ovo, ono, i slično; ostavljam vama da interpretirate kako želite.
Naslov teme je tajna uspjeha kod susjeda, a ne komsija..
tako da...
radostan dan

#460 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by radostan dan »

bogami si u pravu....pozivam srpske predstavnike da se povuku sa teme.
animals

#461 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by animals »

radostan dan wrote:bogami si u pravu....pozivam srpske predstavnike da se povuku sa teme.
:D :D :D :D
demonstrativno :D :D
muha_sa

#462 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by muha_sa »

radostan dan wrote:bogami si u pravu....pozivam srpske predstavnike da se povuku sa teme.
nemoj ti meni radosni suplje :lol:

nema srpska reprezentacija vec Srbijanska :-) nema srpska kinemotagrafija vec Srbijanska

hajd sad na jeNNu pivu--klipacu :lol:
animals

#463 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by animals »

Odose komsije sa teme..
ostala je tuga..
uvijek ce vas se sjecati komsije sa juga :D
costacurta

#464 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by costacurta »

Mark Tven wrote: Glede filma, srpska kinematografija je broj jedan uzimajući u obzir sve ex-yu zemlje. Ni blizu ostale da joj priđu (što ne znači da su loše, naprotiv...posebno bosanska).

Ma sve je vaše najjače najbolje naljepše...... al ja sam samo govorio o faktima i na osnovu međunarodnih nagrada i priznanja. Srbijanska kinematografija sto ima nagrada i uspijeha i to je zahvaljujući Nemanji Kusturici, nači opet Bosanac.
Bogdan je u Sacramentu a Teodosic u LAu, koje li konincidencije sa Divčevim kosarkaskim putem i historijatom isto kao sto je Jokić sa 18 godina vjerovatno na preporuku Pantelije mesara iz Zaječara otišao u Denver.
uglavnomja

#465 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by uglavnomja »

Mark Tven wrote:

sorry za off
ali moram :-) :D :izet:

za ovog oskara sigurno znas
Image

za ovog vjerovatno ne znas

"Bilo je to 1962. film se zvao 'Surogat' i prvi je animirani film izvan Amerike koji je dobio zlatni kipić. Animirani film nastao je 1961. godine u režiji Dušana Vukotića, montirala ga je Tea Brunšmid, ton je radio Mladen Prebil, a saksofon koji je ujedno bio glas glvanog junaka, svirao je Ozren Depolo. Ovaj film najnagrađivaniji je hrvatski film u povijesti. Bio je preveden na mnoge jezike."

drz'se ti kosarke :oops:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#466 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by corolla02 »

jebo te zemlja kojoj je Hrvatska zapad a Srbija Istok; ponasaju se prema Bosni kao tudoj ledini ili Africi, da zabranjuju, otimlju ili uzurpiraju dok svoje cuvaju; kolinizatori na niskom nivou

To jeste prvi razlog za nedostatak uspjeha na svjetskom nivou, a drugi je Dayton; drzava ni na nebu ni na zemlji kreirana, samo ljudi iz strankog zivota biljeze uspjeh i to uvijek isti, year after year...
kakavdanakneiskustvu

#467 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by kakavdanakneiskustvu »

costacurta wrote:
Mark Tven wrote: Glede filma, srpska kinematografija je broj jedan uzimajući u obzir sve ex-yu zemlje. Ni blizu ostale da joj priđu (što ne znači da su loše, naprotiv...posebno bosanska).

Ma sve je vaše najjače najbolje naljepše...... al ja sam samo govorio o faktima i na osnovu međunarodnih nagrada i priznanja. Srbijanska kinematografija sto ima nagrada i uspijeha i to je zahvaljujući Nemanji Kusturici, nači opet Bosanac.
Bogdan je u Sacramentu a Teodosic u LAu, koje li konincidencije sa Divčevim kosarkaskim putem i historijatom isto kao sto je Jokić sa 18 godina vjerovatno na preporuku Pantelije mesara iz Zaječara otišao u Denver.

nije sa 18 nego sa 20 otisao u denver
zrakomlat

#468 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by zrakomlat »

:lol:
Mark Tven

#469 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Mark Tven »

Pazi ovog, izvlači oskar i broji nagrade...pa jbt, film nije statistika da se gleda kroz čisto laureatski okvir i da se tako paušalno i banalno poredi. Znaš li ti koje sve filmčine spadaju pod srpsku kinematografiju, koji reditelji, glumci, scenaristi, itd. Ne može jedan dobar film kakav je Tanović režirao te 2000 i neke, a koji je umetnički/filmski pak slabiji od jedne Amelie, nadmašiti sva ostvarenja naređana od sredine/prve polovine prošlog veka, na ovamo. Time, ne diskreditujem bosansku kinematografiju...bem mu miša, nije sve tako binarizovano posmatrano.
costacurta wrote: Ma sve je vaše najjače najbolje naljepše...... al ja sam samo govorio o faktima i na osnovu međunarodnih nagrada i priznanja. Srbijanska kinematografija sto ima nagrada i uspijeha i to je zahvaljujući Nemanji Kusturici, nači opet Bosanac.
Ko kaže da je sve naše najjače, najlepše, i slično? Manite se tih praznih inputiranja. Srpski film je svakako bogatiji i širi od Kusturičinog opusa.
Stajem sa filmom, vrvtn moderator, il ko je već nadležan ovde, ima da popizditis dobije kada vidi šta se provlači kroz postove. :)

Kakav Divac i koincidencije...pa ne može jedan čovek i njegova pozicija, biti taj demiurg koji prevaže i daje ključnu prednost u skorijim uspesima srpske reprezentacije, niti zamaskirati nečiju igračku kvaliteu i talenat, pa prodavati maglu. Čoveče, koja zavidljiva paranoja (bolje da je trolanje). Daj, nemoj se blamirati tebreks. Mašiš...sve.
costacurta

#470 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by costacurta »

Mark Tven wrote:Pazi ovog, izvlači oskar i broji nagrade...pa jbt, film nije statistika da se gleda kroz čisto laureatski okvir i da se tako paušalno i banalno poredi. Znaš li ti koje sve filmčine spadaju pod srpsku kinematografiju, koji reditelji, glumci, scenaristi, itd. Ne može jedan dobar film kakav je Tanović režirao te 2000 i neke, a koji je umetnički/filmski pak slabiji od jedne Amelie, nadmašiti sva ostvarenja naređana od sredine/prve polovine prošlog veka, na ovamo. Time, ne diskreditujem bosansku kinematografiju...bem mu miša, nije sve tako binarizovano posmatrano.
costacurta wrote: Ma sve je vaše najjače najbolje naljepše...... al ja sam samo govorio o faktima i na osnovu međunarodnih nagrada i priznanja. Srbijanska kinematografija sto ima nagrada i uspijeha i to je zahvaljujući Nemanji Kusturici, nači opet Bosanac.
Ko kaže da je sve naše najjače, najlepše, i slično? Manite se tih praznih inputiranja. Srpski film je svakako bogatiji i širi od Kusturičinog opusa.
Stajem sa filmom, vrvtn moderator, il ko je već nadležan ovde, ima da popizditis dobije kada vidi šta se provlači kroz postove. :)

Kakav Divac i koincidencije...pa ne može jedan čovek i njegova pozicija, biti taj demiurg koji prevaže i daje ključnu prednost u skorijim uspesima srpske reprezentacije, niti zamaskirati nečiju igračku kvaliteu i talenat, pa prodavati maglu. Čoveče, koja zavidljiva paranoja (bolje da je trolanje). Daj, nemoj se blamirati tebreks. Mašiš...sve.
To što imate Divca, Obradovića, Bodirogu na jakim pozicijama i što su uticajni u svijetu sportu nikako ne mislim da je loša stvar, dapače. Ja bih volio da mi imamo tako jake ljude, sposobne menadžere. Možda ne bismo danas čitali o propasti KSBiH ili gledali patnju od košarke po Sarajevu ili Tuzli. Već bi kao i Zvezda ili Partizan igrali Euroligu, Ligu prvaka itd. Uopšte ne mislim da je Zvezdina škola košarke bolja od naše, sve je to ista ona Jugoslovenska škola, samo što Zvezda i Partizan još uvijek žive (preživljavaju) na račun slave iz nekih prošlih vremena i nadje se tu i tamo neki jak sponzor ili država ih pogura, lobisti izdejstvuju još neku sezonu u Euroligi ali bgmi svake godine i oni su u sve većim dugovima govnima. Meni je interesanto to kako su oni iako su sve dobili iliti prisvojili iliti naslijedili iz bivše Jugoslavije uspjeli uništiti, rasturiti. Mi smo na kraju rata imali jednu običnu qarinu, zato što su nam većinu uništili i popalile komšije i susjedi a dijelom "domaće" šuge prokleto im sve bilo.
"Zavidljiv sam i paranoičan" glede sporta isto onoliko koliko i ti na spomen Oskara i drugih nagrada koje nedostaju srbijanskoj kinematografiji, fol je u tome što je tebi jugoslovenska isto što i srbijanka umjetnost. Znači za sve dobro i vrijedno vi ste zaslužni i sve sebi pripisujete. How yes no
ettakoto

#471 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by ettakoto »

costacurta wrote:Gledajući tabelu i broj bodova nakon zadnjeg odigranog kola kvalifikacija za SP Srbija ima 21, Hrvatska 20 a mi 17. Nema tu razlike al nikakve.
Jedino u čemu su Srbi npr jači je košarka ali to je zahvaljujući Divcu i njegovom uticaju u svijetu košarke. Svi ovi transferi Teodosića, Bogdana, Jokića, pa čak i Marijanovića itd u NBA su se desili zahvaljujući njemu. Bez namjere da umanjujem njihove uspijehe u sportu ono što me je uvijek fasciniralo je činjenica koliko je Bosna i Hercegovina ustvari zemlja talenata. U svim sportovima u kome se oni vode kao daleko uspiješniji od nas igraju Bosanci ili vode neku od glavnih uloga. I pored toga mi smo opet smogli snage i otišli na prvenstva u fudbalu, košarci, rukometu itd i čak smo i sa mladim momcima uzeli prvenstvo evrope u košarci.
Oni imaju jak lobi u UEFAi, FIFA u FIBAi, EURO ligi, imaju svoje ljude u najjačim tijelima. Imaju menadžere školovane koji znaju prodati igrača. Mi smo level "kafana, pjevaljka i janjetina". Dok to ne riješimo, dk ne postavimo prioritete kao i treba kaskat ćemo za svima.
Ako ćemo realno, oni su možda bolji u ganjanju baluna (ono koliko inteligentan moraš biti da zaganjuješ loptu) ali ako prebacimo lopticu na svijet umjetnosti i kulture pa oni su za nama svjetlosnim godinama. Možda mogu sa nama pričat barem Zlatnog medvjeda kad osvoje, Oskare nećemo pominjati ovom prilikom niti muzičare niti bosanske rok bendove. Čak i danas Bosanci pometoše ova kojekakva takmičenja Grandove, Pinkove zvijezde vake nake.
Hajd to, ključno od svega je što "Mujo ima dobru Čunu" :lol: Nek oni ganjaju balune po Rusiji mi ćemo sa lipoticama i lepojkama navijati na trgu.... uživo :D :izet:
Slabo se ti u sport razumiješ. :izet:

Srbija je za nas sportska sila, nedokučiva u svakom segmentu, izuzev jednog - infrastrukture.
Ljudi su osvojili više zlatnih medalja nego što mi imamo nastupa na velikim takmičenjima... I tu se svaka priča dalja završava. Možemo tražiti razloge zašto smo mi toliko neuspješni i zašto smo u gotovo svim negativnim evro statistikama i pri začelju, kako reprezentativnog, tako i klupskog sporta.

Da je pameti, umjesto zavisti i sujete, pa i predrasude, prepisali bi recept i usvojili sistem, doveli stručnjake... Jbg važnije se svađati.
Mark Tven

#472 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Mark Tven »

costacurta wrote: To što imate Divca, Obradovića, Bodirogu na jakim pozicijama i što su uticajni u svijetu sportu nikako ne mislim da je loša stvar, dapače. Ja bih volio da mi imamo tako jake ljude, sposobne menadžere. Možda ne bismo danas čitali o propasti KSBiH ili gledali patnju od košarke po Sarajevu ili Tuzli. Već bi kao i Zvezda ili Partizan igrali Euroligu, Ligu prvaka itd. Uopšte ne mislim da je Zvezdina škola košarke bolja od naše, sve je to ista ona Jugoslovenska škola, samo što Zvezda i Partizan još uvijek žive (preživljavaju) na račun slave iz nekih prošlih vremena i nadje se tu i tamo neki jak sponzor ili država ih pogura, lobisti izdejstvuju još neku sezonu u Euroligi ali bgmi svake godine i oni su u sve većim dugovima govnima. Meni je interesanto to kako su oni iako su sve dobili iliti prisvojili iliti naslijedili iz bivše Jugoslavije uspjeli uništiti, rasturiti. Mi smo na kraju rata imali jednu običnu qarinu, zato što su nam većinu uništili i popalile komšije i susjedi a dijelom "domaće" šuge prokleto im sve bilo.
"Zavidljiv sam i paranoičan" glede sporta isto onoliko koliko i ti na spomen Oskara i drugih nagrada koje nedostaju srbijanskoj kinematografiji, fol je u tome što je tebi jugoslovenska isto što i srbijanka umjetnost. Znači za sve dobro i vrijedno vi ste zaslužni i sve sebi pripisujete. How yes no
Lepo je to što se Divac nađe na nekoj međunarodnoj košarkaškoj funckiji, i slični...ali tvoj komentar kako smo zbog toga pravili dobre rezultate i kako je to ta razlika naspram drugih, te kako on fantomski presudno gura naše igrače u NBA, krajnje je netačan. Naravno, i takvo razmišljanje može da se shvati na više načina, pa između ostalog i kao neka skurilna reanimirajuća priča preko Divca, povezana sa ranijim 'Bora Stanković' tiradama, motivisana da osporava nečiji rezultat na nivou nacionalne selekcije kroz uticaj "sivih eminecija" kao krucijalan faktor.
Normalno da će neko od tih veliki evropskih i svetskih imena košarke, shodno ličnoj ambiciji i usmerenju, biti angažovan po raznim krovnim organizacijama...Posledična stvar nečije karijere. Ali, razlog dobrih rezultata ovih momaka je Sale, promišljen rad i atmosfera u reprezentaciji, talenat kojeg uvek imamo u nekom procentu, a koji se nadograđuje sistemski i sa znanjem (jer ovu igru pikamo pre svega znalački), a na to sve se nadovezuje tradicija ranijih uspeha, trofeja, velikih imena sa parketa i pored parketa (a.k.a. trenera), i svih onih glava koji su stvarali košarku u Evropi, a dobar deo njih su deo srpske baštine ovom sportu. Sve to je jedan kontinuitet koji se teško prekida, a preliva se u svest mladog pojedinca koji odluči da se bavi košarkom. Divac može da sedi i na čelu mesne zajednice Mrduše Donje, ovogodišnje finale EP bi se desilo nezavisno od toga. Nije ni beznačajno da se ima jedno ime u vrhu neke od sportskih asocijacija, još kako. Time se može pojačati ugled određene zemlje, naročito ako ona nije politički i ekonomski razvijena da parira mnogim stranim interesima i moćnijim savezima.

Otkud taj egal i prebacivanje da sam 'zajedljiv i paranoičan' koliko i ti (možda i nisi, ali sa ranijim komentarima si svakako to više pokazao) povodom Oskara. Pritom, srpskoj kinemaografiji nenedostaje filmskih nagrada, ali te nagrade su samo fragment nečijeg doprinosa toj umetnosti. Postoji jasna distinkcija oko filmova u jugi, i za većinu filmova se zna čiji su bili. Izuzetak su na primer oni ratni, propagandni gde je bivša država ulagala dosta, i gde se svaka važnija komponenta filma isprepletala, pa su oni pravo pripadali jugoslovenskom kontigentu dugometražnih filmova. H-8, Tko pjeva zlo ne misli, i slični filmovi, mogu terminološki pripadati yugo produkciji/filmu, ali je to jasno hrvatski pečat sedmoj umetnosti. To se, manje više, zna. Srpska akademija dramskih umetnosti je dala najviše, u svakom smislu. Srpsko pozorište, srpski dramaturzi, pisci, scnearisti, glumci kao posebna prepoznatljiva kategorija, i na kraju sami filmovi. Ne može se sa tim porediti bilo koja ex-yu zemlja, što opet NEUMANJUJE njihove zasluge i veličinu u svetu filmske vrpce. Oskar je prestižna nagrada (mada je moje mišljenje o pozlaćenom kipiću malo kompleksnije, i van ovog balkanskog iznuđenog nacionalnog konteksta), i meni je drago da ste je osvojili. Ali, niti to čini da Ničija zemlja bude bolji film od drugih, niti se time matira ova gore konstatacija. To je pomalo naivno. Al dobro. Ispade prema tebi da ne uvažavam bosansku kinematogrfiju, a volim je i cenim koliko i srpsku. Štaš.

Pošto sam bacio kilometarske pasuse koji malo šta znače ovoj temi, evo da konkretno dam svoj doprinos istoj.
Tajna u uspehu što ekipnog, što individualnog sporta kojom bi BiH popravila i podigla rezultate, jeste da se svakom u timu i pojedinačno obezbedi jedna Antonija Mišura na kraju sezone/kvalifikacija/turnira. Da viš kako će se probuditi "patriotizam" u njihovim glavama. :D
Post Reply